Dodaj do ulubionych

worek sako do ogladania tv czy cos innego?

25.05.11, 11:54
hej,
posiadaczki cuda typu worek sako podpowiedzcie mi czy on nadaje sie np do tego, zeby siasc w tym i obejrzec sobie np film? kregoslup nie boli? pozycja nie jest wymuszona? dziecku szkodzic nie bedize?
szukam czegos co bede mogla postawic u corki w pokoju wlasnie jakby chciala sobie obejrzec film czy poczytac ksiazke. bo siedziec na krzesle nie bedzie przy ogladaniu np godzinnego filmu - nawet jesli to bedzie raz na miesiac.
kanapy do pokoju jej nie wstawie na pewno bo nie ma na to miejsca, a taki worek sako wepchnie sie potem pod lozko i caly pokoj nadal wolny.
z gory dzieki za rady
Obserwuj wątek
    • falcon_eye Re: worek sako do ogladania tv czy cos innego? 25.05.11, 13:55
      Worka sako nie wepchniesz pod łóżko, chyba że jest naprawdę wysokie. Ja mam worek w rozmiarze XL i ubity na płasko sięga mi do kolana. Generalnie to trochę miejsca zajmuje, niestety. Bo worek jest super wygodny, sama lubię się w nim wymościć i pooglądać TV, chociaż jak dla dorosłego to rozmiar mógłby być większy. Nie wiem jak dla dziecka, ale dla pełnej wygody jest mi niezbędna mała okrągła pufka (była gratis, sama bym nie wpadła żeby kupić).

Nie wiem czy nie napiszę jakichś bzdur a nie mam czasu teraz sprawdzać - kupiłam ten worek dlatego, że takie siedzenie jest właśnie polecane przez ortopedów bo nie wymusza postawy tylko dostosowuje się do człowieka. Młody póki co uwielbia się na niego wspinać i rzucać, mam nadzieję, że niedługo odkryje również przyjemność samego siedzenia w miękkim kokonie smile
      • estragonka Re: worek sako do ogladania tv czy cos innego? 25.05.11, 13:59
        falcon_eye napisała:

> Worka sako nie wepchniesz pod łóżko, chyba że jest naprawdę wysokie.

wysokie, to antresola.

Ja mam wor
        > ek w rozmiarze XL i ubity na płasko sięga mi do kolana.

wlasnie nad tym sie zastanawiam smile
        • inia25 Re: worek sako do ogladania tv czy cos innego? 25.05.11, 14:11
          ja mam w rozmiarze XL i spokojnie pod łóżko (standardowej wysokości) wchodzi. I wcale do kolan mi nie sięga jak jest na płąsko smile
          • estragonka Re: worek sako do ogladania tv czy cos innego? 25.05.11, 14:16
            inia25 napisała:

> ja mam w rozmiarze XL i spokojnie pod łóżko (standardowej wysokości) wchodzi. I
            > wcale do kolan mi nie sięga jak jest na płąsko smile

no dobra to napiszcie mi jeszcze panie czy w takim razie jak to jest takie plaskie to da sie na tym ogladac tv na telewizorze, ktory stoi na stoliku komputerowym? czy nie bedzie za nisko, zeby cokolwiek zobaczyc w ogole? bo mi sie juz z poziomem podlogi zaczyna to kojarzyc big_grin
            • mama_misi Re: worek sako do ogladania tv czy cos innego? 25.05.11, 15:42
              Dobra, sprawdziłam smile Rozłożony na płasko sięga mi NIEMAL do kolan a mam 160cm wzrostu smile Pod standardowe łóżko za nic w świecie nie chce wejść smile Oczywiście mamy XL. Worek ma to do siebie, że możesz z niego zrobić "kanapę" a także "fotel" w zależności od fantazji wtedy siedzisz na różnych wysokościach. Spokojnie da się oglądać z niego TV. Moja małą uwielbia się w nim ułożyć z książką, nawet z koleżanką potrafią wspólnie się na nim rozsiąść.
              Fakt, zabiera trochę miejsca, więcej niż by się zdawało patrząc na foto i po pewnym czasie trzeba uzupełnić wsad, bo kuleczki się ubijają i jest naleśnik (wtedy i owszem chyba pod łóżko by wszedł). U nas sprawdza się.
    • estragonka Re: worek sako do ogladania tv czy cos innego? 26.05.11, 10:52
      zakupilam to cudo, zobaczymy jaki bedzie efekt. tylko nie wiem w koncu czy kupilam xl czy cos innego bo pogubilam sie w tych firmach i nazwach ale wymiary ma takie same, wiec chyba bedzie ok smile
      ofkors z podnozkiem zeby i mamusia mogla sie wygodnie rozwalic na tym przy filmie smile
    • estragonka rewelacja :) 04.06.11, 16:45
      faktycznie to super sprawa smile corka jak dostala to pierwszego wieczoru w niej zasnela i trudno ja bylo dobudzic zeby przeniosla sie do lozka.

bede polecac kazdemu, nie znam nic wygodniejszego!! big_grin
      • anusia_kra Re: rewelacja :) 04.06.11, 20:30
        U nas tez sie sprawdza przy wspólnym oglądaniu zazwyczaj jest wyścig kto pierwszy na sako. Szkoda ze takie duze i tyle miejsca zajmuje, bo dawno kupiłabym drugie sad
        • betimek Re: rewelacja :) 04.06.11, 22:02
          Chciałam kupić taki worek dla 3,5 letniej córki do pokoju do siedzenia, ale patrzyłam na rozmiar S dla dziecka. Z tego, co piszecie lepiej XL kupić? Nie będzie dla 3,5 latki (małej) za duży?
          • saszanasza Re: rewelacja :) 04.06.11, 22:37
            Kup xl wcale nie jest taka duża a i Ty skorzystasz. jedyne co polecam to zakup dodatkowych granulek, bo z czasem trzeba worek uzupełnić.
            Ja mam xl, moja córka ma 3 lata a worek wcale nie wygląda na "za duży", zwłaszcza że korzysta z niego jeszcze mój 8 letni synsmile Aktualnie worek służy do 'relaksu" na balkoniesmile

http://i51.tinypic.com/28ridlx.jpg
      • helly.g Re: rewelacja :) 04.06.11, 23:13
        W którym sklepie kupiłaś pufę? I jakie ma wymiary? Sako oferują różne sklepy i wydaje mi się, że nawet XL ma różne wymiary, a też planuję zakup i nie chcę, żeby było za małe.
        • saszanasza Re: rewelacja :) 04.06.11, 23:22
          Kupiłam ten model: www.meble-ecopuf.pl/p,Mega-Sako,24.html natomiast wymiar trudno podać, bo worek jest "elastyczny".
          • betimek Re: rewelacja :) 05.06.11, 12:32
            Dzięki za zdjęcie poglądowe wink Rzeczywiście chyba jednak zdecyduję sie na XL.
          • helly.g Re: rewelacja :) 06.06.11, 19:43
            W sklepach są podane wymiary i widzę, że są różne w kształcie. Czasem są węższe w podstawie, ale niższe, więc dlatego pytam o te XL. Chyba lepiej szerszy w podstawie, nawet jeśli jest niższy?
            • saszanasza Re: rewelacja :) 06.06.11, 19:49
              najlepiej zadzwoń do firmy i porozmawiaj. rzeczywiście różne modele różnie się "układają". na moim modelu siedzi się nieco wyżej niż na pozostałych. co do podstawy to się nie wypowiem, bo w praktyce ta podstawa wcale podstawą nie jestsmile
              • estragonka Re: rewelacja :) 06.06.11, 20:36
                ja wlasnie kupilam jakis troche inny niz xl chyba. ale siedzi sie fajnie, lezy sie tez fajnie, ogolnie jest fajny smile

a sa rozne na pewno, ja po przegladaniu parodniowym zglupialam szczerze mowiac smile
                • helly.g Re: rewelacja :) 06.06.11, 20:53
                  A gdzie swój kupiłaś? I jaki?
                  • estragonka Re: rewelacja :) 06.06.11, 21:19
                    helly.g napisała:

> A gdzie swój kupiłaś? I jaki?

kupilam taki
                    allegro.pl/kolorowe-pufy-junior-tylko-127-zl-przesylka-gratis-i1634624286.html
                    i do tego podnozek. ja jak sie rozloze w nim 'na pollezaco' to jest mi bardzo wygodnie - bez podnozka byloby gorzej pewnie. a mam prawie 1,70m smile i nie zajmuje bardzo duzo miejsca.
              • helly.g Re: rewelacja :) 06.06.11, 20:52
                Dzięki. Ale Twój sako wygląda, jak na zdjęciu? Ja chcę kupić córki prawie 140 cm wzrostu i z jednej strony chciałabym, żeby się w nim "zapadała", a z drugiej ilość miejsca w pokoju nie pozwala na zakup dużo większego np. zamiast XL maxi sako kupić mega.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka