Dodaj do ulubionych

Plecak do szkoly Deuter Ypsilon???

19.08.11, 11:55
Ma ktos moze dla dziecka (mysle tu o trzecio-czwartoklasiscie) ten model deutera?

www.deuter.com/de_DE/rucksack-details.php?category=72&id=1696&title=Ypsilon
A moze mozecie polecic inny nie baaaaaardzo duzy plecak dla dziecka nadajacy sie do szkoly (odpowiedni system na pleckach i odpowiednie kieszonki itd?).

Ten mi sie jeszcze podoba, ale podobno dla dzieci ponizej 140 cm moze byc duzy sad((

www.jako-o.de/shop/FIT-Z-Exklusiv-Ecke-Schule-Schulrucksack-FIT-Z/dmc_mb3_search_pi1.searchstring/schulrucksack/group/110026/product/872373/Produktdetail.productdetail.0.html
A moze sa alternatywy w tym stylu???
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Plecak do szkoly Deuter Ypsilon??? 19.08.11, 13:11
      Jeszcze ten Ergobag jest fajny. Wiem, ze ich tornistro-plecaczki dla mlodszych dzieci sa super. Szkoda, ze te wieksze ich plecaczki sa tylko w tej kolorystyce:

www.ergobag.de/de/ergomax/jungs/
      • iwek33 Re: Plecak do szkoly Deuter Ypsilon??? 19.08.11, 13:42
        Ten ostatni, który wkleiłaś bardzo fajny, tylko chyba za duży dla 3 -4 klasisty, on ma 45 cm wysokości, to dużo. Ja plecak o takiej wysokości kupiłam 12 latkowi, który ma 162 cm wzrostu. A ten Deuter z pierwszego linka bardzo ciężki! 1700 g jak na wagę pustego plecaka to sporo. Raczej szuka się plecaków mniej więcej 1kg, lub niewiele powyżej 1 kg.
        A szukasz tylko w niemieckich ofertach i sklepach, czy zakup w polskim internetowym też wchodzi w rachubę?
        • pinik Re: Plecak do szkoly Deuter Ypsilon??? 19.08.11, 13:46
          Narazie to moja pierwsza przymiarka do tematu plecak. Narazie przez nastepna klase maly bedzie nosil glownie tornister Scout, ktory juz mamy. To mysle na przyszly rok bardziej na zmiane szkoly.

Wole kupic w Niemczech, zeby moc przymierzyc i jak nie pasuje oddac.

Ogolnie uwielbiam wyroby deutera, wiec tam zajrzalam jako pierwsze.

Ergobag mi sie bardzo podoba dla mlodszych (mysle, ze za rok mlodszy dostanie wlasnie ich tornister). Ale rozgladam sie za alternatywami smile

Dziwi mnie, ze deuter ciezki.
          • iwek33 Re: Plecak do szkoly Deuter Ypsilon??? 19.08.11, 14:15
            Wiesz, tu na forum, w wątkach o tronistrach i plecakach to sprawa wagi bardzo gorąco jest omawiana. Jak plecak ma 1250 g to już jest BAAAAAARDZO cieżki, dziewczyny wymieniają plecaki, bo znajdują o 100 g lżejszy. ( z takiego 1000g na 900 g) Dlatego te 1700 g to bardzo dużo sie wydaje. Ale to też zależy ile u Was dzieci noszą w tych plecakach. Mam kuzyna w Niemczech i jego dziecko do szkoły to tylko jakieś pojedyncze kartki pokserowane nosi, więc plecak w sumie może być i 2 kg. U nas w Polsce tyle książek, ćwiczeń, zeszytów od 4 klasy ,że zwraca się uwagę na to, by sam plecak ważył jak najmniej.
            • pinik Re: Plecak do szkoly Deuter Ypsilon??? 19.08.11, 15:04
              Tak wiem, ze waga jest istotna. Moj synek ma Scouta mega od pierwszej klasy. Wlasnie sprawdzilam, ze wazy 1100 gr. On nosi tam niestety duzo rzeczy niepotrzebnie, bo a to jakies albumy do wpisywania, a to takie albumy do zbierania naklejek, albo kolekcje kulek szklanych z realu, bo w szkole sie wymieniaja smile A do tego zapomina zostawic niepotrzebne zeszyty/ksiazki w szkole.

W przyszlym roku zmieni jednak szkole, jak i prawdopodobnie miejsce (rowniez kraj) zamieszkania. Naszym planem jest mieszkac zaraz obok szkoly, wiec by sie wtedy nie nanosil.

Cos mi sie tylko wydaje malo mozliwe, zeby ten plecak deutera naprawde wazyl wiecej niz nasz tornister z plastikowymi czesciami. Moze to blad????
              • eny79 Re: Plecak do szkoly Deuter Ypsilon??? 20.08.11, 11:40
                Też coś mi sie nie chce wieży w taki cięzar Deutera. Tutaj podają 1360g i to wydaje mi sie bardziej prawdopodobne
                www.rucksackversand.de/Shopping.html?BDCACJDHCAFF+0+CID%3CCHCMCHESFM+0+&url=deuter-ypsilon.html

Ten ergobag jest boski. Widze ze zestaw 7 elementów to 169e, a nie wiecie czy mozna kupic sam plecak? za ile?
                • pinik Re: Plecak do szkoly Deuter Ypsilon??? 20.08.11, 16:16
                  Ja sie ergobagiem zachwycilam u kolezanki. Jak mi powiedziala, ze kupila dzieciom tornistry i ze nie sa to Scouty, to juz prawie byla u mnie "spalona" smile
                  90% dzieci w naszej szkole ma scouty.

Ale jak mi pokazala dokladnie ergobagi (ma blizniaki i kupila dwa), to juz wiem, ze pierwszy tornister, ktory mlodszemu za niecaly rok przymierze, to bedzie wlasnie ergobag.

Oni coraz bardziej wchodza na rynek. W tym roku juz widze wiele dzieci w pierwszej klasie z ergobagiem (m.in. nasi inni sasiedzi z blizniakami kupili dwa).

Z tego co wiem, ten plecak mozna tylko kupic w tym komplecie. Ale te rzeczy sa fajne. Fajna jest ta dodatkowa torba na rzeczy na sport doczepiana. I piornik ma porzadne wyposazenie.
                  • eny79 Re: Plecak do szkoly Deuter Ypsilon??? 20.08.11, 17:11
                    Z tego co widze, to ten Ergobag jest ekstra, tylko cena (ok. 700pln) wydaje mi się kompletnie szalona.
                    • gosjana Re: Plecak do szkoly Deuter Ypsilon??? 08.04.13, 12:00
                      Kupiłaś w końcu ten plecak? Jak się sprawuje?

Wczoraj Iwek zainteresowała mnie tematem plecaków Deutera poszperałam trochę po internecie i trafiłam na prezentację modelu Ypsilon:
                      www.youtube.com/watch?v=sdVLM7f0rxc
                      jestem skłonna go kupić mojemu 10 latkowi

facet na youtobe pokazuje też inne fajne plecaki, np Jack Wolfskin, Tatonka...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka