Dodaj do ulubionych

ecco husky a snow rush - które?

30.08.11, 09:25
Dziewczyny proszę o radę - czy różnią się te dwa modele butów. Do tej pory kupowałam inne modele ecco na zimę. Tych dwóch z użytkowania nie znam. Poradzicie który model lepiej kupić?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: ecco husky a snow rush - które? 30.08.11, 14:39
      Moim zdaniem Husky i Snow rush to ten sam model. Do zeszłego roku nazywał się Husky od tego roku ma nową nazwę. Trochę wizualnie napisem: Husky miał na podeszwie obrazek psa, Snow Rush już nie ma psa, tylko chyba napis ecco. Najdroższy model kozaków dla dzieci, najlepiej ocieplony. Dobry na szerokie stopy z wysokim podbiciem.
      • szironna Re: ecco husky a snow rush - które? 31.08.11, 08:23
        bardzo Ci dziękuję za informację. rozjaśniłaś mi sytuację smile napisałam też do sklepu z prośbą o porównanie modeli. jeśli napiszą coś wnoszącego do sprawy, wrzucę na forum.
        pozdrawiam
    • szironna Re: ecco husky a snow rush - które? 01.09.11, 10:01
      podbijam. dowiedziałam się tylko tyle, że wysokość cholewki wynosi 14cm. co do podobieństw modeli nikt nic nie wie.
      • iwek33 Re: ecco husky a snow rush - które? 01.09.11, 11:32
        szironna, a co konkretnie chcesz wiedzieć o tym modelu? Mam Husky w domu, mogę Ci coś pomierzyć, jeśli potrzebujesz
        • szironna Re: ecco husky a snow rush - które? 01.09.11, 13:42
          grubość wkładki i wysokość cholewki - wiem z rozmowy ze sprzedawcą na allegro, że snow ma 14cm.
          tak poza tym to się zastanawiam, który model wybrać. bo stawiam na jeden z tych dwóch. oglądam je i zachowuję się trochę jak osiołek w żłobie, który nie wie - owies brać czy siano wink
    • iwek33 Re: ecco husky a snow rush - które? 01.09.11, 17:06
      W Husky Route w rozmiarze 39 ( bo taki mam) wysokość cholewki wynosi 20 cm ( pewnie w mniejszych rozmiarach mniej) , a grubość wkładki trudno zmierzyć. Wkładka jest pokryta cienkim futerkiem, w tej chwili ( nie udeptana) ma ok pół cm. Ja bym brała tańsze, dla mnie to identyczne modele tylko w tym roku nazwa nowa
      • szironna iewk33 - dziękuję :) 01.09.11, 19:50
        iewk33 dziękuję CI bardzo smile) za to że Ci się chciało mierzyć i za chęć pomocy smile

odpisał mi sprzedawca z allegro - podzielę się zatem wiedzą, może jeszcze komuś się przyda:
        (dla r. 30 snow rush) wysokość cholewki - 16,5cm mierząc z tyłu od ziemi
        wkładka tego rozmiaru ma 19,8cm a jej grubosc to ok.3-4mm

różnice w długościach rozmiarów występują w przypadku ecco bardzo często i wynika to z konstrukcji podeszwy, jeśli chodzi natomiast o porównanie tego modelu do ubiegłorocznego HUSKY to można by rzec, że SNOW RUSH jest jego następcą.
        Tyle ze sklepu.
        Zatem różnica tylko wizualna.
        • szironna iwek33 oczywiście :) 01.09.11, 19:51
          przepraszam za czeski błąd
    • dixi Re: ecco husky a snow rush - które? 07.09.11, 21:55
      podciągam, bo przeczytałam wyżej że ten husky/snow jest polecany na szeroką stopę - a jaki model ecco polecacie na szczupłą stopę z normalnym, niewysokim podbiciem? i rozmiar na długość stopy 17,5 cm? mają to być buty podstawowe, ciepłe, z wyższą cholewką;
      pytam, bo dotychczas lubiliśmy głównie elefanteny, w kozakach ecco kompletnie się nie orientuję a w moim przypadku najsprawniej byloby kupić zdalnie;
      • johana75 Re: ecco husky a snow rush - które? 07.09.11, 23:41
        U nas wczesniej tez Elefanten tylko, teraz kupilam Ecco i one sa strasznie szerokie.Nie wiem czy młody bedzie chcial je nosic zimą. Z Elefanten kupowlam M IV, bo W tez juz za szerokie, najlepsze bylyby S ale cięzko dostać te super szczupłe.
        Ja w kazdym razie Snowbordery odradzm na szczuplą noge nie wiem jak inne modele.
        • iwek33 Re: ecco husky a snow rush - które? 08.09.11, 13:41
          Tak, Snowboardery też są raczej na szerokie i "normalne" stopy ale np z wysokim podbiciem. Mój syn ma wąskie stópki i jednego sezonu miał Snowboarder- były mu zbyt szerokie, co się objawiło brzydkimi zagięciami na butach w miejscach "niewypełnionych stopą".
          Na wąskie stopy super pasowały Ecco Dragonaut ( ale już tego modelu nie ma) no i IceBreakery-te są w tegorocznej sprzedaży
          www.ecco.com/~/media/Shop/Catalog/113/02/010102/078692/078692-00809.ashx?w=537

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka