anyx27 28.05.11, 00:07 Znacie może jakąś tańszą alternatywę dla bransoletek Lilou? Chciałabym taką bransoletkę na sznureczku, 2-3 elementy z wygrawerowanym imieniem. Lilou kosztowałaby ok. 350zł, ale może jest coś tańszego tego typu ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a-n-i-k-a Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 28.05.11, 08:25 Na all mozna cos znalezc. Ale osobiscie nie kupowalam, wiec nie polece nikogo. allegro.pl/listing.php/search?string=*lilou*&category=0&sg=0 Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 28.05.11, 08:29 Niestety wszystkie firmy, które robią tego typu bizuterię podniosły ceny i trzymają je na poziomie Lilou. Tańsza opcja to kupienie sznurka woskowanego + srebrnej zawieszki do wygrawerowania i do roboty allegro.pl/listing.php/search?string=sznurek&category=76674&country=1 allegro.pl/grawer-koleczko-charms-srebro-dzien-matki-gratis-i1625891866.html Tu tez dziewczyna robi tanio justynahandmade.blogspot.com/2011/01/27-bransoletka-typu-lilou-serduszko.html Podaję linki do firm podobnych do Lilou sklep.kellymelu.pl/ www.charming.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
1alfa1 Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 28.05.11, 14:53 Tu masz srebrne charmsy z grawerem allegro.pl/grawer-koleczko-charms-srebro-dzien-matki-gratis-i1625891866.html A tu bransoletka srebrna; eprezenty.pl/srebrna_bransoletka_proby_925_baza_do_charms_z_koleczkiem_grawerowanie_dedykacji,p,2827.html Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 30.05.11, 01:42 Nie rozumiem też całej bransoletkomanii. Paranoja jakaś - kawałek sznurka i zawieszka za 350 zł??? Na wystawie Pandory jakiś zlepek koralików za 21 tysięcy!!! Ten, kto wymyślił to związanie z firmą na kolejne 5 lat kilka razy w roku powinien dostać ekonomicznego Nobla. Dlaczego ja na to nie wpadłam, buuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 30.05.11, 08:26 Nie rozumiem kolekcjonowania dziesiątków par butów czy torebek, a wiele kobiet to robi. Sama maniaczką kolekcjonowania Lilou nie jestem, ale za to Pandory i owszem. Lubię patrzeć jak powstaja moja mała kolekcja, znajomi i rodzina wiedzą co mi kupić w prezencie i nikt się nie martwi, że nie trafi w rozmiar czy gust. Niedawno zaobaczyłam ceny używanych koralików Pandory na aukcjach internetowych - osiągają ceny prawie takie jak nowe, więc to takze niezła inwestycja finansowa . Aha, no i ja kupuję Pandorę po okazyjnych cenach na ebay-u i w zaprzyjaźnionym sklepie jubilerskim gdzie mam dużą zniżkę, więc ceny aż tak mnie nie bolą, zwłaszcza że złota nie zbieram Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 30.05.11, 08:58 Ja mam oryginały i raczej nie kupiłabym podróbki. A nie myślałaś, żeby najpierw kupić jedną zawieszkę, a póżniej w miarę możliwości finansowych kupować nowe? Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 30.05.11, 09:35 Malwina, to było do mnie? Ja nie mam podróbek, wszystko 100% oryginły, jedynie murano kupuję czasem u kobitek z Niemiec, USA czy Australii, robiących murano artystyczne, no i w Chamili, która urodą murano bije Pandorę na głowę, niestety ceną także (ja kupuję je na ebayu, bo w Stanach są tańsze prawie o połowę) Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 30.05.11, 10:07 pia_ napisała: > Malwina, to było do mnie? Ja nie mam podróbek, wszystko 100% oryginły, jedynie > murano kupuję czasem u kobitek z Niemiec, USA czy Australii, robiących murano a > rtystyczne, no i w Chamili, która urodą murano bije Pandorę na głowę, niestety > ceną także (ja kupuję je na ebayu, bo w Stanach są tańsze prawie o połowę) Nie! Do autorki postu! Bo to ona szuka alternatywy dla Lilou, a alternatywa to chyba podróbka czy się mylę Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 30.05.11, 10:01 Sama kiedyś rozważałam, czy nie zacząć bawić się w Pandorę, ale doszłam do wniosku, że jak przez następne 10 lat na każdą okazję mam dostawać 'oczko', to ja dziękuję. Kulka w cenie innej, całej biżuterii. Owszem, cała bransoletka wygląda fajnie, ale to koszt kilku tysięcy zł. No i ile można nosić jedną bransoletkę. Oczywiście fascynacja tą grą nie jest dla mnie niczym dziwnym - w końcu siedzi nad tym sztab specjalistów od markteingu i reklamy i główkuje, jak przekonać ludzi, że to ma sens. Czytałam więc artykuł w Twoim Stylu, że faktycznie, to jest bardzo drogie, ale jak ta pani (autorka) zobaczyła, jak to się robi (ręcznie w sensie), to ona się już nie dziwi, skąd taka cena, bo każda zawieszka jest unikatowa, jedyna, wyjątkowa, niepowtarzalna. Cała filozofia. Żeby nie było - sama mam swoje słabości i wydaję pieniądze na wiele niepotrzebnych dupereli, jednak temat tych bransoletek to dla mnie mistrzostwo świata. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 30.05.11, 10:35 Z Pandory są także piękne pierścionki, kolczyki i zegarki Mam świadomość, że spece z marketingu nad tym pilnie parcują, a reklamy i sponsorowane artykuły w pisemkach robią swoje (akurat ich nie czytuję). Zresztą biżuteria modułowa, to nie wymysł Pandory, tylko duńskiej firmy Trollbeads (też do kupienia w polskich sklepach, ale na marketing wydają o wiele mniej od Pandory, więc mało kto zna tę firmę). Nie wydaję na alkohol, fajki i inne używki, ciuchy, buty, torebki, kosmetyki i perfumy kupuję kiedy jest potrzeba, a nie dla idei gromadzenia, więc się trochę rozgrzeszam . A co do jednej bransoletki, to kto każe nosić jedną, ja mam ich już 5 - w róznych kolorach, skręcam je ze sobą, noszę osobno, dobieram korale do koloru ubrania - dla mnie fajna zabawa i codziennie mam na sobie co innego. Uff, zabrzmiało to jak żywa reklama, a tego nie chciałam. Sama wkręciłam się dzięki przyjaciółce, która mi pokazała swoje skarby i pozwoliła ponosić, a teraz sama "zaraziłam" sąsiadkę i dwie znajome, to niestety bardzo uzależnia Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 30.05.11, 10:42 > to niestety bardzo uzależnia Łączę się w bólu Gdyby tak jeszcze serce mogło słuchać rozumu, a to niestety nie zawsze wychodzi. Sama właśnie wychodzę z nałogu gadżetów kuchennych z TKMaxxa. Część kupiłam tylko dlatego, bo były tanie (w sumie powinnam dodać raczej stosunkowo tanie, bo tam tanich rzeczy nie ma), pewnie użyję max. 1 raz Odpowiedz Link Zgłoś
emma_me Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 26.10.11, 13:35 ja swoją pandorę zbieram niecały rok i prawie mam już gotowa. Wiecznie się zastanawiałam co chciałabym na prezent a teraz nie mam tego problemu zamawiam konkretne koraliki - gwiazdka, rocznica ślubu, im ur itd i bransoletka gotowa Odpowiedz Link Zgłoś
flow898 Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 26.10.11, 13:21 Miałam Lilou i nie polecam. Grawer sciera się po paru miesiącach i bransoletka wygląda bardzo nie korzystnie. Niedawno kupiłam taką bransoletke: florentines.pl/shop/index.php?9,bransoletka-srebrna cenowo podobnie a bransoletka wygląda na o wiele solidniejszą. Skóra jest fajna, milutka w dotyku oraz nie uczula i nie barwi co jest dla mnie wielkim atutem. Grawer oczywiście też można zarzyczyć sobie jaki się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 30.05.11, 09:42 A co do Lilou, to przestrzegam przed kupowaniem zawieszek pozłacanych, bo jest na nie bardzo dużo reklamacji, wogóle babki narzekają, ze dawniej zawieszki Lilou były lepszej jakości. Ale faktem jest, że nie ma problemu z reklamacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 30.05.11, 10:10 pia_ napisała: > A co do Lilou, to przestrzegam przed kupowaniem zawieszek pozłacanych, bo jest > na nie bardzo dużo reklamacji, wogóle babki narzekają, ze dawniej zawieszki Lil > ou były lepszej jakości. Ale faktem jest, że nie ma problemu z reklamacjami. A co się dzieje z nimi? "Obłazi" to złoto? Ja mam srebrne i odpukać chwilowo nic im nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 30.05.11, 10:24 Obłazi, czernieje, prawdopodobnie grawer uszkadza tę warstwę pozłotki. Ze srebrnymi nic się nie dzieje, chociaż też już sporo soób zauważyło, że srebro zaczęło się bardziej rysować, niż kiedyś. Ja mam jedną bransoletkę lilou z dziewczynką (ale nie wiszącą), model, którego juz nie sprzedają, u mnie ze srebrem nic się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
jadis76 Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 04.10.11, 17:57 podpinam się pod zachwyt nad pandorą ja akurat jestem wielką fanką kolczyków, chociaż bransoletę też mam ceny raczej kosmiczne...i za parę kolczyków ze srebra moglabym mieć pewnie gdzie indziej zlotą bransoletkę, ale świadomie wybieram pandorę, bo jest niepowtarzalna i wyjątkowa ale lilou też bardzo lubię i, osobiście, polecam kupienie jednej zawieszki, a potem sukcesywne uzupelnianie kolekcji Odpowiedz Link Zgłoś
helly.g Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 30.05.11, 12:36 Nie wiem, czy dokładnie o to Ci chodzi, bo nie znam Lilou, ale wyglądają podobnie. marasimsim.pl/?page_id=97 Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 13.09.11, 16:40 Lilou kupisz już za 60zł i w dodatku możesz je reklamować w sklepie jeśli coś się z nimi dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
afork Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 13.09.11, 17:20 te są podobne www.mollie.pl/ dziś dostałam ofertę promocyjną klub.fakt.pl/cala-polska/66 Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 10.10.11, 21:06 Kupiłam dzięki kuponowi supełek z Mollie i jest fajny, zwłaszcza w takiej cenie. Natomiast znajoma zamówiła inny model i jest niezadowolona z jakości zawieszki oraz sznurka. Odpowiedz Link Zgłoś
hannaszkola Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 04.10.11, 16:56 W Bydgoszczy przy ulicy Pomorskiej 3 w sklepie z koralikami można kupić bransoletki typu lilou stosunkowo tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-1963 Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 10.10.11, 20:43 W Bydgoszczy można już kupić bransoletki lilou za około 55 zł na pomorskiej w pracowni biżuterii Fiu bździu Odpowiedz Link Zgłoś
coco_rosie Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 10.10.11, 21:01 Bardzo fajne bransoletki mają tutaj, nie są dokładnie takie jak lilou, i nie wiem czy jest opcja grawerowania ale naprawdę są super. No i ceny bardzo przystępne. www.made4hand.pl/category/bransoletki/1 Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka363 Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 18.10.11, 19:00 Kupiłam za małe pieniadze bransoletke taka jak lilou . Przez przypadek znalazlam na allegro z grawerowaniem wklejam link do tego sprzedawcy allegro.pl/bransoletka-gwiazd-serduszko-na-reke-z-grawer-hit-i1879479958.html allegro.pl/show_user.php?uid=23184266 Najlepsze że 1 szt dalam kolezance na urodziny i zadowolona ale nie zdradziłam za jakie pieniądz była kupiona Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 18.10.11, 19:10 A ja nie polecam podróbek Lilou, może dlatego, że mam oryginalne i są naprawdę bardzo ładne. Nie umywają się do podróbek. Mam dwie, przymierzam się do trzeciej. Każda z tych bransoletek ma dla mnie dużą wartość sentymentalną, bo o to tutaj chodzi w każdej chwili można je zanieść do polerowania, poprawy graweru (jeśli się zaczyna się ścierać, co jest nieuniknione przy noszeniu ich non-stop) lub reklamować jeśli cokolwiek zaczyna się dziać (głównie z tymi pozłacanymi, których nie polecam). Mają piękne kolory sznureczków, które można wymieniać w zależności od pory roku, nastroju itd. Chyba powoli staję się liloumaniaczką one naprawdę uzależniają Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka363 Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 18.10.11, 19:14 Bardo ladnie ale mnie nie stac na zakup po 70 z-90 zl za sztuke mam 1 orginalna Lilou jest bardzo ladna ale oryginaly sa bardzo drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 18.10.11, 20:03 Modele blaszek Lilou są naprawdę fajne, no i non stop pojawiają się nowości np ostatnio grawer fotografii. Ale z wymianą sznurka za 15 zł to przeginają. Sznurki kupuję sobie sama (woskowane, róznych grubości i we wszystkich kolorach), a węzełki wiąże mi szwagier-marynarz , w sumie kosztuje to 1,20. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta4334 Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 02.11.11, 14:23 A powiedz proszę, gdzie kupujesz te sznurki? Bo muszę córce kupić ze 2 różne kolorki. Odpowiedz Link Zgłoś
anjaand Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 02.11.11, 18:37 A jak się nie ma szwagra marynarza można zawiązać samodzielnie www.youtube.com/watch?v=TsxS-eTPc0E&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: Alternatywa dla bransoletek Lilou 02.11.11, 19:46 Sznurki takie jak ma Lilou kupisz w pierwszej, lepszej pasmanterii. Fakt, że z ceną sznurków przegieli. Odpowiedz Link Zgłoś