Dodaj do ulubionych

Reklamacja butów

20.05.11, 19:29
czy któras z Was próbowała może reklamowac buty, bo... obcierają?? kupiłam w tchibo takie szmaciane na koturnie - miałam je 2h na nogach i obtarły mnie okrutnie, nie pamietam już kiedy ostatnio jakies buty tak mnie uciskały. Rozmiar mój, tak na pierwszy rzut wszytsko wydaje sie ok, ale nie wiem, czy je jeszcze w ogóle założe. Próbowałyście kiedys reklmacji z takiego powodu?
Obserwuj wątek
    • agacz2905 Re: Reklamacja butów 21.05.11, 12:27
      Tak. Ja niedawno reklamowałam buty z powodu obcierania. Kupiłam w czerwcu ub.r. buty dla syna "na zapas" - ecco Bumerang. Wyjęłam je w Wielki Piątek (bez znaczenia, ale akurat pamiętam), bo ciepło się zrobiło, buty przewiewne z siateczką (syn miał ten model rok temu rozmiar mniejsze i były rewelacyjne) - dziecko zadowolone, założyło. Szliśmy naprawdę niedaleko - już po jakichś 30m Syn mówi, że go nad piętą uwiera i boli. Szczerze mówiąc, nie uwierzyłam mu. Za chwilę - ze druga noga tak samo boli, zaczął strasznie utykać. Po powrocie do domu okazało się, że obie stopy nad piętami miał zdarte do krwi! I faktycznie w tym miejscu było takie przeszycie (wydawało się subtelne i niegroźne) i kawałek przeszytego materiału chyba się zawijał, urażając nogi. Ponieważ miałam paragon, jeszcze w ten sam dzień zawiozłam buty do sklepu i sprzedawczyni spisała reklamację. Zażądałam wymiany na nowe lub odstąpienia od umowy. Szczerze - to taka sytuacja zdarzyła mi się po raz pierwszy, w życiu bym się nie spodziewała po sportowych ecco bumerang, ze okalecza stopy dziecka - nie wiedziałam, jaki będzie finał sprawy i z dystansem do tego podchodziłam. Ku mojemu zaskoczeniu - reklamację uznano i odebrałam gotówkę w sklepie. Tak więc warto próbować i potem nie żałować, że się nie próbowało. Pozdrawiam, Agnieszka
    • reki88 Re: Reklamacja butów 23.05.11, 14:51
      Jeżeli przyczyna obcierania stanowi niezgodność towaru z umową to jak najbardziej możesz reklamować. Spróbuj tutaj napisać pismo reklamacyjne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka