magdallena5 Re: Bardzo pilne -do Pinik! 26.05.04, 21:04 Wiem że byłaś kiedyś w posiadaniu wózka teutonia toni a teraz posiadasz wózeczek allegro plus.Chciałam zapytać który z tych wózków ma większe siedzisko i oparcie i który jest solidniejszy?Mój synek ma niecałe 2 latka ,jest dosyć spory i w allegro plus wygląda trochę śmiesznie tak jakby był za duży do tego wózka.Wiem również ,że niebyłaś zadowolona z teutoni .Zależy mi na w miarę wygodnym wózku dla dziecka .Chociaż wiem ,że będzie to trudne bo wózki przewozowe są z reguły małe i nie tak wygodne jak większe spacerówki.Mam dylemat bo prawie nic mi się niepodoba a to co jest ogólnie dostępne na naszym rynku jest mało gustowne i byle jakie.Bardzo proszę o obiektywną ocenę i napisanie różnic między tymi dwoma wózkami.Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Bardzo pilne -do Pinik! 26.05.04, 22:04 Hej, widzialam dzis, ze na forum jest toni do sprzedania Ja tego wozka absolutnie nie polecam (ale o tym pewnie juz czytalas). Ani nie jest dobry dla malych, ani dla duzych dzieci. Ma siedzonko kubelkowe!!! I siatka na zakupy (taka torba na ramie zdejmowana ze stalaza jest nim beznacdziejna! Super trudno ja spakowac, a stawiac jeszcze cos na stelazu... nie radze). Wydaje mi sie, ze toni dziecko moze zawadzac glowa o budke. W allegro da sie ja przesunac w gore. Toni jest znacznie miekszym wozkiem, ale tego dla duzego dziecka nie potrzebujesz. Za to latwiej sie tonim podbija przednie kola i nim manewruje. Sklada sie jednak troche trudniej ( kilku krokach). Jest ciezszy niz allegro. Solidniejszy jest chyba toni, ale allegro jest naprawde ok. Jedyne, co mnie przeszkadza, to nie za latwe podnoszenie przednich kolek, jak siedzi w nim dziecko. Jesli cie na to stac, to bez wahania kupilabym PP Pliko P3, albo tanszy wozek, a naprawde komfortowy ABC Design tempo light (nawet jesli ich wyglad cie nie zachwyca). To tyle przychodzi mi do glowy... Odpowiedz Link Zgłoś