Dodaj do ulubionych

Spodnie do przedszkola

01.09.11, 12:38
Nie mam pojęcia ci kupić dla synka 4 latka do przedszkola na zimę tak pod kombinezon, żeby nie musiał się za dużo przebierać. Coócia ma leginsy ale co dla chłopca???
Obserwuj wątek
    • idid Re: Spodnie do przedszkola 01.09.11, 12:43
      Moi nosili spodnie dresowe pod spodnie od kombinezonu.
      • emma_me Re: Spodnie do przedszkola 01.09.11, 12:50
        w pilotażowym sklepie tchibo widziałam wczoraj fajne męskie leginsy ale takie mega ciepłe. Tylko trochę drogie, bo 2 szt kosztowały prawie 50 zł, ale chyba jednak je kupię, bo są idealne właśnie pod kombinezon.
        • listopadowka2008bis Re: Spodnie do przedszkola 02.09.11, 09:17
          ja polecam te kalesony z tchibo!!! Sa swietne i cieplutkie takie, ze nie trzeba juz zadnych spodni imho. My mamy 4 pary i sobie chwalimy. Troche jednak sie zbiegaja w praniu, wiec trzeba dobrze wybrac rozmiar smile jak tylko bedzie nowa kolekcja, to zamierzam jeszcze dokupicsmile

poza tym my w kappahl trafilismy na dwupak kalesonkow chlopiecyc - wtedy byly na przecenie, ale tez normalnie kosztuja ok 50 pln. Niestety taka sztuka udala mi sie tylko raz. Od tego czasu chodze i szukam czegos fajnego dla chlopakow w sieciowkach, bo a noz widelec bedasmile
          • kroliczyca80 Re: Spodnie do przedszkola 02.09.11, 09:28
            Ja mam legginsy z H&M (takie z dwupaku - gładkie czarne i w szaro-czarne pasy) i chyba będę młodego w nich zostawiać zimą (kombinezon w szatni). Jest jeszcze w maluchach i prawdopodobnie nie uzna tego za obciachwink Ale kalesonków z Kappahla mu oszczędzę (a przymierzałam się do nichwink ) bo są mocno bieliźniane, maja nawet widoczne miejsce na pupę i męskie klejnotybig_grin Nadają się chyba tylko pod spodnie, na sanki czy tam inne aktywności.
    • jowitka345 Re: Spodnie do przedszkola 01.09.11, 12:48
      tu masz cały wątek nt temat
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,127719298,127719298,getry_kalesonki_do_przedszkola_dla_chlopcow_.html
    • koza_w_rajtuzach Re: Spodnie do przedszkola 01.09.11, 13:15
      Może dresowe spodnie ze zwężanymi nogawkami na dole? Wiem, że w w h&m takie były. W przypadku mojego syna, który co prawda nie jest przedszkolakiem, takie spodnie zdają tak samo dobrze egzamin pod kombinezon tak jak i legginsy.
      Chodzi mi o spodnie w tym stylu allegro.pl/spodnie-dresowe-gladkie-hm-rozm-116-i1756794578.html
    • bruy-ere Re: Spodnie do przedszkola 01.09.11, 13:20
      Mój syn przez całą poprzednią zimę nosił do żłobka zwykłe spodnie np. dżinsowe i na to kombinezon. W tym roku chodzi do przedszkola i mam zamiar powtórzyć ten patent.
      • matka.zalozycielka Re: Spodnie do przedszkola 01.09.11, 13:24

> Mój syn przez całą poprzednią zimę nosił do żłobka zwykłe spodnie np. dżinsowe
        > i na to kombinezon. W tym roku chodzi do przedszkola i mam zamiar powtórzyć ten
        > patent.

No ale nie powiesz mi chyba że było mu wygodnie?
        Sorry, ale w przedszkolu dzieciaki kucają, skaczą, siadają po turecku na dywanie i Bóg jeden wie co jeszcze.
        W spodniach dziecku powinno być wygodnie (w przedszkolu rzecz jasna), nie powinny krępować ruchów itd.
        Bez urazy, ale współczuję twojemu synowi...

• asiakh Re: Spodnie do przedszkola 01.09.11, 13:45
          No ale przecież nie siedział w przedszkolu jednocześnie w dżinsach i spodniach od kombinezonu smile Chodziło zapewne o drogę do i z przedszkola. W samych dżinsach jest przecież wygodnie.
          • matka.zalozycielka Re: Spodnie do przedszkola 01.09.11, 13:51
            asiakh napisała:

Chodziło zapewne o drogę do i z przedszkola. W samych dżinsac
            > h jest przecież wygodnie.

Radzę czytać uważnie smile

bruy-ere napisała:

> Mój syn przez całą poprzednią zimę nosił do żłobka zwykłe spodnie np. dżinsowe
            > i na to kombinezon
            . W tym roku chodzi do przedszkola i mam zamiar powtórzyć ten
            > patent.

• emma_me Re: Spodnie do przedszkola 01.09.11, 13:51
            mój syn niejednokrotnie był w przedszkolu w jeansach, nie wszystkie jeansy są "sztywne". Wole jeansy ( takie z cienkiego dzinsu i regulacją w pasie) od dresów, które pomimo posiadanej gumki spadają synowi z tyłka a ten wiecznie je podciąga.
            • bruy-ere Re: Spodnie do przedszkola 01.09.11, 16:41
              W żłobku w samych spodniach, na dworze - na to kombinezon. Co w tym niewygodnego?

Wszystkie spodnie dżinsowe itd, które nosi mój syn są wygodne, już ja o to dbam, więc nie ma czego współczuć.

• bruy-ere Re: Spodnie do przedszkola 01.09.11, 16:47
                Aha, i jeszcze jedna refleksja - w polskiej mentalności kwintesencja wygody to właśnie dresy i na dzieciach w przedszkolu bynajmniej się nie kończy wink Tylko dres wygodny i nic więcej się nie liczy, dżinsy są be itp... Wystarczy popatrzeć na grupki polskich turystów w Polsce i za granicą - dres + białe adidasy to nasz narodowy mundurek. Brrrr....
                • matka.zalozycielka Re: Spodnie do przedszkola 01.09.11, 22:45
                  Po co się rzucasz?
                  Przecież napisałam wyraźnie "bez urazy", tak?
                  Co do polskiej mentalności jak to pięknie nazwałaś, to nie zgodzę się, bo naszą (tzn. polską) "wizytówką" ubraniową są krótkie spodenki, skarpety, i do tego sandały (bleeeee) - to Ci dopiero "nasz narodowy mundurek" tongue_out
                  • koza_w_rajtuzach Re: Spodnie do przedszkola 02.09.11, 06:50
                    a ja mam taką skórę, że nie mogę nosić butów bez skarpetek, bo od razu mam skórę zdartą do krwi. Na szczęście sandały do skarpetek są ostatnio modne wink.
                    Ale tak szczerze mam gdzieś co ludzie myślą o moich skarpetkach do sandałów. Nie będę w lecie nosić adidasów. Całe życie męczę się ze stopami, które wiecznie mnie bolą, mam na nich paskudne, bolące rany, które robią mi się w każdych nowych butach oraz nawet w swoich starych, których co najmniej przez tydzień czasu nie nosiłam.
                    • emma_me Re: Spodnie do przedszkola 02.09.11, 07:56
                      A może warto zainwestować w wygodne obuwie. smile wink
                      • koza_w_rajtuzach Re: Spodnie do przedszkola 02.09.11, 08:25
                        dla mnie żadne obuwie nie jest wygodne.
                  • kroliczyca80 do matki zalożycielki 02.09.11, 08:24
                    Bez urazy,ale jesteś durna.
                    Oczywiście nie będziesz się o to rzucać, bo dodałam "bez urazy", a co potem, to już tylko moja subiektywna ocena, do której mam prawo big_grin
                    • listopadowka2008bis Re: do matki zalożycielki 02.09.11, 09:20
                      wystarczy poszuka dobrych jeansow wink choc te modne, to maja wlasnie fasony rurkowate wink
                      ja kupilam na wyprzedazy w cubusie takie pumpowate i sa szersze niz wiekszosc dresow smile polecam polowac smile no i sa z b.cienkiego (letniego) jeansu smile
                    • matka.zalozycielka do króliczycy 02.09.11, 13:22
                      A Tobie napiszę bez ogródek i szczerze to mam to gdzieś czy się obrazisz czy nie: goń się! .
                      Po co się wchrzaniasz między wódkę a zakąskę????

• kroliczyca80 Re: do króliczycy 02.09.11, 13:40
                        Bez obaw, mnie mogłaby obrazić tylko osoba inteligentnabig_grin
                        • bo76 i w ten sposób zeszło z tematu... 03.09.11, 14:22
                          może jakieś jeszcze pomocne uwagi o spodniach? Bez obrażania się nawzajem?
                          U nas mega chuda pupka - wszystko spadacrying
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka