vanilka89 30.06.11, 09:54 Pytam, bo tak się złożyło, że troche kasy by się przydało. A na all juz pełno kurtek ?! Myślałam, że dopiero koło wrzesnia jest sens cos wystawic? Jak myślicie? Poczekac czy można juz pomału wystawic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 30.06.11, 10:31 Nie wystawia jeszcze, szczególnie, że dużo ludzi teraz będzie na wyjazdach wakacyjnych, mało kto myśli już o zimie. Wstrzymaj się i wystaw we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 30.06.11, 10:52 To zależy od kurtki, właśnie sprzedałam w licytacji kurtkę z Next, dostałam za nią tyle co za nową, więc 100% mi się zwróciło Więc tzn perełki się opłaca... Odpowiedz Link Zgłoś
verika Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 30.06.11, 10:58 Ja też już mam wystawioną zimówkę, cena jaką osiąga jest dla mnie szokiem )) Ale jest to ładna kurteczka więc w sumie się nie dziwię, w każdym razie zaintersowanie już jest, pewnie dlatego,że nie ma takiego narzutu kurtek zimowych jak w październiku, więc ja wolę wystawić teraz bo wejść na aukcję sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilka89 Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 30.06.11, 11:03 Mam z nexta biała z takim haftowanym motylem, w rozmiarze 98. I kurtka chodliwa i rozmiar tez. Dlatego pytam. Najwyżej wystawie, bo tak jak pisałam kasy na gwałt potrzebuje Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 30.06.11, 11:08 nie ma to jak uzależnienie swoich decyzji od zbiorczego głosu forum..swoją drogą podziwiam. sezon ogórkowy sie zaczął. wystawiam we wrześniu....obecnie nawet nie myślę o kurtkach a w głowie mi sandałki i czapeczki lub stroje kąpielowe. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 30.06.11, 11:36 hmm... nie wiem, sama mam na sprzedaż jedną puchówkę po synku i do głowy mi nawet nie przyszło aby ją teraz wystawić, chyba też poczekam do września, sama z kolei kupiłam już sobie zimowe sorele i mam upatrzoną kurtkę za 50% ceny, no ale mimo wszystko rozsądek nakazuje kupić najpierw przybory szkolne, plecaki i podręczniki, więc moja kurtka musi poczekać a o lecie nie myślę, od dawna mam juz wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
vanilka89 Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 30.06.11, 11:38 Na lato tez juz mam wszystko. Do głowy mi nie przyszło, żeby zimówki wystawiac, ale przeglądając all na nie się natknełam. No i szok! Ledwo lato się zaczeło a tu juz zimówki sprzedają. Dlatego zapytałam tu Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 30.06.11, 13:13 skoro się sprzedają w cench takich, zże szok, to czemu nie wystawiać ALe jak już pisałam nie wszystkie kurtki super się sprzedają, wszystko zależy od firmy i modelu Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 30.06.11, 13:32 Hm wakacje czas taki sobie bo jednak wyjazdy kosztują, poza tym teraz ludziska na obniżki i wyprzedaże kasę puszczają, potem przybory szkolne będą-ja jak co roku we wrześniu puszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
oteczka Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 30.06.11, 13:39 Ja już dwie sprzedałam ,ceny niezłe też jestem zdziwiona ale co mi tam mam malowanie ,robię porządki sprzedaję jak leci lepiej zimówki idą niż letnie lato to ja sprzedałam w styczniu. Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 30.06.11, 14:14 też zauwazyłam, ze niektórzy juz sprzedają i ze ceny są czasem szokujące, ja jednak poczekam jeszcze, sama potrzebuję dla syna i córki kurtki zimowe, ale wolę poczekać na większy wybór Odpowiedz Link Zgłoś
verika Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 30.06.11, 14:21 No właśnie to dzięki temu,że teraz nie ma aż tak wielkiego wyboru - zimowe kurtki sprzedają się rewelacyjnie. Z punktu widzenia kupującego lepiej poczekać - we wrześniu, październiku z pewnością będzie większy wybór, ale dla sprzedającego ta mnoga konkurencja wróży tylko sprzedaż po niższej cenie, dlatego zawsze wystawiam kurtki zimowe przed totalnym natłokiem i zawsze kwota końcowa jest dla mnie miłym zaskoczeniem, bo odzyskuje niemal 100% kwoty nowej kurtki ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jowitka345 Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 30.06.11, 16:00 Nie myslałam o tym, żeby teraz wystawiać kurtki zimowe..raczej rzeczy jesienne, ale spróbuje wystawic na ebay.pl kurtke zimową bo na all ostatnio kicha. Odpowiedz Link Zgłoś
kina1 Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 02.07.11, 20:12 Ja też miałam wystawić we wrześniu, ale gdy zobaczyłam za jaką cenę sprzedał się kombinezon Gap i ile miał ofert postanowiłam na próbę wystawic kombinezon chłopięcy Tchibo. Wystawiłam dziś, ma już 30 odsłon i dostałam kilka maili o cenę minimalną. Sama jestem ciekawa za ile pójdzie, o ile ktoś przebije minimalną Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 02.07.11, 20:24 Wystawiajcie, ja wlasnie kompletuje zimowe ciuchy dla corki Odpowiedz Link Zgłoś
olusiek81 Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 03.07.11, 23:21 ja bym wystawiła we wrzesniu najwczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
beata77_77 Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 04.07.11, 14:18 Ja jeszcze nie szukam.... czasu dużo...... ale może są tacy, którzy już w środku lata szukają? Proponowałabym zacząć we wrześniu. Wydaje mi się ze najwięcej sprzedaje się zaraz po zimie (wyprzedaże) i krótko przed (październik, listopad) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 04.07.11, 14:43 to jest jakieś szaleństwo, co roku wcześniej i wcześniej... w przyszłym roku trzeba będzie zimę wystawiać już w maju. Odpowiedz Link Zgłoś
jowitka345 Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 07.07.11, 14:37 Natchnięta tym wątkiem wystawiłam rzeczy zimowe po moim synu na Tablicy i stały całe 3 dni!!! więc w szafach mam luźniej i strasznie sie z tego cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
chce_bobo Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 07.07.11, 15:58 u mnie równiez ten watek przyczynił się do wystawienia zimowych rajtuz. Idą! dla mnie szok. w weekend wezme sie za wystawianie uzywanych zimowych ciuchow po synku. Odpowiedz Link Zgłoś
kina1 Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 07.07.11, 16:02 Z mojego punktu widzenia, jak najbardziej jest sens. Aukcja mojego kombinezonu ma dużą ogladalnośc i wiele ofert, a cena mnie też zaskoczyła na plus. Wystawiajcie Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulkaaa2 Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 07.07.11, 18:28 Potwierdzam-i to już ze 2 tyg temu sprzedałam kurtki Nexta a kombinezon Coccodrillo poszedł za 180 zł W zeszłym roku wystawiałam też w lipcu ale późnie- w tym roku spróbowałam wcześniej i nie żałuję Sprzedałam też wszystkie bluzeczki z dł rękawem, został mi zimowy komplet Nexta-czapka i reszta, i Superfity bo na buty jeszcze za wcześnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ani102 Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 07.07.11, 18:38 Też spojrzałam na ceny kombinezonów zimowych i szok, jakie ceny osiągają. Nic tylko trzeba wystawiać, póki jeszcze nie ma tłoku. Odpowiedz Link Zgłoś
ani102 Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 07.07.11, 18:38 Też spojrzałam na ceny kombinezonów zimowych i szok, jakie ceny osiągają. Nic tylko trzeba wystawiać, póki jeszcze nie ma tłoku. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 07.07.11, 18:45 no właśnie tak się zastanawiam, bo mam 2 kombinezony wójcika, ale to rozmiary 3-6 i 6-9 miesięcy, fakt wypadają o rozmiar a nawet 1,5 rozmiaru wyżej, tylko czy to nie za wcześnie na takie małe rozmiary? Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 07.07.11, 21:08 czarnulkaaa2 napisała: został mi zimowy komplet Nexta-czapka i reszta, i Superfity > bo na buty jeszcze za wcześnie... Wystawiłam przedwczoraj buty Ecco Husky Route rozm 37 - sprzedały się od razu...szok!! Odpowiedz Link Zgłoś
ostrra Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 07.07.11, 22:06 "Słynny" kombinezon Tchibo sprzedałam po ..... 15 minutach. Szok A na szafie malucha wisiał z tydzień i nic Odpowiedz Link Zgłoś
jowitka345 Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 07.07.11, 22:21 ostrra napisała: > "Słynny" kombinezon Tchibo sprzedałam po ..... 15 minutach. > Szok A na szafie malucha wisiał z tydzień i nic Mi tez na szafie słabo sie sprzedaje a na tablica.pl wystawiłam i ludzie walą drzwiami i oknami. A kurtką zimową syna to 4 osoby były zainteresowane aż byłam w szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
ostrra Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 07.07.11, 22:26 Muszę w takim razie spróbować Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 07.07.11, 22:42 ja mam kurtkę puchową dla chłopca na około 110-116cm i bartki zimowe z sympatexem roz.31 za ile mam to wystawić? dałyście kup teraz, czy do licytacji? Odpowiedz Link Zgłoś
ostrra Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 07.07.11, 22:53 Ja wstawiłam dwie opcje: licytacja i kup teraz. Poszło oczywiście w kup teraz. Dla mnie kwota satysfakcjonująca, chociaż można było zapewne drożej, ale niech tam Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 08.07.11, 10:02 oglądałam zakończone aukcje i nie wiem czy faktycznie warto teraz coś wystawiać np. buty bartek, sprzedały się za 50zł, za 75zł, powiedzmy że te 75 nie byłoby źle, za 50zł to jednak zdecydowanie za mało, skoro nowe kosztują 220zł, nie wiem czy wystawić, czy poczekać do września, bo "na moje oko" 90zł bym później spokojnie dostała... Odpowiedz Link Zgłoś
jowitka345 Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 08.07.11, 10:08 ja butów jeszcze nie wystawiałam... na all widze , ze w przeciewieństwie do kurtek nie ma chętnych więc i na tablice nie wstawiam, zreszta zastanawiam się czy na zimowe buty w rozmiarze 30 to ktoś będzie zainteresowany. Więc wstrzymam się jeszcze z m-c moze 1,5. Odpowiedz Link Zgłoś
clonek13 Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 08.07.11, 10:25 ja mam nowy kombinezon na 3latka, z metką, mialam zakupiony na wyprawe do PL,ale nic nie wyszlo wiec teraz jade na wakacje i go musze juz wystawic,wiec nie bede patrzyc na innych tylko wystawie bo jedyna szansa ze go wysle z Pl w lipcu Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 08.07.11, 10:31 Może faktycznie Bartki, czy inne firmy jeszcze nie schodzą.... Z zimowymi Ecco nigdy nie miałam problemów, żeby je sprzedać, idą jak świeże bułki. Sprzedałam za połowę ceny nowych. ( ecco Husky r.37 w sklepie 320zł ) Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 08.07.11, 10:27 >bo "na moje oko" 90zł bym później spokojnie dostała... O matko!!! Poważnie ludzie dają 40-50 % ceny nowych butów za używki!! IMO buty używane przez sezon nawet w super stanie nie są więcej warte niż 10-15% ceny nowych. Ja sprzedałam koleżance buty elefanten zimowe w których córka "chodziła" (właściwie jeździła w wózku) 3 tygodnie za 50 zł. I uważam, że dużo wzięłam Kupiłam je w sklepie za 139 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 08.07.11, 10:33 pacynka27 napisała: > O matko!!! Poważnie ludzie dają 40-50 % ceny nowych butów za używki!! > IMO buty używane przez sezon nawet w super stanie nie są więcej warte niż 10-15 > % ceny nowych. > Ja sprzedałam koleżance buty elefanten zimowe w których córka "chodziła" (właśc > iwie jeździła w wózku) 3 tygodnie za 50 zł. I uważam, że dużo wzięłam Kupiła > m je w sklepie za 139 zł. To dlaczego sprzedałaś używki koleżance za 35 % ceny, a nie za 10-15% , jeśli wg Ciebie są tylko tyle warte??? Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn iwek 08.07.11, 10:42 trochę nie na temat, zapytałam już w osobnym wątku, ale widzę że ty się chyba orientujesz, ecco terra roz.33 za 199zł, warto? czy to normalna cena? Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: iwek 08.07.11, 10:57 pacynka27 napisała: > Ja kupiłam synowi 37 za 230. A ja nie miałam takiego farta i płaciłam 320 ( Husky Route) Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 08.07.11, 10:42 Napisałam że są warte po sezonie 10-15%. Nasze były używane tylko 3 tygodnie to dużo krócej niż sezon. A cena jaka oferowała koleżanka byłą wyższa bo buty wyglądały na nówki ale uznałam że 50 zł to cena bardzo dobra i tyle przyjęłam. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 08.07.11, 10:39 > > O matko!!! Poważnie ludzie dają 40-50 % ceny nowych butów za używki!! ======================== dają, dają, uwierz niektórzy ludzie są nienormalni... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: alegro-czy jest juz sens wystawiac kurtki zim 08.07.11, 14:41 opłaca się w licytacji Od lat lipiec byl idealny do wystawiania zimowych rzeczy. kazdy mysli-jest lato,więc uda mi się cos kupic tanio..i licytuje i jak go przebija to sie nakręcą.. Proponuje-wystaw jesli masz na 122-128 to napisz ile chcesz,bo ja jestem na kupnie Odpowiedz Link Zgłoś