Dodaj do ulubionych

idealny wózek - co polecacie

24.05.04, 10:12
Witam,
Wprawdzie do kupna wózka mam jeszcze sporo czasu bo dzidziuś ma się urodzić w
pażdzierniku ale już zaczęłam się interesować. I naprawdę nie potrafię wybrać.
Chyba wolałabym mieć 2 wózki - głęboki i póżniej spacerówkę, bo się
zorientowałam, że tak jest lepiej. Głęboki ma być obszerny i wygodny dla
malucha - raczej w zimie nie będę z nim daleko wyjeżdżała a spacerówka łatwo
się składać i mieścić do niedużego samochodu.
Często czytam, ze jakiegoś tam wózka już byście nie kupiły bo są lepsze -
proszę podajcie nazwy modeli, które byście wybrały już po przetestowaniu
swojego. Nie muszą to być wózki najtańsze ale niech ich cena będzie adekwatna
do jakości.
Bardzo dziękuję z pomoc.
Monika
Obserwuj wątek
    • monisia Re: idealny wózek - co polecacie 25.05.04, 13:57
      przypominam się ......nieśmiało
    • magda-mr Re: idealny wózek - co polecacie 25.05.04, 14:07
      witam!!!
      ja rodziłam córkę w połowie listopada; więc na spacery chodziłam zimą;
      na początku miałam wózek głęboki, z dużymi kołami i dużą gondolą (dziecko w
      zimowym śpiworze+śpiworek zimowy do wózka+gruby koc), ten wózek nie był
      firmowy, ot taki zwykły za 4,5 stów (kupiłam za 300 używany); na wiosnę
      kupiliśmy PolakaOriona (bo mała jeszcze nie siedzi a już wyrastała z gondoli),
      prowadzi się ekstra, ale jest ciężki i wejdzie tylko do auta kombi sad((;
      ale na zimę to tylko duże kółka; ja na przyszłą wiosnę i lato kupię lekką
      spacerówkę (bo Julia będzie już chodzić sama), taką żeby się wszędzie zmieściła
      i do auta też; może graco, PPAtlantico, czy inne w tym stylu;
      Pozdrawiam Magda i Julia
      • edytek1 Re: idealny wózek - co polecacie 25.05.04, 14:32
        Gondolka może być używana( korzysta się z niej krótko i się nie niszczy mocno).
        Dziecko nie chodzi nie naniesie do środka błota. Niezła Inglesina ( taka z
        gondolką nie pamiętam modelu) duża gondola! i regulowany podgłowek ważne dla
        ciut starszego dziecka . Podobnie z Emaliungą. Pojeżdzisz zimę bo maluch nie
        będzie za duży. Nie polecam bebe comforta ( mała gondolka ) a jak już to bez
        spacerówki. jeśli bym miała kupić po raz 2 to wózek głęboki na tradycyjnym
        stelażu krzyżakowym i wielkich kołach.
      • kopytko1 Polak orion nie tylko w kombiakach się mieści! 26.05.04, 11:17
        Sorki ale chciałam poinformować że ja nie posiadam kombiaka a mnie polak orion
        się mieści do bagażnika opla astry i do toyoty corolli,więc wcale nie trzeba
        mieć kombismile)
        Ja np jestem bardzo zadowolona z polaka bo ma on nosidełko a ja mieszkam na
        wysokim piętrze,więc dzidzię sobie spokojnie znosiłam i wnosiłam na dół.A to na
        pewno lżejsze ao każdego wózka czy też samej gondoli.Dzieciaczka ubiera się w
        domku,przykrywa,okrywa itd a nie już na dworze,to jest też dodatkowy argument.A
        nosidło ma przeciez swoje okrycie na zamek,do tego ogromna budka,do tego osłonka
        na nogi(chociaż nie wydaje mi się żeby jeszcze była potrzebna)..ja tam jesem
        bardzo zadowolona,prowadzi się super,koła pompowane...Teraz Adaś ma rok i
        pomalutku chcę zmienić na coś mniejszego.Ale do czasu jak dzidzia sobie
        spokojnie nie maszeruje obok to można jeździć polakiem non stopsmile)

Idę ratować moją kuchnię przed szkodniekiemsmile

wszystkiego naj dla mamuś
        Ewa
    • polopi1 Re: idealny wózek - co polecacie 25.05.04, 19:42
      Wpisz sobie w wyszukiwarce "inglesina magnum". Z wypowiedzi wszystkich mam
      które go użytkowały wynika że ma same zalety i jest naprawdę świetnym wózkiem.
    • wanda102 Re: idealny wózek - co polecacie 25.05.04, 20:37
      Czes
      Zobacz wózek Pramy lux (abc design)opis jego znajdziesz w ostanim mammo to ja.
      Wydaje mi sie ze spelni twoje oczekiwania.
      Jescze jedna informacja w dniach 5-6 czerwca w Warszawie na terenie IMiDz i na
      terenie targów expo 2001 bedzie impreza zostan mama. Maja byc tam producenci
      wozkow importerzy. Uletke o tej imprezie rozdawali na Rynku starego miasta w ta
      niedziele. Tam bedziesz mogla porownac wozki jezeli mieszkasz w w-wie.
      pzdr.
      • monisia Re: idealny wózek - co polecacie 26.05.04, 08:43
        Bardzo dziękuję za podpowiedzi.
        Mieszkam w Trójmieście i na targi się raczej nie wybiorę ale mam już jakiś
        obraz.
        Pozdrawiam
        Monika
        • bursz Re: idealny wózek - co polecacie 27.05.04, 11:45
          Cześć Dziewczyny!
          Jestem na etapie wyboru wózka i czym więcej czytam tym mniej wiem, ale to
          dobrze.
          Na początek CHCIAŁABYM TYPOWĄ WYGODNĄ GONDOLĘ (nową), jestem i będę na wsi,
          więc nie planuję jakiś super wypraw, tylko do ogródka, może do lasu. Ale teraz
          niestety większość uniwersalnych, albo ze spacerówką. Chciałabym aby fotelik
          się montował na stelażu, choć nie wiem czy to się przyda???
          Chcę wydać nie więcej niż 1000 zł.
          Wchodzą w grę Jędroch, Mikrus, Implast, Deltim, Polak. Jeśli macie jakieś
          sugestie, doświadczenia swoje lub znajomych, odnośnie wózków to piszcie proszę.
          pozdrawiam, jola (19/06), Łódź
          • aniabasior Re: idealny wózek - co polecacie 30.05.04, 20:47

Mam wózek Jędroch ale Pati.Podaje mój prywatny link stworzony specjalnie na
            sprzedaz wózków www.rcb.vectranet.pl/~bandzior
            lub ewentualna zamiane (dopłata do tego nowego Pati)
            A chciałam zamienić na Chicco ponee XS,lub Baby Dreams-Walker,Raider,Teddy,lub
            Graco-Literider(Ultima),Sportrider(City Sport,City Sport Plus).Po prostu aby
            były lekkie,bo mam dosyć ciężarów z rocznym(11.06.2004)skończy synkiem i zakupy
            wnoszenia na 4-te piętro.
            Jak najbardziej polecam wózek Pati jest super prosto ze sklepu nie
            uzywany,reszte można się dowiedzieć na moim linku.
            Pozdrawiam Ania

• ethomas Re: idealny wózek - co polecacie 27.05.04, 12:03
      Dzisiaj, po kilkumiesięcznych doświadczeniach zrobiłabym tak:

Kupiłabym polską, dużą gondolę np. Kortina firmy ROAN, to wydatek ok. 600-
      700zł. To firma z Częstochowy, ale mają sporą sieć dystrybucyjną.

Co do spacerówki. Jeśli mieszkasz w mieście, to nie ma sensu inwestować w
      wielkie pompowane koła, bo te wózki z reguły są diablo ciężkie. Jako spacerówkę
      kupiła bym Peg Perego Atlantico. Wózek naprawdę z dużym siedziskiem i budką
      (osobiście nie cierpię maleńkich parasolek).

Ja miałam szczęście i na początku pożyczyłam od przyjaciół Inglesinę Magnum.
      Ale nie polecam CI jej kupna, bo to wydatek rzędu 1300 zł, a i tak będziesz
      chciała mieć fajną spacerówkę z któej maleństwo bez problemu wysiądzie.

Teraz mam spacerówkę Mutsy, ale ja mieszkam poza miastem i często spaceruję
      takimi wertepami, że te wielkie kółka mi się przydają. Wada? Ten wózek jest
      cholernie ciężki... chociaż ja nie jestem filigranowa.

Tak więc reasumując:
      Maleństwo urodzone tuż przed zimą potrzebuje porządnej ochrony przed wiatrem.
      Moim zdaniem TYLKO prawdziwa gondola, a nie jakieś wkładki

Nie chcę tu wojować z kimś kto kupił wózek ze śpiworem. To po prostu moje
      odczucia jako mamy 5-miesięcznego bajtla smile)
    • oliwkap Re: idealny wózek - co polecacie 30.05.04, 21:03
      Witaj! Moja córcia urodziła sie w grudniu. Mieliśmy dla niej wózek Taco. W
      zimie sprawdził sie rewelacyjnie. Jego wyciągana gondola jest duza, sztywna
      stosunkowo i co najwazniejsze ma doczepiana budkę. Bardzo nam się to przydało.
      polecam. Wózek jest na dużych pompowanych kołach. Ma przekładana rączke, ale
      ona sie akurat nie sprawdziła, bo po przełożeniu, wózek cieżko się prowadzi.
      Teraz Oliwce kupiliśmy Peg perego Atlantico i jesteśmy bardzo zadowoleni, wózek
      duzo lżejszy i swietnie sie prowadzie jedną ręką, dobrze amortyzuje, co jest
      ważne dla takiego malucha. Taco postanowiliśmy zostawić na wypady wgóry, do
      lasu i na sroga zime.
      • bursz Re: idealny wózek - co polecacie 31.05.04, 11:09
        Witam w ten letni, piękny dzień.
        Spodobał mi sie wózek Orion Polaka. Co sądzicie? Zdecyduję sie chyba na wózek
        trójfunkcujny (z płaską, sztywna wkładką)??
        Proszę pomóżcie wybrać mi wóżek, mam niewile czasu.

Czerwcóweczka, jola
        • aniabasior Re: idealny wózek - co polecacie 31.05.04, 11:32
          Witam
          Polecam wózek Jędroch"Pati",ma tez płaską sztywna wkładkę.
          Podaje link moich wózków.
          www.rcb.vectranet.pl/~bandziorAnia
          • aniabasior Re: idealny wózek - co polecacie 31.05.04, 11:33
            Sorry napisałam zły link poprawiam
            www.rcb.vectranet.pl/~bandzior
            Ania
            • bursz CO POLECACIE!!!!!!!!!POMOCY!!!!!!!!!! 01.06.04, 18:52
              Podnoszę nasz wątek! Bardzo mnie interesuje ten temat, termin mama na 19/06 i
              nie mam wózka. Interesuje mnie chyba taki uniwersalny z wkładką. Przeczytałam
              sporo na forum, oglądam je w internecie i mam mętlik. Który: Polak, Jędroch,
              Implast, Baby dreams, Nestor, Abdor, Roan, a może jakiś inny.
              Doświadczone mamy pomóżcie.
              Wielkie Dzięki, czerwcóweczka
              • jzabro Re: CO POLECACIE!!!!!!!!!POMOCY!!!!!!!!!! 01.06.04, 19:23
                Cześć! Miałam podobny problem i również prosiłam o radę na forum. Dziewczyny mi
                pomogły w wyborze (podziękowania dla Pinik) i wybrałam Jędrocha Pati z
                pompowanymi kołami. Oglądałam w sklepie też Polaka Oriona i Baby dreams
                Explorera. I muszę przyznać, że te dwa ostatnie sa dużo cięższe i dużo mniej
                zwrotne. Do Baby dreamsa nosidło trzeba dokupić oddzielnie. Ja za swój model
                Pati zapłaciłam 810zł, więc cena nie jest wygórowana. Na razie próbowałam jazdy
                tylko "na sucho", ale łatwość w prowadzeniu można prawie porównać do Implasta
                drivera (a cena o połowę niższa).
                P.S. Można zamówić u producenta. Dowiadywałam się. Na ich stronie jest nr
                telefonu i email.
                Asia
                • bursz Re: CO POLECACIE!!!!!!!!!POMOCY!!!!!!!!!! 01.06.04, 20:05
                  Serdeczne dzięki Asiu!
                  Kiedy go kupowałaś przed wzrosrem vatu? 810 zł zapłaciłąś u producenta?
                  Jeszcze w sklepie polecali mi jakiś model Gracco i Implasta Roy??
                  Czekam na Wasze opinie, dzięki
                  czerwcóeczka, jola
                  • aniabasior Re: CO POLECACIE!!!!!!!!!POMOCY!!!!!!!!!! 01.06.04, 22:54
                    Jeżeli jesteś zainteresowana to mam taki wózek z ręką na sercu ,bo nie chcę
                    nikogo oszukać chcę sprzedać ponieważ mam go od 23 kwietnia 2004 roku,jest
                    nowiutki,tylko miał jazdę ze sklepu do domu i na tym koniec,próby jazdy były
                    tylko w domu jest fenomenalny,same zalety.Gdyby mój mały synek był młodszy
                    napewno bym go zostawiła,bo spełnia wszystkie wymagania rodziców,jedna wada to
                    to ze nie posiadam do niego fotelika samochodowego ,ale jest możliwość
                    zamontowania.Podaję link na którym mozna go obejzec ,cena do negocjacji.

A dla mojego maluszka (synka) ,który konczy 11 czerwca roczek jestem zmuszona
                    kupic cos lekkiego ,tzn.spacerówke.A dla noworodka i potem coraz to wiekszego
                    bobaska to jest przydatne.Jak mój mąż powiedział ze wózek ten Jedroch "Pati"
                    jest jak mercedes dla dziecka.Jezeli bedzie Pani zainteresowana to prosze dać
                    znac.Czy Pani kupi u producenta za wyzsza kwote + przesyłka ,to u mnie tez ma
                    Pani prawie to samo tylko ze taniej + przesyłka.Proszę o rozwazenie mojej
                    oferty.
                    Pozdrawiam gorąco
                    Ania
                    anbas@wp.pl
                    • bursz Re: CO POLECACIE!!!!!!!!!POMOCY!!!!!!!!!! 02.06.04, 13:05
                      Aniu, serdecznie dziękuję. Ten kolor na zdjęciu mi nie odpowiada, a to dość
                      ważne dla mnie. Dlaczego chcesz go sprzedać i jakiego używałaś. Podziel się
                      swoimi doświadczeniami. Jaki fotelik pasuje? Też Jędrocha i ile kosztuje (jeśli
                      się orientujesz)? (Ile chcesz za wóżek, nie wiem po ile są w sklepach?)
                      pozdrawiam,jola
                      • aniabasior Re: CO POLECACIE!!!!!!!!!POMOCY!!!!!!!!!! 02.06.04, 14:02
                        Szkoda że kolor Ci nie odpowiada,bo po prostu mam kłopot a mianowicie nas jest
                        czworo na 36 m2 i mam dwa wózki.Uzywany był ten Witpol a Jedroch nie ,bo mam go
                        od 23 kwietnia 2004 roku ,prosto ze sklepu.Szkoda że tak pózno bo
                        zaoszczędziłabym wydatek na kupno tego Witpola.A ten jest super ,lekko sie go
                        prowadzi,próbowałam w domu na sucho .Jest jak dziecięcy mercedes.A fotelik
                        montujesz na spacerówkę jak jest pokazane na modelu na stronie Jędrocha
                        ( www.jedroch.com.pl ),pasują jeżeli sie oriętuje fotelik Easybob i chyba Maxi
                        Cosi.Ale dokładnie nie wiem ,gdyz nie posiadam z fotelikiem.Używałam jak
                        wcześniej wspomniałam Witpol bo był w miare rozsadnej cenie,ale i tak
                        przepłaciłam.Ale gdybym miała teraz wybierac ,albo gdybym miała nastepnego
                        bobaska to napewno zostawiłabym Jędrocha Pati,wart jest tych pieniędzy.A w
                        dodatku mój młodszy syn kończy roczek 11 czerwca,i nie chce chętnie siedzieć w
                        wózku ,woli chodzić ,i nie potrzebuje już takich spacerowo -głębokich wózków,a
                        na trzecie dziecko się nie zapowiada.A nie mam gdzie w wózkowni zostawiac ich a
                        na klatce szkoda bo ukradną lub zepsują.A ja z nim musze wchodzic i schodzić z
                        4-tego piętra,zakupy ,dziecko i tak pare razy wychodze ,po starszego do
                        zerówki.Mam dość i szukam coś lżejszego ,spacerówki.Równiez jak ktoś ma to moge
                        sie zamienić na jeden z wózków,ale najpierw muszę tą spacerówke obejrzec na
                        zdjęciu,bo ja nie mam brzydkich wózków i zniszczonych zawsze staram sie dbać o
                        to ,więc wymagam tego od innych.Ale nie wiem moze tez sa foteliki Jędrocha?
                        Pytałam u nas w Raciborzu po ile są ,bo tylko jeden sklep je prowadzi na
                        zamówienie to są w granicy od 850 -1100 zł.u nas w sklepach ,bez fotelika.A ja
                        chciałam za 650 zł.Cena do negocjacji.A z ręką na sercu mówie,bo nie chcę
                        nikogo kłamać,ani robic w bambuko,bo przeciez nie o to chodzi.Pani w
                        sklepiepowiedziała ze to najdroższe firmowe Polskie wózki.A chce aby ktoś był
                        zadowolony z wyboru i ceny tańszej,no i ja mam troche polepszoną
                        sytuacje,miesazkaniowa,bo nie mam gdzie ich przechowywac,i ciezko z jednej
                        wypłaty wyżyc ,a dzieciom wiecznie cos
                        trzeba,,szkola,pieluchy,kaszki,ubrania,bo mam róznice wieku miedzy synami 5
                        lat,itd.Wiec nie ściemniam a mówie jak jest,chce być uczciwa i tego oczekuje od
                        innych.Jezeli ktos bedzie zainteresowany to prosze omaile
                        anbas@wp.pl
                        Pozdrawiam
                        Ania
                        Oto link moich wózków
                        Oczywiscie ceny do negocjacji.
    • aniabasior Re: idealny wózek - co polecacie 01.06.04, 22:55
      • jzabro Re: idealny wózek - co polecacie- do Bursz 02.06.04, 11:44
        Kupiłam model Pati przed kilkoma dniami, czyli po podwyżce VAT (bo niestety
        przed podwyżką nie miałam wizji dobrego wózka, a nie chciałam kupować
        pierwszego lepszego, straciliśmy na tym około 100 zł, ale trudno). Wejdź na
        stronę producenta www.jedroch.com.pl. Tam jest możliwość napisania maila do
        producenta oraz nr telefonu. Na moją prośbę przysłali mi ceny wszystkich modeli
        wózków oraz akcesoriów. Tylko nie wiem, czy nosidło jest w cenie, czy należy
        dopłacić. Transport wózka gratis. Sklep w moim mieście również proponował mi,
        abym wybrała wzór tapicerki ( ten wystawiony był niezbyt ładny, ale potem
        okazało się, że w magazynie są jeszcze dwa zapakowane w folię i karton- dużo
        ładniejsze, więc zdecydowałam się na jeden z nich) i sprowadzą taki wózek od
        producenta. Ale cena będzie wyższa, bo to nowa dostawa, a te dostępne w sklepie
        pochodziły z zapasów. Najlepiej zadzwoń i zorientuj się sama.
        Pozdrawiam. Asia
        • bursz Re: idealny wózek - co polecacie 02.06.04, 13:01
          Asiu,
          poważnie rozważam ten wózek lub Bartatinę.
          Dużo mam poleca gondolę. Czy wózek rozkłada się na płasko? Jest mozliwość
          instalacji fotelika? Ile za niego zapłaciłaś i gdzie? Je jestem z Łodzi.
          Oglądałaś ten materiła cresh? Mam taki zestaw kolorów przesłany prez koleżankę,
          ona ma od producenta, jest ich chyba z 15, na stronie mniej.
          Pomogłaś mi, jeszcze jeden głos na plus dla firmy.
          pozdrawiam i dziękuję, czerwcówka jola

• jzabro Re: idealny wózek - co polecacie 02.06.04, 13:38
            Hej Bursz!
            Za wózek Pati na pompowanych kołach zapłaciłam 810zł, a wersja na tych zwykłych
            kosztowała 710zł. Kupowałam w Białymstoku. U nas Bartatina (też z dawnej
            dostawy, ale po podwyżce VAT ) kosztuje nieco mniej, 560 zł, a może 650?
            dokładnie nie pamiętam. Ja wybrałam Pati po namowach koleżanek, które twierdzą
            że gondola sprawdza sie najwyżej przez 5 mies, potem dziecko chce siedzieć i
            oglądać świat. A Pati rozkłada się do poziomu i jest solidnym wózkiem na zimę.
            W komplecie jest nosidło dla noworodka, co jest dla mnie ważne, bo wózek będę
            zostawiać w wózkarni. Co do materiałów, to nic na ten temat nie wiem, po prostu
            kupiłam taki rodzaj, jaki był, a w instrukcji nie ma nazwy. Fotelika tez
            jeszcze nie mam, ale podobno jest możliwość montażu na stelażu. Wysłałam maila
            do producenta i czekam na odpowiedź w tej sprawie. Mam jeszcze 2 mies do
            rozwiązania, więc mogę sie porozglądać.
            Asia
            • bursz Re: idealny wózek - co polecacie 02.06.04, 15:37
              Serdeczne dzięki Asiu za info. Z tą gondolą to jest podobno tak jak piszesz,
              choć jak zauważyłaś niektóre mamy są odmiennego zdania. Jeśli chodzi o
              korespondencję z Jędrochem to napisałam 2 razy i niestety nie odpisali.
              Już nie mogę się doczekać aby zobaczyć te Jędrochy. Jutro wybieram się na
              zakupy.
              Pozdrawiam, czerwcóweczka jola
              ps. Mało aktywny ten nasz wątek!
              • jzabro Re: idealny wózek - co polecacie 02.06.04, 18:46
                Ja na odpowiedź pocztą internetową czekałam kilka dni, więc jeśli Ci się
                spieszy lepiej zadzwoń.
                Asia
              • ethomas Re: idealny wózek - co polecacie 02.06.04, 20:29
                właśnie tak uważam, najpierw gondola, potem lekka i ładna spacerówka i choć
                każda z mam którą znam zarzekała się, że woli od razu wózek dwufunkcyjny, to i
                tak po pół roku miała go dość i kupowała ładną spacerówkę. Gwarantuję, że
                będziesz miała dość wielkiego wózka po pół roku

tak do przemyślenia (ja bym jednak wzięła Bartatinę, 600zł to nie majątek, a
                amortyzacja lepsza, plecki dzidzi prostsze, a później naprawdę ładna
                spacerówka. Ładna i nowa). Tak uważam
                • pinik Re: idealny wózek - co polecacie 02.06.04, 20:35
                  Hi,

ale bartatina nie ma przekladanej raczki.
                  • jzabro Re: idealny wózek - co polecacie 02.06.04, 21:49
                    Hej, dziewczyny! Chciałam też zwrócić uwagę, że dziecko urodzone w czerwcu czy
                    lipcu skończy pół roku akurat zimą i wtedy małe kółka w lekkiej spacerówce na
                    pewno nie zdadzą egzaminu. A w gondoli takie duże dziecko chyba już nie zechce
                    leżeć. Może się mylę, bo nie mam doświadczenia.
                    P.S. Mam cennik wózków Jędroch od producenta, ale nie wiem jak zamieścić je na
                    forum.
                    Asia
                    • bursz do Asi 03.06.04, 04:17
                      Hej Asiu!
                      przyślij proszę ten cennik na moją skrzynkę (bursz@nospam.gazeta.pl). Obejmuje
                      ceny po podwyżce?
                      Wielkie dzięki!
                      pozdrawiam, jola
                      ps. jak się zastanawiacie czemu tak rano, to wstałąm coś zjeść i wczoraj
                      wysiadł mi komp, myślalam, że się popsuł, musiałam sprawdzić. DZIAŁA!!
                      • bursz Re: do Asi 03.06.04, 04:37
                        Asiu, jeszcze raz podam Ci mail (swierczynskaj@wp.pl), nie wiem jak z tamtą
                        skrzynką?
                        czekam, dzięki, jola
                    • aniabasior Re: idealny wózek - co polecacie 03.06.04, 13:16
                      Dzieki za cennik,ale sa to jeszcze stare ceny sprzed maja,a teraz sa wyzsze ceny
                      Dzieki.Pozdrawiam .Jak by ktos chciał to mam na sprzedaz nowa Pati -Jędrocha za
                      600 zł.do negocjacji.Ania
                      anbas@wp.pl
    • aniabasior Re: idealny wózek - co polecacie 02.06.04, 23:53
      A co sądzicie na temat wózków Chicco Ponee,Peg-Perego Pliko,Graco City
      Sport,lub Baby Dreams Raider.
      Dzięki.
      ania
      anbas@wp.pl

• bursz Re: idealny wózek - co polecacie 03.06.04, 08:54
        Cześć,
        czytam i czytam, ale dziś i jutro robię objazd po sklepach.
        Jeśli chodzi o wymiary nosiadełka w Orionie Polaku, to czy to 74 x 35 to za
        mało? Czytam gdzieś, że min. powinno być 80 x 35. Wiem, że zależy to pewnie od
        wielkości dziecka. Moje urodzi się w tym miesiącu i zimą to nosidło będzie
        chyba nawet bardziej potrzebne, a wtedy dziecko trzeba ubrać grubiej. Też myśle
        o śpiworku na zimę i czy zmieści się dziecko w śpiworku w tym nosidle?

A oto cytat z forum

"Tez chcialam zakupic ten wozek i juz prawie bylam zdecydowana ale ... troche
        mi skrzydelka opadly jak zmierzylam sobie owe nosidelko z usztywnianym dnem.
        Mialo 74 cm dlugosci i okolo 35 cm szerokosci !!!
        Moj spiwor do wozka (taki ocieplany misiem wklad) ma wymiary 85 cm X 44 cm tak
        wiec szanse upchania go w takim malenstwie wraz z dzidzia sa raczej nikle.
        No i teraz mam zgryz bo np. takiez nosidlo w Deltimie Voyagerze ma wymiary 102
        cm X 44 cm. Jest roznica, prawda? Prawie 30 cm dluzsze niz w orionie ...

czekam na Wasze cenne opinie, dzięki, czerwcóweczka jola
        • jzabro Re: idealny wózek - co polecacie 03.06.04, 09:49
          Cześć Jolu! Wysyłam Ci cennik Jędrocha na priv. To są ceny po podwyżce VAT.
          Asia
          • jzabro Re: idealny wózek - co polecacie 03.06.04, 10:04
            Hej! Wysłałam, ale mam wątpliwości czy doszło. A ceny są chyba jednak sprzed
            podwyżki VAT, z 2002 roku, dopiero teraz to zauważyłam. Sorry!
            Asia
          • bursz do jzabro 03.06.04, 10:45
            Serdeczne dzięki Asiu,
            jurto jadę oglądać Jędrochy, choć wizualnie podoba mi się Orion Polaka.
            pozdrawiam, czerwcóweczka jola (38 tydz.)
    • emaja Re: idealny wózek - co polecacie 03.06.04, 10:12
      Bartatina chyba ma w gondoli regulowane oparcie .Ja urodziłam 19 06 i kupiłam
      wózek wielofunkcyjny z nosidłem .Lato było cieple i miałam wrażenie że
      maluszkowi było za gorąco w tym niedużym w sumie nosidle a bez było jakoś tak
      nie bardzo dla maluszka.W pażdzierniku miałam dość tego wózka i kupiłam gondolę
      inglesiny właśnie z oparciem w środku,jeżdziliśmy w niej do kwietnia .Zimą w
      kombinezonie i śpiworze mały wygodnie podróżował .Ja uwielbiałam ten wózek.A
      przed rozwiązaniem nie chciałm słyszeć o gondoli.Poza tym klasyczne wózki
      bardzo lekko się prowadzą i mają mięciutkie za zawieszenie.Później mieliśmy
      jeszcze kilka spacerówek(graco ,hauck, 2 parasolki inglesiny, Corrado i pierre
      cardine ) .Ale gondolkę polecam.
      • aniabasior Re: idealny wózek - co polecacie 03.06.04, 13:19
        Napisałam na adres gazetowy.W prawie tych spacerówek Dziekuje
        Ania
        anbas@wp.pl
    • emaja Re: idealny wózek - co polecacie 03.06.04, 10:16
      Poza tym nie kupiłam bym wózka który waży ponad 13 kg. Fajny jest jeszcze
      deltima Focus -wczoraj oglądałam w sklepie -dużo gondolka z oparciem ,dość
      miękkie zawieszenie i nawet spacerówka niezła.Szkoda że nie mam maleństwa bo
      bym go kupiła.
      • bursz do emaja 03.06.04, 10:50
        Jaki kupilaś ten wózek?
        Jeśli chodzi o Focusa, też o nim myślałam, ale wypada dość kiepsko na forum.
        Poza tym podobno takie przekładane spacerówki potem są mało użyteczne i średnio
        mi się podoba wizualnie.
        pozdrawiam i dzięki, czerwcówka.
        • emaja Re: do emaja 03.06.04, 19:38
          Ten pierwszy wózek który kupiłam to był Mikrus(to było 3 lata temu i nie było
          wtedy Oriona lub Voyagera) ale idea ta sama.Przekładana rączka nie sprawdziła
          się .Dobrze było gdy dziecko miałam przodem do siebie w drugą stronę wózek
          opornie się prowadził .Dziewczyny mają ten sam problem jeśli chodzi o Oriona
          itp wózki.Ale największym minusem wózka dla mnie było zawieszenie a raczej brak
          miękkiej amortyzacji,ja starałm się tak prowadzić aby dzieckiem jak najmniej
          trzęsło wskutek czego wracałam ze spaceru zmęczona .Poza tym moje dziecię
          wytrzymywało w wózku góra pół godziny ,później płacz i niosłam go na
          ręcach .Dlatego kupiłam gondolę na wachaczach i mały polubił spacery.Spacerówki
          w takich wózkach są może niezbyt fajne wizualnie ale sprawdzają się na
          wertepach.Ja bym polecała na początek gondolę -obojętnie jaką byle na miękkim
          zawieszeniu a potem na lato fajną ,droższą spacerówkę .Voyager deltima ma
          miękkie zawieszenie ale później taka ciężka spacerówka + dziecko dajmy na to
          10 kg + zakupy 5 kg to spory wysiłek przy pchaniu .I z zazdrością się zerka na
          lekkie graco ,inglesiny ,peg perego.
          Zwróć również uwagę na dostępność kosza na zakupy ja w Mikrusie gdy był
          rozłożony na płasko nie miałam swobodnego dostępu, w voyagerze chyba ten sam
          problem.
          Focusa nie znam tyle co po sklepie pojeżdziłam -ja mam sentyment teraz do
          gondoli i jako taki mi się podoba.A tak na marginesie to chciałm go kupić ale
          wtedy nie był zbyt popularny i w całym łódzkim województwie go nie było gdzie
          obejrzeć a w ciemno nie chciałam zamawiać.I kolory były fajniejsze niż teraz.
          Jaki wózek byś nie kupiła to i tak po kilku miesiącach zechcesz zmienić na
          inny .
          • aniabasior Re: do emaja 03.06.04, 20:57
            Tak to prawda Orion ,Adbor ,Adamex,Witpol,Mikrus,Deltim,Witpol.Maja twarde
            zawieszenia i cieżko prowadzi sie je rączka skierowana do budki,ciezko sie
            nagina wózek podchodząc z krawężnika na krawężnik i cieżko sie manewruje.Ale
            Jędrochy i te na pasach prowadzą się znakomicie nic dodać nic ująć.Są płynne
            ruchy.Lekko naciska się rączke a koła same sie dzwigaa ,super amortyzacja.Na
            moim linku jest pokazane że mam na pasach Pati i pompowane koła.Jak są chetne
            to sprzedam za 600 zł.NOWY.
            Pozdrawiam Ania
            anbas@wp.pl
    • carri Do jzabro!!! 03.06.04, 13:54
      Prześlij mi proszę nowy cennik Jędrocha. Dzięki!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka