Dodaj do ulubionych

Salewa kurtki i inne

19.09.11, 11:27
Ostatnio na forum pojawił się watek wychwalający Reimę, a może jest ktoś kto zna odzież Salewa? Jestem ciekawa jak sprawdza się ich system "rosnącej odzieży". Jeśli rzeczywiście starcza na 2 - 3 lata to chyba Salewa byłaby korzystniejszą opcją finansowa niż Reima. Gdzie można kupić Salewę?
Szukam właśnie kurtki dla chłopca. Spodnie mamy - dobre są jeszcze od kombinezonu z poprzedniego roku. Potrzebna jest kurtka - idealnie jesli nadawałaby się zarówno na codzień (zimę w mieście i weekendowe szaleństwa na śniegu) jak i na krótki wyjazd w góry - dla początkującego narciarza oraz miała ciekawą kolorystykę i wzór. Chyba za dużo wymagam bo nic takiego nie mogę znaleźć.
Obserwuj wątek
    • helly.g Re: Salewa kurtki i inne 19.09.11, 11:41
      Ja mam kilka ubrań Salewy. Nie ukrywam i zachwalam, bo rzeczywiście spełniają moje oczekiwania. W ubiegłym roku kupiłam córce zestaw na zimę i myślę, że skorzysta z niego nie tylko w tym roku, ale i przyszłym. Może w przyszłym coś nowego dokupimy, żeby się nie znudziła, choć skoro ja nie mogę się tak szybko znudzić i noszę swoje kurtki po kilka lat wink
      Pierwsze spodnie letnie miałam dzięki rodzinie z Niemiec, bo tam ta marka jest bardziej popularna. I dlatego mogłam "zaryzykować" w Polsce zakup zimowego zestawu. Choć znalazłam tylko 2 miejsca z ubraniami dziecinnymi Salewy. Dla dorosłych bywają w Intersporcie, dla dzieci tylko w małym wędrowniku i polarsporcie.
    • lula_p Re: Salewa kurtki i inne 19.09.11, 14:33
      Z dziecięcą odzieżą salewy się nie spotkałam, ale firmę znam od lat, mam/miałam kilka rzeczy tej firmy, fajne, dobre jakościowo.
    • jmk_pm Re: Salewa kurtki i inne 21.09.11, 10:37
      Salewa to niemiecka firma wykupiona przez Włochów z kilkudziesięcioletnią tradycją. Ich specjalnością jest odzież dla pasjonatów górskich: wspinaczy, alpinistów i narciarzy. Dostarczają sprzęt i odzież m.in. polskiemu TOPR. Rosnące ubrania dla dzieci to sprawdzony pomysł na dłuższe używanie świetnej jakościowo odzieży. Więcej informacji o systemie można znaleźć tutaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka