Dodaj do ulubionych

Meble młodzieżowe HELP!!

26.05.11, 13:22
Dziewczyny zaczyna mnie czas naglić.
Szukam mebli młodzieżowych do pokoju syna. Nie chcę żadych meblościanek, tylko skompletować coś w swoim zakresie. Czy znacie firmy, sklepy int., które:
- mają ciekawy asortyment
- nie zrujnują mnie finansowo
- czy możecie polecić firmę, która nie produkuje bubli?

Do pokoju chcę kupić: szafę, biurko, regał, z dwie komody i łózko.

czy drogie koleżanki potrafią mi pomóc??
Obserwuj wątek
    • ivaz Re: Meble młodzieżowe HELP!! 26.05.11, 18:55
      może coś z timoore, mnie się podoba kolekcja beep timoore.eu/012/kolekcja/kolekcja_beep
    • manna_poranna Re: Meble młodzieżowe HELP!! 26.05.11, 19:06
      a takie - www.babybest.pl/?362,pl_zestaw-kosmos, nie trzeba kupować zestawu, mozna pojedyncze meble kupić. Chyba są też inne wzory, nie wiem jak z chłopięcymi, bo ja szukałam dla dziewczynki.
    • saszanasza Re: Meble młodzieżowe HELP!! 26.05.11, 19:46
      ja tam zawsze polecam ikeę, mój 8 latek użytkuje a meble są całkiem fajne nawet do pokoju starszego chłopca (nie są scricte dziecięce). dużo pomysłów jest na foto forum. w jakim wieku jest syn?
      • tygisek Re: Meble młodzieżowe HELP!! 26.05.11, 21:18
        ja tez polecam Ikee, mimo tego, ze juz mnie tu w watku "pokoik dla dziecka" lekko pogryziono wink ze badziew, smierdzi itp. smile ale jeszcze polecam FAVORIT Szczytno, mamy z tej firmy meble mlodziezowe-dziewczece w pokoiku corki, sa bardzo ladne i porzadnie wykonane, dla chlopca sa rowniez bardzo fajne zestawy, duzy wybor elementow, ceny jak dla mnie sa w porzadku rowniez
        www.fsfavorit.pl/katalog.php?idk=19
    • iziak80 Re: Meble młodzieżowe HELP!! 27.05.11, 20:43
      Syn ma 6 lat. Nie chce już mebli typowo dziecięcych, a na prawdziwie młodzieżowy pokój jeszcze za wcześnie. Dlatego chcę kupić jakieś meble uniwersalne.
      Z zalinkowanych przez Was bardzo podobają mi się te Volo ze Szczytna, widzę, że w salonie w Gdyni też one są więc polecę je poszukać.
      Wyszukałam jeszcze firmę Bog Fran Meble i serię Idol - też są sensowne
      IDOL

Ikea też zawsze każdemu polecam, ale akurat nie mają żadnego fajnego łóżka i już mi to nie pasuje uncertain

Dzięki za dotychczasową pomoc i czekam na jeszcze big_grin
      • minnie8 Re: Meble młodzieżowe HELP!! 27.05.11, 21:05
        tylko IKEA fajna i tania smile
        i jak to?Nie ma fajnego łóżka???Ja bym miała kłopot z wyborem z nadmiaru możliwości
        www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/bedroom/16285/
        Może nie wiem co masz na myśli pisząc "fajne łóżko"...
        • iziak80 Re: Meble młodzieżowe HELP!! 27.05.11, 21:32
          myślę właśnie o takim łóżku, jak w/w zestawach suspicious
          • minnie8 Re: Meble młodzieżowe HELP!! 27.05.11, 21:44
            jeżeli ma być łóżo jak np z BabyBest to rzeczywiście IKEA wysiada...z ukłonami dla IKEA oczywiście big_grin
      • 1alfa1 Re: Meble młodzieżowe HELP!! 28.05.11, 15:00
        Zdecydowanie odradzam BOG fran to badziew - posłuży tylko chwilkę - Kupiłam do biura i porażka. Jak będzie je użytkować dziecko to rozlecą się po roku.
      • tygisek Re: Meble młodzieżowe HELP!! 29.05.11, 21:36
        naprawde z czystym sumieniem moge polecic Szczytno, wlasnie przy skrecaniu tez moj maz stwierdzil, ze to sa meble dobrej jakosci...dla chlopca rowniez wybralabym Volvo wink tez mi sie podobaja, proste, pasuje do nich duzo dodatkow i mozna stworzyc wiele ciekawych aranzacji..
    • kanna VOX 27.05.11, 22:29
      Polecam pokoje młodziezowe VOXa, Młody (9 lat) ma tą kolekcję:

www.meble.vox.pl/kolekcje-mebli/--2pir--/pokoj-mlodziezowy/
      Znajomi maja Magellana, też super.

Główna róznica z preferowaną przez nas IKEA - inny poziom wykonania. Mąż zauwazył przy skręcaniu, że VOX to meble z wyższej półki.
      • iziak80 Re: VOX 29.05.11, 20:00
        1alfa1, no to teraz rozwaliłaś cały mój plan nalotu na salon...
        • saszanasza Re: VOX 29.05.11, 20:48
          To ikeowy pokój mojego syna:

http://i54.tinypic.com/2d1769d.jpg

http://i53.tinypic.com/orq8ac.jpg

Pokazywałam go już w jakimś wątku tutaj, którego nie mogę znaleźć. W tamtym wątku inne dziewczyny pokazywały też bardzo fajne pokoje swoich dzieci. Spróbuj poszukać.
          Vox mi się podoba zwłaszcza serie evolve , 2PiR i magnolia - pozostałe nie. Nie wiem natomiast jak cenowo, ale wydaje mi się że ikea jest jednak tańszasmile
        • 1alfa1 Re: VOX 29.05.11, 23:48
          upss to sorki, ale wg mnie szkoda kasy - ja tego drugi raz nie kupię.
          Za to polecam VOXa i IKEA - te meble mam dla dzieci i sprawują się b.dobrze.
          • iziak80 saszanasza 30.05.11, 07:12
            ale łózko nie jest ikea, możesz powiedzieć, gdzie kupiłaś? reszta mi się podoba, muszę przysiąść i poszukać. Problem w tym, że w aranżacji ja noga jestem
            • saszanasza Re: saszanasza 30.05.11, 07:38
              łóżko rzeczywiście nie Ikeasmile kupiłam je w meble emilia, w tamtym wątku (o ile nie pomyliłam) dziewczyna miała w pokoju syna bardzo ładne meble sosnowe. ja akurat za sosną nie przepadam, ale u niej mi się podobało. poza tym na forum "wnętrza mieszkań" są fajne patenty na pokoje dziecięce, warto tam zajrzeć i poczytać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka