Dodaj do ulubionych

gdzie kupie taki piórnik?

26.06.11, 16:08
allegro.pl/hello-kitty-hearts-rewelacyjny-piornik-ostatnie-i1683911244.html?source=oo
ale dla chłopców? znacie może jakiś sklep internetowy w którym je dostanę? najlepiej od razu trzy sztuki za jedną przesyłką, potrzebuję jeden dziewczęcy i dwa chłopięce...
Obserwuj wątek
    • gosjana Re: gdzie kupie taki piórnik? 26.06.11, 16:21
      nam się ten piórnik sprawdził rewelacyjnie, kupiłam w zeszłym roku dla syna czarny Manchester, i dla córki z Hello kitty,
      poszukiwałam ostatnio na allegro tych piórników i natrafiłam tylko na jeden allegro.pl/liverpool-piornik-dwusuwakowy-pilka-oryginalny-i1657288719.html
      spytałam tego sprzedawcy czy będą tego typu piórniki, odpowiedział, że ok połowy lipca z carsami
      a ja bym chciała czarny Manchester sad
      • gosjana Re: gdzie kupie taki piórnik? 26.06.11, 16:30
        ten sprzedawca jest wyłącznym importerem tych artykułów, więc trzeba czekać i zaglądać, jak się tylko pojawią to też kupię po 1 dla dzieciaków smile
    • justles Re: gdzie kupie taki piórnik? 26.06.11, 18:10
      Taki model piórnika ma również w swojej ofercie firma Herlitz, ja kupowałam w Realu.
      www.katalog.herlitz.pl/katalog.php?view=category&categoryId=41
      • magda79pn Re: gdzie kupie taki piórnik? 26.06.11, 19:40
        manchester byłby idealny smile bo zamówiłam właśnie plecak
        te herlitz też ok, tylko gdzie je można kupić???

zaraz przejrzę allegro
        • gosjana Re: gdzie kupie taki piórnik? 26.06.11, 19:55
          piórnik herlitz też znam, jest mniejszy i płytszy od duńskich piórników i nie ma schowka wink
          w zeszłym roku cały asortyment herlitza był w Realu, w tym roku pewnie też
        • iberka herlitz jest w kauflandzie 26.06.11, 21:49
          a ten kupowałam rok temu tylko z simpsonem i nie oceniam go dobrze bo gumki poodpruwały się już zimą i dziś wygląda okropnie. Kilka razy doszywałam ale teraz już kupimy inny

iza
          • iwek33 Re: herlitz jest w kauflandzie 27.06.11, 10:16
            U nas te duńskie piórniki Euromic sprawdzają się rewelacyjnie, ale chyba tylko na allegro można je kuoić. Herlitz tego typu dużo słabszy jest: płytki, mniejszy i bez odpinanej kieszonki. Moi chłopcy mają i Manchester i ten z Simpsonem, starszy syn używa już go drugi rok i piórniki są jak nowe! Ani jedna gumeczka nie pękła, obrazek nic się nie ściera, zameczki chodzą super, są niewielkie gabarytowo,a bardzo pojemne.
            • pacynka27 Re: herlitz jest w kauflandzie 27.06.11, 12:01

U nas tak samo piórnik po roku w super stanie . Do tego jest bardzo praktyczny. Syn użytkował wzór ze star wars.
              Piórnik jest tak fajny, że w razie jakby był już na rynku niedostępny kupiłam na zapas 2 szt dla mojej córy, która ma teraz 2,5 roku wink
              • gosjana Re: piórnik z Hello kitty 29.06.11, 13:38
                pojawiły się na allegro
                allegro.pl/hello-kitty-piornik-plaski-dania-znakomity-i1690557739.html
                nie podobają mi się te wstawki w kratkę, czekam na inne
    • kanna Re: gdzie kupie taki piórnik? 29.06.11, 14:55
      Syn ma ze Star Wars, sprawuje się bez zarzutu. Portfelik na pieniądze juest super smile

Chciałam kupic dla córki - śledzę na All od kilku miesięcy - , ale same HelloKitty sa, a on jednak nie przepada za tym uncertain
      • magda79pn Re: gdzie kupię taki piórnik? 29.06.11, 20:21
        napisałam już maile chyba do wszystkich sprzedawców tych piórników smile
        niestety nikt mi nie odpisał sad potrzebuję jeden dla dziewczynki (może być nawet ten czarny) drugi dla chłopca manchester i trzeci star wars, jak nie będzie to dwa manchester, no i fajnie gdyby wszystko przyszło jedną paczką - czyli jednym kosztem smile
        • gosjana Re: gdzie kupię taki piórnik? 29.06.11, 20:30
          jutro albo pojutrze zajdę do sklepu, w którym w zeszłym roku sprzedawali te piórniki (manchestera nie mieli, ale były star wars, hello kitty itp) i zapytam kiedy i czego się spodziewają i dam Ci znać
          piórniki manchester widziałam w zeszłym roku też w empicu, ale nie było takich otwieranych do góry, seria ta sama
          • aaangel Re: gdzie kupię taki piórnik? 29.06.11, 21:25
            też chętnie bym taki dla chłopca kupiła, więc jak ktoś gdzieś namierzy to proszę o info.Ja również będę szukać.
        • iwek33 Re: gdzie kupię taki piórnik? 30.06.11, 14:19
          magda79pn napisała:

> napisałam już maile chyba do wszystkich sprzedawców tych piórników smile
          > niestety nikt mi nie odpisał sad potrzebuję jeden dla dziewczynki (może być naw
          > et ten czarny) drugi dla chłopca manchester i trzeci star wars, jak nie będzie
          > to dwa manchester, no i fajnie gdyby wszystko przyszło jedną paczką - czyli jed
          > nym kosztem smile

Magdo, ja mam kupiony wiosną nowiutki taki piórnik czarny Manchester, kupiłam "na zapas" na kolejny rok,, ale jeśli nie dostałabyś go już w tym roku, to mogę Ci odstąpić ( do waszego plecaka z Manchesterem bardzo będzie pasował smile ) Mój syn ma z Simpsonem w idealnym stanie, więc jeśli zależy Ci na Manchesterze, a nie uda się kupić, to odsprzedam .
          • magda79pn Re: gdzie kupię taki piórnik? 30.06.11, 16:35
            nie uda się kupić, to odsprzedam .

OK smile BĘDĘ MIAŁA NA UWADZE smile A MASZ CZARNY CZY CZERWONY?
            • iwek33 Re: gdzie kupię taki piórnik? 30.06.11, 16:46
              czarny.
              • magda79pn iwek 01.07.11, 08:44
                odezwij się do mnie na sowa796@wp.pl

jeszcze tak nie na temat piórnika, czy dobrze pamiętam że kupowałaś synowi zimą buty trekkingowe mcarthur?
              • anmaja76 Re: gdzie kupię taki piórnik? 01.07.11, 09:04
                Widziałam te piórniki w jakims markecie, Real lub Carrefour.
                • magda79pn Re: gdzie kupię taki piórnik? 01.07.11, 10:21
                  w realu (poznań king kross) nie ma bo byłam wczoraj
                  • magda79pn no i znowu dziewczęcy... :( 01.07.11, 16:02
                    allegro.pl/hello-kitty-plaid-rewelacyjny-piornik-z-danii-i1696172608.html
                    • olgaandrzej Pokazały się :) 06.07.11, 09:48
                      allegro.pl/cars-auta-rewelacyjny-piornik-z-danii-i1704123860.html
                      lub

allegro.pl/cars-race-auta-rewelacyjny-piornik-z-danii-i1704123869.html
                      • magda79pn Re: Pokazały się :) 06.07.11, 11:29
                        o carsach wiedziałam, sprzedawca poinformował mnie że będą w środę, mój młodszy syn od biedy chce te carsy, ale wolałby star wars, więc chyba wstrzymam się jeszcze...
                        • marta76 Re: Pokazały się :) 06.07.11, 14:38
                          będę śledziła wątek.U nas też star wars.Młody ma taki zwykły płaski piórnik,ale uważam,że to co pokazałyście jest bardziej funkcjonalne.
    • dorek3 Re: gdzie kupie taki piórnik? 07.07.11, 10:16
      Dziewczyny a który bardziej polecacie-ten większy dwusuwakowy czy mniejszy?
      Moi w pierwszej klasie mieli tubę i ciągle czegoś szukali,wywalali cała zawartość aby znaleźć odpowiednia kredkę itp.
      • magda79pn Re: gdzie kupie taki piórnik? 07.07.11, 12:03
        ja chce ten z pierwszego linka (tyle ze dla chłopca) nie wiem czy będzie praktyczny, kupuję na podstawie opinii przeczytanych na forum smile
        • iwek33 Re: gdzie kupie taki piórnik? 07.07.11, 12:29
          Ten piórnik z pierwszego linka jest bardzo praktyczny bo : otwiera sie całą górną klapkę, jest do niego super dostęp, nie tak jak w tubach, gdzie rozsunięcie zamka otwiera "worek", w którym wszystko jest wymieszane. W tych duńskich po otwarciu klapy są na niej i na drugiej jakby klapce gumeczki, jest ich na tyle dużo, że mój syn nosi tam 10 kredek, ołówek i pióro. Po drugiej stronie wewnętrznej klapki jest portfelik zapinany na rzepa, można w nim faktycznie jakieś drobniaki przechowywać, albo zapasowe naboje do pióra, a w komorze, która jest dość pojemna syn ma wrzucone inne "ważne" rzeczy: linijki, gumę, temperówkę, cyrkiel, drugie zapasowe pióro, karteczki, korektor, długopis żelowy i wieele innych drobiazgów. Zrobię fotkę i wkleję za chwilkę.
          • iwek33 Re:Fotki piórnika Euromic 07.07.11, 12:43
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/1TboDWUajI92ro9QFX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/sCrUL0QgLea5gagyVX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/mZptWQm4xjfJX6JJMX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/XGRZbpWmaBUGH9SSAX.jpg
            • franianiania Re:Fotki piórnika Euromic 07.07.11, 13:29
              czy te piórniki dla dziewczynek sa tylko z hello kitty?

mamy dosc hello kitty i hannah montana, mogliby zrobić coś uniwersalnego.
              • gosjana Re:Fotki piórnika Euromic 07.07.11, 14:25
                <Dziewczyny a który bardziej polecacie-ten większy dwusuwakowy czy mniejszy?
                Moi w pierwszej klasie mieli tubę i ciągle czegoś szukali,wywalali cała zawartość aby znaleźć odpowiednia kredkę itp.>
                polecam taki co wkleiła iwek, czyli dwu suwakowy, nie ma problemu ze znalezieniem czegokolwiek, wszystko się mieści i jest naprawdę dobrej jakości, innego piórnika w ogóle nie brałabym pod uwagę smile
                byłam u nas w sklepie, ale jeszcze nie mieli tych piórników,
                a te z autami są całkiem fajne smile
    • blankaz empik 13.07.11, 22:31
      Dziś w przelocie przez empik w Krakowie (gal. krakowska) widziałam te piórniki w wersji Cars, cena bodajże 34,99. Nie wiem, czy są inne wersje, bo nie miałam czasu sprawdzić.
      • mamachlopca1 Re: empik 14.07.11, 13:55
        a czy widzialyscie gdzies jakis inny niz te carsy?moj syn stwierdzil ze na carsy jest za duzy...
        • marika012 Re: empik 14.07.11, 16:55
          No właśnie carsy ujdą w zerówce czy pierwszej klasie ale w drugiej to już chyba lekki obciach wink
          • magda79pn Re: empik 14.07.11, 17:08
            były jeszcze star wars i the simpson (no i piłkarskie, liverpool, manchester itp) , mój do zerówki niby chciał te carsy, ale wiem że najbardziej ucieszyłby się ze star wars - dlatego jeszcze nie kupiłam i nadal czekam...
    • jalla1 Re: gdzie kupie taki piórnik? 14.07.11, 22:25
      To chyba te piórniki w Empiku
      www.empik.com/szukaj/produkt?qtype=basicForm&q=Pi%C3%B3rnik+Owalny&subQuery=&searchCategory=all&sort=&x=27&y=18
      Mój syn również najbardziej zadowolony byłby z piórnika ze Star
      Wars. Ciekawe czy takie będą w sprzedaży ...
      • gosjana Re: gdzie kupie taki piórnik? 16.07.11, 19:03
        Firma Dakine ma podobne piórniki, fajne wzory i duzy wybór:

www.dakine.com/p/girls/wallets-amp-cases/girls-school-case
        tylko powiedzcie gdzie taki kupić wink?
        • justles Re: gdzie kupie taki piórnik? 16.07.11, 19:19
          Firmy Dakine widziałam w sklepie sportowym (w Szczecinie w Galaxy) ale tylko te w kratkę. Cena jak się nie mylę 49zł. Myślę, że i w innych soprtowych sklepach będą.
          • aaangel Re: gdzie kupie taki piórnik? 16.07.11, 21:03
            A ja jakiś tydz. temu kupiłam w empiku cały czarny za 15 zeta i w dodatku ciut mniejszy niż ten z carsami( z carsami oczywiście też były, ale taki spory mi się wydawał w porównaniu z tym co kupiłam.) Jakaś niemiecka firma, całkiem fajny.
            • iwek33 Re: gdzie kupie taki piórnik? 16.07.11, 22:46
              W merlinie:
              merlin.pl/dakine/sport/search/220,,5.html?phrase=dakine&sort=nowosc&offershock§ion=220&
              • magda79pn Re: gdzie kupie taki piórnik? 17.07.11, 19:33
                a czy ten DAKINE jest w środku taki sam jak te CARSY?
                bo byłam dzisiaj w empiku, kupiłam młodszemu ten z carsami (najpierw chciał star wars, ale jak zobaczył te carsy to powiedział że nie chce wszystkiego ze star wars - a ma już plecak)
                oglądałam też z hello kitty, i wiecie, on w śrdku miał gumki tylko na tej górnej klapie, nie było w ogóle tej wszytej zakładki z gumkami na długopisy i nie było portfelika, nasz z carsami jest taki jak na aukcjach - z portfelikiem.

A tak swoją drogą to nie myślałam że one takie duże są smile na fotkach wydają się mniejsze smile
                • iwek33 Re: gdzie kupie taki piórnik? 17.07.11, 19:47
                  Chyba takie same nie są, bo na niektórych zdjęciach widać, że wśrodku majątylko 4 gumki ( na 4 pisadła) więc sporo mniej. No ale dopóki ktoś nie zobaczy na żywo, to trudno porównywać. A wzory tych Dakine fajne..
    • pia_ Re: gdzie kupie taki piórnik? 18.07.11, 09:53
      Widziałam w Empiku z Carsami i różowy z Hello Kitty, były jeszcze jakieś inne, ale juz nieco mniejsze i płytsze.
      • gosjana Re: gdzie kupie taki piórnik? 18.07.11, 15:21
        Zaszłam dzisiaj do Empicu i jest masa różnych piórnikow, są podobne do tych duńskich, w środku kieszonka zapinana na zamek i 3 miejsca na długopisy, głęboki ale węższy i cena 15zł , wzory dla dziewczynek bardzo ładne smile były tez i płytsze bez przegródek i różnego rodzaju tuby, saszetki itp, największe są jednak te duńskie.
        • rybalon1 Re: gdzie kupie taki piórnik? 18.07.11, 19:24
          kuuurcze no i muszę iśc do tego Empiku bo Wy zawsze coś na pokuszenie napiszecie tu smile fajne te piórniki a tez szukam dla syna jednak wolałby wzór inny niż z filmu Auta są takie ???
          • jalla1 Re: gdzie kupie taki piórnik? 18.07.11, 20:53
            Byłam dzisiaj w Empiku i u nas z tego fasonu (z tą kieszonką w środku) są piórniki z Hello Kity i dla chłopców jeden model z Carsami, ale inny niż te zalinkowane z Allegro. Jest to piórnik niebieski Cars 2, a na obrazku jest Złomek i jak twierdzi moje dziecko - tajny agent z drugiej części filmu (niebieskie auto).
            • rybalon1 Re: gdzie kupie taki piórnik? 19.07.11, 19:36
              kupiłam dziś ten głęboki piórnik z Carsami - fajny jest i pojemny płaciłam 34,99 w Empiku były też inne tańsze faktycznie po 15 zł ale płytsze . Odkryłam tez , że mają wyprzedaż na niektóre przybory szkolne i pokupowałam gumki duże Menchester za 1,99 , gumkę taką jakąś wysuwaną z toy story w takiej obudowie jak długopis za 0,99 (cena była 5,99 normalna ) , fajne linijki takie wyginające się miękkie jakby, ołówki fajne z gumką , Były tez u nas plecaczki mniejsze i większe oraz piórniki za 9,99 taka tuba z HMontana - generalnie musze iść raz jeszcze bo wydaje mi się , że tam więcej rzeczy poprzecenianych tylko cen brak i trzeba wszystko oddzielnie sprawdzać przy kasie. Ja byłam w Gdańsku.
              • magda1104 Re: piórnik Hello kitty 20.07.11, 16:37
                A ja speckalnie pojechałam do Empiku i się rozczarowałam, bo Hello Kitty, owszem, były, ale w środku nie miały klapki ani saszetki, jak te zalinkowane duńskie, a Carsy miały te elementy. Czy trafiłam na inny model?
                • magda79pn Re: piórnik Hello kitty 20.07.11, 21:04
                  tak, pisałam o tym kilka wątków wyżej, ponieważ kupiłam synowi ten z Carsami, i chciałam jeszcze dla chrześniaczki Hello Kitty i całe szczęście że coś mnie tknęło i go otwarłam...
                • rybalon1 Re: piórnik Hello kitty 21.07.11, 08:16
                  tak tarfilaś na inny model - u mnie też były takie z HK , tych z klapka i saszetką u mnie nie było jedynie byly z Carsami takie. Jednak będa mieli szczecze dostawy wiec zaglądaj w sklepei powiedzieli mi , ze to dopiero początki tych szkolnych rzeczy jak wszędzie teraz.
                  • magda79pn nowe wzory, a właściwie kolory ;) 26.07.11, 13:05
                    pojawiły się dwa nowe wzory, mimo że mamy Carsy, to nadal poluję na star wars wink ale powoli tracę nadzieję że uda mi się go zdobyć sad
                    allegro.pl/hello-kitty-piornik-plaski-dwa-suwaki-kapitalny-i1727535855.html
                    allegro.pl/cars-2-piornik-plaski-finn-mcmissile-super-i1731882078.html
                    allegro.pl/hello-kitty-piornik-plaski-dania-znakomity-i1727533975.html
                    • magda79pn Re: nowe wzory, a właściwie kolory ;) 26.07.11, 13:07
                      i jeszcze takie:
                      allegro.pl/owalny-podwojny-piornik-cars-orginal-i1696558086.html niestety fotki środka nie zamieścili

i wspomniany wyżej HERLITZ allegro.pl/piornik-kosmetyczka-owalny-jednoczesciowy-i1704393691.html
                      • pacynka27 Re: nowe wzory, a właściwie kolory ;) 29.07.11, 09:34
                        Te herlitzy są w tesco po 29,90.
                        Oglądałam i całkiem fajne się wydawały. Dla starszego dziecka (koniec podstawówki) to lepsze niż te duńskie bo zgrabniejsze.
    • mamachlopca1 Re: herlitz fioletowy z krówką mad 18.07.11, 20:51
      a jaki masz?jesli jeszcze masz...
    • joszka30 Empik wawa 26.07.11, 19:41
      Byłam dzis i potwierdzam wczesniejsze obserwacje. Jest chłopięcy piórnik Cars- taki niebieski, z klapką i kieszonką za 34,99 i dziewczęcy Hello Kitty- jasny róż za 32,99 ale bez klapki i kieszonki- tylko taka po prostu 'trumienka". Byly tez takie za ok. 15 zl, polskie- ciemne i jakies czerwone z motylkiem- mniejsze od tych duńskich piórnikow i mniej sztywne. Tez z Danii wyglądaja bardziej solidnie i trwalej.
      Pytałam obslugi o piórniki w wersji dziewczecej, ale ze srodkiem jak te z Carsami- pani powiedziala, z na razie wykładają towar szkolny i codziennie coś sie będzie pojawiac- dała nadzieję na inne wzory.
      • rybalon1 Re: Empik wawa 29.07.11, 09:59
        w realu te herlitzy sa tez po 29 zł faktycznie, tez są super szczególnie dla starszych dzieci smile
        • gosjana Re: manchester i liverpool 11.09.11, 11:32
          pojawiły się piórniki dla chlopców, manchester i liverpool, kupił może ktoś te wymienione, bo wydaje mi się, że materiał, z którego są wykonane jest inny niż w tamtym roku, takie zwykłe płótno sad
          • kurova Re: manchester i liverpool 11.09.11, 20:42
            Syn już trzeci rok ma ten piórnik Herlitz'a. Jest rewelacyjny. Idealny do pierwszych klas. Najpierw miał kupiony piórnik Topgala, a ponieważ takie maluchy dużo malują kredkami, gumki w tym piórniku nie wytrzymały nawet miesiąca. Zakupiłam ten Herlitz'a i teraz jest w sam raz, bo kredki są luzem. W gumki wsadzane są pisadła typu długopis i ołówki, w kieszonce na zamek są nożyczki, a pod kieszonką jest szersza gumka-w sam raz na linijkę. I więcej nie potrzeba. Wielkość piórnika idealna.
            • edyta0 kurova 11.09.11, 21:25
              jaki masz dokladnie ten piornik ?
              • kurova Re: kurova 13.09.11, 21:25
                Taki allegro.pl/piornik-szkolny-herlitz-2-kolory-i1795753094.html . Oczywiście w sprzedaży są także z nadrukami, ale jakoś na allegro nie widzę.
                Np. takie phuagat.pl/2618,Piornik_Herlitz_kosmetyczka_Fishbone_001105263
          • wakacyjna.przygoda Re: manchester i liverpool 14.09.11, 08:48
            Tak, coś sie te chłopięce popsuły sad Kupiłam ten z autami i jest taki mało sztywny. Te z hello kitty są takie jak wcześniej.
            • a-e-p Re: Hello Kitty Empik 14.09.11, 09:04
              I ja kupilam piornik Hello Kitty w Emipku do nowego plecaka. Ma i klapke i kieszonke a corka twierdzi ze to jej najlepszy/najbardziej funkcjonalny pórnik. Wczesniej miała twardy piórnik i tuby. Dziekuje za inspiracje i linki.
              • magda79pn Re: Hello Kitty Empik 14.09.11, 09:06
                mój starszy syn też jest zadowolony, a młodszy nic nie mówi to nie ma porównania (chodzi do zerówki)
                • gosjana Re: Hello Kitty Empik 14.09.11, 13:30
                  > mój starszy syn też jest zadowolony, a młodszy nic nie mówi to nie ma porównani
                  > a (chodzi do zerówki)
                  >
                  >
                  magda, a które wybrałaś?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka