pudelek09 28.08.11, 20:52 sa jakies uzytkowniczki?mam pytanie-czy nie zolknie(chodzi mi o biala,choc chyba jest tylko taka)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_zofki Re: wanienka z ikea 28.08.11, 21:09 Nie żółknie. Fajna jest. Ładna. I nasze dziecko z niej nie wyrasta Odpowiedz Link Zgłoś
mama.gabrielki Re: wanienka z ikea 28.08.11, 21:16 Nie żółknie, potwierdzam. Ale my zakończyliśmy używanie przed 3 miesiącem.. Nie wiem, czy mam dziecko ponad normę długie czy co Po prostu nam było już za ciasno na pluskania i chlapania. Odpowiedz Link Zgłoś
illegal.alien Re: wanienka z ikea 28.08.11, 21:58 Mi nie zzolkla, ale dziecko mi z niej szybko wyroslo - ale jest w gornych centylach. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: wanienka z ikea 28.08.11, 23:40 ale kiedy wyrosie na dlugosc, moze sie kapac na siedzaco. Ta wanienka swietnie sie do tego nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
illegal.alien Re: wanienka z ikea 29.08.11, 01:33 Moze, ale moje dziecko bardzo krotko bylo 'siedzace' - po dwoch tygodniach siedzenia odkryla wstawanie i tu juz lepiej sie sprawdza duza wanna z dluga mata antyposlizgowa Teraz kapie sie na stojaco. Odpowiedz Link Zgłoś
falka32 Re: wanienka z ikea 29.08.11, 12:33 > Moze, ale moje dziecko bardzo krotko bylo 'siedzace' To moje dziecko jest chyba opóźnione w rozwoju, bo ma 6 lat i nadal kąpie się na siedząco w wanience z Ikei. Chyba do neurologa się z nim przejdę Odpowiedz Link Zgłoś
illegal.alien Re: wanienka z ikea 29.08.11, 19:34 A czy ja napisalam, ze kazde dziecko tak musi? Moja corka po prostu od kiedy umie wstac, nie lubi siedziec - wiec kapie sie w duzej wannie, gdzie sobie lazi w ta i z powrotem, raczkuje po niej, wstaje, siada, czasem jej sie zdarzy nawet zanurkowac Odpowiedz Link Zgłoś
malaczarnagg Re: wanienka z ikea 29.08.11, 10:28 Nie żółknie, i świetnie mi się z niej korzysta - bo od razu ma takie pasy antypoślizgowe, dzięki czemu siedzący szkrab się nie wywróci. I do tego jest bardzo poręczna i wygodna. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kdys Re: wanienka z ikea 29.08.11, 13:15 Wanienka z Ikei jest super. Szczególnie jeśli musisz wykąpać dziecko sama i trzeba przenieść wanienkę w jedną osobę - jest stabilna i łatwo ją chwycić. Tylko faktycznie jest mała. Ale coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: wanienka z ikea 29.08.11, 18:58 a jest do niej stojaczek?-jaka cena?bo nie pamietam czy widzialam w sklepie a na str.jest tylko wanienka Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: wanienka z ikea 29.08.11, 22:53 stojaczka nie ma. A najlepszy stojak to normalna duza wanna. Wstawiasz wanienke do wanny, pod kran, napelniasz bezproblemowo, w trakcie kapieli dziecka po prostu kleczysz przy wannie ( kregoslup nie cierpi), oprozniasz wanienke jedna reka, chwytajac za krawedz i podnoszac ja, nie ma problemu dzwigania, przenoszenia czy zachlapanych podlog. Odpowiedz Link Zgłoś
turnesolka Re: wanienka z ikea 30.08.11, 09:03 Nie żółknie. Co do używanie do u nas idealna była na początku (kąpałam w niej parę razy na wyjazdach) i teraz jak synek już siedzi. W między czasie, nie pamiętam dokładnie ale chyba tak ok 6-7 mca się nie nadawała, bo była za krótka na leżenie a młody jeszcze nie siedział. Wtedy najlepsza była zwykła maxi długa wanienka. Poza kąpaniem dziecka wanienka z Ikea idealna jest też na drobne przepierki i wyjmowanie prania z pralki za tą cenę warto kupić bo przyda się nie tylko przy dziecku. Jeśli chodzi o stojak to przydaje się tylko na początku, potem dziecko jest za duże, trzeba nalewać więcej wody etc więc łatwiej w wannie lub brodziku. Ja na początku stawiałam wanienkę na stojaku do suszenia prania, bo mam bardzo duży i solidny. Odpowiedz Link Zgłoś