Dodaj do ulubionych

Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-)

17.08.11, 10:34
Nie denerwujcie się...ale ciekawi mnie jak w tym roku wyglądają kombinezony i buty smile
Obserwuj wątek
    • antyka Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 17.08.11, 11:01

Nie denerwuj mnie nawet!!!!!!!!!!!
    • samanta25 Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 17.08.11, 11:10
      :d znowu będzie ruch na forum big_grin
      • 1majkasia Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 17.08.11, 13:16
        na forum jak na forum ale w T sklepachwink
        bojkotuje kombinezony Twink
        • mmala6 Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 17.08.11, 13:46
          ja jestem ciekawa kurtek w wersji dla starszych. A co!
          kombinezony zaliczyliśmy dwa, teraz czas na starszaków.
          • ewelina266 Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 17.08.11, 14:10
            smile
            Reakcja prawidłowa!
            Ciekawią mnie wzory kombinezonów i buty, bo się sprawdziły u mnie.
            W takim razie czekamy wink
    • gonia0012 Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 17.08.11, 16:51
      Od koleżanki Niemki (pracuje w biurze Tchibo słyszałam,że będą w tym roku droższe i to dużo.Ale czy to prawda?
    • anndar3 Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 17.08.11, 17:18
      A kiedy pojawią się w sklepach pilotażowych? Nie ma juz czasem gazetek? Jak to było rok temu?
    • kinga_owca Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 17.08.11, 17:18
      a ja mam kombinezony kupione na wyprzedaży na zapas w dwóch kolejnych rozmiarach i mnie to wcale nie ciekawi tongue_out
      • eedytkaa Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 17.08.11, 17:57

gazetki sa dopiero na jesien
        • sylki Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 17.08.11, 18:21
          hehe, mam kombinezon z zeszłego sezonu, ale też mnie ciekawi jakie będą w tym roku i jaka cena. Buty w sumie też, kupiłam te z ostatniej kol, ale jako że mam ecco wink to muszę je sprzedać.
          • mmala6 Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 17.08.11, 19:19
            cena była już dość wysoka w zeszłym roku. Czasy kiedy kombinezon był za 119zł bodajże minęły bezpowrotnie.
            • pinik Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 17.08.11, 22:40
              Ja w tamtym roku w sklepie pilotazowym w Monachium widzialam te kombinezony bedac tam 11-go wrzesnia.
              • ka_thy Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 17.08.11, 23:27
                Najbliższa kolekcja dziecięca w sklepach pilotażowych ma być od 30.08 - właśnie widzę zapowiedź w gazetce. I ta kolekcja ma nazwę JESIEŃ
            • ivaz Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 17.08.11, 23:32
              ja kupiłam wczesna wiosną w sklepie internetowym za 129zł więc nie wiele drożej, ale niestety bedzie musiał poczekać jeszcze do następnej zimy, bo rozm 98/104 jest duuużo za duży dla mojej 2,5latki
    • mamanatalki87 W tym roku 199 zł za kombinezon !!!! 23.08.11, 12:35
      Wg mnie trochę przesadzili ....
      • monia111175 Re: W tym roku 199 zł za kombinezon !!!! 23.08.11, 13:25
        no na allegro realowskie też chodza za 199 złsmile

• samanta25 Re: W tym roku 199 zł za kombinezon !!!! 23.08.11, 13:29
          no właśnie używki schodzą w tych cenach big_grin
          Zresztą porównując z innymi markami to cena jest podobna niestety sad
          • mikaaan Re: W tym roku 199 zł za kombinezon !!!! 23.08.11, 14:17
            Ja w zeszłym roku w Realu kupiłam pełną rozmiarówkę po 60zł/szt, więc mam spokój w tym roku smile.
            Chyba że kolorystyka będzie super, to może znowu w realu zapoluję smile/
            • sharpless6 Re: W tym roku 199 zł za kombinezon !!!! 30.08.11, 13:38
              a kiedy kupiłaś w realu, wrzesień, pażdziernik? z tego co pamiętam to mieli wymieszane rozmiarowki.??
    • 19rosa Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 23.08.11, 14:23
      W ubiegłym tygodniu robiłam zakupy młodemu na jesień z kolekcji przeciwdeszczowej i słyszałam jaka jakaś pani pytała czy są już zapisy na kombinezony. Szkoda, że nie widziałyście miny ekspedientki ....... bezcenna. Odpowiedź brzmiała, że nie ma zapisów i nie wiadomo czy kombinezony będą wink
    • verika kolorystyka 2011/12 23.08.11, 20:02
      Kombinezony będą po 199, nic dziwnego - co roku są o 20 zł droższe więc to było przewidywalne. Kolorystyka dla chłopców niebieska, spodnie granat, kurtka.... w kratę sad cała w kratę, nie ze wstawkami jak rok temu, dość ciemna w odcieniach bardzo ciemy i ciut jasniejszy, ale na calej powierzchni krata. Buty bardzo podobne do tych z poprzedniego sezonu, ciemnoniebieskie po 99,90. Dla dziewczyn kolor kombinezonu różowo-jagodowy, kurtka we wzorki kwiatowe w kołach, buty fioletowe z serduszkami. Jednym słowem szału nie robi.
      • verika Re: kolorystyka 2011/12 23.08.11, 20:06
        Dla starszych bardzo fajna ciepłochronna kurtka, dla chłopców granatowa z niebieskim cimnym polarkiem wewnątrz (kolor atramentu) od 98/104 do 158/164. Dla dziewczyn kurtka w kolorze ciemna lila, marszczona w pasie, do tego buty czarno-szare-lila.
      • samanta25 Re: kolorystyka 2011/12 23.08.11, 22:34
        A są już gdzieś zdjęcia?????
      • blankaz Re: kolorystyka 2011/12 23.08.11, 22:35
        Na allegro jest już aukcja z nowymi kombinezonami smile za jedyne 259 zł ;>
        • samanta25 Re: kolorystyka 2011/12 24.08.11, 00:00
          Własnie widziałam te aukcje i szczerze nie podobają mi się te kurteczki sad Mam wrażenie że z roku na rok robią brzydsze... ale to moje zdanie wink
          • czarnulkaaa2 fotki :-) 24.08.11, 07:43
            kombinezony:
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/jg/jf/6vh5/Fz72aWR3BdEqTUrafB.jpg
            • czarnulkaaa2 Re: fotki :-) 24.08.11, 07:44
              kurtki ciepłochronne:
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/jg/jf/6vh5/9K7RfszEt1TTBHHBDB.jpg
              • czarnulkaaa2 Re: fotki :-) 24.08.11, 07:46
                buty:
                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/jg/jf/6vh5/DWQELvUWny2BprSzRB.jpg
                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/jg/jf/6vh5/qw8iGY1QLDqprJ3JcB.jpg
                • czarnulkaaa2 Re: fotki :-) 24.08.11, 07:50
                  Miłego oglądania smile jakby ktoś jeszcze chciał coś z katalogu to pytajcie, wczoraj przelotem wzięłam...Kombinezony chlopięce kojarzą mi się z ubiegłorocznymi z H&M-była taka kraciasta kurtka chyba....
                  allegro.pl/hm-kombinezon-98-2-3-lat-super-kratka-i1783505647.html
                  • asiaiwona_1 Re: fotki :-) 24.08.11, 09:06
                    a te ciepłochronne kurtki za 149 to raczej na jesień czy na zimę też się nadadzą?
                    • kropkacom Re: fotki :-) 24.08.11, 09:25
                      A wyglądają na jesienne?
                      • asiaiwona_1 Re: fotki :-) 24.08.11, 09:31
                        kropkacom napisała:

> A wyglądają na jesienne?

No nie wiem właśnie. Takie może na zimną jesień, albo na ciepłą zimę. Nie widziałam ich na żywo więc nie wiem jak z ich grubością i ciepłotą.
                        • kropkacom Re: fotki :-) 24.08.11, 10:02
                          Ta kurtka dla chłopca to taka pseudo puchówka. Raczej pomyślana na zimę. Podobnie dla dziewczynki. Przecież nie mieszkamy na Alasce.
                  • eszulczewska Pytanie o wieksze kombinezony 24.08.11, 09:41
                    Czy sa w kolekcji kombinezony w rozmiarze 122/128 i 134/140?
                    Ten rozowy i niebieski widze koncza sie na 110/116...

• agni71 Re: Pytanie o wieksze kombinezony 24.08.11, 09:46
                      Większe będą póżniej razem z kolekcją narciarską dla dorosłych.
                      • eszulczewska Re: Pytanie o wieksze kombinezony 24.08.11, 09:52
                        Rok temu chyba nie bylo? Ktos pamieta?
                        • kropkacom Re: Pytanie o wieksze kombinezony 24.08.11, 10:03
                          Były.
                          • agni71 Re: Pytanie o wieksze kombinezony 24.08.11, 10:51
                            Były, nawet pózniej były przecenione i zastanawiałam sie nad zakupem.
                            • czarnulkaaa2 widziałam nowe kombinezony... 30.08.11, 12:31
                              Wiem, kwestia gustu, ale są....paskudne sad Dla dziewczynek taki rozmydlony jagodowy, drobniutkie kwiatki...dla chlopcow ta kratka tragiczna....Sto razy lepiej wyglądają w katalogu.
                              Poszłam dziś po skarpetki i getry, kombinezony w pełnej rozmiarówce-oczywiście, jak zwykle w Łodzi, pies z kulawą nogą się nimi nie interesował....
                              Za to wyciągneli kombiki z zeszłego roku-dla chętnych-rozmiarówka sama mała, kilka sztuk, cena za to tegoroczna wink czyli 199 zł...
                              • vvipp Re: widziałam nowe kombinezony... 30.08.11, 13:25
                                Bo ludzie się jeszcze nie interesują. Potem na Allegro będą przepłacać.
                                W KappAhlu w tym roku kurtki Kaxs są po 219zł, a spodnie 179zł. Czyli Tchibo o połowę tańsze, a sprawdzają się -lekkie i ciepłe.
                              • iberka są w pilotażowych? 30.08.11, 13:35
                                czy będą?
                                • czarnulkaaa2 Re: są w pilotażowych? 30.08.11, 16:17
                                  Tak, od dzisiaj...
                              • madzik29 Re: widziałam nowe kombinezony... 30.08.11, 13:53
                                ja tez byłam dziś w tym tchibo, kombinezony dla chłopca duzo ładniejsze z poprzedniej kolekcji, w sklepie pusto przed godz 11.00 , towaru pełno na pułkach
                                • asiaiwona_1 Re: widziałam nowe kombinezony... 30.08.11, 17:30
                                  a ja źle widzę na zdjęciu czy te kombinezony już nie mają suwaka spinającego kurtkę ze spodniami?
                                  • pinik Re: widziałam nowe kombinezony... 30.08.11, 21:42
                                    Na tym zdjeciu w katalogu, gdzie jest chlopczyk ubrany w ten kombinezon 3w1 ma on na sobie tez komplet czapka z szalikiem. Czy to tez bedzie w Tchibo? W jakiej cenie i jakich rozmiarach?

I czy kurtka cieplochronna dla chlopca to ma w srodku ten polar wyjmowany (na taki mi wyglada, ale watpie, zeby tak bylo)?

Z gory dziekuje za odpowiedz.
                                    • czarnulkaaa2 Re: widziałam nowe kombinezony... 30.08.11, 22:15
                                      Czapki z szalikami były, ale nie macałam...w katalogu jeden rozmiar XS. Cena 39.90. Co do kurtki - w opisie nie ma slowa żeby polar był odpinany...
                                    • 71gosik Re: widziałam nowe kombinezony... 31.08.11, 21:46
                                      nie jest wyjmowany
                                  • czarnulkaaa2 Re: widziałam nowe kombinezony... 30.08.11, 22:13
                                    Mają zamek-przynajmniej w opisie w katalogu-na żywo nie wnikałam jak zobaczyłam kolory wink
    • annaparzonka Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 31.08.11, 07:57
      A czy ktoś mógłby dać zdjęcie lub skan tego kombinezony z katalogu byłbym bardzo wdzięczna.
      • asiaiwona_1 Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 31.08.11, 08:11
        jest przecież troszkę wyżej.
        • asiaiwona_1 a czy ta kurtka ciepłochronna jest w pilotażowych 31.08.11, 09:01
          sklepach? Chodzi mi o tą dłuższą fioletową dla dziewczynek. Bo kawałek mam do pilotażowego sklepu i nie chce mi się jechać na marne.
          • mamawaw Re: a czy ta kurtka ciepłochronna jest w pilotażo 31.08.11, 09:08
            jestsmile
            • asiaiwona_1 Re: a czy ta kurtka ciepłochronna jest w pilotażo 31.08.11, 09:15
              dzięki smile
        • annaparzonka Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 01.09.11, 07:53
          Sorki nie widziałam wcześniej smile a kiedy bedą w normalnych tchibo? W Niemczech bedą chyba trochę wcześniej niż w pl?
    • iberka Kraków 31.08.11, 21:03
      jest pełna rozmiarówka, zerowe zainteresowanie. Są też z ubiegłego roku, dla dziewczynek 74 i 110 a dla chłopców na pewno 74 więcej nie sprawdzałam. Buty wg mnie paskudne, bezkształtne

iza
    • verika Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 01.09.11, 08:01
      Tegoroczne kombinezony (chłopięce przynajmniej) są tak brzydkie, że z pewnością tłoku (jak to było w ubiegłych latach) w sklepach nie będzie, są KOSZMARNE ! Jakieś cienkie w ogóle, nie zapakowane nawet w ten kartonik - totalna chała ! Oj, coś mi się wydaje,że będzie ostra walka na allegro o kombinezony z poprzednich kolekcji smile
      • paproszek57 Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 01.09.11, 11:49
        o kurcze, a ja własnie sie zastanawiam nad sprzedażą nowego realowego i kupnem tej kratki, co w niej takiego brzydkiego? mnie sie bardzo podoba, chyba najbardziej ze wszystkich kombinezonów, ale widziałam tylko na all i tu na forum
    • mumia000 Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 01.09.11, 16:27
      Byłam,widziałam.Przed chwilą kupiłam chyba realowski na ALL : (Nie wiem czy jest jakaś różnica między realowskim a tchibo ?
      • asiaiwona_1 Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 01.09.11, 16:31
        mumia000 napisała:

: (Nie wiem czy jes
        > t jakaś różnica między realowskim a tchibo ?

wycięte metki big_grin
      • paproszek57 Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 01.09.11, 17:46
        mój jest realowski, z tych bez szelek, kiedys kupiłam całą rozmiarówkęsmile więc oprócz wyciętych metek ma jeszcze zepsuta napkę przy spodenkach, wiem, że w zeszłym roku były problemy z dopasowaniem rozmiaru kurtki i spodni, żle były pospinane, suwaki nie pasowały i mie mozna było zrobić kompletu
      • vvipp Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 01.09.11, 19:55
        W Realu były kombinezony z wadami.
        • gonia0012 Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 01.09.11, 20:40
          Chyba nie do końca wszystkie miały wady.Ja kupiłam na allegro,dzisiaj przyszedł i jest suuupper.
          Dla mnie niczym nie różni się od tych w pudełku.A taki miałam w zeszłym roku.
          • kalina886 Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 01.09.11, 21:08
            Ja mam kombinezon z zeszłorocznej kolekcji tchibo z reala i nie ma żadnych wad - wszystko do siebie pasuje, nie ma nic uszkodzonego.
            2 lata temu też kupowałam w realu i również kombinezon niczym, oprócz wyciętych metek, nie różnił się od tych sprzedawanych w tchibo.

Czyli podsumowując: są to te same kombinezony z powycinanymi metkami tyle że w świetnych cenach.
            • ewa.lisiak Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 02.09.11, 10:38
              Czy ktoś może wrzucić osobne zdjęcie czapki i szalika? Dzięki.
    • betimek Warszawa 02.09.11, 10:05
      A nie wiecie może czy w Warszawie przy Jubilerskiej są jeszcze kombinezony? Interesuje mnie rozmiar 98/104 i 100/116. Czy są może też te z zeszłego roku?
      • emma_me Re: Warszawa 02.09.11, 10:11
        tak są i jest ich dużo, kosztują 199 zł - z zeszłego sezonu również są ale z tego co pamiętam tylko niebieskie ( może z 3 szt ) i też kosztują 199 zł
        • betimek Re: Warszawa 02.09.11, 10:20
          Dzięki za info. Wybiorę się w takim razie.
          • alkara Re: Warszawa 02.09.11, 11:19
            Te kombinezony z Reala na 100% nie sa kombinezonami z wadami ani gorszej jakości i chyba tylko ktoś kto nie zdążył lub nie mógł go kupić za cenę 40zł lub 60zł głosi o nim opinie że jest wadliwy smile
            Miałam ich sporo w domu - kupowałam je dla swoich dzieci, dzieci przyjaciółek i sasiadek i ANI JEDEN nie miał wady !!!
            A jak ktoś przy zakupie nie umiał spojrzeć na rozmiar spodni i kurtki czy sie zgadza to niech ma pretensje do siebie. Bo ludzie w sklepie potrafili sami zdekompletować kombinezon bo fakt kurtki od nich zawsze są takie obszerne i moje dzieci osobiście chodzą w kurtkach z o jeden rozmiar mniejszych niż spodnie smile
            • asiaiwona_1 Re: Warszawa 02.09.11, 13:21
              byłam właśnie na JUbilerskiej. Ta dziewczęca kurtka ciepłochronna to na pewno nie jest kurtka na zimę. Jest cieniutka i nie ma w środku polarowej podszewki. Nie kupiłam jej. Kombinezony też jakieś cieńsze się wydają. Te z zeszłego roku wydają się być grubsze.
            • vvipp Re: Warszawa 03.09.11, 15:32
              Ja też oglądałam kilka realowskich. Dwa lata temu miały nawet nalepioną taśmę w miejscach wady- był to krzywo wszyty kaptur, marszczenie przy szwie lub złe zaprasowanie tkaniny. Te z tego roku to zupełna tragedia z pomieszaniem rozmiarów i nie robili tego klienci. Wszystko potrafiło nie pasować- kaptury za małe, zamki do kapturów, różnica między zamkami spodni i kurtki.
    • julia78 Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 09.09.11, 22:01
      może ktoż mi tutaj potrafi racjonalnie wyjaśnić czym się rózni kombinezon z reala od oryginalnego Tchibo?
      Ja dostałam w prezencie taki z reala chyba bo ma obcięte metkismile Nie ma żadnej wady, zamki ok, żadnych dziur, plam i przebarwień. Ponieważ jest za mały chciałam go sprzedać na forum szafa malucha ale zostałam wyrzucona i poszło właśnie o ten kombinezon. Jedna dziewczyna napisała mi że to podróby a Tchibo wycofało swoje stoiska z reala bo ten skopiował wzór kombinezonu i zaczął produkować IDENTYCZNY (sic!) Jestem w szoku bo teoria jakaś kuriozalna co najmniej. Tak więc jest to podróba podobno i tyle. ALe widziałam oryginalny i jest identyczny-wymiarami, kolorami ...
      • eny79 Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 09.09.11, 22:07
        Wystaw na Allegro. Powinien sie sprzedac bez problemu.
        • julia78 Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 09.09.11, 22:12
          chyba wystawię na allegro ale ciekawa jestem jaka jest prawda smile Jak dla mnie to te same kombinezony
          • damafioletowa Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 09.09.11, 22:23
            to są TE SAME kombinezony, co w Tchibo na 100% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tchibo sprzedaje je najpierw w swoich sklepach, potem ich parę miesięcy nie ma, a temu, co zostaje odcinają metki i sprzedają w Realu. Jeśli ktoś ma wątpliwości, czy te z Reala to są Tchibo, to niech pomyśli: po co odcięte metki? Dodam jeszcze od siebie, że sama miałam dla córeczki na zeszły sezon kombinezon Tchibo z Reala i na ten sezon także mam i moja metka nie jest odcięta do końca, widać kawałek napisu TCM

TO SĄ TE SAME KOMBINEZONY! I te bez metek można śmiało kupować teźna allegro. To nie są żadne podróbki!
      • sylki Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 09.09.11, 22:31
        Bo na szafie malucha są same "specjalistki" wink

Też chyba sprzedam swój, a raczej córki, bo jest za wielki rozmiar 86/92 tylko boję się, że 74/80 będzie znów za mały uncertain
        Ciekawe czy w Szczecinie są te kombinezony, przymierzyłabym może młodej w sklepie i tyle smile
        • toja76 do sylki 09.09.11, 23:02
          a jakich Twoja córa jest wymiarów (wzrost i waga)? Ja mam 74/80 i myślałam, że bedzie za mały i bede potrzebować wiekszego.
          • sylki Re: do sylki 09.09.11, 23:05
            wzrost 80
            kurtki z next nosi 86, właśnie sprzedaje jedną nówkę sad bo kupiłam 92
            waga 10 kg, mikrus wink
      • syka7 Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 19.09.11, 11:39
        Nie chcę nikogo obrazić ale Głupoty piszecie że to podróbki

Ja osobiście kupiłam w realu 86/92 niebieski za 60zł ostatnio jak stoisko likwidowali i miał normalną metkę,
        koleżanka kupiła taki sam w tym samym sklepie i miał wyciętą.

Kupiła też w tchibo wysyłkowym 110/116 niebieski dla córki za 129 bo w realu nie dostałam w tym rozmiarze i oglądałam pudełka każda cyferka kodu oznaczeń się zgadzała wszystko nici metki. Te same real i wysyłka Tchibo.

Natomiast z Niemiec dostałam od brata prezent ze sklepu stacjonarnego (zakupiony w ubiegłym roku ) dostałam rozmiar 98/104 te same pudełko i kody co w real, w sklepie wysyłkowym ze str. Tchibo i niemiecki.

to który niby podróbka może ktoś mi podpowie. ???

Więc nie piszcie ze to podróbki, bo pęknę ze śmiechu.

[b]właścicielka 3 kombinezonów Tchibo w kolorze niebieskim z 3 różnych źródeł smile

syka7 Zabrze
        • woi.mi Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 19.09.11, 17:13
          To nie są podróbki. Kombinezony z wyciętymi metkami i bez kartonów nie przeszły kontroli jakości i były sprzedawane nie w realowskich stoiskach Tchibo tylko na półkach Reala.
          • syka7 Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 19.09.11, 17:21
            Ja kupiłam w realu w kartonie orginalnym z metką za 60zł
            • woi.mi Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 19.09.11, 17:41
              Czyli na likwidowanym stoisku Tchibo z przeceny.
              • syka7 Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 20.09.11, 19:46
                Tak na likwidowanym z przeceny
    • lawendax Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 19.09.11, 11:08
      To kiedy te kombinezony nowe w Tchibo się pojawią, wiecie coś?
      • asiakh Kombi. od 26.09. w sklepach 19.09.11, 16:09
        Mam przed sobą gazetkę tchibo na przyszły tydzień. Będą kombinezony, kurtki, buty zimowe, bezrękawniczki, bluzki, rajstopy. Jesli kogoś interesują szczegóły proszę pytać.
        • bogna_78 Re: Kombi. od 26.09. w sklepach 19.09.11, 21:15
          a możesz wstawić zdjęcie/skan tej gazetki z bezrękawnikami chłopięcymi?
          • mmala6 Re: Kombi. od 26.09. w sklepach 19.09.11, 21:24
            a mnie interesuje kurtka na 122 lub 128 dla chłopca, jaka cena i kolory?
        • paproszek57 Re: Kombi. od 26.09. w sklepach 20.09.11, 10:00
          a jaka cena kombinezonów w tym roku, tak tylko z ciekawości pytam...mam realowy, wprawdzie mocno sie zastanawiałam czy nie sprzedac realowego i nie kupić tegorocznego ale pomacałam w pilotażowym i jakiś taki potwornie cienki, więc zrezygnowalam
          • viki.christina7 Re: Kombi. od 26.09. w sklepach 20.09.11, 10:21
            na niemieckiej stronie mozna zobaczyc
            www.tchibo.de/Kindermode-Farbenfroh-in-den-Herbst-t400004155.html
            • mmala6 Re: Kombi. od 26.09. w sklepach 20.09.11, 11:47
              są dwa rodzaje kombinezonów, fajnie. Podoba mi się ten z kurteczką w krateczkę dla maluchów. Ale drogi wychodzi, nie pamiętam po ile euro ale ponad 200zł jak nic. Jak na Tchibo to dużo, pamiętam jak kupowałam za 120złwink
              fajna puchówka dla starszych, czy ktoś ją macał?
              • bogna_78 Re: Kombi. od 26.09. w sklepach 20.09.11, 13:33
                nie pamiętam czy juz ktoś podawał cenę, wiem, że będą na 100% po 199 zł
              • lawendax Re: Kombi. od 26.09. w sklepach 20.09.11, 18:43
                Na mojej gazetce jest napisane że kombinezony od 27 wrzesnia.
                I widzę tylko jeden rodzaj w gazetce
                • beata_17 Re: Kombi. od 26.09. w sklepach 20.09.11, 20:49
                  Troche duza ta rozbieznosc cenowa miedzy PL a DE (59euro), zawsze ceny byly podobne
    • blizniaki14 buty dla dziewczynki zimowe, te fioletowe 20.09.11, 11:57
      Pewnie będą za ok 90-100 . Rok temu, jak jeszcze u nas w Realu było Tchibo oglądałam chłopięce kozaczki i wydawały mi się niespecjalne. Szerokie są te dziewczęce? ?czy nie warto.
      szukam w tym roku fioletowych, bo co rok to róż miała ( mimo że firmy różne) i już mamy trochę dość różu smile
      • asiakh Re: buty dla dziewczynki zimowe, te fioletowe 20.09.11, 13:46
        Oto ceny z katalogu:
        -bezrękawnik dziewczęcy różowy 79,90
        -chłopięcy ciemnoniebieski 99,90 (ciepłochronny)
        -dwupak bluzek dla starszych dziewczynek- 49,90
        - dla chłopców 59,90
        -czapka, szalik różowy- 39,90
        -rajstopy dwupak- 39,90
        -kozaki dla dziewczyn starszych czarno-szare-lila - 119,00
        -dla chłopców starszych- 99,90
        -kurtka lila - 149,00
        -kurtka ciemnoniebieska -119,00
        -buty zimowe dla młodszych_ jagodowe i ciemnoniebieskie -99,90
        -kombinezony -199,00
        -trójpak bluzek dla młodzych dziewczynek i młodszych chłopców- 69,90
        -dwupak rajstop dla młodszych- 44,90
        -ciepłe legginsy frotte dwupak- 44,90

• bogna_78 Re: kombinezon 20.09.11, 13:49
          o, świetnie smile

a ja mam już "zaklepany" smile
        • mmala6 Re: buty dla dziewczynki zimowe, te fioletowe 20.09.11, 13:58
          asiakh napisała:

> Oto ceny z katalogu:
          > -bezrękawnik dziewczęcy różowy 79,90
          > -chłopięcy ciemnoniebieski 99,90 (ciepłochronny)
          > -dwupak bluzek dla starszych dziewczynek- 49,90
          > - dla chłopców 59,90
          > -czapka, szalik różowy- 39,90
          > -rajstopy dwupak- 39,90
          > -kozaki dla dziewczyn starszych czarno-szare-lila - 119,00
          > -dla chłopców starszych- 99,90
          > -kurtka lila - 149,00
          > -kurtka ciemnoniebieska -119,00> -buty zimowe dla młodszych_ jagodowe i ciemnoniebieskie -99,90
          > -kombinezony -199,00
          > -trójpak bluzek dla młodzych dziewczynek i młodszych chłopców- 69,90
          > -dwupak rajstop dla młodszych- 44,90
          > -ciepłe legginsy frotte dwupak- 44,90

czy ta 'puchowa' dla starszych chłopców?
          • asiakh kurtka- mmala6 20.09.11, 14:14
            dokładnie: kurtka ciepłochronna wodoodporna i ocieplana, polarowy odpinany kaptur, z odblaskowym nadrukiem i lamówkami na plecach. Rozmiary od 98/104 do 158/164. Cena 119,00
            • viki.christina7 Re: kurtka- mmala6 20.09.11, 14:18
              a piżamki te grubsze dla dziewczynki i chłopca?
              • asiakh piżamki- viki.. 20.09.11, 16:10
                Są dwa rodzaje piżamek. Do rozmiaru 110/116- 49,90 iod 122/128 do 158/164 - 59,90. Obie bawełniane: granatowe
    • ktosco do jakiego rozmiaru sa buty dla mlodszych..? 20.09.11, 16:52
      chodzi mi o te z rzepami w serca "buty zimowe dla młodszych_ jagodowe za 99,9 "

Prosze o opinie zimowych bucikow , jak z przemakaniem i czy stopy sa cieple?

Buty sa juz w sklepach stacionarnych ?
      • asiakh Re: do jakiego rozmiaru sa buty dla mlodszych..? 20.09.11, 17:20
        Buty dla młodszych dziewczynek sa od rozm. 22/23 do 30/31.
        Opinie z ubiegłych lat różne (do poczytania archiwum forum). Jedni zadowoleni, innym przemakały.
        • blizniaki14 Re: do jakiego rozmiaru sa buty dla mlodszych..? 20.09.11, 19:24
          a wie ktoś jaka długość wkładki w rozmiarze 28/29? (te jagodowe)
    • lawendax Wrażenia? 27.09.11, 16:55
      I jak wrażenia po kombinezonach Tchibo z obecnej kolekcji.
      Byłam dziś w sklepie i wydawały mi się dość cienkie. Czy zeszłoroczne też były takiej grubości?
      • vanilka89 Re: Wrażenia? 27.09.11, 17:35
        mnie się wydaje podobna grubośc,ale jakby materiał ciut inny.
        • nikulenka Re: Wrażenia? 27.09.11, 22:33
          zdecydowanie inny materiał rok wcześniej miały dodatek poliamidu obecne to tylko poliester
      • aleksandra1977 Re: Wrażenia? 27.09.11, 22:25
        lawendax napisała:

> I jak wrażenia po kombinezonach Tchibo z obecnej kolekcji.
        > Byłam dziś w sklepie i wydawały mi się dość cienkie. Czy zeszłoroczne też były
        > takiej grubości?

Bylam dzisiaj w sklepie Tchibo na Nowym Swiecie w Warszawie - za darmo tego kombinezonu nie chce. Dawno nie mialam w rekach kombinezonu, ktory jest bardzo sztywny, jak z najtanszego ortalionu, a przy tym cienki. Mam watpliwosci, czy przy duzym mrozie dziecku bedzie w nim cieplo... Kolory nieciekawe - i niebieski, i rozowy jak przybrudzone - nijak ma sie do tych ze zdjec katalogowych - spodziewalam sie fajnych pasteli w polaczeniu z czekoladowym brazem - bardzo sie rozczarowalam. Nie wiem, jakie byly kombinezony z poprzednich kolekcji, ale te obecne, wg mnie, nie sa warte swojej ceny. Gdyby nie ciekawosc spowodowana "forumowa euforia", nie zwrocilabym na nie uwagi w sklepie.
    • mimblau Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 27.09.11, 18:56
      kupiłam dzisiaj we wrocławiu [GD] - rozmiarówka pełna. dziewczynkowe mi się bardziej podobają, no ale mam dwóch chłopaków. zobaczymy czy to takie cudo, jak piszą wink
      • sharpless6 Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 27.09.11, 19:52
        właśnie dziś po raz pierwszy oglądałam na wlasne oczy te kombinezony i ...ten materiał tragiczny dla dziewczynek naet ok ale dla chłopców, wyglądają jakby kosztowaly 50 zl. z bazarku.
        • monikag_live Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 27.09.11, 21:08
          dobre wink ja oglądam ostatnio aukcje w poszukiwaniu jednoczęsciowego i wszędzie to T. a ceny kosmos, nawet 285zł Powariowali czy co??? bo nie rozumiem skąd ceny tych kompletów T. nowych i używanych , istny cyrk wink))
      • gaga-sie Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 27.09.11, 22:47
        Też oglądałam i nie kupiłam- sztywne bardzo, kurtka wydawała mi się cienka, spodnie szerokie i mało zgrabne. Za to kolory jak dla mnie ok-ten zestaw kolorystyczny bardziej podobał mi się, niż ubiegłoroczny.
        • aaangel Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 27.09.11, 23:11
          Przechodziłam dziś obok tchibo i weszłam specjalnie dotknąć. Oglądałam u koleżanki kombinezon z tamtego roku i wydaje mi się dużo fajniejszy. Nad tamtym bym się zastanowiła a tego za darmo nie chcę. Nawet kolorystycznie tamten dużo fajniejszy jak dla mnie( dziewczęcy).
          • anusia_kra Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 27.09.11, 23:57
            Myślałam zeby wymienić nasz kupiony w ub roku, ale po oglądnięciu na żywo jakos mocno rozczarowuje teraźniejsza chłopięca kolekcja sad.
            Dziewczecy wydawał mi się bardzo podobny do ubiegłorocznego. Z tego co kojarze to w pilotazowych kombinezony bez problemu można było kupić jeszcze niedawno także specjalnego booomu chyba nie ma
            • viki.christina7 Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 28.09.11, 07:43
              tylko mnie sie podoba chłopiecy w tym roku? w zeszłym roku był obrzydliwy z tym brązem. dziewczęce to mnie sie podobały 2 lata temu, w tym roku jest za bardzo różowy. ale musiałam kupic i to 2 wink
              • annaparzonka Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 28.09.11, 07:53
                Na zywo nie widzialam bo moja mama nam kupila w GD we Wroclawiu chbaatou takistoskop tragiczny nie jest dla mnie plus za to ze jest cienniejszy a syn zaczyna przedszkole wiec podziekuje za pranie kurtki co drugi dzien, zeszloroczny mielismy ostatniej zimy i ladby byl sprawdzil sie w zimie tylko kurtka jasniutka
            • vvipp Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 28.09.11, 09:44
              Krój kurtki bardzo uproszczony w tym roku. Zeszłoroczne kombinezony z klinami w rękawach i na boku wyglądają zgrabniej. Kolory dziewczęce bardzo podobne, ten trochę ciemniejszy. Cieńszy nie jest. Buty sztywne, podeszwa się nie zgina wcale. Te w Lidlu bardziej miękkie.
              • daria.1 Re: Kiedy akcja Tchibo zimowa? ;-) 28.09.11, 10:25
                Interesują mnie buty dla starszych dziewczynek. Też sztywne? Wpiszcie, jak widziałyście. Zawsze miałyśmy Ecco lub Bartka, ale cena przy rozm. 36 spora.
    • ani-a9 pytanie o rozmiar 28.09.11, 10:57
      witam, nigdy nie miałam kombinezonu tchibo dla dzieci i mam pytanie, czy dziecko które ma ok 95 cm i 14 kg (jest szczupły) nie utopi się w kombinezonie rozmiar 98/104? Ale mniejszy to 86/92 - to czy ten nie będzie znów za mały?? będe wdzięczna za podpowiedź.
      • gaga-sie Re: pytanie o rozmiar 28.09.11, 13:36
        Analogicznie do sytuacji: młody ma 86 cm, w kombinezonie 86-92 "topił się", może też dlatego,że kombinezon jest dość obszerny i mało zgrabny wink Moim zdaniem są one raczej z tego górnego przedziału, pod względem rozmiaru.
        • daria.1 Re: pytanie o rozmiar 28.09.11, 17:31
          ani-a9 musisz juz mieć ten większy bo inaczej będą za krótkie nogawki czyli 98/104. Mam synka 97 cm, rok temu nosił rozmiar mniejszy.
          A właśnie mam do sprzedania zeszłoroczny 86/92. Stan idealny + pudełko.
          • annaparzonka Daria.1 28.09.11, 19:34
            a napisz na gazetowy ile byś chciała za niego, jak pisałam mama kupiła nam ten większy ale mówi ze na oko wydaje jej się ze te mniejszy byłby dobry ale pewnie cała zimę by nie przenosil...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka