Dodaj do ulubionych

Wyprawka dla letniego chłopca.

24.05.11, 12:16
Dziewczyny podpowiedzcie gdzie warto wystawić mega pake ubranek dla chlopca od 56 do 74 rozm.
Ma sporo po synku który skonczy w sierpniu roczek.
Ubranka byly kupowane wszystkie nowe a niektórych nawet nie ubrałam mu tyle że uprałam i gotowe leżały w komodzie.Mam niedrapki czapeczki,reczniczek kapielowy,pieluszki tetrowe i flanelowe,rożek itd.
Zastanawiam sie gdzie najszybciej sie sprzeda bo nie mam czasu na grzebanie się i robienie mnóstwa ogloszen i aukcji.
Obserwuj wątek
    • verika Re: Wyprawka dla letniego chłopca. 24.05.11, 12:29
      Musisz we własnym zakresie poszukać chętnych, ja właśnie jestem po skończonej aukcji, takiej mega paczki, ciuszki dla małego chłopca, śliczne, praktycznie bez marek polskich, w super stanie po jednym dziecku, ślicznie zrobiona aukcja i co ? I zostało mi, nie było chętnych sad rzeczy w takiej mega paczce było ponad 70, za cały zestaw chciałam 300 zł, a był tam nawet rożek, kupujący są WREDNI, aukcja się skończyła i pisali z propozycjami,że dadzą 150 zl ! To ja wolę oddać te rzeczy do domu samotnej matki i zrobić komuś przyjemność niż oddać tym pazyrom za 150 zł, a było tam sporo rzeczy z H&M, next, za nowe te rzeczy zapłaciłam na pewno nie mniej jak 1500 zł !!!
      • ania_kryszcz Re: Wyprawka dla letniego chłopca. 24.05.11, 12:34
        No własnie ja też mam mnóstwo rzeczy dużo sama pokupiłam i reszte mały dostał a ze urodizls ie 58cm to wiele zaraz bylo za małych.
        Robie ogloszenia na serwisach ogloszeniowych ale babka chce mega pake body pjacyki itd za 100zl ,no kurde za 100zł to kupisz 3- maks 4 komplety np.spioszki i body albo pajacyki a tu mam ze 30 par bodow pajacykow z 15 spiosszkow nie zlicze itd.
        Komplety cale bo tak kupowlam jeden kolor czapeczka i niedrapki plus skarpetki.
        • verika Re: Wyprawka dla letniego chłopca. 24.05.11, 12:41
          No i co zrobisz, katastrofa jakaś, cholernie pazerni ci ludzie się robią, siostra sprzedała teraz rzeczy po córci 0-9 m-cy za 350 zł, a było tam około 130 ubranek dla maluszka, pięknych ! Bo ona za granicą mieszka, wystawiła to na allegro, paczkę z 60 ubrankami za 220 zł i nic ! Więc się wkurzyła i sprzedała komuś wszystko co miała po małej za 350 zł, pełno ciuszków z H&M, zary, next tam było, a wszystko kupowała jako nowe, za te 350 zł to ona wychodziła z malutką siateczką ze sklepu a tu komuś musiała to oddać za taką kwotę w pudle po telewizorze i to bynajmniej nie plazmowym wink
          • patatajowa Re: Wyprawka dla letniego chłopca. 24.05.11, 14:31
            verika napisała:

> No i co zrobisz, katastrofa jakaś, cholernie pazerni ci ludzie się robią, siost
            > ra sprzedała teraz rzeczy po córci 0-9 m-cy za 350 zł, a było tam około 130 ubr
            > anek dla maluszka, pięknych ! Bo ona za granicą mieszka,

czyli gdzie ci pazerni, u nas czy za granicą ???

>wystawiła to na allegro, paczkę z 60 ubrankami za 220 zł i nic ! Więc się wkurzyła i sprzedała komuś wszystko co miała po małej za 350 zł, pełno ciuszków z H&M, zary, next tam było

słabe to wkurzenie siostry... ja jakbym sie "wkurzyła" to oddałabym za darmo....

> a tu komuś musiała to oddać za taką kwotę w pudle po telewizorze i to bynajmniej nie plazmowym wink >>

straszne to co piszesz, musiała oddać??? tylko za 350 zł i teraz pewnie spać nie moze po nocach z tego powodu ??? tak to jest jak ktos liczy ze zrobi interes zycia na ubrankach po niemowlaku, mnostwo domów samotnej matki, szpitali czy domów małego dziecka przyjełoby takie ciuszki z radoscią jesli faktycznie były takie idealne jak piszesz. i zalu do świata by nie było wink
            zgadzam sie z jednym co napisałas na początku:cyt:< katastrofa jakaś(ten twój post), cholernie pazerni ci ludzie się robią, >
            • verika patatajowa 24.05.11, 14:37
              Widać, że u was wielkie upały są, a ty najwidoczniej siedziałaś na zewnątrz bez kapelusza !
              Nie dość,że nie na temat to złośliwie, dałaś już upust swoim zubożałym emocjom ? To dobrze, bo nie mam zamiaru z tobą dyskutować bo nie dorosłaś do tego.
        • falcon_eye Re: Wyprawka dla letniego chłopca. 24.05.11, 12:51
          Niestety, trzeba pogodzić się z tym, że ubranka dla noworodka to pieniądze nie do odzyskania. Myślę, że większość dla pierwszego dziecka nie chce kupować używanych (i nie ważne, że to tylko wyprane albo raz założone) bo świeże mamusie wolą chodzić z brzuchem po sklepach i przebierać w ciuszkach, albo dostają wyprawkę w prezencie. Nad drugim dzieckiem już się tak nie skacze i wtedy kupuje się używane, ale podaż takich ubranek jest duża więc schodzą za bezcen.

Ja wystawiłam po synku dwie paki po 60 szt, same firmówki, nie tylko body i śpioszki, ale w każdej paczce był kombinezon, komplety dresowe, sweterki, spodnie itp. Rzeczy wyglądały jak nowe, wyprasowane do zdjęć, szczegółowo opisane (niestety zdjęcia robione w świetle dziennym na białym kocyku a nie na lalce i wyfotoszopowane uncertain ). Wystawiłam aukcje od 50pln bez minimalnej, bo naiwnie łudziłam się, że o takie rarytasy to ludzie się będą przelicytowywać. Na szczęście sprzedał się tylko jeden komplet za te pięćdziesiąt złotych. Myślałam że się popłaczę, kurczę sama wydałam mnóstwo pieniędzy a ktoś to wziął praktycznie za darmo.

Postanowiłam, że drugi komplet poczeka na bratanka. Przynajmniej oddam ze świadomością, że brat nie popełni mojego błędu.

Także jeżeli nie masz ciśnienia to spakuj te rzeczy i zostaw - może ktoś w rodzinie, wśród znajomych będzie spodziewał się dziecka to będziesz mogła zrobić wartościowy prezent.
      • pasik Re: Wyprawka dla letniego chłopca. 24.05.11, 12:37
        Mam propozycję wogole nie zaglądaj na allegro
        oddaj do caritasu, domu dziecka lub szpitala dziecięcego- wiesz jak będą się cieszyli a nie będzie zalewała Ciebie żółć przynajmniej.Naprawdę szpitale potrzebują rzeczy ( kurteczek, ciepłych śpiochów, rożków) np do przeważenia dzieci w transporcie karetkowym bo nie wszystkie maluchy mają rodziców przy sobie.
        dałaś 1500 mogłaś 5 tys...i co z tego?
        • verika pasik 24.05.11, 12:43
          A co cie tak ugryzło,że dałam 1500 zł, po co w ogóle "pijesz" do tego ? Nie rozumiem ???
          I g..o z tego, moja sprawa, więc co się czepiasz ?
          • ania_kryszcz Re: pasik 24.05.11, 12:45
            Ale ja niechce za to majątku naparwde powiedzmy 150 zł za jakies 90 sztuk zeby kupic malemu powiedzmy porzadne buty za to.
          • pasik Re: pasik 24.05.11, 12:56
            to po co piszesz że pazyrzy czy jak to się odmienia. Ustaw kup teraz.
            Zobaczysz czy ktoś kupi.
            To co dla Ciebie ma wartość niekoniecznie dla innych ma.
            Lubisz używać mocnych nieciekawych słów nieadekwatnych do sytuacji.
            Niesmak
            • verika Re: pasik 24.05.11, 13:17
              Ja też mam niesmak od kiedy nie wiem czy jesteś kobietą czy mężczyzną, czy... trollem wink
              • pasik Re: ano:P 24.05.11, 13:52
                ach to Ty, już zapomniałam o detektywistycznym dziwadle tongue_out
                Tonu nie zmieniłaś.
                • verika Re: ano:P 24.05.11, 14:14
                  Nie dość, że problem z tym co między nogami to i z głową coś nie tak, bo skleroza na maxa smile))
    • ania_kryszcz Re: Wyprawka dla letniego chłopca. 24.05.11, 14:30
      Zakończę wątek bo przepychanka sie tu zrobiła.
      znalazła sie jedna Pani z ogłoszenia która chce wziąść część a reszte wystawiam na szafa malucha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka