Dodaj do ulubionych

Fotelik samochodowy BOBOB...?

31.05.04, 18:42
No własnie, ten fotelik, kóry oglądałam wraz z moja 4 letnią córką, nazywa
się BOBOB, ale niestety nie pamiętam nazwy firmy (logo to chyba żółty
piesek). MOże któraś z Was go miała, albo słyszała coś o nim, może chociaż
nazwę firmy..jakiś namiar będę wdzięczna.
Aga, mama Julki (2000) i 33 tygodniowego niecierpliwego brzuszka Tymka
Obserwuj wątek
    • fasolka99 Re: Fotelik samochodowy BOBOB...? 01.06.04, 09:16
      Mi sie ten fotelik nie podoba - nie ma zabezpieczen bocznych i glowki, jest
      taki "plytki". Test ADAC niezbyt dobry:
      www.adac.de/Tests/Kindersitze/BobobMultibobSp.asp?ComponentID=82458&SourcePageID=82340%230
      • aga_76 Re: Fotelik samochodowy BOBOB...? 01.06.04, 16:58
        A jakiej firy to jest fotelik, wiesz może fasolka99?
        • szwedowska Re: Fotelik samochodowy BOBOB...? 01.06.04, 20:18
          BOBOB produkuje foteliki, dla roznych firm produkujacych wozki, np. Bebecar i
          Implast. Ja mam Bebecar fotelik easybob plus i jestem bardzo zadowolona. mozesz
          obejrzec na stronie BEBECAR www.godex.com.pl, sprawdzisz czy o taki ci chodzi.
        • fasolka99 Re: Fotelik samochodowy BOBOB...? 02.06.04, 22:15
          Hej, ja zrozumialam, ze chodzi Ci o fotelik dla czterolatki, a nie dla Brzuszka? Jesli tak, to
          podtrzymuje moja niepochlebna opinie o Bobob, natomiast polecam Romer Kid, Maxi Cosi Rodi XP
          (SPS , a szczegolnie zwykly, juz nie) - zobacz testy ADAC. Romera Kid uzywamy, jest super
          (poprzednio byl Graco Junior Plus - mala spiac wychylaja sie z niego). Dla mnie super tez jest
          Recaro, ale ze zdziwieniem czytam, ze wcale nie ma rewelacyjnych testow, tylko dobre, a kosztuje
          majatek. No, ale ma blokade pasow bezwladnosciowych, a to rzadkosc.
          • bursz Re: Fotelik samochodowy BOBOB...? 03.06.04, 14:02
            Hej,
            jaki polecacie dla niemowlaka? Rozważam zakup uniwersalnego z wkładką dla
            niemowlaka? Co o tym sądzicie?
            pozdrawiam, czerwcóweczka jola
            • fasolka99 Re: Fotelik samochodowy BOBOB...? 03.06.04, 14:18
              Ja osobiscie uwazam, ze foteliki 0-13 sa znacznie lepsze dla noworodka i malego
              niemowlaka niz 0-18, poniewaz sa bardziej dostosowane do malutkiego dziecka i
              utrzymuja je w lepszej pozycji niz "duze" foteliki z wkladka dla noworodka.
              Mialam fotelik Bebe Confort Cosmos z grupy 0-18 kg, uzywany co prawda od 7-go
              miesiaca mojej corci, ale tylem do kier. jazdy, jak dla noworodka i dziecka co
              najmniej do 1 r.z. powinno byc - kat nachylenia fotelika byl jednak znacznie za
              duzy, nie dalo sie go wystarczajaco polozyc w pozycji tylem do kier. jazdy.
              Kupilam wiec fotelik 0-13 (wczesniej uzywalismy 0-10 Maxi Cosi Plus) i
              uzywalismy go do ponad roku. Ja zdecydowanie polecam foteliki 0-13 (nie 10!) na
              poczatek - poszukaj duzego, zeby na dlugo starczyl (chodzi o dlugosc dziecka, a
              nie wage, zwykle dzieci wyrastaja z fotelikow na dlugosc a nie wagowo). Ja
              mialam Bebe Confort Elios i Babideal i bylam bardzo zadowolona. Znajomi tez
              chwala sobie Maxi Cosi Citi - ale uwaga! wymaga on dlugich pasow w samochodzie,
              w moim nie dal sie wpiac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka