Dodaj do ulubionych

Ouick Smart - Sramble bug czy scuttle bug?

19.11.11, 16:18
jak w temacie - który wybrać dla 16-miesięcznego chłopczyka? Który jest fajnieszy/wygodniejszy?

Skłaniam się ku Scramble bug, bo bardziej mi się podoba, i wydaje mi się lepszy do używania w mieszkaniu, zwlaszcza niewielkim, przez te kółeczka. Ale może się mylę i nie ma różnicy? Czy Scramble nadaje się na zewnątrz, czy te kółeczka się nie sprawdzą? Gdybym kupiła któryś z tych jeździków na Gwiazdkę, to synek by go używał tylko w domu do wiosny, a potem - no właśnie, czy dla 19-20 miesięcznego dziecka taki jeździk będzie ok w parku czy lepszy będzie już rowerek biegowy? Rowerek ma i tak dostać, i będzie to miało sens wiosną, bo i pogoda odpowiednia, i wiek (ponad 18 mcy wtedy). Sugerować się w związku z tym czy i który jeździk jest lepszy na dwór?

Uff, wygląda na to, że to jakaś życiowa decyzja, ale ja mam małe mieszkanie i bardzo nie lubię go zagracać, więc mój synek ma malo zabawek i staram się, żeby były przemyślane, długo służyły i nie zagracały bez sensu.

Z góry dziękuję za pomoc!

Obserwuj wątek
    • gosssssia Re: Ouick Smart - Sramble bug czy scuttle bug? 19.11.11, 16:40
      Cześć,
      kupiłam w zeszłym roku na gwiazdkę Sramble bug dla 1,5 rocznej córki, ten pojazd to absolutna porażka, te kółka słabo się kręcą a sam pojazd jest strasznie ciężki, żadne dziecko u mnie w rodzinie nie chciało na tym jeździć, na szczęście udało mi się go sprzedaż.
      • mak-111 Re: Ouick Smart - Sramble bug czy scuttle bug? 19.11.11, 16:52
        moj mlody mial scuttle buga. dostal jak mial ok.roku i 3 m-cy. jezdzil swietnie. wychodzilismy z nim tez na dwor choc po chodniku nie dawal rady. polecam zwlaszcza do malego mieszkania. opcja skladania to swietna sprawa. mozna go wsadzic pod wozek i wziac na spacer lub schowac pod lozko. dzieki niemu jak mial 18 m-cy to jezdzil juz na rowerku biegowym.
      • mamanatalki87 Re: Ouick Smart - Sramble bug czy scuttle bug? 19.11.11, 16:53
        My od 2 miesięcy jesteśmy posiadaczami scuttle bug .

Moje bliźniaki obecnie 1,5 roku . Super już sobie radzą smile

W domu synek już ledwo na zakrętach wyrabia smile Córka śmiga tez ale nie jest taka zakochana jak syn w tym POJEŹDZIE smile

Ja osobiście BARDZO polecam . Też mamy mało miejsca , jak rowerek nie używany to składam i chowam pod łóżeczko . Choć ostatnio używany niemal non stop i nawet nie składam .

Na spacerze wkładam pod wózek .

PS : na placu zabaw jeździł na nim chłopczyk 2,5 roku , trochę był za duży ale dawał rade i świetnie się bawił smile

• gris_gris Re: Ouick Smart - Sramble bug czy scuttle bug? 19.11.11, 17:13
      Dzięki dziewczyny! Czyli scuttle bug prowadzi. dziękuję zwłaszcza za info, że się sprawdza w małym mieszkaniu. Opcja składania to dla mnie must have, żeby właśnie wkładać pod wózek, bo wiem, że po wyboistym chodniku do parku by się nie dało dojechać.
    • eesti_2005 Re: Ouick Smart - Sramble bug czy scuttle bug? 19.11.11, 20:51
      Zdecydowanie Scuttle Bug. Ze względu na kółka, składanie, skręcanie kierownicą, cenę.........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka