Dodaj do ulubionych

Materac - pomóżcie

16.10.11, 00:40
jestem na etapie poszukiwań materacy dla dzieci (5 i 7 lat). Co myślicie o tym z ikeii www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30139982/ jest na pewno tańszy niż lateksowe innych firm ale czy jest dobry w porównaniu z innymi firmami?
Biorę pod uwagę jeszcze ten z Koła sprężynowy
www.mkfoam.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=39:venus&Itemid=103 albo taki
www.meble-marzenie.pl/materace-wysokoelastyczne-materac-late-forte-3-13-28-16.html
www.meble-marzenie.pl/materace-wysokoelastyczne-materac-vero-forte-jedenszesc,-vero-forte-jedenosiem-3-13-28-20.html
Wiem, że było dużo wątków na temat materacy ale nie mogę się zdecydować, wydatek nie mały, bo muszę kupić dwa i chciałabym żeby były wygodne dla dzieciaków, rozpiętość cenowa między firmami też duża więc naprawdę trudno wybrać. Które się u was najlepiej sprawdziły i gdzie kupowałyście?
Obserwuj wątek
    • szurkas Re: Materac - pomóżcie 16.10.11, 08:53
      www.traumeland.pl/porady.htm
      Teraz polecaja materace lateksowe, z termopianka lub zimna pianka.
    • ktosco Re: Materac - pomóżcie 16.10.11, 09:20
      Nie wiem skad Jestes ? ale najlepiej wybrac sie z dziecmi do sklepu .Ty sie poloz na materacu i dzieci. Zanim kupisz materac musisz go sprawdzic. Ja polecam wszystkie te piankowe,lataksowe itp.
      • an-nika Re: Materac - pomóżcie 16.10.11, 10:48
        Z tego co zdążyłam się zorientować w temacie nie poleca się materaców sprężynowych dla dzieci z uwagi na inny nacisk na strefy materaca. Polecane są pianki termo i lateks. Niedawno szukałam dla 6-latki tyle, że do łóżka z ikei rozsuwanego. Kupiłam w JYSK zwykły dość gruby piankowy, gdyż musiałam go dociąć do nietypowego rozmiaru ok. 168 cm. Właśnie wtedy oglądałam fajny materac z pianki termoelastycznej, który pewnie bym kupiła gdyby łóżko córy było rozsunięte na max. Materac był super - grubość 18 cm - średnio twardy, córa leżała na nim mówiła, że jest bardzo wygodny. Z tego co pamiętam rozmiar 80x200 kosztował 450 a 90x200 chyba 500 zł. Materac był wtedy w promocji - cena regularna była ok. 900 i 1000. Z tym, że w JYSK często mają różne promocje. Dodam, że gdybym miała wybierać materac na powiedzmy 10 lat na pewno kupiłabym ten z pianki termo. Zakładam, że córa pośpi jeszcze ze dwa lata na tej długości. Mogę jeszcze dodać, że ten piankowy, który kupiłam za 150 zł naprawdę pozytywnie mnie zaskoczył - grubość ok 13 cm, pianka mocno spieniona, wygodny, nawet osoba dorosła wygodnie może na nim spać. Ale u nas to jest materac pewnie na 2 lata.
        • dunia34 Re: Materac - pomóżcie 16.10.11, 22:34
          > Z tego co zdążyłam się zorientować w temacie nie poleca się materaców sprężynow
          > ych dla dzieci z uwagi na inny nacisk na strefy materaca.
          Czy to chodzi tylko o te strefy czy ogólnie sprężynowe są nie wskazane dla dzieci. Ten zalinkowany materac z KOŁA może być w jednej strefie dlatego się nim zainteresowałam.
          Słyszałam też, że materace lateksowe i pianki muszą mieć ruchomy stelaż, a u nas będą deski. Co o tym sądzicie, naprawdę może się materac odkształcić? Chciałabym, żeby materac posłużył na dłużej, bo łóżka 90/200 więc chłopaki szybko z nich nie wyrosną. A ten lateksowy z ikeii coś warty, bo różne są opinie o ich materacach.
          • dunia34 Re: Materac - pomóżcie 19.10.11, 23:19
            up
            • conosida Re: Materac - pomóżcie 20.10.11, 08:45
              Gdybyś była z Poznania mogłabym pomóc, niestety nie mogę pisać na forum co i jak.
              • dunia34 Re: Materac - pomóżcie 21.10.11, 00:18
                conosida jestem z Warszawy, jak możesz to napisz na maila gazetowego
                • eliszka25 Re: Materac - pomóżcie 21.10.11, 08:17
                  materac jak najbardziej moze sie odksztalcic. wczesniejszy materac, ktory mielismy "wylezal" sie po stronie meza tak, ze smielismy sie, ze to materac dla ciezarnych. akuratk w ciazy bylam i moglam w tym miejscu spac na brzuchu, bo brzuch sie chowal w dziure w materacu, a wcale specjalnie dlugo go nie mielismy.

zarowno dla nas, jak i dla dzieci mamy materace z ikei i jestem bardzo zadowolona. ale my preferujemy materace wlasnie sprezynowe i wszystkie mamy wlasnie takie. mlodszy spi na materacu po starszym bracie. materac w uzyciu juz 5 lat i nie ma na nim najmniejszego sladu "wylezenia". starszy ma materac 3-czesciowy do lozka rosnacego i tez jest zadowolony. jak sie zdarzylo, ze ja musialam sie przespac na tym lozku, to spalo mi sie bardzo wygodnie. jeden i drugi synek bardzo lubi swoje lozko, wiec mysle, ze spi im sie wygodnie. dlatego ja materace z ikei polecam jak najbardziej, ale sprezynowe, bo wg. mnie najwygodniejsze i najmniej narazone na "wylezenie". jednak najlepiej, jak juz ktos wyzej radzil, isc do sklepu i polezec na wybranym materacu. my spedzilismy w ikei chyba z 2 godz. lezac na roznych materacach, az wybralismy ten najwygodniejszy dla nas. synek, wtedy niespelna roczny, mial przy tym niesamowita radoche smile.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka