Dodaj do ulubionych

biurko expedit ikea - opinie

21.05.11, 14:47
Zauroczona fotkami pewnego pokoju dzieciecego zdecydowalam, ze do pokoju chlopakow kupie meble z ikei. Fajny jest hemnes, bo z drewa, ale ma za duze biurko. Dlatego kupimy chyba expedit... Boje sie tylko, czy po miesiacu moj szlony 5-latek nie da mu rady... Jak myslicie, warto zaryzykowac? wink
No i chce biale meble, bo pokoj od polnocy, ale moze wybijecie mi ten pomsl z glowy
Obserwuj wątek
    • damakama Re: biurko expedit ikea - opinie 21.05.11, 17:25
      wprawdzie syn nie ma biurka, ale ma regały z tej serii - w zasadzie ma na nich tylko lego - więc ich użytkowanie sprowadza się do ściągania i odkładania klocków - w pokoju są od mniej więcej roku - w kilku miejscach niestety poodpryskiwała farba (lakier?), syn raczej z tych spokojnych i nie bardzo szalejących po pokoju, pewnie biurko używane będzie bardziej intensywnie
      • iberka p.s. dodam jeszcze 21.05.11, 17:31
        że na biurko jest szybasmile ....chyba, albo coś do położenia i nie ma problemu z niszczeniem smile

iza
    • iberka Re: biurko expedit ikea - opinie 21.05.11, 17:27
      expedit ma biurko, które musisz podpiąć do regału i wygląda fajnie, wg mnie jest praktyczne ...ogromnie żałuję,że zestaw jest za duży na pokój, w którym urzęduje nasz syn.
      Białe jest super smile Kuba ma bielone łóżko ( ikea a tata bielił), białą szafę, białe biurko ( micke) i bieloną podłogę smile))))). Poza tym dojdą białe regały i kolorowe dodatki oraz młodsza siostra ;P
      Białe meble sa praktyczne, wyglądają fajnie, lekko, nowocześnie, rozjaśniają i optycznie powiększają pomieszczenia. Polecam
      iza
    • katrio.na Re: biurko expedit ikea - opinie 21.05.11, 18:29
      Hmmm nie chciałabym widzieć miny mojego dziecka (8 latka) gdybym zrobiła mu biały pokój.
      Ja uwielbiam biel, sama mam jeden pokój biały, ale jest to pokój, który praktycznie ja użytkuję.
      • oliwia244 Re: biurko expedit ikea - opinie 21.05.11, 21:20
        my tez wlasnie na bialo ikea bedziemy dziewczynkom pokoj urzadzac smile
        • minnie8 Re: biurko expedit ikea - opinie 21.05.11, 21:47
          tylko i wyłącznie białe meble smilenajłatwiejsze w stylizacji i generalnie same w sobie super...biurko expedit użytkujemy od pół roku i nic a nic się z nim nie dzieje.Przecież nikt specjalnie nie drapie w nim cyrklem...a zresztą takich zabiegów nie wytrzyma żadne biurko wink
    • saszanasza Re: biurko expedit ikea - opinie 21.05.11, 21:46
      janka uważam że ekspedit jest ok.jak większość mebli ikeowskich - mój 8 latek użytkujesmile jedyne co zrobiłam w celu ochrony biurka, to "położyłam szkło"smile
      jeśli chodzi o biel, ja jestem zwolenniczką tego koloru, choć u syna (pokój północno-wschodni) zdecydowałam się na kolory czarno-szaro-"bukowe". myślę że nie jest źlesmile
      foty poglądowe oczywiście dodajęsmile

http://i54.tinypic.com/2d1769d.jpg

http://i53.tinypic.com/orq8ac.jpg
      • gibon301 Re: biurko expedit ikea - opinie 22.05.11, 14:13
        zwróć uwagę na dwie rzeczy decydując się na expedita. niestety ta okleina dość szybko żółknie i to moim zdaniem ogromny minus choć sam pomysł białych mebli popieram w 100%, wysokość biurka, która nie jest standardowa (jest wyższe, mam na myśli biurko doczepiane do regału). jeśli dokupisz do tego zwykłe krzesło z nieregulowaną wysokością dziecku może i pewnie będzie nie wygodnie.
        • saszanasza Re: biurko expedit ikea - opinie 22.05.11, 18:42
          w kwestii wysokości buurka się nie wypowiem, nie mam porównania, i nie wiem jakie są standardowe wysokości natomiast w kwestii krzesła nie masz racji. aby krzesło było właściwie "dobrane" do dziecka to siedząc musi opierać nogi o podłoże i mieć kolana zgięte tworząc kąt prosty. W praktyce niestety tak nie jest. w przypadku mojego dziecka fotel obrotowy się nie sprawdził właśnie z powodów powyżej. Dziecko nie mając podparcia nóg odjeżdżało tyłkiem i dodatkowo przyjmowało niewłaściwą pozycję kręgosłupa.
          Dlatego szukając złotego środka postanowiliśmy kupić normalne krzesło. Tu jedynym minusem jest fakt, że jest nieco niżej, natomiast dziecko się nie garbi, nie leży na biurku i ma podparte nogi i kręgosłup. Poza tym młody twierdzi że to krzesło jest zdecydowanie wygodniejsze niż dotychczasowy fotel dziecięcy obrotowy.
      • janka39 Re: biurko expedit ikea - opinie 22.05.11, 22:35
        dziewczyny, dzieki smile
        przyznam, ze rozwazam jeszcze "brzoze", bo w pokoju jest duza szafa na wymiar - jasniutka, ale nie biala
        do tego sciany w jasnej zieleni
        martwi mnie tylko ta wyskokosc biura - syn ma dopiero 5 lat (jakies 118 cm wzrostu)
        poprobujemy
        • patir23 Re: biurko expedit ikea - opinie 27.08.11, 09:34
          Widze, że masz podobne zamiary w urzadzaniu pokoju jak ja. Ja tez planuje sciany w jasnej zieleni meble chciałam białe Expedit, ale chyba wezme brzozowe i dodatki niebiesko zielone. My mamy pokoj od poludnia jest spory ponad 16m2
      • janka39 do szaszanasza 22.05.11, 22:38
        Szasza - cudny zegar! zdradzisz, gdzie kupilas? Moj syn szaleje za wszystkim, co ma cyfry, a zegary to jego pasja wink
        Znalazlam w necie kiedys piekny, podobny ciut do Waszego, ale juz niedostepny uncertain
        Powiedz jeszcze, prosze: te pojemniczki nad biurkiem to akcesoria kuchenne z ikei? Swietny patent
        • minnie8 Re: do szaszanasza 23.05.11, 10:21
          widziałam takie zegary kiedyś na allegro
          • saszanasza Re: do szaszanasza 23.05.11, 12:00
            tak, ten zegar kupiłam na allegro: szukaj "zegary magnetyczne"smile
            • gucci77 Re: do szaszanasza 27.08.11, 09:16
              a jakie to jest krzesło? można wiedzieć gdzie kupione? bo wygląda na wygodne smile a pokój fantastycznie urządzony, gratulacje smile
              • saszanasza Re: do szaszanasza 27.08.11, 09:26
                krzesło jest bardzo wygodne, nawet syn uważa że wygodniejsze od dotychczasowego scricte biurowego, kupiłam tu:
                allegro.pl/2-x-krzeslo-nowoczesne-insp-dsw-eames-replika-i1748416560.html
                • saszanasza Re: do szaszanasza 27.08.11, 09:30
                  pomyłka, tu:
                  allegro.pl/krzeslo-insp-eames-epc-dsw-wroclaw-dostawa-gratis-i1779507291.html
    • patir23 Re: janka39 27.08.11, 12:09
      A mam pytanie jakie łóżko masz lub planujesz zakupic? Bo ja sie właśnie rozglądam ale nie moge sie zdecydowc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka