kamea_chateau 10.09.11, 13:05 j.w. prosze o radę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
echtom Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 10.09.11, 13:16 Ja kilka lat temu zafiksowałam na punkcie Nokii. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 10.09.11, 18:31 Po mojej obecnej nokii wyleczyłam się na amen, tzn dobrowolnie nie wybrałabym już tej firmy, niestety mam służbowy i mam tylko wybór w modelach. Bateria trzyma 1-2 dni i nie jest to wina wadliwej baterii, bo każdy u mnie w pracy ma ten sam problem. Mam model 7230. Prywatnie miałam zawsze Sony Ericsson i byłam bardzo zadowolona, syn ma samsunga i też nie narzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 11.09.11, 20:56 tez sie teraz przejechalam na nokii (2 aparaty tego samego typu kupilam dla siebie i meza, oba sie popsuly i to bardzo szybko) teraz testuję taki telefonik (tak, tak, jestem prosta, ale zdecydowaly kwiatki na obudowie ) Odpowiedz Link Zgłoś
tobisia13 Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 10.09.11, 13:16 Od ponad roku mam LG i jestem bardzo zadowolona.Wczesniej mialam 2 Motorole i rowniez bez problemow ale podobno w PL jest z nimi gorzej.Poszukaj w necie i poczytaj opinie na temat jakiegos telefonu,ktory ci sie podoba.Ja w ten sposob wybralam i nie zaluje.Zorientuj sie jak czesto trzeba ladowac bo sa tel. ktore trzeba co 3 dzien.Mam LG KP 500(jestem zadowolona i nie zamiezam wymieniac na nowszy),a laduje raz na tydzien,czasem i pozniej,a chodzi na okraglo.Wazne jest aby telefon ladowac dopiero gdy sie rozladuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pina_colada88 Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 10.09.11, 13:24 Na|pewno|nie|HTC Kilka|lat|bylam|wierna|samsungom Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkowe_studio Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 10.09.11, 17:35 dlaczego nie HTC? ostatnio strasznie sie napalilam na Sensation. co z nimi nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 11.09.11, 10:18 Mąż ma HTC Wildfire i twierdzi że jest mułowaty. Ja mam Samsung Galaxy - ciężko ustawić mms'y, bateria schodzi dość szybko. Nie jestem tak do końca zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszunia Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 10.09.11, 17:50 Ja mam Samsunga avilę i następny telefon też będzie samsunga. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 10.09.11, 19:36 Zdecydowanie HTC lub Sony Ericsson. Ja bym Sensation nie brała, ze względu na to że taniej na pewno wyjdzie Desire HD. Prawdziwy kombajn a podejrzewam, że jeśli nie jesteś wielkim entuzjastą nowinek technicznych, procesorów dwurdzeniowych i takich innych to i tak nie zauważysz różnicy W dodatku DHD ładniejszy. Z SE polecała bym SE Xperia Arc. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Nokia 10.09.11, 19:50 Nokia była świetną firmą lata temu... Dzisiaj niestety pakuje do swoich bardzo drogich sprytfonów słaby system zwący się SYMBIAN... i to plasuje ją w końcu kolejki... Szkoda bo sama byłam wielką fanką Nokii a i trzeba przyznać, że aparaty fotograficzne w swoich sprzętach implementuje najlepsze. Niestety poza tym jest słabo. Aż przykro patrzeć na niegdysiejszego lidera... Jeśli to ma być smartphone to tylko Android, jeśli Android do HTC, SE lub Samsung ewentualnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 10.09.11, 19:51 Od 2 tygodni mam BlackBerry i to najlepszy telefon, jaki do tej pory miałam (a było trochę firma). Odpowiedz Link Zgłoś
mira31 Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 10.09.11, 21:50 Jeżeli szukasz smartfona to polecam iPhona. Mam ponad rok i jest naprawdę niezastąpiony. Mam w nim książki, słowniki, filmy, do internetu też już nie używam laptopa. Mnóstwo aplilacji, służy mi jako GPS, zastąpił mnóstwo urządzeń. Jak lubisz taki gadgety to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
yulek_cezar Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 10.09.11, 22:42 Przykro mi, ale BlackBerry jest lepszy. Pozwala korzystać z nawigacji, komunikatorów i całego dobrodziejstwa Internetu za stałą niską stawkę (np. 10PLN w Play na kartę). Jest wygodny, łatwy w obsłudze, jest wprost stworzony do maili i komunikatora. Gdy się ma więcej niż jeden telefon tego typu w rodzinie można całkowicie zrezygnować z wysyłania płatnych smsów (z kilkuset zeszłem do kilku - do tych co nie mają BB), można dzielić listy zakupów, wysyłać lokalizację, zdjęcia - BlackBerry Messenger to jest coś dla czego warto używać tych telefonów. Możesz sobie ustawić przy budziki dowolną długość drzemki, ja mam przykładowo 15 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 10.09.11, 22:57 Na Iphone można używać Ping lub Whatsapp.W dodatku pozwala się komunikować nie tylko z użytkownikami tej samej marki telefonu, ale z każdym, kto na Androidzie na przykład zainstaluje sobie te komunikatory. Jednym słowem, doskonale zastępuje Blackberry Messenger, ale nie ogranicza kręgu odbiorców do użytkowników tej marki. Cała reszta - dokładnie tak samo, wygodny, łatwy w obsłudze, działa, ma świetny aparat fot., nawigacja, lokalizacja, gps, kompas, programy - wszystko to samo. Taryfa z internetem - zależy od operatora, nie od modelu telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
ceide.fields Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 10.09.11, 23:20 Czy ktoś normalny kupuje iphona za 2000? Kogo na to stać skoro można kupić porownywalny sprzęy za 300 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 11.09.11, 21:03 Ja mam iPhona od dwóch tygodni i jestem KOSZMARNIE rozczarowana. Nie mogę na nim nawet słuchac radia, większość jego bajerów jest mi na grzyba (prognoza pogody czy kursy walut np.), a to, co jest dla mnie ważne - jest nie do zainstalowania Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 12.09.11, 06:08 Cytat to, co jest dla mnie ważne - jest nie do zainstalowania Co konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 12.09.11, 15:03 Możliwość słuchania Tok FM przez telefon Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 12.09.11, 06:04 ceide.fields napisała: > Czy ktoś normalny kupuje iphona za 2000? Kogo na to stać skoro można kupić poro > wnywalny sprzęy za 300 zl. Który to ten "porównywalny sprzęt" za 300zł? Odpowiedz Link Zgłoś
ceide.fields Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 12.09.11, 07:37 Xperia, Galaxy, HTC. Odpowiedz Link Zgłoś
grobowiec_swietlikow Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 13.09.11, 09:01 x-perii x10 pro mini nie polecam! 3 raz mam ją w serwisie, a nie minęło nawet pół roku od zakupu, a przy intensywnym użytkowaniu (gg, rozmowy, internet) bateria nie trzyma nawet 1 dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
yulek_cezar Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 12.09.11, 12:34 Jeśli komuś szkoda wywalić kasę na drogi telefon, może zainteresować się budżetowymi modelami (np. BlackBerry Curve - www.play.pl/pl/telefony/blackberry8520_black/index.html ), ma wszystko co potrzeba telefonowi (pocztę, internet, komunikator), a kosztuje kilkukrotnie mniej niż szklana zabawka - mniejszy żal gdy dzieciak go gdzieś przesieje. Odpowiedz Link Zgłoś
yulek_cezar Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 13.09.11, 09:23 BBM jest najlepszym z dostępnych komunikatorów. Żaden inny nie pozwala dzielić list zadań i kalendarza, nie udostępnia grupowego forum i grupowego dzielenia zdjęciami. Jak ktoś potrzebuje może sobie zainstalować prawie każdy inny (GTalk, GG, MSN, FaceBook, Twitter, Yahoo). Ogromną zaletą jest to, że wszystkie te komunikatory integrują się ze skrzynką wiadomości (czat z fejsa przychodzi jak smsy) oraz to, że koszt transferu danych zawiera się w miesięcznej usłudze BB (od 10 PLN). Żadna inna platforma tego nie oferuje. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 10.09.11, 21:53 wyleczyłam sie z Nokii, mam Samsunga Galaxy mini Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 10.09.11, 22:12 Jeśli nie chcesz wywalać pieniędzy w błoto, nie kupuj iPhone'a Jest to na pewno dobry sprzęt, ale fakt pozostaje faktem że zapłacić 3x więcej za coś co sensowni producenci oferują w niższej cenie... Nie warto przepłacać tylko za symbol nadgryzionego jabłka, szczególnie że Android oferuje więcej za niższą cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
kinguch Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 10.09.11, 22:18 ja mam nokie c6 i całkiem fajny telefon, chociaż to ty musisz zastanowić się czego oczekujesz, dla mnie warunkiem była pełna klawiatura qwerty i super działające wifi nie liczył się rozmiar, dodatkowo miał się bardzo szybko ładować(pełna bateria trochę ponad godzinę). Dodam też że super działa na blueconnect. Oczywiście ma kilka wad - ma czasem jazdę i mi się strona sama z siebie zamyka. Ale ogólnie telefon mogę polecić mi odpowiada w 100%. Nie polecam samsunga avila i LG gt500. PS ten post z niej pisałam Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Nokia - ale do czasu...... :) 10.09.11, 22:33 do niedawna jeszcze też tak myślałam - ale proszę spojrzeć mój post trochę poniżej Nokia, choć ja bardzo lubiłam, zeszła ostatnio na psy. Z nowych modeli, to nową markę mogę polecić - htc. ja, wieloletnia użytkowniczka nokii - z czystym sumieniem mogę ten htc polecić Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b htc 10.09.11, 22:28 Zależy o jaki telefon Ci chodzi. Jeśli na przykład przedłużasz umowę z operatorem, oni będą mieli w ofercie tylko najnowsze modele. Nokie sobie wybij z głowy. Od zawsze była wierna tej marce, ale nokie teraz a kiedyś to zupełnie co innego! W mojej ukochanej nokii spieprzył się wyświetlacz główny po kilku latach użytkowania. Ostatnio jak przedłużałam umowę, gość się mi w twarz zaśmiał, jak usłyszał, że chcę tylko nokię. Aktualnie - mogę polecić htc - taki z wyświetlaczem dotykowym. Jak na razie jestem zadowolona. A muszę przyznać, że mój mąż od dłuższego już czasu ma takiego dotykowego samsunga i... nawet nie potrafiłam odebrać rozmowy, np jak dzwonił teść Odpowiedz Link Zgłoś
edycja_kopiuj_wklej Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 10.09.11, 22:51 Ja tez z tych co polecaja HTC lub ogolnie telefony z oprogramowaniem androida. Nokie odradzam, to juz nie ta jakosc, no i kiepskie oprogramowanie. Sama mam HTC HD Desire i jestem bardzo zadowolona. Ale decydujac sie na nowoczesny telefon typu smarthones to albo wykup maly pakiet internetu, albo sprawdz jak w miare szybko wylaczyc mozliwosc przypadkowego sciagania danych. Na poczatku korzystania wybierz sie tez gdzie jest darmowe wifi i posciagaj sobie dobireo wtedy dodatkowe oprogramowane. Ja mam z darmowych kilkanascie gier i innych mniej lub bardziej praktycznych narzedzi, co daje ten plus, ze jadac dluzej autobusem czy pociagiem sie nei nudzie, a jak z corka, to dla niej tez mam kilka prostych gierek Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 10.09.11, 23:30 OMG co to za brednie tam wyżej, że Android pozwala na komunikowanie się tylko z własnymi użytkownikami ??? LOL A wspomniany whatsup to co ? Android oferuje 1000 razy więcej niż IOS za dużo mniejsze pieniądze... w dodatku to otwarty system oparty na linuxie... Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 11.09.11, 08:10 "Android oferuje 1000 razy więcej niż IOS" Bzdura do 1000 potęgi. Tak naprawde liczą się dostępne aplikacje jakie są dostępne na daną platformę. Tutaj Iphone przebija każdy onny telefon. "w dodatku to otwarty system oparty na linuxie..." Jakie to ma znaczenie dla większości użytkowników? Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 11.09.11, 08:55 Jesli to ma byc prosty telefon - chyba tylko Nokia. Jesli sprytphone, to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 11.09.11, 09:19 Żadna, bzdura Android oferuje 1000 razy więcej od IOS i nie chodzi tu o ilość aplikacji. Chodzi o możliwości konfiguracji otwartego systemu. Mozliwość przystosowania go do własnych upodobań choćby przez mnogość nakładek typu touch wizz, sense UI itp... Możliwości wgrywania modyfikowanych ROMów i innych modyfikacji... A jeśli chodzi o same aplikacje to w Android Market jest ich równie dużo co w Appstore. Chyba że liczysz badziewie typu brzęczyk na komary... Tych dobrych aplikacji które ktokolwiek ściąga jest równie dużo co na IOS... Tak naprawdę, poza szybkością IOS nie oferuje niczego nowego, wszystko co już adnroid dawno miał i przetestował, jak multitouch JOBs dopiero pakował do swojego sprzętu... Poza tym dodajmy brak obsługi Flasha, chyba dopiero iPhone 4 obsługuje, o ile w ogóle ? Brak możliwości normalnego wyciągnięcia baterii itp, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
emilka82 Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 10.09.11, 23:32 Jeżeli chodzi o Nokie to też nie konieczcnie, choc zdarzają się super dopracowane jak N8. Samsungi są świetne, 2 lata intensywnie używałam Avili spadała mi itd, tysiące przegadanych godzin. ale kiedy popróbowałam iPhona ciężko mi się z nim teraz rozstać.... Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 10.09.11, 23:35 emilka82 napisała: > Jeżeli chodzi o Nokie to też nie konieczcnie, choc zdarzają się super dopracowane jak N8. Dokładnie. Mój mąż ma N8 i jest bardzo zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
blanus2202 Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 10.09.11, 23:49 Obojętnie byle nie SONY ERICSSON! 3 razy pod rząd dałam się namówić - i za każdym razem później &%#%^ rzucałam Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 11.09.11, 09:21 Żadna, bzdura Android oferuje 1000 razy więcej od IOS i nie chodzi tu o ilość aplikacji. Chodzi o możliwości konfiguracji otwartego systemu. Mozliwość przystosowania go do własnych upodobań choćby przez mnogość nakładek typu touch wizz, sense UI itp... Możliwości wgrywania modyfikowanych ROMów i innych modyfikacji... A jeśli chodzi o same aplikacje to w Android Market jest ich równie dużo co w Appstore. Chyba że liczysz badziewie typu brzęczyk na komary... Tych dobrych aplikacji które ktokolwiek ściąga jest równie dużo co na IOS... Tak naprawdę, poza szybkością IOS nie oferuje niczego nowego, wszystko co już adnroid dawno miał i przetestował, jak multitouch JOBs dopiero pakował do swojego sprzętu... Poza tym dodajmy brak obsługi Flasha, chyba dopiero iPhone 4 obsługuje, o ile w ogóle ? Brak możliwości normalnego wyciągnięcia baterii itp, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 11.09.11, 10:37 "Mozliwość przystosowania go do własnych upodobań choćby przez mnogość nakładek typu touch wizz, sense UI itp... Możliwości wgrywania modyfikowanych ROMów i innych modyfikacji... " Większość uzytkowników ma w nosie te możliwości. Chce raz ustawić sobie telefon w maksymalnie krótkim czasie i potem go uzywać. Potem rozszerzać jego możliwości poprzez darmowe i płatne apilkacje. Tak samo jest z linuksem kiedy uda sie kogos namówic ze to taki windows tylko za darmo. Potem jest tragedia bo to system dla geeków a nie usera który chce prosto i wygodnie korzystać z komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
kenderken Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 12.09.11, 06:15 Cytat Żadna, bzdura Android oferuje 1000 razy więcej od IOS i nie chodzi tu o ilość aplikacji. Chodzi o możliwości konfiguracji otwartego systemu. Mozliwość przystosowania go do własnych upodobań choćby przez mnogość nakładek typu touch wizz, sense UI itp... Możliwości wgrywania modyfikowanych ROMów i innych modyfikacji... Wgrywać modyfikowane ROMy możesz najczęściej po zrootowaniu telefonu. Co w większości przypadków oznacza utratę gwarancji (można to obejść i "nabrać" serwisowca po zrootowaniu, wiem, ale nie zmienia to faktu, że formalnie gwarancji nie masz). Po jailbreaku iPhone'a też możesz sobie instalować modyfikacje sięgające samego dna systemu. I możesz na telefonie postawić serwer ssh/www. Cytat A jeśli chodzi o same aplikacje to w Android Market jest ich równie dużo co w Appstore. Chyba że liczysz badziewie typu brzęczyk na komary... Tych dobrych aplikacji które ktokolwiek ściąga jest równie dużo co na IOS... Poproszę o jakieś liczby. Cytat Tak naprawdę, poza szybkością IOS nie oferuje niczego nowego, wszystko co już adnroid dawno miał i przetestował, jak multitouch JOBs dopiero pakował do swojego sprzętu... O, w którym roku Android "już dawno miał" multitouch, kiedy to Jobs "pakował" go do iPhone, proszę, powiedz który to był rok? Cytat Poza tym dodajmy brak obsługi Flasha, chyba dopiero iPhone 4 obsługuje, o ile w ogóle ? Brak możliwości normalnego wyciągnięcia baterii itp, itd... Flash jest technologią umierającą już na desktopach, i mam nadzieję że za rok-półtora będzie w świecie www traktowana tak, jak obecnie są traktowane strony budowane na ramkach (podobnie nieużywalne jak flashowe), więc wrzucanie go w telefony jest bez sensu. Poza tym, obsługa flasha bez myszy (inaczej - urządzenia wskazującego, które może obsługiwać 2 stany - mouse over i mouse click vs. palcowy touch down) jest straszna, straszna. I tak z Twojej wypowiedzi najbardziej zaciekawił mnie ten multitouch na Androidzie, lata przed iOSem. Więc proszę, powiedz więcej o tym. [disclaimer: mam telefon z Androidem; byłem zapewne jednym z pierwszych klientów Ery, którzy stacjonarnie nabyli drogą kupna G1]. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 12.09.11, 16:20 > Wgrywać modyfikowane ROMy możesz najczęściej po zrootowaniu telefonu. Co w więk > szości przypadków oznacza utratę gwarancji (można to obejść i "nabrać" serwisow > ca po zrootowaniu, wiem, ale nie zmienia to faktu, że formalnie gwarancji nie m > asz). > Po jailbreaku iPhone'a też możesz sobie instalować modyfikacje sięgające samego > dna systemu. I możesz na telefonie postawić serwer ssh/www. Problem w tym, że nie możesz, nigdy nie zbudujesz na ten sprzęt tak skonfigurowanego ROMu i przerobionego od podstaw jak w andku. Sprawą dyskusyjną jest czy w ogóle IOS to odrębny system operacyjny > Poproszę o jakieś liczby. A Ty znasz jakieś ? Faktem jest że w Appstore jest więcej aplikacji, zobacz jednak od kiedy działa appstore od kiedy android market. Prawda jest taka że dla każdej porządnej aplikacji z iPhone istnieje odpowiednik androidowy i odwrotnie. > O, w którym roku Android "już dawno miał" multitouch, kiedy to Jobs "pakował" g > o do iPhone, proszę, powiedz który to był rok? MEA CULPA, z roztargnienia pomyliłam terminy, tfu taki błąd, chodziło oczywiście o multitasking nie o multitouch... Jeśli chodzi o to drugie to zdaje się apple był pierwszy. Natomiast jeśli chodzi o multitasking miał go już HTC Hero o czym userzy iPhonea mogli tylko pomarzyć... > Flash jest technologią umierającą już na desktopach, i mam nadzieję że za rok-p > ółtora będzie w świecie www traktowana tak, jak obecnie są traktowane strony bu > dowane na ramkach (podobnie nieużywalne jak flashowe), więc wrzucanie go w tele > fony jest bez sensu. Poza tym, obsługa flasha bez myszy (inaczej - urządzenia w > skazującego, które może obsługiwać 2 stany - mouse over i mouse click vs. palco > wy touch down) jest straszna, straszna. Proszę Cię bądźmy poważni.. typowy chwyt Jobsa, jak czego iPhone nie ma wmówmy ludziom że to nie potrzebne LOL... Połowa stron w sieci siedzi na flashu i jeszcze długo będzie. Ja na tablecie mogę je obejrzeć jak i na telefonie, userzy apple, NIE. Obsługa jest zupełnie normalna... > [disclaimer: mam telefon z Androidem; byłem zapewne jednym z pierwszych klientó > w Ery, którzy stacjonarnie nabyli drogą kupna G1] Fajnie ja też G1 obecnie DHD Odpowiedz Link Zgłoś
kenderken Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 13.09.11, 00:20 Cytat Połowa stron w sieci siedzi na flashu i jeszcze długo będzie. Ja na tablecie mogę je obejrzeć jak i na telefonie, userzy apple, NIE. Obsługa jest zupełnie normalna... Może i strony siedzą na flashu, ale są to strony których staram się nie odwiedzać nawet na desktopie. Natomiast, co do całkiem normalnej obsługi - mógłbyś wejść tutaj i powiedzieć mi jak wygląda obsługa tego flasha na tablecie? Obsługa i komfort używania? szczególnie po kupieniu upgradu z laserem Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 11.09.11, 10:47 dobra, widze ze wylamie sie jako jedyna. moj telefon musi byc niezniszczalny mam samsunga solida bo zaden inny ze mna nie wytrzymal dluzej niz pare mies. ten mam od poczatku roku i w sumie pare mini rysek tylko widac. a sporo juz przezyl lacznie ze slizgiem z 200-metrowego stoku, najechaniem na niego kolem samochodu itp. a na zabawkach sie nie znam. corka ma lg bali i szlag mnie trafia po kazdym uzyciu Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Nokia 11.09.11, 10:57 Nokia, nokia i tylko nokia. Miałam tyle telefonów i wszystkie sa do dupy, iphone na czele. Zawiesza się badziew jeden w najmniej odpowiednim momencie, bardzo delikatny. Ze wszystkich telefonów tylko Nokia mnie nigdy nie zawiodła. Telefon nie do zdarcia, najczulej wspominam ten: To był chyba najlepszy telefon, najbardziej niezawodny i nie do zdarcia. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 11.09.11, 11:07 Firmy poszczególne mają różne modele i jedne są lepsze, a drugie gorsze. No i zależy czego chcesz od telefonu. Bo jeśli tylko do długich rozmów to ważne jest aby była dobra bateria. Przeglądać internet? Robić dobre zdjęcia? I tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
venexiana A jaki najlepszy do internetu? 11.09.11, 11:25 Gdybyście mogły polecić model tylko ze względu na internet to który by to był? Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 11.09.11, 21:11 Nokia 6300 sprawdziła mi się nieźle. Teraz mam Samsunga Monte i jest OK, chociaż nie lubię ekranów dotykowych, ale długo trzyma bateria (około tygodnia). Odpowiedz Link Zgłoś
lampencja Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 11.09.11, 23:50 Samsung galaxy. Jest tak cudowny, jak tylko moze byc. Szybki, prosty w obsludze, mnostwo przydatnych aplikacji. jest tez ladny i dosc wygodny. Nigdy wiecej nokii, ktora po prostu nie nadąża. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 12.09.11, 05:55 Mam HTC Desire Z i mimo, ze mnie gadzety w ogole nie pociagaja, to bardzo go lubie. Ale ja szukalam polaczenia Palma z telefonem. Po przyzwyczajeniu sie do nieco innego user interface (sorry, ale nie wiem jak to po polsku) w HTC, mam wlasnie to co chcialam, a nawet wiecej. Co do uzytkowania, to oczywscie nie zastapi mi on laptopa, ale wystarcza, zeby cos szybko sprawdzic na internecie. Mam rozne applikacje, ktore sobie zainstalowalam (liste zakupow) i jak narazie jestem bardzo zadowolona. Jednego zaluje, a mianowicie, ze uparlam sie na telefon z klawiaturka, a praktycznie korzystam wylacznie z klawiatury w wyswietlaczu. Jak ten mi padnie, to pewnie kupie sobie tak bez klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 12.09.11, 06:22 To zależy do czego chcesz telefonu używać. Do dzwonienia, odbierania rozmów i smsów wystarczy Nokia 3310. Zupełnie poważnie piszę. Sama używam jeszcze jakiegoś starego modelu Nokii z monochromatycznym wyświetlaczem, w zupełności mnie zadowala do tych celów. Do przeglądania Internetu i do zabawy - mimo wszystko pogardzany tu przez wszystkich iPhone. Nie musi to być iphone najnowszej generacji, najzupełniej wystarczy 3GS. Odpowiedz Link Zgłoś
mara_jade73 Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 12.09.11, 15:15 nokie nie wiem jaki nr teraz aktualny ale moja działa parę lat i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 12.09.11, 21:22 Mialam iPhone a teraz mam LG p990 wg mnie duzo lepszy z wiekszym wyswietlaczem i ogolnie nie uzywam juz lapka dzieki niemu Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 12.09.11, 21:38 nie używasz już łapki? ma komendy głosowe? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 13.09.11, 11:19 Nie uzywam laptopa,ale komendy glosowe ma szczegolnie przydatne jak uzywam navi.Ogolnie LG pozytywnie mnie zaskoczyl i jak sie okazuje nie tylko mnie,bo w rankingach jest przed iPhonem,jedyny minus to kamera,niby 8ale jakosc srednia,druga kamerka do videokonferencji hest ok.Co lubie,mozliwosc wlaczenia lusterka,nie musze nosic ze soba zadnego.Bylo w standardowych opcjach Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 13.09.11, 00:10 Tylko i wyłącznie iPhone. Blackberry to zadna konkurencja dla iPhone'a - używam bb w pracy od 10 lat, przetestowalam wiele modeli, łącznie z najnowszym ale od czasu kiedy pojawił sie iPhone bb poszło w odstawke. Najnowsze blackberry to juz jakaś kpina - nieudolne nasladownictwo Apple'a, przekombinowane połączenie zwykłej klawiatury z ekranem dotykowym, ktory nie zawsze reaguje na dotyk, przefajnowany interfejs, makabra. Nokia była ok ale skończyła sie tak z 7 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 13.09.11, 07:42 Ile osób stać na jabłuszkowy lans za ok. 2 tyś zł, skoro odpowiedniki kosztuja mniej niż połowę? Odpowiedz Link Zgłoś
kenderken Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 13.09.11, 07:47 Cytat Ile osób stać na jabłuszkowy lans za ok. 2 tyś zł, skoro odpowiedniki kosztuja mniej niż połowę? Ja na przykład swojego iPhone'a (używanego) otrzymałem w wyniku wymiany, za sprzęt o wartości ~500zł. Poza tym - "odpowiedniki" - wg mnie i dla mnie BlackBerry nie jest "odpowiednikiem" iPhona. Ani Nexusa One. Zapewne dla osoby, która telefonu używa do tego, do czego telefon służy, czyli do dzwonienia i odbierania rozmów, Nokia 3310 jest również odpowiednikiem każdego innego telefonu, a taką można kupić zapewne za 30-50zł. Więc kosztuje o 10x mniej niż te Twoje "odpowiedniki". Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 13.09.11, 07:57 kolpik124 napisała: > Ile osób stać na jabłuszkowy lans za ok. 2 tyś zł, skoro odpowiedniki kosztuja > mniej niż połowę? Twierdzenie, że iphone jest zuy i beznadziejny wyłącznie z powodu pt. "mnie na niego nie stać" jest imho śmieszne. No ale oczywiście to jest moje osobiste zdanie, nie trzeba się z nim zgadzać. Aaa, żeby nie było - iPhone mam, bo potrzebuję go do pracy (i tylko dlatego go mam, że jest mi potrzebny do pracy - bo wychodzę z założenia, że telefon służy do dzwonienia i smsowania, nie potrzebuję mobilnej maszynki do sprawdzania poczty, aplikacjami rzygam, bo sama je produkuję - do celów stricte telefonicznych używam Nokii 3310). IPhone kosztował mnie ok. 500zł (tak, to ten sam iPhone o którym wspomina wyżej Kenderken, otrzymany w wyniku barteru za lampę błyskową ). Bo, niespodzianka, tez mnie nie stać na wywalenie ot tak o 2 tysięcy na nowy sprzęt. Niemniej ja nie odsądzam iphona od czci i wiary dlatego, że mnie na niego nie stać i tu jest różnica. To jest mniej więcej tak, jak ze szkołami prywatnymi - najwięcej psów na szkołach prywatnych wieszają osoby, które nigdy nie miały do czynienia z taką szkołą (z powodu tego samego co przy iphonie ) i znają takie szkoły głównie z opowieści innych ludzi, którzy patrz wyżej . Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 13.09.11, 08:34 mama_kotula napisała: > kolpik124 napisała: > > Ile osób stać na jabłuszkowy lans za ok. 2 tyś zł, skoro odpowiedniki kos > ztuja > > mniej niż połowę? > > Twierdzenie, że iphone jest zuy i beznadziejny wyłącznie z powodu pt. "mnie na > niego nie stać" jest imho śmieszne. No ale oczywiście to jest moje osobiste zda > nie, nie trzeba się z nim zgadzać. Gdzieś napisałam, że jest zły? Wskaż to miejsce. > > Aaa, żeby nie było - iPhone mam, bo potrzebuję go do pracy (i tylko dlatego go > mam, że jest mi potrzebny do pracy - bo wychodzę z założenia, że telefon służy > do dzwonienia i smsowania, nie potrzebuję mobilnej maszynki do sprawdzania pocz > ty, aplikacjami rzygam, bo sama je produkuję - do celów stricte telefoniczny > ch używam Nokii 3310). Tjaa, teraz trzeba nosić przy sobie co najmniej 5 telefonów, btw ile osób potrzebuje iphona do pracy? > > IPhone kosztował mnie ok. 500zł (tak, to ten sam iPhone o którym wspomina wyżej > Kenderken, otrzymany w wyniku barteru za lampę błyskową ). Bo, niespodzianka > , tez mnie nie stać na wywalenie ot tak o 2 tysięcy na nowy sprzęt. Niemniej ja > nie odsądzam iphona od czci i wiary dlatego, że mnie na niego nie stać i tu je > st różnica. > Ile osób wymienia kupuje telefon w drodze wymiiany? Najcześciej jest to albo zakup nowego od podstaw, albo przedłużenie abonamentu. > To jest mniej więcej tak, jak ze szkołami prywatnymi - najwięcej psów na szkoła > ch prywatnych wieszają osoby, które nigdy nie miały do czynienia z taką szkołą > (z powodu tego samego co przy iphonie ) i znają takie szkoły głównie z opowie > ści innych ludzi, którzy patrz wyżej . > Dla mnie IPhone niczym się nie rozni od Samsunga czy Experii, poza ceną. A z Iphonem miałam do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 13.09.11, 08:48 Cytat Tjaa, teraz trzeba nosić przy sobie co najmniej 5 telefonów Nie wiem, być może, ja noszę jeden (Nokię) i mi wystarcza. Może dlatego, że nie mam potrzeby: robienia zdjęć, kręcenia filmików i rozsyłania ich znajomym, sprawdzania poczty, mailowania z miasta, przeglądania netu, słuchania radia, grania w cokolwiek. Oczywiście, każdemu wedle potrzeb. Cytat Najcześciej jest to albo zakup nowego od podstaw, albo przedłużenie abonamentu. Mówisz? Cholera, wiedziałam, że z tymi używanymi telefonami na allegro jest coś nie tak. Niemożliwe, aby ktoś to kupował, martwa kategoria, ot co.... Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 13.09.11, 08:58 Tjaaa, używane telefony na Allegro...najpopularniejszy w Polsce sposób zakupu telefonu. Jakby ci producenci przyszli po rozum do głowy, to zaczeliby produkować same używane telefony i wystawiać je na Allegro, od razu by im sprzedaż poszybowała Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia666 Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 13.09.11, 09:01 Stwierdzenie, że ajfon jest porównywalny /taki sam jak samsung, czy inne smartfony pada zawsze z ust osób, które ajfony tylko widziały/dotykała/ich koleżanki mają/koledzy mówili, nigdy zaś od użytkowników/posiadaczy ajfonów. Mam i samsunga i ajfona i galaxy może ewentualnie umyć ekran mojemu Iphonowi. Mariola mama Amelki 25.02.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia666 Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 13.09.11, 09:03 poza tym między androistami i ajfonowcami bezkrwawa walka trwa i raczej nie zakończy się ani wygraną, ani zawieszeniem broni Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 13.09.11, 09:08 Cytat Stwierdzenie, że ajfon jest porównywalny /taki sam jak samsung, czy inne smartfony pada zawsze z ust osób, które ajfony tylko widziały/dotykała/ich koleżanki mają/koledzy mówili, nigdy zaś od użytkowników/posiadaczy ajfonów Bo ty, Lolcia, masz - jak i ci wszyscy posiadacze ajfonów - mózg przeprany przez Steva Jobsa i jego jabłczany koncern. Ot co, po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 13.09.11, 09:14 Stwierdzenie "galaxy może ewentualnie umyć ekran mojemu Iphonowi" jest bardzo popularne wsród dzieci w piaskownicy licytujacych się gadżetami i zabawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia666 Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 13.09.11, 09:18 przyszła Kota i rozgryzła konflikt "wyznawców koncernów" Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia666 Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 13.09.11, 09:21 o proszę, nie wiedziałam, że już mnie cytują i to w piaskownicach lata świetlnene nie byłam na ematce, faktycznie, wysoki poziom absurdu Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 13.09.11, 09:27 Dokladnie, rowny twojemu poziomowi argumentacji. Poleruj dalej ekran. lolcia666 napisała: > o proszę, nie wiedziałam, że już mnie cytują i to w piaskownicach > lata świetlnene nie byłam na ematce, faktycznie, wysoki poziom absurdu Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia666 Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 13.09.11, 09:41 musisz się trochę zdystansować, taka napinka (z błahego powodu, jakim jest ocena smartfonów w rankingu anonimowych duszyczek) szkodzi bardziej niż "jabłuszkowe przetwory" Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 13.09.11, 09:45 Szkło już się błyszczy? No to możesz rozluźnić poślady Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 13.09.11, 09:23 lolcia666 napisała: > przyszła Kota i rozgryzła konflikt "wyznawców koncernów" Etam, nic nie zamierzałam rozgryzać. Mnie po prostu nieco śmieszy uogólniony hejt na produkty Apple'a tylko dlatego, że są one produktami Apple'a. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Emamy jakiej firmy telefon komórkowy polecici 13.09.11, 09:26 Nie tylke konflikt wyznawców, co twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś