Dodaj do ulubionych

Pepco - jakość ubranek

16.06.11, 17:11
Ostatnio weszłam do Pepco, nigdy tam nic nie kupowałam a jak zauważyłam ceny niewygórowane. Jaka jest jakość ubranek dla dzieci? Chodzi mi głównie o takie dla 4-5 latków.
Obserwuj wątek
    • blanus2202 Re: Pepco - jakość ubranek 16.06.11, 17:53
      Jak weszłam 1szy raz do Pepco byłam zachwycona. Piękne i tanie szmatki ;]
      Ale jak wyciągnełam je z pralki to na mej twarzy nie gościł juz usmiech ;/
      Tak bynajmniej było w tych najmniejszych- bodziaki itd.- dekold do pępka.
      Aczkolwiek ostatnio kupiłam już kurteczkę za bodajże 35zł , prana wiele razy i nadal jak nówka.
      • magdalenka50cz Re: Pepco - jakość ubranek 16.06.11, 18:22
        W bluzeczkach z długim rękawem po praniu szew sie przekręca. Zadko tam kupuje bo mnie jakość nie powala. Spódniczka jeansowa nie zauważyłam że ma tylko 3 szlowki na pasek i spodniczka sie zsuwa a pasek zostaje. Zresztą 20 zl za bluzeczke to też nie jest mega tanio.
    • koza_w_rajtuzach Re: Pepco - jakość ubranek 16.06.11, 18:43
      Trzeba dokładnie się patrzeć, bo zdarzają się tam naprawdę fajne ubranka, świetnej jakości. Co jakiś czas pojawiają się tam ubranka firmy George, Adams, Children Place - one mają świetną jakość, bywają też ubrania firmy Cherokee czy z Bonprix (akurat Bonprix to dość kiepska jakość wink). Trzeba dokładnie patrzeć. Raz tylko kupiłam tam bluzkę, która po dwóch użyciach nadawała się już tylko do wyrzucenia, ale przeważnie jak już tam coś kupię, to są to fajne rzeczy. Wystarczy popatrzeć dokładnie, po niektórych ubraniach widać, że są kiepskie, nitki wystają itd., a niektóre mimo, że tanie są naprawdę fajne. Moje dzieciaki mają stamtąd sporo ciuchów jeszcze z tamtego roku, które nadal wyglądają super i one te noszą.
      • emma6666 Re: Pepco - jakość ubranek 16.06.11, 20:12
        kupiłam kilka sztuk body i nigdy więcej
    • magdalenca78 Re: Pepco - jakość ubranek 16.06.11, 20:53
      Kupiłam kilka szt body, piżamkę i tyle. Jakoś w moim Pepco nei było szalonego wyboru. Jeśli chodzi i ubranka dla chłopców 1+ nic ładnego nei udało mi sie znaleźć, dresy były jakieś takie sztuczne, bluzki tez nei za bardzo.
      Za to poluję na wyprzedaże w Tesco smile Zarówno Cherokee jak i F&F są OK smile
      • emma6666 Re: Pepco - jakość ubranek 16.06.11, 21:40
        cherokee bardzo lubię, F&F wybiórczo. Body i pajace w 3pakach super, natomiast bluzki niemowlęce z długim rękawem co pranie to szersze.
        • monna16 Re: Pepco - jakość ubranek 16.06.11, 22:07
          Jak już ktoś pisał, ubranka z Pepco tak ale tylko znanych firm. Jeszcze w ciąży kupiłam z Pepco dla małej kilka par spodenek, bluzeczek i sukienek. Wszystko było z Mothercare. Później nic firmowego w Pepco już nie widziałam, więc kupowałam te zwykłe szmatki i to była jedna wielka masakra! Ładny dresik pruł się niemiłosiernie, bodziaki rozciągają się po praniu na tyle że dziecko może je nosić wieki i za małe się nie zrobią, sukienka którą mała dostała na urodziny (biała w czerwone kwiatki) farbuje i po pierwszym praniu jest różowa (tak jak pozostała zawartość pralki). Ja od dawna już tam nie kupuję, szkoda mi kasy na rzeczy na jeden raz, ale dzieciaki często dostają coś w prezencie stamtąd.
          • koza_w_rajtuzach Re: Pepco - jakość ubranek 17.06.11, 11:29
            To ja aż takiego pecha do tych ubranek nie mam, a zdarza mi się kupować także "niefirmowe" rzeczy np. co roku kupujemy tą sukienkę lh3.googleusercontent.com/-kWo1xdcpXWA/S2AxXEzGCSI/AAAAAAAAItY/JGzIOQ9afOM/s512/fotka%2525201538.jpg tyle tylko, że za każdym razem o rozmiar większą, bo córka kocha tą sukienkę, a co roku jest ona w Pepco (koszt 19 zł). Po sezonie dość częstego używania wygląda jak nowa, oddajemy ją dalej, nosi je inne dziecko i nadal jak nowa wygląda.
            Dresików nigdy tam nie kupowałam, bo zawsze wydawały mi się tandetnie, spodni też nie, ale bluzki, koszulki, komplety, sukienki, piżamy i krótkie spodenki zdarzają się dobre jakościowo. Tylko jedną bluzkę zdarzyło mi się tam naprawdę fatalnej jakości kupić. Przeważnie wychodzą stamtąd z pustymi rękami, ale czasem jest coś fajnego. A teraz akurat są "podróby" tych sukienek z H&M z motylkami, mam na myśli te global.images7.fotosik.pl/2137/199951b7bb4c03ec.jpg?a4dd37f3a1e18d Tam są po 14,99, ale to nie są oryginalne, bo materiał inny w dotyku.
    • liveveb Re: Pepco - jakość ubranek 17.06.11, 21:19
      Ja nie narzekam. Są ciuchy rzeczywiście średniej i zdarzają się kiepskiej jakości, ale są też takie nie do zdarcia.
      Za szmaty w sieciówkach często trzeba zapłacić 2, 3 razy więcej. A tu są bodziaki za 4,99 i jak młoda fajdała je na maxa - szły do recyclingu bez żalu.
      Jak wszędzie - trzeba ogladać co się kupuje.

• beatazet Re: Pepco - jakość ubranek 18.06.11, 08:11
      Jakość różna, bardzo różna. Najładniejsze ciuszki tak do 3 lat. Potem co raz mniejszy wybór.
      Mamy głównie bluzki z rękawem, koszulki, skarpetki, sukienki, leginsy, sukienka balowa. Większość przetrwała i pochodzi jeszcze drugie dziecko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka