Dodaj do ulubionych

allegro-co byscie zrobily

13.07.11, 15:31
Kupilam buty X. Okazaly sie podrobami,czego doszlam po konsultacji z producentem (opisalam szczegoly,firma odpisala,ze w oryginalach jest tak i tak,i nie maja kodusad sprzedajaca juz nie twierdzi,ze to oryginaly-mam odeslac. Niestety buty mialam juz na sobiesad wiem moj blad. Moge cos jeszcze zrobic?
Obserwuj wątek
    • rob-win Re: allegro-co byscie zrobily 13.07.11, 16:27
      wyczyścić smile
      • mmala6 Re: allegro-co byscie zrobily 13.07.11, 16:35
        nic.
        skoro założyłaś podróby, to chyba Ci to aż tak nie przeszkadzałowink
    • kamelia04.08.2007 Re: allegro-co byscie zrobily 13.07.11, 16:41
      daj linka do aukcji, żeby wiedziec co jest podróbką
      • mamaemmy Re: allegro-co byscie zrobily 13.07.11, 20:20
        może idz do biura Federacji Konsumentów?
        A buty wyczysc -chyba mogłas je przymierzyc ,prawda?Niech oddadza Ci kasę-jesli nie to i tak sprawe masz wygrana-uwierz mi,że kasę Ci oddadzą,sprawa o sprzedawanie podrobek by ich wiecej kosztowała.
    • helly.g Re: allegro-co byscie zrobily 14.07.11, 13:47
      Skoro nosiłaś buty, sprzedawca może ich nie przyjąć. Choć może się zdecydować na zwrot, bo ma nieczyste "podróbkowo" sumienie.
      Albo ponegocjuj obniżkę ceny - akceptowalną dla "niemarkowych".

I może faktycznie linka, żeby się inni nie nacięli.
    • abigail83 Re: allegro-co byscie zrobily 14.07.11, 14:01
      Sprzedawca to osoba prywatna, więc obowiązków w ogóle żadnych nie ma wink choć widzę, że sprzedaje inne buty, może oryginały, a może nie, i pewnie z negatywem o sprzedawanie podróbek ich nie sprzeda wink
      pytanie czy należy się negatyw, skoro oferowała możliwość zwrotu. może neutral z opisaniem sytuacji?
      na opinię od producenta czekałam dłuższą chwilę, nie odpisywali i pomyślałam, że pewnie się czepiam i założyłam - ponoszenie utwierdziło mnie w przekonaniu, że to nie są oryginały wink i tego samego dnia producent odpisał, że kod się nie zgadza i parę szczegółow które opisałam też zdradza, że to raczej "fake"
      butów nie będę czyścić i udawać, że nie nosiłam, dla mnie to tak samo naganne jak handel podróbkami
      • malpa513 Re: allegro-co byscie zrobily 15.07.11, 10:31
        jezeli jest to osoba regularnie sprzedająca nowe rzeczy na allegro to jest to działalnośc gospodarcza i skoro sprzedala ci podróbki to jak najbardziej możesz je zwrocić i żądać zwrotu
    • egolit Re: allegro-co byscie zrobily 15.07.11, 07:35
      Reklamuj na podstawie niezgodności towaru z umową. Tylko, że 99% sprzedawców nie wie o co chodzi, a sprawa dotyczy ich właśnie. Nie mylić z gwarancjąsmile Powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka