Dodaj do ulubionych

Też mam problem z allegro

19.08.11, 08:14
Wylicytowałam na aukcji spodnie. Było można je kupić w opcji "kup teraz" za 59zł lub licytować. Zalicytowałam,licząc,że kupię spodnie deczko taniej. Licytacja osiągnęła jednak ponad 100zł,ale ponieważ spodnie naprawdę super kupiłam je. Niestety,okazały się dużo za duże-nieściśle podano wymiary. Napisałam do sprzedawcy z prośbą o wymianę lub zwrot kasy. Sprzedawca odpisał,że mniejszych spodni nie posiada,natomiast może mi zwrócić pieniądze,ale tylko kwotę podaną w opcji "kup teraz". Lekko licząc będę więc do tyłu około pięćdziesięciu złotych,muszę opłacić jeszcze wysyłkę spodni. Nie wiem,czy mogę się domagać zwrotu zapłaconej sumy? Za 50zł zwężę spodnie u krawcowej.
Obserwuj wątek
    • super-mikunia Re: Też mam problem z allegro 19.08.11, 08:27
      Podsumowując. Wylicytowałaś świadomie, tą sumę. A problem pojawił się w momencie gdy spodnie zostały przymierzone i okazały się, że nie leżą tak jak powinny..Jak dla mnie uroki kupowania Allegro..Nikt nie zagwarantuje ci, że sweter nie będzie tak miły w dotyku jak sobie wyobrażałaś.. Na Twoim miejscu raczej bym nie oddawała spodni tylko coś próbowała z nimi zrobić, a może wystaw je na Allegro smile
      Kiedyś wylicytowałam kurtkę dla syna, za sumę dużo za dużą, z płatkami śniadaniowymi w kieszonce w bonusie wink Pomijam stan podszewki wink
      • klara-poisencja Re: Też mam problem z allegro 19.08.11, 08:30
        ale chwila-wymiary spodni nie zgadzają się z tymi podanymi w aukcji? jeśli tak to masz pełne prawo domagać się zwrotu kwoty zapłaconej za spodnie a nie wystawionej pierwotnie.
    • nini6 Re: Też mam problem z allegro 19.08.11, 08:30
      Jeśli rzeczywiste wymiary spodni faktycznie sporo różnią się od podanych w aukcji to powołujesz sie na niezgodność przedmiotu aukcji z opisem. Wszystkie informacje pomiedzy tobą a sprzedawcą dotyczące tej aukcji powinny iśc przez formularz sporu z allegro, wtedy allegro ma wgląd do tej korespondencji.
      Propozycja sprzedawcy o zwrocie jak za kup teraz, co jest połową sumy, jaka zapłaciłaś za spodnie zupełnie niezgodna z przepisami. Jeśli by korespondencja szła przez allegro nigdy by takiej propozycji ci nie wysunął.
      Generalnie jesli kupujesz w opcji kup teraz masz 10 dni na zwrot towaru bez podania przyczyny, jeśli wygrywasz towar w licytacji, od transakcji możesz odstąpić tylko w określonych przypadkach, niezgodność towaru z opisem się do nich zalicza.

• beata985 Re: Też mam problem z allegro 19.08.11, 08:38
        nini6 napisała:

> Generalnie jesli kupujesz w opcji kup teraz masz 10 dni na zwrot towaru bez pod
        > ania przyczyny, jeśli wygrywasz towar w licytacji, od transakcji możesz odstąpi
        > ć tylko w określonych przypadkach, niezgodność towaru z opisem się do nich zali
        > cza.
        >
        jeżeli kupuje od osoby prowadzącej działalność,
    • happy_time Re: Też mam problem z allegro 19.08.11, 08:36
      Jak wymiary były źle podane to możesz je zwrócić i sprzedawca powinien oddać całą kwotę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka