Dodaj do ulubionych

niedzieciowe-deska do prasowania vileda :(

15.07.11, 09:56
właśnie wczoraj po 1,5 roku szlag ja trafił, tzn. tak mocno skorodowała siatka, że wczoraj spory kawałek odpadłsad nie nadaję sie do użytku, paragonu nie mam więc nie zareklamuję, też Wam się tak zrobiło? polećcie proszę dobrą deskę
Obserwuj wątek
    • sylki Re: niedzieciowe-deska do prasowania vileda :( 15.07.11, 10:09
      My kupilismy z tydzień, dwa temu, gwarancja 3 lata, więc paragonu nie wyrzucę.
    • verona27 Re: niedzieciowe-deska do prasowania vileda :( 15.07.11, 10:19
      My ok 10 lat mieliśmy deskę taką z płyty wiórowej - niestety zaczęły sypać sie wióry... Teraz mąż kupił zwykłą w Auchan-ich produkcji za ok 70zł. Mam ją narazie pół roku i jest ok. Dużo lżejsza, ale i mniej stabilna. Tęsknię za starą..Nie używałam nigdy Viledy.
      • olo2108 Re: niedzieciowe-deska do prasowania vileda :( 15.07.11, 10:26
        Ja też mam viledę od ok. 2 lat. Duża, stabilna, ale niestety zaczęła się sypać przepalona kratka. Paragonu nie mam, więc nici z reklamacji.
        • pitu_finka Re: niedzieciowe-deska do prasowania vileda :( 15.07.11, 10:35
          Mnie też się w Viledzie rozwaliła kratka, miałam ją jednak dłużej niż 2 lata.

Potem sobie kupiłam taką (chciałam bez kratki):

www.redcoon.pl/index.php/cmd/shop/a/ProductDetail/pid/B162289/cid/6060/refId/ceneo/
          i to była dopiero porażka mimo że droga jak cholerasad Teraz wróciłam do viledy z kratką, najwyżej się przypali. Ona w zasadzie się nie przypala a rdzewieje jak używa się zbyt dużo wody podczas prasowania - moja mama ma taką od lat i nic się nie dzieje, ale mama nie psika mocno prania bo z reguły prasuje lekko wilgotne. Tę nową deskę po "mokrym" prasowaniu staram się trochę powycierać.
          • paproszek57 Re: niedzieciowe-deska do prasowania vileda :( 15.07.11, 11:19
            nigdy nie psikałam wodą, ale zwykle prasuje z parą,ale tylko na 1 lub 2 stopniu, a w żelazku mam 4
            • pitu_finka Re: niedzieciowe-deska do prasowania vileda :( 15.07.11, 16:52
              Ja też zwykle prasuję parą, o to mi chodziło. Wodą psiknę sporadycznie. Nie wiem czy to jest przyczyna ale taka mam teorięwink
    • lucyna_1980 Re: niedzieciowe-deska do prasowania vileda :( 15.07.11, 11:03
      Ja mam Viledę już ze 3 lata, siatka zardzewiała - a jak!!! Wkurza mnie ta wajcha od rozkładania i regulowania wysokości bo cały czas wypada. No i ta antenka od trzymania kabla się składa. Więc w najblizszym czasie deska do wymiany...
      Nie wiem jeszcze na jaką wimienię..
      • lucyna_1980 Re: niedzieciowe-deska do prasowania vileda :( 15.07.11, 11:09
        A teraz zajrzałam pod spód i druty wysiepane wiszą. Więc podlaczam się do pytania jaką kupić?
        Ma ktos jakieś doświadczenie z deską Leifheit?
        allegro.pl/deska-do-prasowania-leifheit-contour-m-express-i1698572418.html
        • rybalon1 Re: niedzieciowe-deska do prasowania vileda :( 15.07.11, 11:57
          a ja tam jestem wredna i zrobiłabym zdjęcia , opisała stan rzeczy i wysłała do przedstawiciela Vileda w PL a cooo niech wiedzą ...może jakoś zrekompensują to jeśli dbają o swój wizerunek ( moze wszystkie tak zróbcie smile Vileda do tanich nie należy...
          • paproszek57 Re: niedzieciowe-deska do prasowania vileda :( 15.07.11, 12:27
            napisałam maila, na adres na ich stronie, ale pomysł ze zdjęciami jest dobry, na pewno skorzystamsmilemoże i wy tak zróbcie, w grupie siłasmile
          • lucyna_1980 Re: niedzieciowe-deska do prasowania vileda :( 15.07.11, 12:28
            Tylko, że ja nie zachowałam paragonu bo nawet do głowy by mi nie przyszło, że w siatce może się zrobić dziura!!! Chociaż rdzewieć tez nie powinna, wiadomo, że taką rzecz powinno sie wyprodukować z materiałów które w kontakcie z woda nie niszczeją.
            Następny paragon zachowam - obojętnie z jakiej firmy i z czego wykonana będzie deska.
            U mnie stoi rozłozona w łazience non stop, że rdzewieje to widziałam przy zmianie pokrowca, ale do głowy by nie przyszło, że tam może zrobić się.... dziura. Oświeciłyście mnie dzisiaj.

• a-e-p Re: niedzieciowe-deska do prasowania vileda :( 15.07.11, 13:04
              allegro.pl/leifheit-deska-do-pras-classic-m-plus-nf-nowosc-i1683435978.html
              mam Leifheita podobna do tej, kupioną 14 lat temu (!), zmieniałam tylko pokrowce, szczerze polecam. Antenka na sznur jest rewelacyjnym pomyslem, no i wytrzymuje obciążenie w postaci piętrzących się ubrań czekających na prasowanie...
        • idid Re: niedzieciowe-deska do prasowania vileda :( 15.07.11, 19:13
          Ja mam deskę Leifheit od 9 lat, nic się z nią nie stało (poza złamaniem antenki na kabel, ale to nasza wina).
    • johana75 Re: niedzieciowe-deska do prasowania vileda :( 15.07.11, 13:24
      Dobrze że napisałayście, ja też mam Vilede ...będę musiała owinąć siatkę folią aluminiową, myślę że w ten sposób można zabezpieczyć ją trochę przed korozją.
      • kinia117 Re: niedzieciowe-deska do prasowania vileda :( 15.07.11, 15:06
        temat dla mnie na czasie. wlasnie chce wymienic deske do prasowania. Aktualna mam 7 lat jakas zwykla kupowana na studiach wiec przypuszczam ze kosztowala mniej niz 100zł.
        Tez ma kratke nic sie znia zlego nie dzieje, nie rdzewieje nie kruszy sie.
        Generalnie to sie zastanawialam czy nie wymienic tylko pokrowca. Bo pozaginala mi sie ta gabka i kiepsko sie prasuje.
        Pomyslalam ze moze jednak kupie nowa deske i widze ze np leitheit ma deski i za 129zł i za ponad 300.
        Jaka air cos tam wielkosc M. Na pewno nie bede kupowac zadnej XL. Ale powiedzcie czym sie rozni taka za 129 od takiej za 180 i jeszcze od tej aircostam.
        Czy naprawde warto tyle wydawac. Za max 200 moge sie skusisc. Ale drozszej raczej nie.

Na czym polega to zintegrowane gniazdko?
        • johana75 Re: niedzieciowe-deska do prasowania vileda :( 15.07.11, 16:54
          >
          > Na czym polega to zintegrowane gniazdko?
          Chyba na tym że gniazdko masz tam gdzie odkładasz żelazko a od tego gniazda idzie sznur którego wtyczkę wkładasz do kontaktu, lepiej się prasuje bo masz dłuższy sznur przy żelazku a o antence nie powiem złego słowa mi bardzo pomaga w prasowaniusmile
    • gupia_rzona Re: niedzieciowe-deska do prasowania vileda :( 15.07.11, 15:19
      ja mam Viledę od 5 lat i jest jak nowa! no może pokrowiec by się przydało uprać smile
      nie nie potwierdzam - ja tak nie mam
    • jorin moja Vileda jest ok 15.07.11, 19:32
      Ja mam Vilede okolo 5 lat i az poszlam sprawdzic jak wyglada od spodu. Nic zlego nie zauwazylam... I tak mysle, mam na niej dwa pokrowce (tak wyszlo), tez Vileda, moze one stanowia wystarczajaca izolacje?

Z wnioskow jakie mam porownujac ta deske i poprzednie badziewie - warto zeby deska byla stabilna (co najczesciej idzie w parze z waga), antenka tez sie przydaje i ja wole deski szersze niz wezsze.

Aha, co do trzymania paragonow to ja juz postanowilam trzymac kwity na wszystko, na drozsze rzeczy najlepiej pokserowane (blakna) - nawet na ubrania, odkad bluzka po kilku praniach zaczela "puszczac oczka" na jednym rekawie (sparcialy material czy co...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka