Dodaj do ulubionych

Gry dla 6 latka?????????????

14.07.11, 15:38
Syn ma w przyszłym tyg. urodziny. Napewno dostanie Superfarmera, w domu ma Kicki Ricky, Monopoly, Grzybobranie, Rajd, Zgadnij kto to (podstawowa wersja), Spadające małpki. Jakie jeszcze gry poleciłbybyście? Czy Pędzące żółwie będą ok?
Obserwuj wątek
    • kalina886 Re: Gry dla 6 latka????????????? 14.07.11, 18:40
      Pędzące żółłwie jak najbardziej się nadadzą.
      Mamy je odkąd córka skończyła 5 lat i mimo dość prostych zasad lubi je cała rodzina.
      • mmala6 Re: Gry dla 6 latka????????????? 14.07.11, 18:47
        żółwie są świetne, ja je lubię. Mój syn miał fazę na gry z rok temu, to grał we wszystko co wpadło w ręce. Teraz już nie gra w ogólewink Żółwie lubił średnio, chyba nie do końca ogarniał zasady (podchwytliwe nieco), syn miał 5 lat. Wolał Chińczyka, Grzybobranie czy choćby małpki. Teraz na pewno lepiej by grał ale mu się nie chcewink
    • 18buzka Re: Gry dla 6 latka????????????? 14.07.11, 19:26
      moj ma urodziny 22.07smile
      z gier dostanie
      quiz ortogrficzny
      flagi
      karty pictureka.
      złowie u nas średnio
      polecam: lotti karotti ( duża losowość, ale duzo smiechu)
      monolpy z bankomatem ( mamy tez zwykłą wersje )
      gry logiczne z granny (metro, kot i mysz)
      scrable junior, sudoku dla dziei
      szachy małe magnetyczne
      u nas nie sprawdziła sie operacja
      napisz prosze co opórcz gier dostanie twój mały, mnie nieraz brakuje pomysłusmile, może coś zapożyczę
      pzdr
      18buzka
      • mmala6 Re: Gry dla 6 latka????????????? 14.07.11, 19:42
        trzy gry to mało?wink
        mój sześciolatek nie wyobraża sobie życia bez Lego, obecnie na fali Star Wars. Wszystkie gry mógłby za nie oddać. Więc nic poza SW nie jestem w stanie polecić. Mój miał urodziny w styczniu.
        • iwek33 Re: Gry dla 6 latka????????????? 14.07.11, 20:31
          Polecam bardzo, ulubione :
          Lego Minotaur
          allegro.pl/lego-gra-minotaur-minotayrus-3841-kurier-h-i1714644477.html
          Barykada ( z Granny) do kupienia w zestawie z Chińczykiem
          allegro.pl/granna-gra-2-w-1-chinczyk-barykada-0108-patalonia-i1708543523.html
          Ostatni hicior: Blokus- ta wersja na 4 graczy ( bo są też na dwie)
          allegro.pl/gra-blokus-mattel-r1983-i1678394551.html
          ( grał z nami nawet 5 latek koleżanki i świetnei sobie radził )
          • gojapio Re: Gry dla 6 latka????????????? 14.07.11, 22:53
            dla miłośników starego dobrego chińczyka świetne jest Sorry:
            www.smyk-online.pl/gry-dzieciece-mb/884-gra-sorry-hasbro.html
            nasz 6-latek od roku minimum już uwielbia (choć trochę trzeba mu się podkładać, ale tak niewiele) Labirynth: www.mazakzabawki.pl/product-pol-3469-Gra-Labyrinth-Tajemnice-Labiryntu-RAVENSBURGER-264810.html#projector_components_hidding
            • mamaaoli Re: Gry dla 6 latka????????????? 15.07.11, 10:30
              Polecam lotti karotti, monopol z bankomatem i żółwie. Wszystkie gry są ekstra.
              • czarna.perla Re: Gry dla 6 latka????????????? 15.07.11, 14:13
                lotti karotti jest podobna do kiki ricky, monopoly z bankomatem mamy, a opinie na temat żółwi widzę że są bardzo podzielone.
                • patir23 Re: Gry dla 6 latka????????????? 15.07.11, 15:52
                  A która jest fajniejsza: Lotti czy Kiki ricky?
    • stypkaa Re: Gry dla 6 latka????????????? 15.07.11, 14:37
      A może szachy? Jakaś fajna wersja np. drewniana?
      Mój 6latek właśnie się uczy smile
    • gt20 Re: Gry dla 6 latka????????????? 15.07.11, 15:04
      polecam grę karcianą UNO - mój syn ogrywa nawet nas i znajomych (gra jest super i nadaje się też dla dorosłych); Rummikub - ale raczej ten "dla dorosłych" pod warunkiem, że dziecko umie liczyć i dodawać podstawowe cyferki - ten dziecięcy Rummikub jest beznadziejny.Jeszcze ciekawą grą jest Blokus (sporo trzeba przy tej grze myśleć); Kamuflaż - fajna; jeśli posiadacie PS3 - to jakakolwiek gra Lego na PS3 też będzie dobra, gdyż każda wymaga myślenia, uczy i bawi (Star Wars, Indiana Jones, Batman, Toy Story). Wszystko zależy od tego na jakim etapie jest dziecko, co je interesuje, jakie są dziecka oczekiwania i marzenia jeśli chodzi o prezent. Najlepszym sposobem na sprawdzenie, jest pójście z dzieckiem do jakiegoś większego sklepu z zabawkami, czy grami (mówiąc mu, że idziemy po koszulkę lub spodnie) a dziecko samo pewnie będzie pokazywało co chciałoby dostać lub powie"mamo kupisz mi?". Jak dla mnie to jest dobre, bo wtedy można zorientować się co dziecku się podoba a co nie.
      • nieaga Re: Gry dla 6 latka????????????? 16.07.11, 20:31
        Też polecam BLOKUSA ale u nas od IV urodzin hiciorem z gier jest make & break cała rodzinka świetnie się przy tym bawi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka