Dodaj do ulubionych

Jak wycelować z rozmiarem buta zimowegodla córy?

05.07.11, 21:17
Witam, zdecydowałam się na hurtowe zakupy w jednym ze sklepów internetowych z obuwiem ze względu na wyprzedaże (i dla córy, i dla syna). I tak mam w domu buty zimowe Naturino 34 i kozaczki Garvalin też 34 (średnio to każda para 22 cm wewnątrz według opisu). Córa mierzyła, luzu ma z trzy centymetry, chodzi jak w kajakach a długość jej stopy wynosi 18. Ale jest lipiec.a W ciągu ostatnich kilku (chyba 4)miesięcy stopa urosła jej o 1,5cm. Sądzicie, że dobrze obstawiam z tym rozmiaren na zimę? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Jak wycelować z rozmiarem buta zimowegodla có 05.07.11, 21:18
      Mysle, ze buty będą za duże.
      • mmala6 Re: Jak wycelować z rozmiarem buta zimowegodla có 05.07.11, 22:41
        mój syn ma obecnie stopę ok 19cm, chodzi w butach 31 a na zimę ma 32 (ecco). Muszę mu zmierzyć ale nie sądzę aby aż tak mu urosła noga, w zeszłym roku w zimie też nosił 31 (też ecco).
        • malwina79 Re: Jak wycelować z rozmiarem buta zimowegodla có 05.07.11, 22:51
          Nie wiem jak Twojej córce rośnie noga bo to zależy od dziecka, ale uważam, że rozmiar 34 będzie mocno za duży. Moja córka jest z dziewczynek, którym noga szybko rośnie, ale bez przesady myślę, że w ciągu roku rozmiar zmieni się o 1.
          A ile lat ma Twoja córka?
          • hugo1.pl Re: Jak wycelować z rozmiarem buta zimowegodla có 05.07.11, 22:59
            No właśnie rośnie jej nieprzewidywalnie,ale raczej zawsze miała buty na krótko. Ma 5 lat (prawie), a stopy zawsze miała sporawe. Firma Naturino z kolei ma rozmiarówkę dziwną. Ja synowi (16 miesięczniak) musiałam teraz buty zmienić o 2 rozmiary w w ciągu 4 miesięcy też, więc na moich dzieciach akurat widać, że 1 rozmiar na sezon to mało.Może są nietypowesmile
        • hugo1.pl Re: Jak wycelować z rozmiarem buta zimowegodla có 05.07.11, 22:54
          A mam też ecco na zimę ("tera" coś tam ) w rozmiarze 32, i córa przy 18 cm-owej stopie nie ma tam dużo luzu, powiedziałabym, że są takie na wrzesień, październik,ale na zimę będą za małe (dodam, że strzelałam njapierw wrozmiar 29 i były za ciasne)
          • mmala6 Re: Jak wycelować z rozmiarem buta zimowegodla có 05.07.11, 23:48
            pewnie zależy od modelu. Mój miał w zeszłym roku snowboardery, a na ten rok nie pamiętam, musiałabym sprawdzić a nie wiem już gdzie je schowałamwinkale chyba też terra coś tam. Jak piszesz że przy 18 jest ledwo to koniecznie jutro sprawdzę jak u naswink
            • hugo1.pl Re: Jak wycelować z rozmiarem buta zimowegodla có 06.07.11, 09:32
              Sprawdź, sprawdźsmileTo są ecco terra vg kids.
              Moja już się zakochała w tych kozakach Garvalin, ciężko będzie to zwrócić,; jak sie zorientuje to będzie fochsmileGeneralnie, zawsze lubię mieć dzieciaki obkupione dużo wczesniej, więc kusi mnie, żeby te buty zostawić, może kozaki spasują na wiosnę, tym bardziej, że jak jej doubrałam skarpety drugie to już mniej człapała
              • mmala6 Re: Jak wycelować z rozmiarem buta zimowegodla có 06.07.11, 15:53
                hugo1.pl napisała:

> Sprawdź, sprawdźsmileTo są ecco terra vg kids.
                > Moja już się zakochała w tych kozakach Garvalin, ciężko będzie to zwrócić,; jak
                > sie zorientuje to będzie fochsmileGeneralnie, zawsze lubię mieć dzieciaki obkupio
                > ne dużo wczesniej, więc kusi mnie, żeby te buty zostawić, może kozaki spasują n
                > a wiosnę, tym bardziej, że jak jej doubrałam skarpety drugie to już mniej człap
                > ała

wiesz co, sprawdziłam, zmierzyłam i one są dwa cm za duże! młody ma stopę 19.3 cm a wkładka w butach 21 cm (nie prostowałam tej wkładki tylko liczyłam od zagięcia na pięcie, wyprostowana będzie jeszcze dłuższa). Ten sam model Terra VG Kids, rozm. 32. Na teraz to one są za wielkie, może z pół cm noga mu urośnie do zimy, no góra 1 cm, to i tak ma spory zapas.
                • hugo1.pl Re: Jak wycelować z rozmiarem buta zimowegodla có 06.07.11, 18:11
                  Tylko ja liczę tak, żeby młoda miała miejsce na skarpetkę i że może jej stopa urosnąć jeszcze 1 cm spokojnie. Jak jej urosnie 1 cm, to bedzie miała 19 cm, potrzebuje 1 cm na zapas (co daje nam 20cm) plus trochę miejsca w środku. W sumie wychodzi do 21 cm potrzebnych. Chcę, żeby starczyły do lutego włącznie. właśnie sprawdziłam wkładkę (myślałam że się jej nie wyciąga, bo jest przyklejona, a tu rzeczywiście wyszła) i co dziwne 32 ecco (w których tp teraz nie człapie) jest może 4mm krótsza od kozaków 34 garvalin i naturino 34. Wychodzi chyba na to, że ecco trzymają nogę dużo lepiej. Masz doświadczenie z tą firmą, napisz czy rzecywiście dobrze wnioskuję proszęsmileI dziękuję za wkład w mój problemsmile
    • kina1 Re: Jak wycelować z rozmiarem buta zimowegodla có 05.07.11, 22:52
      A co to za sklep, gdzie są wyprzedaże obuwia? Zdradzisz?
      • hugo1.pl Re: Jak wycelować z rozmiarem buta zimowegodla có 05.07.11, 23:01
        Jasne,tylko nie chciałam robić kryptoreklamysmile. mivokids.pl
        • rommil hugo1.pl mam pytanie 06.07.11, 15:59
          a te ecco terra nadają się na zimę czy raczej na jesień?chyba nie mają za dużo ocieplenia w środku.
          • mmala6 Re: hugo1.pl mam pytanie 06.07.11, 16:08
            mój syn ma takie ale inny kolor i to typowe zimówki:
            allegro.pl/ecco-buty-terra-vg-kids-rozm-33-czarne-i1694559432.html
            ale widziałam też krótsze, wiązane i na rzepy, więc może na jesień byłyby ok....
          • hugo1.pl Re: hugo1.pl mam pytanie 06.07.11, 18:02
            Te nasze ecco terra są nad kostkę, ale nie wyglądają jak typowe śniegowce, jak dla mnie nadają się na lekką zimę.
    • silje78 Re: Jak wycelować z rozmiarem buta zimowegodla có 06.07.11, 18:13
      wydaje mi się, że będą za duże, ale wtedy nawjyżej odsprzedasz...
      mojej córce stopa nie rośnie zbyt szybko. na jesień miała rozm. 28, na zimę 29, wiosenne i inne 29, sandałki ma kupione dwie pary (ten samo model) 29 i 30 (najwyżej będzie miała do przedszkola zamiast kapci). jesienne będzie miała te z wiosny i zimowe kupię jej 30. wszystkie z ecco. na twoim miesjcu jedną parę wymieniłabym na mniejszą i będzie miała buty na cały sezon, bo chyba jej stopa nie urośnie 3cm do zimy...
      • hugo1.pl Re: Jak wycelować z rozmiarem buta zimowegodla có 06.07.11, 19:01
        A moja ma wiosenne ecco lagoon takie typu adidaski z siateczką po bokach (może być tam literówka) w rozmiarze 28 i ma tam cm luzu, dlatego najpierw celowalam w zimowe terra 29 (z innego sklepu), ale młoda darła się, że te zimowe 29 za małe (no fakt ciasno wchodziły?),dlatego wzięłąm 32, bo wyszło mi,że skoro 29 za małe to trzeba przynajmniej 31, no i w razie "w" ostatecznie wzięłam 32, żeby było na całą zimę skoro są dość ścisłe i chyba zrobię tak,że te ecco zostawię jednak 32,a garvalin i naturino 34 oddam
    • 1alfa1 Re: Jak wycelować z rozmiarem buta zimowegodla có 06.07.11, 19:24
      gdzie w tym mivo jest info z czego wykonany jest but(podeszwa, wewnątrz i z zewnątrz)
      bo jakaś ślepa jestem smile
      • gosjana Re: Jak wycelować z rozmiarem buta zimowegodla có 06.07.11, 19:46
        3 centymetry to bardzo dużo, myślę, że trochę przesadziłaś z rozmiarem wink
        • malwina79 Re: Jak wycelować z rozmiarem buta zimowegodla có 06.07.11, 20:19
          Też myślę, że to za dużo. Bez przesady, mojej córce też zawsze stopy szybko rosły, ale na zimę max 31 z Ecco jej kupię. Teraz ma długość stopy ok 19cm i też ma 5lat. Dziecko nie może mieć za dużych kajaków, bo będzie jej nie wygodnie. Idąc tym trybem myślenia to jak będzie miała 7lat zaczniesz jej kupować rozmiar 36-37? Nie porównuj 5 latki i 16miesięczniaka bo jemu teraz najszybciej rośnie noga.
          • hugo1.pl Re: Jak wycelować z rozmiarem buta zimowegodla có 06.07.11, 22:16
            A wiesz, że znam 7 latka z takim rozmiaremsmile? No tak,chyba już wiem o co chodzi. Po prostu młodej to ecco nie wchodzi za daleko przez podbicie, musi być dośc niskie w tym modelu, stąd próbowanie z 34. Pisałam o tych próbach z rozmiarem 32 wcześniej, więc może nie zauważyłaś tego fragmentu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka