Dodaj do ulubionych

czapki zimowe dla przedszkolaka i ucznia

11.07.11, 14:39
Przygotowuję się do zakupów ubrań zimowych bo jak wiecie im wcześniej tym większy wybór kombinezonów i czapek. We wrześniu pani w sklepie powiedziała mi, że kombinezony kupuje się w sierpniu... Mam pytane czy znacie jakiś sklep on line lub markę czapkę na zimę, nie chcę tych tandeciarskich zwykłych i nudnych czapek z beznadziejnych, jakie można dostać w marketach. Może ktoś ma sprawdzone czapki na jesień i zimę dla dzieci młodszych i starszych.
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: czapki zimowe dla przedszkolaka i ucznia 11.07.11, 15:12
      Ja bardzo lubie i polecam czapki MaxiMo i Dolli. W Warszawie kupuję je w Bobolandzie na Czumy, w innychy miastach nie wiem gdzie szukać. W necie mają je w DMD (Dom Mody Dziecięcej) - jak wpiszesz w wyszukiwarkę, to powinien ci ten sklep wyskoczyć. Stacjonarnie jest w Warszawie na Bródnie. Sa bdb jakości i mają inne wzornictwo nić w sieciówkach. Na moich dzieciach zdecydowanie lepiej leżą niż większośc sieciówkowych czapek. Uzywalam zarówno cienkich wiosennych czapek, jak i b. ciepłych (na polarze) zimowych. Zimówki minimalnie sie zbiegają w praniu...Ich wada jest dośc wysoka cena, ale u mnie noszą je dziewczyny po sobie, więc zakup się "amortyzuje" wink
    • magda79bb Re: czapki zimowe dla przedszkolaka i ucznia 11.07.11, 21:32
      Poszperałam poszukałam i znalazłam ciekawą ofertę. Jeszce nie ma zimówek ale jest już zapowiedz na zimę. Czy ktoś zna czapki Raster?
    • ageneiszka102 kocham czapki raster 18.07.11, 15:20
      Ja od lat kupuję dla moich dzieci i dla siebie czapki Raster - są rewelacyjne. Przede wszystkim cenię je za jakość materiałów i włóczek, bo czapki nie gryzą w czoło. Co rok jest nowa kolekcja na wiosnę i zimę. Trudno te czapki znaleźć w stacjonarnych sklepach więc korzystam z zakupów przez internet, największy wybór jest zawsze w sklepie www.kochamczapki.pl Ostatnio sklep przekierowuje od razu na allegro. W tym momencie znajdziesz tam czapki na lato i jesień, ale na pewno nie długo będą cieplejsze czapki jesienne i na zimę . Warto obserwować bo niektóre czapki są małych ilościach i szybko się wyprzedają. Zapewniam że nie znajdziesz takich czapek w siecówkach Są bardzo dobrej jakości, moje dzieci noszą je po sobie a i tak po kilku latach czapki nadal fajnie wyglądają i idą na główki młodszych kuzynów. nazwa sklepu Kocham Czapki mówi sama za siebiesmile
    • mazdaga11 Re: czapki zimowe dla przedszkolaka i ucznia 18.07.11, 16:02
      Popieram ageneiszkę. Ja rok temu też zastanawiałam się nad czapkami raster na allegro, ale dzięki forumowiczkom zdecydowałam się na zakup. Czapki sprawują się super, mają piękne kolorki, nie płowieją i nie naciągają ani nie kurczą się po praniu. Moje dzieci uwielbiaja je nosić, bo fajnie trzymaja się na główce i są na prawdę miękkie no i mają to co dzieci lubią lajbardziej naszywki z różnymi zwierzątkami, kwiatuszkami itp. Są też czapki z "uszkami" Maluchy wyglądają przesłodko..
      Ja kupuję te czapki przez sklep http://www.czapki.sklepna5.pl .Teraz faktycznie jest odwołanie na allegro. Czapeczki były wysłane do mnie ekspresowo więc szkoda marnować czas na chodzenie po sklepach i sklepiczkach osiedlowych. Wolę dopłacić 5zł za przesyłkęsmile
    • magda79bb Re: czapki zimowe dla przedszkolaka i ucznia 20.07.11, 07:43
      smile Ja właśnie te same czapeczki znalazłam i nawet kupiłam jedną na jesień i jest super . Teraz czekam na całą kolekcję zimową.
      • magda79pn Re: czapki zimowe dla przedszkolaka i ucznia 20.07.11, 10:42
        trochę nie na temat...
        ale masz ładny login big_grin
    • stypkaa Rozmiar czapki - bez przymierzania? 20.07.11, 10:51
      Hej,
      mam pytanie do kupujących przez internet: a czy kupując rozmiar taki jaki wychodzi z mierzenia głowy dziecka wg instrukcji na ich stronie zawsze Wam się udaje dobrze trafić?
      Ja jakoś sobie nie wyobrażam kupienia czapki bez przymierzenia jej wcześniej. Tak samo jak butów. No ale może zaryzykuję, skoro inni mogą wink
    • mazdaga11 rozmiar czapki 21.07.11, 14:08
      Przed zakupem czapki trzeba sprawdzić obwód głowy dziecka mierząc go najleiej tak jak mają narysowne - czyli w miejcu gdzie leży "obwód czapki" : na czole i na uszach. Z tego co wiem czapki sa mierzone i wymiary nie są z metek. Jeżeli jest rozmiar np 49-51 to oznacza że 49 cm mierzone jest na czapce nie naciągniętej, a 51 na lekko rozciągniętej więc na gówkę 51 też pasuje taka czapka pozostawiając troszkę luzu na rośnięciesmile Ja z wyborem rozmiaru trafiłam idelanie, głowa nie rosnie zbyt szybko więc czapka jesienna pewnie posłuży na dłużej tzn do wiosnysmile W opisach jest także informacja o glębokości czapki (bez naciągania) więc można zmierzyć najpeir czapkę ktorą dziecko aktualnie nosi i oczywiście kupic ciut większą.
      • iwek33 Re: rozmiar czapki 21.07.11, 14:32
        Kupiłam 1 czapkę Raster ubiegłej zimy, rozmiar całkiem nieadekwatny do tego, który był podany na stronie. Podany: 51-54 cm, syn ma obwód głowy 52 cm, a czapka była mocno za mała i za płytka. Ja do tej firmy przez ten jeden zakup się nieco zraziłam.
        • mmala6 Re: rozmiar czapki 21.07.11, 14:58
          nie powalają mnie te czapki Raster, zajrzałam na allegro z ciekawości. Dobra, może ze dwa modele mi się podobają, poza kapelusikami. Może na jesień coś bym małemu wybrała ale trochę się boję bez mierzenia, zwłaszcza po tym co napisała Iwek. Ja mam alergię na czapki z nausznikami (nie-zimowe) i wiązane pod szyją.
          Ja zawsze kupuję w H&M i już. Do tego bez problemu dobieram rękawiczki i temat z głowy, nomen omen.
        • mazdaga11 Re: rozmiar czapki 21.07.11, 15:54
          Może kotoś się pomylił przy wysłce i spakował za małą czapkę. Ja bym taka czapkę od razu zwróciła i poprosiła o wysyłkę właściwego rozmiarusmile
          • magda79pn Re: rozmiar czapki 21.07.11, 16:24
            mnie też się za bardzo nie podobają, może te zimowe mają ładniejsze, z tych co teraz są dostępne na allegro, to wszystkie takie jakieś "dzidziusiowe" dla max 2-3 latka, nie kupiłabym 5 latkowi a co dopiero starszemu...

ja też kupuję w H&M, w C&A i czasem w takko, ale muszę mierzyć, bo młodszy ma taki sam obwód głowy jak starszy (starszy ma głowę jajowatą a młodszy okrągłą) więc sam obwód niewiele mi mówi...
            • iwek33 Re: rozmiar czapki 21.07.11, 16:33
              Mnie w ogóle większość się nie podoba, zgadzam się, że takie dzidziusiowate.
              Tę, co kupiłam, zimową, w komplecie z szalikiem, sprzedałam na allegro
              Była cała ciemnoczerwona z granatowym i białym paseczkiem, cena za komplet ok 55 zł + przesyłka, wcale nie mało. Nie miałam ochoty bawić się w odsyłanie , nie była tego warta.
              • iwek33 Re: rozmiar czapki 21.07.11, 16:44
                O taki to był mniej więcej komplet tylko inna kolorystyka
                e-zygzak.pl/sklep/thumbnails/raster/52.0283.jpg.thumb_260x270.jpg
                • mmala6 Re: rozmiar czapki 21.07.11, 21:34
                  komplet całkiem ładny dla chłopaka paroletniego. Ale 55zł to sporo jak dla mnie za czapkę. Bo ja szalików nie kupujętongue_out mamy cały wór w różnych kolorach i zawsze jakiś do czapki pasuje. A już the best jest szalik z H&M kupiony jak starszy miał chyba z dwa latka w szerokie wielokolorowe pasybig_grin zawsze do wszystkiego pasuje i nawet jak go sobie pożyczam a moja mama chciała go zwędzić wnukowiwink. W H&M czapka to ok 29zł zazwyczaj (zimowa). Osobno rękawiczki.
                  • iwek33 Re: rozmiar czapki 21.07.11, 21:52
                    No ja też zazwyczaj w H&M kupuję, chociaż moi chłopcy wolą golfiki zamiast szalików. Ten szalik bardzo nam pasował do kurtki, no ale i tak nie wyszło, bo czapka nie pasowała. A od zeszłego roku moi chłopcy przerzucili się na BUFF-y te w wersji zimowej z polarkiem- są świetne.
                    • mmala6 Re: rozmiar czapki 21.07.11, 22:24
                      a co to BUFF-y? uświadomwink
                      • iwek33 Re: rozmiar czapki 21.07.11, 22:35
                        To taki rodzaj chusty ze specjalnych mikrowłókien i możliwością noszenia na wiele sposobów, jako opaski, czapki, bandamki, szaliki....
                        zobacz na tej aukcji, ( albo wpisz BUFF na allegro, albo zapytaj w sportowym sklepie)
                        allegro.pl/national-geographic-buff-ng-logo2-super-chusta-i1729951552.html
                        na aukcji jest też filmik, jak to można nosić. Są buff-y na wiosnę, lato, jesień ( moi chłopcy je pokochali) a są też w wersji zimowej tzw Buff windstopper z taką doszywką polarkową na szyję:
                        allegro.pl/buff-tornado-windstopper-czapka-kominiarka-3-w-1-i1728773406.html
                        Na pewno to widziałaś, tylko może inna nazwa obiła Ci się o uszy smile
                        • iwek33 Re: rozmiar czapki 21.07.11, 22:43
                          I tu też fajnie są Buff-y opisane:
                          allegro.pl/baby-buff-animalia-blue-chusta-uniwersalna-i1687012254.html
                          • magda79pn Re: rozmiar czapki 21.07.11, 23:00
                            moi też szalików nie noszą, więc raczej nie kupuję, uwielbiają za to chusty z polaru, wycinam im je z resztek wink więc mają tego sporo w różnych kolorach, jak wytnę w taką stronę że się rozciąga przy szyi to zawiązuję tylko raz z tyłu i ściągają je sobie jak golfiki smile
                            • mmala6 Re: rozmiar czapki 21.07.11, 23:30
                              Iwek, ja jednak ciemna jestemwink może i widziałam takie BUFFy ale nie zastanowiłam się co to jest, pewnie uznałam że to chustka, opaska czy coś tam. A dziecko umie sobie to samo tak zamotać, czy trzeba od nowa za każdym razem?
                              Przypomniałam sobie, że mój syn miał w zeszłym roku 'śliniak' z H&M zamiast szalika.Ale był taki sobie, rozłaził się pod szyją, nie przylegał dobrze. Muszę pomyśleć nad czymś innym w tym roku.
                              • iwek33 Re: rozmiar czapki 22.07.11, 09:26
                                mmala6 napisała:

A dziecko
                                > umie sobie to samo tak zamotać, czy trzeba od nowa za każdym razem?

Zależy pewnie w jakim wieku jest dzieckosmile Małemu na pewno trzeba pomóc zrobić z buffa piratkę, czy czapkę, ale włożenie tego na szyję, jako szalika, czy na głowę jako opaskę-żaden problem smile
                                Moi chłopcy zazwyczaj noszą buffy jako chustki pod szyją- są już w takim wieku ( 12, 5 i 9) ze zwłaszcza ten prawie 13 latek nie założy już zwykłej bandamki jak wieje, bo "nikt w takim czymś nie chodzi- nie rób mi wstydu ) a buffa to bez problemu, bo to nawet modne wśród młodzieży się zrobiło. Teraz na wakacjach młodemu zakładam buffa na głowę, jak cały dzień w jeziorze siedzi, żeby mu nie przygrzało ( tzn jak było slońce) , nie zsuwa się to z głowy, pomoczone natychmiast wysycha no i podobno chroni przed promieniowaniem słonecznym. (te oryginalne, bo podróby, które też już są na rynku, to nie wiem, czy mają takie same właściwości)
    • izka13131313 Lato czapki dla maluchów Zima dla starszych 22.07.11, 17:15
      Temat tej dyskusji jest błędny. W czapkach letnich i wiosennych występuje rozmiarów ka 38-51 czyli dla dzieci od 0m do ok 3 latsmile Czyli dla tkz stonkismile
      Osobiście znam asortyment Kocham czapki bo nie raz już korzystałam z zakupów przez net bo w sezonie mają spory wybór wzorów i kolorów. Wcześniej czapki raster poznałam w sklepach WÓJCIK bo tam były sprzedawane. Koleżanka sprzedająca w Wójciku powiedziała mi, że to właśnie firma Raster szyje wszystkie czapki do kolekcji wójcika (ale z metką Wójcik).
      Na jesień i zimę będą większe czapki. Wiem bo też kupowałam dla siebie taką pilotkę zimową. Jestem z niej strasznie zadowolona mimo że nie była tania, ale pewnie posłuży mi na kilka lat bo wykonanie i materiały super. Podobnie z czapkami dla dzieci. Jak jest rodzeństwo to będą nosić po sobie smile
    • asiakh Re: czapki zimowe dla przedszkolaka i ucznia 21.11.11, 21:23
      straszna pstrokacizna
      • zazuc Re: czapki zimowe dla przedszkolaka i ucznia 22.11.11, 13:52
        W TK Maxx jest duży wybór i świetne wzornictwo.
        • janka39 Re: czapki zimowe dla przedszkolaka i ucznia 22.11.11, 14:06
          MaxiMo, maxikids - drogie, ale jakosc genialna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka