Dodaj do ulubionych

Problem z allegro - pomocy ;)

27.05.11, 22:23
Hello dziewczyny,
na stronie ' o mnie ' mam wyraznie napisane, ze nie przyjmuje zwrotow etc., ze przedmioty sa bardzo dokladnie opisane, i sfotografowane, i zmierzone.
Sprzedalam buty z naturalnej skory zamszowej, mokasyny. Nowe. Za niewielka sume. Szybko dotarly do osoby, ktora je kupila. No i jest problem, gdyz Pani napisala mi, ze wkladka nie ma tyle ile podalam (a jestem swiecie przekonana, ze je dobrze zmierzylam) i ze sa one w dwoch miejscach pekniete. Czy buty zamszowe moga miec peknieta skore? Ja absotulnie czegos takiego nie widzialam, no ale nie jestem nieomylna. Naturalnie ta osoba napisala, abym zajela stanowisko w tej sprawie. No i co teraz zrobic? Uwierzyc, uznac zwrot/reklamacje etc.? Czy kazac babce spadac i czekac na negatywa?
Ciekawi mnie zwlaszcza Wasza opinia o peknieciu skory zamszowej - czy to jest mozliwe???????
No i czy mam tez babce zwracac za przesylki?
Naturalnie pierwszy raz mam taka sytuacje.
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: Problem z allegro - pomocy ;) 27.05.11, 23:11
      a dlaczego miałaby nie pęknąć? oczywiście że to możliwe, jak również możliwe jest że się pomyliłaś i to wcale nie jest skóra naturalna tylko jakaś eko-mieszanka - a uwierz mi nie jedna wygląda lepiej niż naturalna smile
      • listopadowka2008bis Re: Problem z allegro - pomocy ;) 28.05.11, 00:06
        No one raczej mialy cene skory naturalnej i takie oznaczenia smile ale jesli to mozliwe, to thx za wyjasnienie. Ja sie z tym zwyczajnie nie spotkalam wink albo inaczej - spotkalam i nie zauwazylam wink
    • marta-zs Re: Problem z allegro - pomocy ;) 28.05.11, 07:58
      Reklamacja-niech Ci kobieta wyśle te buty razem z pismem reklamacyjnym, i wtedy sprawdzisz co i jak. Jezeli będzie miała rację to oddajesz jej kase i za przesyłki. Jezeli nie prosisz o doslanie kasy na przesylkę i wysyłasz jej buty spowrotem.
      Zwrot-jesli jestes osobą prywatną, a nie sprzedawcą z dg-to oddajesz tylko cene wartosci butów bez przesyłek. Ja tak to widzę, nie wiem czy dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka