Dodaj do ulubionych

Emu dla 10 latki

13.10.11, 22:32
Córka bardzo chce EMU, mierzyłyśmy dzisiaj, rozmiar 39 jest ok. Buty odłożone do jutra, czekają na kupon z Avanti. I moje pytanie, czy to fajne buty na jesień i zimę? Wiem, że nadają się na mrozy, a na suchą jesień? Na mokrą zimę kupiłam superfity z goretexem. A te Emu po prostu jej się strasznie podobają. Może Wasze córki lub Wy macie. Ja się nigdy nimi nie interesowałam, bo one nie do mojej figury, ale może warte są zakupu?
Obserwuj wątek
    • minkapinka Re: Emu dla 10 latki 13.10.11, 22:37
      warto smile Kupiłam córce rok temu i nie chciała w zadnych innych butach chodzic. Nadaja się na suchą jesien, a ja juz wczoraj swoje wieczorem załozyłam, na szybko, do samochodu smile
    • makoc Re: Emu dla 10 latki 13.10.11, 23:30
      my z córką (7 lat) nosimy od roku (teraz tez już zakładam). Jesteśmy zadowolone, bo sa cieplutkie i wygodne. Ja dodatkowo usztywnilam im pięty (w shaffashoes stacjonarnym mieli taka opcje) wiec córka nie koślawiła nóg. Jedyny problem to utrzymanie czystości. Mam ciemny brąz i sa ok (czasem tylko sól zostaje), ale córki bladoróżowe juz po miesiącu noszenia wygladały okropnie, jakby z pięc sezonów miały.Czyszczenie nic nie pomaga. I ona zniszczyła je tez mocno mechanicznie (szwy od wewntrznej strony łydki sie przetarły). Także dla dziecka specjalnie nie polecam, a na pewno nie jasne!
      No i oczywiscie nosimy je tylko gdy jest sucho!
    • abigail83 Re: Emu dla 10 latki 13.10.11, 23:55
      Emu sie koslawia,gdy sa za duze. Dlatego nalezy kupowac rozmiar mniejsze,tak by na poczatku miec ciasno-po kilku wlozenuach welna sie ubije a buty dopasuja. Ot caly sekret.
      Jeslu sie b ubrudza mozna wyprac w pralce i suszyc nadawszy ksztalt.
      • paliwodaj Re: Emu dla 10 latki 14.10.11, 04:49
        kup, dziecko bedzie zadowolone. Moja 3 latka miala w zeszlym roku wysokie emu i to byly buty najczesciej noszone ostatniej zimy. Sama mam 2 pary i tez je uwielbiam
        Poluje na jakies dla corki na te zime, pojawily sie teraz jakies ukala by emu, ale nie wiem dokladnie jak one maja sie do emu
        • annka78 Re: Emu dla 10 latki 14.10.11, 10:24
          Moja 6-latka ma Emu -biedronki - właśnie wyciągnęłyśmy - chyba będą dobre też w tym roku. Bardzo fajne są, wygodne, na jesień są ok, gdy zimno, wietrznie, ale nie mokro. W zimę na mróz albo gdy nie ma śniegu też. Są baaaardzo wygodne, ja też takie noszę.
          • sanka03 Re: Emu dla 10 latki 14.10.11, 14:04
            Napisz proszę z ktorego sklepu kupon z avanti na Emu? w venezii są ?
            Moj syn nosi te buty od 3 r.ż ( teraz ma juz 8) . i innych nie chce ( ja sie nie dziwię bo samej mi ciężko zamieniać emu na obcasy)
            Ale tylko orginalne - miał 2 razy jakies podroby i starczały na 2-3 miesiące
            • mira31 Emu kupione 14.10.11, 16:14
              Bardzo dziękuję za wypowiedzi. Kupiłyśmy przed chwilą buty. Sklep barakuda, zniżka -20% na kupon avanti. Miałyśmy odłożone czarne 39, ale po wypowiedziach z tego wątku wzięłyśmy 38. I te były w granacie, córce się najbardziej podobały. Zdjęła skarpetki i już w nich pomyka. Jesteście nieocenione.
              • abigail83 Re: Emu kupione 14.10.11, 16:58
                Supersmile to mam jeszcze jedna rade-niech mloda sie z butami na 24h rozstaniewink kup spray impregnujacy,sa specjalne emu,ale ja np uzywam kiwi multipurpose protection czy jakos tak. Spryskaj buty hojnie i odstaw na min 24h zeby impregnat wysechl i sie przyjal. Nie przemokna nawet gdy mloda zlapie gorsza pogoda,i nie beda sie brudzic. Warto powtarzac ten zabieg co 2-3 mies
                • minnie8 Re: Emu kupione 14.10.11, 19:40
                  No właśnie ja też noszę się z zamiarem kupna emu dla mojej(mnie się straaaasznie podobają i dla mnie ale niestety emu nie mają obcasów a ja "na płasko" chadzać nie potrafię sad
                  No i tak myślę czy emu sie nie koślawią jak te wszystkie emupochodne (miałyśmy kiedyś jak Nadia miała z 5 lat i po trzykrotnym uzyciu poszły w odstawkę bo patrzeć nie mogłam jak stawia nogi w tych butach)No ale ja ciągle "choruję" na emu....Zresztą póki co zamówiłam jej (znowu emupochodne...) z Nexta (nie mogłam się oprzeć)...najwyżej...zawsze to tylko stówka a nie cztery...
                  No i jak Wasze spostrzeżenia kochane??
              • minnie8 Re: Emu kupione 14.10.11, 20:04
                mira 31...
                a tak poza konkursem...Moja Młoda w styczniu skończy 10 lat ma 135 cm wzrostu i zastanawiam się czy kupić dla niej emu w roz 32 czy 33.Ty kupiłaś rozmiar 38.To ile Twoja ma wzrostu???
                • kostruszka Re: Emu kupione 14.10.11, 21:57
                  Ja wprawdzie nie mira wink, ale moja moja córka (w grudniu 11 lat) ma 154 cm wzrostu, a emu w rozmiarze 39
                  • minnie8 Re: Emu kupione 14.10.11, 22:09
                    ale rozumiem ,że buty innych firm kupujesz w rozmiarze takim samym (=ecco 39,=primigi 39,=naturino 39...?.
                • emtii Re: Emu kupione 14.10.11, 22:21
                  Ja też nie mira 31,ale moja córka 8 lat 4 m-ce ma 134 cm wzrostu i zarówno emu jak i ecco w rozm.34.
                  • mira31 Re: Emu kupione 14.10.11, 23:06
                    Moja córka ma 10 lat i 4 m-ce, wzrost ok. 152 cm, emu kupiłyśmy 38, bo zgodnie ze słowami jednej z emam powinny być leciutko ciasnawe, większość butów ma na 39, w tym superfity na zimę, ale ecco winter queen były dobre na długość 40, jednak one są mniejsze niż typowe. Wracając do EMU, mi te buty nigdy się nie podobały pewnie dlatego, że mam daleko nie szczupłe nogi, ale na zgrabnych wyglągają nienajgorzej. Zapłaciłam za nie 280 pln po zniżce avanti, model ten średni do połowy łydki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka