Dodaj do ulubionych

Worki próżniowe - pytanie.

25.09.11, 23:19
Czy worki próżniowe są wielokrotnego użytku? Macie jakichś sprawdzonych sprzedwaców na allegro?
Obserwuj wątek
    • magdalenca78 Re: Worki próżniowe - pytanie. 26.09.11, 06:27
      Kupowałam na allegro, ale nie polecę; powietrze ucieka, troche mniej miejsca ciuchy zajmują, ale nei tak, jak zaraz po odessaniu, z połowe albo i więcej objętosci wróciło crying Moze ja nie umiem tego dobrze zrobic, ale męczylam sie z tym ustrojstwem długo, a i tak ucieka mi gdzies chyba na tym boku z suwakiem sad
      • emma_me Re: Worki próżniowe - pytanie. 26.09.11, 08:23
        ja jestem wielką fanką worków próżniowych. Jeśli powietrze ucieka z nowego worka to znaczy, że worek został źle zamknięty lub jest uszkodzony. W naszym przypadku worki starczają na max 2 lata, otwieram je sezonowo, w lato trzymam w nich ubrania zimowe w zimę letnie, do tego kołdry, mniej używaną poście . Mam ich kilkanaście. Pierwsze z moich worków, to były worki kupione w tchibo - nie były złe. Ale potem kupiłam w biedronce za bardzo małe pieniądze - chyba 13 zł za dwa worki i są porównywalnej jakości te kupione w tchibo ( może ciut folia jest cieńsza).
    • sopcia Re: Worki próżniowe - pytanie. 26.09.11, 21:01
      Jakiś czas temu kupowałam tu: uporzadkuj.pl/pol_m_GARDEROBA_Pojemniki-pokrowce-organizery-163.html i sprawdzają się doskonale. Niestety nie wiem czy im się skończyły czy to tylko chwilowy brak.
      • gojapio Re: Worki próżniowe - pytanie. 26.09.11, 22:26
        Kupiłam niedawno realowe (19 za dwa) i przy pierwszym użyciu tez po kilku tygodniach troche uszlo. Odpompowalam drugi raz i obserwuje - ale przekonana nie jestem, wiec przylaczam się do prośby o sprawdzone namiary
    • szarlotka77 Re: Worki próżniowe - pytanie. 26.09.11, 22:32
      I ja jestem fanką tego cudownego wynalazku - trzymam w tym ubrania dzieci, kołdry, koce. Pierwsze kupiłam w Jysku - badziew straszny - torby zamyka się na suwak i potem samemu wyciska powietrze - oczywiście po 24h powietrze wróciło i nici z próżni. Następne kupiłam pod halą Banacha w warszawie w stoisku gdzie babka sprzedaje różnego rodzaju torby, te są włoskie z grubej folii, zamykane na suwak, z specjalnym pokrętłem do któego wsadzasz odkurzacz wyciągasz powietrze, zakręcasz kapsel i gotowe. Kupuję u niej te największe czyli 110x70. Chyba jest też na allegro ale nie znam jej nicka.
      • magdalenca78 Re: Worki próżniowe - pytanie. 27.09.11, 06:30
        Te moje są własnie takie, pamietam, ze na opakowaniu były włoskie napisy, maja suwak i to pokrętło.
        Spróbuje odessac jeszcze raz i zobacze co sie stanie.
    • bigmama647 Re: Worki próżniowe - pytanie. 27.09.11, 00:26
      kurczę może zajrzy ktoś ze sprwdzonym allegrowym źródłem. ja kupiłam raz ale trafłam na badziew sad a na początku było tak pięknie, wszystko dużo mniejsze. szkoda że to szczęście nie trwało długo
      • bestraga Re: Worki próżniowe - pytanie. 11.12.11, 16:20
        te wyciskane torby sa dobre do pakowania walizki na wyjazd i powrót i właśnie ich zaleta jest ze nie potrzeba odkurzacza do wyssania powietrza. ciskamy ręcznie, wkładamy do walizki i zamykamy bez siadania na niej .
        Inne worki próżniowe są do przechowywania w domu. Używam regularnie , jakości są różnej, ale używam już kilka lat.Po odessaniu składam jedno na drugie , w ciasnej przestrzeni i nie maja gdzie się rozszerzać wiec pozostają "próżniowe ".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka