Dodaj do ulubionych

Heros Konstruktor dla 3 latka?

24.10.11, 15:41
Witam, czy ktoś się spotkał z tym zestawem do majsterkowania ==> KLIK . Jak jakość, warto kupić dla 3 latka lubiącego majsterkować?
Obserwuj wątek
    • eesti_2005 Re: Heros Konstruktor dla 3 latka? 24.10.11, 16:19
      My kupiliśmy ten zestaw dla dwulatka. Jakość bardzo dobra. Wg mnie warto.
      • annek2 Re: Heros Konstruktor dla 3 latka? 24.10.11, 18:58
        eesti_2005 napisała:

> My kupiliśmy ten zestaw dla dwulatka. Jakość bardzo dobra. Wg mnie warto.

Dzięki za opinię, ale czy dwulatek potrafił już coś z tego sklecić? Ja zastanawiam się czy nie za trudne te klocki dla 3 latka.
        • eesti_2005 Re: Heros Konstruktor dla 3 latka? 24.10.11, 21:02
          Nie no, oczywiście żadnego pojazdu mój dwulatek nie potrafi z tego zrobić wink Ale próbuje wkręcać śrubki w te drewniane płytki, odkręcać nakładki itd. Bardzo lubią się nimi z tatą bawić. Myślę, że trzylatek już spokojnie sobie da radę smile
    • awika08 Re: Heros Konstruktor dla 3 latka? 25.10.11, 14:44
      Podłączę się do pytania, bo też zastanawiam się nad tymi klockami, tyle, że nad większym zestawem ( 200 elementów).
      • eesti_2005 Re: Heros Konstruktor dla 3 latka? 25.10.11, 15:42
        Ale to masz jakieś konkretne pytania? My mamy ten 200 elementowy.
        • awika08 Re: Heros Konstruktor dla 3 latka? 25.10.11, 16:17
          Przede wszystkim chodzi mi o te konstrukcje. Czy to wszystko "trzyma się kupy", czy po zbudowaniu powiedzmy jakiegoś auta dzieciak ma możliwość pobawienia się nim, czy nie rozleci mu się to w rękach. Zastanawiają mnie śruby, o ile dobrze dostrzegłam, są plastikowe. Czy nic się z nimi nie dzieje (nie pękają, nie wyrabiają się te rowki?)
          No i jaka wielkość jest tych klocków. Przy tych 200 elementowych na opakowaniu jest samolot. Jak długi on jest po zbudowaniu ( oczywiście tak pi razy drzwi wink )
          No i najważniejsze chyba. Co jeszcze można z tego zbudować. Z wyobraźnią u mnie krucho wink
          No i ogólnie czy warto wydać 100 zł na te klocki?
          • eesti_2005 Re: Heros Konstruktor dla 3 latka? 26.10.11, 12:58
            Jak najbardziej wszystko trzyma się kupy. Nie wiem, czy akurat trzylatek wszystko podokręca na tyle mocno, by się trzymało, ale u mnie mąż buduje z Małym różne pojazdy i synek później się nimi bawi.
            Śruby i nakładki są plastikowe. Co do ich jakości... mamy te klocki dopiero miesiąc. Wydają się bardzo mocne, Mały po nich biega, jak porozrzuca. Jak na razie wszystko jest ok. Myślę, że te rowki by się wyrabiały w drewnianych nakładkach, dlatego one są plastikowe.
            Nie wiem, jak długi jest samolot z obrazka, bo moi mężczyźni zawsze budują coś po swojemu. Ale np. drewniana płytka z 4 otworami ma długość 12cm, a śrubki średnicę 1,5cm.
            U mnie też z wyobraźnią bardzo krucho, dlatego te klocki zarezerwowane są dla zabaw z tatą wink A zbudować z tego można setki rzeczy (teraz np mają wybudowane rusztowanie - mąż jest budowlańcem wink - i samochód ze śmigłem).
            Czy warto wydać 100zł... powiem szczerze, że nie wiem. Wydaje mi się, że taki zestaw powinien kosztować max 50zł. Zabawka jest świetna, nie żałuję, że ją kupiliśmy, ale cena wydaje mi się wysoka, jak na kilka drewnianych i plastikowych elementów.
            • annek2 Re: Heros Konstruktor dla 3 latka? 26.10.11, 14:26
              Dzięki eesti_2005 . Zamówiłam wczoraj te klocki i też 200 elementów smile Po twoim ostatnim poście widzę, że nie powinnam być rozczarowana. Mam nadzieję, że przypadną do gustu synkowi i może da radę coś z tego zbudować. Pewnie te klocki będą rosły razem z nim ( początkowo pewnie tak jaku was tata będzie zaangażowany w budowle, później może będzie sam coś konstruował). Ja pytałam się o jakość, bo wydają mi się te klocki w dość przystępnej cenie ( w porównaniu z klockami tego typu innych firm).
              • eesti_2005 Re: Heros Konstruktor dla 3 latka? 26.10.11, 18:13
                "Ja pytałam się o jakość, bo wydają mi się te klocki w dość przystępnej cenie ( w porównaniu z klockami tego typu innych firm)."

Naprawdę? Ja widziałam same tańsze... Bo Heros jest z tych "lepszych" firm. Widziałam ich klocki w Smyku, Tk Maxx i innych sklepach z zabawkami.

• patir23 Re: Heros Konstruktor dla 3 latka? 26.10.11, 18:19
                  A takie cos? na poczatek moze być ciekawe?allegro.pl/mic-o-mic-konstruktor-samolot-3d-76-el-005-i1845449969.html
                  Jak myslicie?
                  • eesti_2005 Re: Heros Konstruktor dla 3 latka? 26.10.11, 18:25
                    Odpowiedziałam właśnie w drugim temacie... wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka