Dodaj do ulubionych

rozmiary w marks&spencer

13.09.11, 16:39
chciałam zapytać was o rozmiarówkę w sklepie marks&spencer, przymierzałam ostatnio kurtkę w rozmiarze XL i była mi ona za duża o co najmniej 20cm !!! gdzie w innych sklepach zazwyczaj kupuję XL, bywało też, że w niektórych nie mogłam się wbić w ten rozmiar...

nie powiem bo lepiej się poczułam mieszcząc się w eLkę tongue_out

napiszcie proszę czy wszystkie ubrania u nich wypadają takie duże?

pytam bo zarezerwowałam sobie w sklepie coś w rozmiarze L i teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam... wink
Obserwuj wątek
    • magdek2 Re: rozmiary w marks&spencer 13.09.11, 17:06
      z mojego doświadczenia, to przeróżnie, np ostatnio kupiłam spódnicę 38 czyli taki rozmiar jak noszę a sukienkę musiałam kupić XL...
    • minkapinka Re: rozmiary w marks&spencer 13.09.11, 17:22
      Moim zdaniem kurtki nie są duze, widocznie taka sie trafiła. I dziwna numeracja jak na kurtke, bo tam zazwyczaj maja rozmiary angielskie 8, 10,12, do 22. Jesli to była L to jest chyba odpowiednik rozmiaru 46.
    • kinga_owca Re: rozmiary w marks&spencer 13.09.11, 18:00
      dziecięce są mniejsze (porównując z H&M, mothercare czy next)
      damskie różnie - zależy od modelu raczej
      • a-e-p Re: rozmiary w marks&spencer 13.09.11, 18:12
        Zalezy od linii. Zazwyczaj mieszcze sie w rozmiar mniejszy niz zwykle nosze i jest to jeden z powodów dlaczego lubie M&S smile
        • janka39 Re: rozmiary w marks&spencer 13.09.11, 18:17
          Angielki sa duuuze, wiec calkiem mozliwe, ze L to odpowiednik innego XL wink
          I jeszcze - wczoraj mierzylam tam puchowke. M byla o wiele za duza, S tez troche luznawa (normalnie nosze 38, bywa, ze 36 - ale to raczej w firmach, ktore poprawiają klientkom samopoczucie np. w Solarze wink )
          • magda-spiworki Re: rozmiary w marks&spencer 13.09.11, 21:24
            no jeśli po "ichniemu" L to 46, to spoko, jestem w domu... wink
            na moje oko nawet ta L będzie duża, ale nic, jutro przymierzę to zdecyduję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka