Dodaj do ulubionych

Kappahl t-shirty 86/92 prośba o wymiary

15.09.11, 21:26
Zaszalałam trochę na Dniach Kappahl - chciałam wymienić trzylatkowi garderobę (głównie t-shirty z długim rękawem), bo z tego co ma na stanie wyrasta.
Nakupiłam bluzek 98/104 i wygląda w nich trochę jak sierota wink Chudzina straszna z niego to jedno ale rękawy też za długie. I teraz myślę czy jechac jutro i powyminiać wszystko na 86/92?
Macie doswiadczenie czy różnice pomiędzy rozmiarami sa aż tak duże?
A moze ktoś ma bluzki KAXS (te takie w paseczki lub jednokolorowe) 86/92 i mógłby wymierzyć?
Do najbliżego Kappahla mam 30 km wink
Obserwuj wątek
    • krasulas Re: Kappahl t-shirty 86/92 prośba o wymiary 15.09.11, 21:38
      wymiary mogę podać jutro...

ale mój raczej drobny prawie 3latek
      w rozm. 86.92 biega teraz - długie, krótkie rękawki, kol. KAXS nie tylko
      głównie ma ciuchy z KappAhla

w zapasie czekają romiar większe
      i niestety brak rozm. 92/98
      przeskok spory, ciuszki za duże
      czekamy

przyznam szczerze, że te aktualne z długim nie wszystkie są tej samej jakości (niektóre zaczynają wyglądać na przymaławe/bez zapasu)
      ale to też kwestia licznych prań...

raczej nie wymieniałabym

dodam, że kurtkę zimową KAXS mamy w rozm. 92 i ma zapas (letnia również!)

pzdr
      • uwielbiam_truskawki Re: Kappahl t-shirty 86/92 prośba o wymiary 15.09.11, 21:48
        Krasulas to mamy chyba podobne w gabarytach trzylatki smile
        Mój teraz chodzi głównie w Kappahlu - oni mają chyba jako nieliczni spodnie dresowe, które z tyłka mu nie spadają. Nawet Zara (dresy) mu spada.
        Ja wiem, ze to co kupiłam to na bank się przyda, ale problem jest w tym, ze on nie za bardzo będzie miał teraz w czym chodzić.... Jego aktualna szafa to bluzki i t-shirty z H&m w rozmiarze 86 i 92. Zaczynają być kuse.

• krasulas Re: Kappahl t-shirty 86/92 prośba o wymiary 15.09.11, 21:57
          z H&M też nosimy jeszcze 86 (oj malutkie zaczynają się robić, bardziej w domu wykorzystujemy) i 92 (które jest idealne).
          98 z każdej firmy jest za duże (chyba, że są to bluzy)
          taki etap przejściowy w rozmiarówce, dzieciaki średniaki i...
          • zielono_mi_15 Krasulas 15.09.11, 23:28
            Widzę, ze masz doświadczenie w chudzinkach.
            Gdzie kupujesz podkoszulki - takie na ramiączka? Nie takie - co jak sa dobre w szerz to nad pępkiem sie kończą a jak sa dobre wzdłuż to możnaby jeszcze pół dziecka w nie zapakować?
            A spodnie dresowe tylko Kappahl i niektóre modele H&Mowe?

• thmwag1 Re: Krasulas 16.09.11, 08:21
              Mam na stanie chudziaka i średniaka. Ale bez względu na gabaryty polecam bieliznę z lidla.
              Często są właśnie komplety podkoszulka i majteczki. Cena doskonała, jakość też smile
            • krasulas Re: Krasulas 16.09.11, 09:10
              podkoszulki... nie używamysmile
              do tej pory zakładałam zwykłą koszulkę, albo jeszcze body (w ubiegłą zimę, bo pieluchowy był)
              także... teraz zaczniemy zaopatrywać się w ten typ bielizny - bo faktycznie na zimę warto...
              mamy 2szt z Lidla i są bardzo ok - wąskawe, długie, dobre gatunkowo, ale już maławe (syn nosił je latemsmile)
              dziewczyny chwalą Mothercare - ale u mnie nie ma sklepu
              dzisiaj będę w KappAhlu - właśnie po spodnie dresowe
              mamy jedne, ale z działu niemowlęcego na 86cm (turkusowe, więc często brudne/prane)
              zobaczę te najtansze za bodajże 34,99zł (nie wiem czy warte zakupu) - dzisiaj kosztować będą ok. 26zł
              • zielono_mi_15 Re: Krasulas 16.09.11, 20:43
                Podkoszulki z mothercare kupowałam. Są ok. 5 sztuk kosztuje 55 zł więc do zaakceptowania.
                Fajne są w H&M ale one kosztują 19,90 sztuka i są dużo większe (2-4 lata) leżą i czekają.
                Bieliznę z lidla kupiłam raz i mi nie odpowiadała. Bardzo rozciągała się i nie wracała do pierwotnego kształtu sad A ze lidl daleko to nie opłaca sie jechać by tylko sprawdzić.
                A pojechałam dziś jednak do Kappahla - mniejszy rozmiar jest dużo mniejszy wiec nic nie wymieniłam. Na półkach pustki już były.
                ALe mają fajne dla chudzielców takie spodnio-getry polarkowe - mogą zastąpić dresy.
                • kinga_owca Re: Krasulas 16.09.11, 21:38
                  na swojego chudziaka kupuję podkoszulki z mothercare, takie 3paki, na wyprzedaży, ale kupuję rozmiar większe niż majtki żeby były dłuższe
                  dla chudziaków dobre są rzeczy z Reserved, ale to na naprawdę chude i długie dzieci wink
                  Marks & Spencer ma też wąskie w pasie spodnie
                • krasulas Re: Krasulas 16.09.11, 22:30
                  a ja dzisiaj spodnie dresowe kupiłam na 98cm
                  na 92 takie nieco maławe były...
                  podkoszulki ... będziemy szukać
                  pzdr
                  • uwielbiam_truskawki Re: Krasulas 16.09.11, 23:10
                    Też kupujemy teraz na 98. Zresztą oni zmienili fasony spodni i większosc dresowych ma teraz taki jakby obniżony krok, poprzez wszyscie dodatkowego kawałka materiału.
                    • krasulas Re: Krasulas 17.09.11, 08:07
                      no włąsnie
                      w cenie 34,99zł są dwa fasony dresiaków - jedne milsze nieco w dotyku, z dodatkowym wszyciem materiałowym, tzw. zewnętrznym szwem... są jednak cieńsze, wg mnie genialne do p-kola, pod spodnie od kombinezonu...
                      drugie są klasyczne - grube/mięsiste i bez materiałowej wkładki...
                      te kupiłam
                      z drugiego fasonu była rozmiarówka wyprzedana mocno

a asortyment wóenizmocno przebrany - niektóre wieszaki pustawe... została sama drożyzna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka