Dodaj do ulubionych

Deichmann pomocy

17.09.11, 09:53
Kurcze dziewczyny mam problem może ktoś coś mi doradzi, oprócz krytyki mojej głupoty.
A więc mój problem jest taki;
Wczoraj wróciłam z Ustronia chodziłam sobie po góreczkach ( z 2 dzieci 3l i 16miesięcy wózek) w butach ww. firmy i niestety popękały mi i rozkleiły czuby w nich.
Zostały zakupione 16czerwca tego roku, założone dosłownie z 10x.
Przyjechałam do domu umyła je wsadziłam do pudełka oryginalnego z paragonem i w reklamówkę ichnią wink i zostawiłam w przedpokoju , dziś miałam je reklamować.
Tylko niestety mój maluch 16m zaciekawiony co stoi w tej reklamówce wyjął buty i z nich karteczkę włożył do buzi wymamlał. Paragon nie przypomina paragonu z deichmana nic nie widać bo wszystko wycyckał, zostało potwierdzenie z karty i jak konserwować but.
Dzwoniłam do pani sprzedawczynie zapytaniem o tą reklamację stwierdziła że nie da się bez paragonu, mam jeszcze spróbować u kierownika we wtorek, jak myślicie będzie ok buty kosztowały 79zł trochę szkoda jak nie uwzględnią reklamacji. Zależy mi na tych butach bo bardzo wygodne. Jakich argumentów użyć by doszło do reklamacji.
Może miał ktoś taką sytuację ???
Obserwuj wątek
    • a-e-p Re: Deichmann pomocy 17.09.11, 10:02
      smile

www.goldenline.pl/forum/843242/czy-wyciag-z-konta-bankowego-moze-byc-podstawa-reklamacji
      Mysle ze to Ci pomoze. Wyciag z karty jest podstawa do reklamacji. W razie czego dzwon do rzecznika w swoim miescie.
    • aurinko Re: Deichmann pomocy 17.09.11, 10:05
      Jeśli płaciłaś kartą to z wyciągu z karty możesz zrobić wydruk z nazwą sklepu i kwotą płatności, ja tak zrobiłam w innym sklepie i się udało ale musiałam pisać specjalne pismo do centrali. Pogadaj z kierownikiem i zapytaj go jak on może Ci pomóc rozwiązać ten problem.
      • syka7 Re: Deichmann pomocy 17.09.11, 10:51
        Dziękuję
        za pomocne informacje
    • johana75 Re: Deichmann pomocy 17.09.11, 17:45
      Na własne oczy widziałam kiedys jak pani w w/w sklepie odzyskiwala literki z pragonu który byl wyblakły. Nie wiem w jakim stanie twoj jest bo jesli jest suchy i prosty to da sie a jesli jest wymemlana kulka to się nie da. Robiła to zapalniczką, paragon wybarwił sie na szaro a wyblakle literki zostaly białe ;P
      • alcea3 Re: Deichmann pomocy 17.09.11, 19:56
        Dokładnie wyciąg z karty równiez moze byc podstawą do reklamacji, choc w sklepie beda zaprzeczac,.. wiadomo dlaczego smile
      • syka7 Re: Deichmann pomocy 17.09.11, 20:14
        Niestety nic do odzyskania kulka wymiętolona na maksa, jestem zła bo na moment go straciłam z oka i już, mogłam dać gdzieś wyżej no trudno zobaczymy ww wtorek co kierownik powie.

syka7 Zabrze
    • pelasia_0 Re: Deichmann pomocy 17.09.11, 20:23
      Moja siostra reklamowała kiedyś buty właśnie w Deichmannie na podstawie potwierdzenia z karty. Nie było żadnego problemu. Może jakaś niedoinformowana pani odebrała telefon smile
      • syka7 Re: Deichmann pomocy 21.09.11, 21:55
        Dziewczyny udało się mam nowe buty kierownik uznał reklamację na podstawie wyciągu z karty.
        Dziękuję wszystkim za zainteresowanie moją sprawą.
        • aurinko Re: Deichmann pomocy 21.09.11, 23:01
          Super że Ci załatwili reklamację bez problemu smile

Ja dziś oddałam córki buty do reklamacji, rozkleiły się po 3 mcach używania, dostałam od ręki zwrot gotówki bo pani stwierdziła, że sklejać nie ma sensu smile Wydaje się, że Deichmann po ludzku traktuje reklamujących obuwie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka