Dodaj do ulubionych

garnki z nienagrzwającymi rączkami indukcja

12.10.11, 00:25
Zainstalowałam sobie płytę indukcyjną i żaden z moich garnków nie działa, więc pilnie muszę zakupić jakiś zestaw, ale zależy mi, aby rączki się nie nagrzewały. I jeszcze, aby nie miały termostatów, bo nie chce mi się myć pokrywek ręcznie, ani odkręcać termostatów do każdego zmywania.

Z tego co widzę teraz pełno jest wszędzie garnków do indukcji z metalowami rączkami, ale jakoś nie mogę uwierzyć, że one się nie nagrzewają - ma ktoś może takie rozwiązanie?

Będę wdzięczna za szybką pomoc.
Obserwuj wątek
    • majarzeszow Re: garnki z nienagrzwającymi rączkami indukcja 12.10.11, 05:48
      z tanszych mam garnki indukcyjne z IKEI, z drozszych San Ignacio. zadne raczki i uszy sie nie nagrzewaja. i w ogole indukcja to swietna sprawa !
      • stalchem1 Garnki polecam - indukcja 29.10.11, 16:06
        BERGHOFF garnki ma super:
        BERGHOFF garnki

HOFFBURG wysoka półka:
        HOFFBURG garnki

KINGHOFF tanie dobre:
        KINGHOFF garnki
    • areola82 Re: garnki z nienagrzwającymi rączkami indukcja 12.10.11, 06:49
      ja mam z tefala i też się nie nagrzewają
      • panna_dziewanna który tefal? 12.10.11, 10:18
        Ale który tefal, bo są różne rodzaje?
        • dankadawid Re: który tefal? 12.10.11, 17:51
          allegro.pl/garnki-tefal-classica-c842-inox-indukcja-nowosc-i1850125325.html
          • panna_dziewanna Re: który tefal? 12.10.11, 22:29
            Chciałam się jeszcze zapytać czy uchwyt od pokrywki garnka się nagrzewa, czy nie? To znaczy czy w trakcie gotowania można podnieść pokrywkę za rączkę bez używania rękawicy?
            • areola82 Re: który tefal? 12.10.11, 22:46
              ma te same które zalinkowała poprzedniczka, rączka od pokrywki się nie nagrzewa.
            • dankadawid Re: który tefal? 13.10.11, 13:09
              Też sie tego obawiałam przed zakupem tych garnków ale zupełnie niepotrzebnie. Uchwyty nie nagrzewają się to spora wygoda. Można spokojnie podnieść "z ognia" garnek bez używania rękawic smile
    • dankadawid Re: garnki z nienagrzwającymi rączkami indukcja 12.10.11, 09:23
      Również polecam TEFAL
    • silje78 Re: garnki z nienagrzwającymi rączkami indukcja 12.10.11, 09:34
      ja polecam tefal, a odradzam bergner. tych pierwszych chyba nie trzeba reklamować. ja mam akurat ingenio do indukcji. co do bergnera to pod zwględem nagrzewania spełnią twoje oczekiwania. rączki, pomimo stali, nie nagrzewają się, co do reszty to porażka. na garnkach pojawiły się wykwity rdzy po pierwszym gotowaniu. to tak na wypadek gdyby przyszło ci do głowy je kupić sad .
    • leneczkaz Re: garnki z nienagrzwającymi rączkami indukcja 12.10.11, 09:38
      Berghoff Virgo - rewelacyjne garnki.
      • mag2004 Re: garnki z nienagrzwającymi rączkami indukcja 12.10.11, 10:28
        witam,

a ja mam berghoffa linię Cosmo czy jakoś tak - nagrzewają się okropnie, także odradzam,

pozdrawiam,
        Asia, mama Michałka, Uli i Adasia
        • gwiazdka1977 Re: garnki z nienagrzwającymi rączkami indukcja 12.10.11, 10:56

ja mam garnki niemieckiej firmy ELO również z metalowymi rączkami , używam juz 3 lata sa jak nowe , myje w zmywarce
          nigdy sie nie nagrzały , jednak indukcja to nie gazówka która grzała także boki

swoje kupilam w niemczech ale widzę że w polsce też są
          www.elopol.pl/index.php?site=products,85,0,0&PHPSESSID=c18a647016a8906a70a9a1535b3a2b9c
          • anyx27 IKEA 365+ 12.10.11, 12:39
            Taki komplet kosztuje 179,99zł. Mam od 1.5 roku i jestem bardzo zadowolona smile

https://www.ikea.com/pl/pl/images/products/ikea--komplet-naczyn--szt__67813_PE181748_S4.jpg
          • panna_dziewanna gwiazdka1977 12.10.11, 22:28
            Chciałam się jeszcze zapytać czy uchwyt od pokrywki garnka się nagrzewa, czy nie? To znaczy czy w trakcie gotowania można podnieść pokrywkę za rączkę bez używania rękawicy?
      • panna_dziewanna leneczkaz 12.10.11, 22:30
        Ale masz te granki ceramiczne czy stalowe? Jeśli ceramiczne, to nie przeszkadza Ci ich ciężar? Czy pokrywki dajesz radę myć w zmywarce?
        • leneczkaz Re: leneczkaz 13.10.11, 08:53
          Ceramiczne. Nie są jakieś okrutnie ciężkie. Fakt, że jak mama mi coś przyniesie w garnku z Auchan to leciuteńki, ale pali po minucie a reszta jedzenia zimna. Te garnki grzeją równomiernie, na indukcji błyskawicznie jak masz kółeczko w powerem wink.. Super się z nich odlewa bo mają dziurki w przykrywce.. No i są ładne. Najcięższa w sumie jest duża patelnia bo podnieść ją z daniem 1 ręką jest ciężko, ale ma uchwyt z drugiej strony.
          Myję i garnki i przykrywki w zmywarce.
    • ktosco Re: garnki z nienagrzwającymi rączkami indukcja 12.10.11, 10:49
      fissler nie nagrzewaja
      • gosjana Re: garnki z nienagrzwającymi rączkami indukcja 12.10.11, 13:24
        ok kilku lat użytkuję garnki Fissler, metalowe uchwyty nie nagrzewają się
    • monalisa-is-one Re: garnki z nienagrzwającymi rączkami indukcja 19.10.11, 11:14
      Ostatnio oglądałam takie garnki: www.sztucce.pl/570,fissler-luksusowe-garnki-intensa-5-garnkow-9-szt.html Mają w pokrywkę wmontowany pomiar temperatury wewnątrz i składane rączki. Jednak są drogie. To już inwestycja na lata jeśli kogoś stać..
    • stalchem1 Re: garnki z nienagrzwającymi rączkami indukcja 29.10.11, 16:06
      BERGHOFF garnki ma super:
      BERGHOFF garnki

HOFFBURG wysoka półka:
      HOFFBURG garnki

KINGHOFF tanie dobre:
      KINGHOFF garnki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka