Dodaj do ulubionych

tchibo schodzi na psy

08.12.11, 10:38
Te buty miesiąc temu były w tchibo po 119 zł. Teraz cena z kosmosu i radośnie napisana cena promocyjna 119 zł. Żenada.
www.tchibo.pl/Kozaki-zimowe-p200020529.html
Obserwuj wątek
    • mama_pyzuni Re: tchibo schodzi na psy 08.12.11, 10:51
      Potwierdzam, bo dwa tygodnie temu chciałam zamówić je dla męża, ale nie było rozmiaru i wzięłam innym wzór za 129,00...
      • listopad2009 Re: tchibo schodzi na psy 08.12.11, 12:08
        Potwierdzam, też pamiętam taką cenę.

Dodatkowo od 14 pażdziernika czekałam na oddanie mi pieniędzy (w końcu przedwczoraj je mam na koncie). Zamówiłam, zapłaciłam ponad 700 zł, po czym towary za 155 mi przesłali co jakiś czas zmieniając w statusie zamówienia, że coś jest niedostępne. Dzwoniłam 3 razy, pisałam kilka emaili. Chcieli mój numer konta, przesyłałam, po czym pisali, że nie mają mojego numeru konta. Nie dość, że na początku października mi oddali kasę na konto z innego zamówienie, nie dość, że trzy razy emailowo podawałam numer konta to musiałam jeszcze dzwonić i robić to samo słysząc: przepraszamy, mamy nawał zamówień i sratatata.

Jestem wściekła na Tchibo, połączyli mi zamówienia wyrzucając z koszyka kuchnię drewnianą dla córki, mimo, że pisałam, że mają nie łączyć jeśli miałabym coś stracić, no ale połączyli, straciłam, ponad 3 tygodnie czekałam na swoje pieniądze (ponad 550 zł).
        • egolit Re: tchibo schodzi na psy 08.12.11, 12:40
          witaj w klubie!
          ja mam 2 zamówienia z początku listopada. Jedno zrealizowane bez 1 rzeczy, która może będzie w przyszłym tygodniu; w drugim zrealizowana 1 rzecz na 10 i kiedy te 9 rzeczy będzie: "nie potrafię powiedzieć". Dlaczego sprzedajecie rzeczy, których nie macie? PYTAM. Odpowiedzi brak.
          Dzwoniłem chyba z 5 razy, bo od kilku chwil na www piszą - zamówione do 16, dostarczone do 24 (grudnia oczywiście). Wniosek jest jeden: jeżeli zamówiłaś/zmówiłeś przed ukazaniem się tej informacji, to towar dostaniesz później niż Ci którzy zamówili teraz, bo mają gwarantowany 24 grudnia. SKANDAL! W zamówieniach mam same prezenty, które piszę 2 raz, zamówiłem na początku listopada, cholera jasna! przepraszam!
    • kropkaa Re: tchibo schodzi na psy 08.12.11, 12:22
      Zagryzam zęby i nie komentuję pięciu pytań czy chcę kawę; czy życzę sobie kawę na miejscu; a może chcę kawę na wynos; czy na pewno się nie zdecyduję; a może kawę ziarnistą do domu? No żesz...
      Oddawałam ostanio zabawkę, pani pyta najpierw dlaczego oddaję (guzik ją to obchodzi, ale mówię, że stwierdziłam, iż skoro podobną mam sprzed dwóch lat, to doszłam do wniosku, że kolejna jest bez sensu), a czy może chcę wymienić na inną zabawkę - nie; a może chcę dokonać wymiany na coś z ich wspaniałej kolekcji jubilerskiej - NIE! NIE! NIE! Nie chcę wymienić, nie chcę zamienić, nie chcę żadnej kawy. Chcę oddać, odzyskać pieniądze i chcę święty spokój!
    • tzka Re: tchibo schodzi na psy 08.12.11, 13:42
      Zmienili niedawno "formę prawnej sprzedaży internetowej i wysyłkowej". Dzisiaj dostalam mail o tresci: "[...] w trosce o Państwa komfort, dotychczasowe procedury realizacji zamówień nie ulegną zmianom. Oznacza to, że będą mogli Państwo składać zamówienia na Tchibo.pl w dotychczasowy sposób.
      Jako małe podziękowanie za okazane nam zaufanie, przygotowaliśmy dla Państwa Rabat 10%, który można zrealizować na cały asortyment na Tchibo.pl do 18.12.2011."

No jupi po prostu! Mam sie cieszyc z tego, ze nie pogorsza systemu zamowien. Co jest nieprawda, bo juz podwyzszyli koszt przesylki. Super, ze "male podziekowanie" mi przygotowali, skoro wszystko, co chcialam, juz u nich zakupilam. Na pare stow... I dodatkowo mam 2 niewyjasnione jeszcze przez nich sprawy, czekam na odp.
      • egolit Re: tchibo schodzi na psy 08.12.11, 13:57
        w zeszłym roku postanowiłem, że już nic u nich nie kupię i nie dotrzymałem słowa. Teraz czekam na zwrot kasy za przedmiot za który nie naliczyli mi rabatu plus 2 niezrealizowane zamówienia o których wyżej pisałem. Kawę mają beznadziejną ale pozostałe rzeczy naprawdę OK, tylko dlaczego tak sobie nie radzą z obsługą klienta? Inni zatrudniają na święta dodatkowych pracowników itd. Nic pewnie nie dadzą te zmiany o których piszą do wszystkich klientów.Chciałbym powiedzieć, że nigdy już u nich nic nie kupię i tym razem dotrzymać słowa ale jakoś nie potrafięsad
        • eliszka25 Re: tchibo schodzi na psy 08.12.11, 15:23
          to chyba w polsce maja jakis nieudolny system obslugi klienta, bo zamawiam w tchibo od lat i nigdy nie mialam wiekszych problemow. raz sie pomajtalo, jak zamowil moj maz na swoje konto nieuzywane przez bardzo dlugo i oni nie mieli juz jego danych czy cos tam. wtedy faktycznie sie troche na nich wkurzylam, bo przez to nie dostalismy wszystkiego, co chcielismy. jednak poza tym zawsze bylo wszystko ok. nawet jak jakis czas temu zamowilam deski do krojenia z melaminy i doszly uszkodzone, to wystarczyl jeden telefon. nawet nie kazali mi tych uszkodzonych desek odsylac, tylko za kilka dni mialam w skrzynce paczke z nowymi deskami, bez zadnych kosztow przesylki.

jednak ogolnie tez zgadzam sie, ze sie u nich "pogorszylo". kilka lat temu bardzej nam sie oplacalo zaamawiac w tchibo, bo zwlaszcza sportowe rzeczy mieli fajne i sporo tansze niz w sklepach sportowych. teraz najczesniej nie ma rewelacji. kupuje czesto po prostu dlatego, ze jest inne wzornictwo czy cos innego niz gdzie indziej. w szwajcarii rynek jest dosc zmonopolizowany przez kilka wielkich sieci i zwykle wyboru wielkiego nie ma, wiec odmiana zawsze jest mile widziana.
          • pasik Re: tchibo schodzi na psy 08.12.11, 17:40
            Dziewczyny wrzućcie to na fejsa (chyba że aktywnie opisujecie już problemy)
            , albo napiszcie do centrali bo od kilku miesięcy tylko narzekania i narzekania.
            Niedawno czytałam że przenoszą centrum wysyłkowe do Polski - może to coś zmieni.
    • zyza2 Re: tchibo schodzi na psy 08.12.11, 18:41
      Ja już ponad miesiąc czekam na przesyłkę, to sa moje ostatnie zakupy w Tchibo.
    • jowitka345 Re: tchibo schodzi na psy 08.12.11, 19:06
      Miałam z nimi do czynienia kilka razy.. ostatni raz rok temu i powiedziałam nigdy więcej!!!
      Nie wspominam już bo było o tym kilka razy na forum jak zachowują się kurierzy od nich.
      Teraz jak cos mi się spodoba w tchibo to jadę do sklepu, jak mi się uda kupić fajnie a jak nie to trudno. Wyleczyłam się z tchibo
      • tzka Re: tchibo schodzi na psy 08.12.11, 19:11
        Tez jezdze do sklepu po nowe rzeczy. Jednak wiekszosc moich zakupow w T. dotyczy rzeczy wyprzedazowych. A takich w sklepach stacjonarnych juz nie ma. chyba, ze w outlecie, a do obydwu mam daleko.
        2 ostatnie przesylki dostalam dosc szybko, jak wszystkie poprzednie. Gdybym czekala miesiac, to tez bym sie chyba niezle wkurzyla...
        • joggerka Re: tchibo schodzi na psy 14.12.11, 19:12
          Zamówiłam kurtkę 17 listopada (za pobraniem) i nadal czekam..oczywiście na infolinii nic nie wiedzą i uzyskałam tylko informację, że pewnie kurier jeszcze nie odebrał przesyłki z magazynu - a dlaczego? nie wiedzą...
          Dodam, że wczoraj zamówiłam przesyłkę GLSem z innej firmy i dzisiaj już ją otrzymałam.
          • joggerka Re: tchibo schodzi na psy 21.12.11, 14:58
            Okazało się, że moje zamówienie za pobraniem wróciło do nich (nie wyszło wcale z Niemiec) albo się zagubiło - nawet nie wiedzą dokładnie co i jak! a nawet jeśli zawróciło, to zostało rozpakowane i wklepane do systemu (kurtka została już dalej sprzedana i ja nie mam na nią szans...). Ogólnie nie polecam!!! Lepiej zamawiać coś z polskich sklepów, gdzie przesyłka jest realizowana z dnia na dzień, a nie do 6 dni roboczych, co wydłuża się w nieskończoność i nikt nawet cię nie poinformuje. Na infolinii tylko klepią głupie regułki i jedynie co mogą zaproponować to darmową kawę!
            • krasulas Re: tchibo schodzi na psy 21.12.11, 21:20
              a ja nie mogę złego słowa powiedzieć...
              rok, dwa lata wstecz zamawiałam on-line bez problemu
              teraz - z wyprzedaży zamawiałam aż 3krotnie
              zamówienia docierały nieraz do 2 tygodni, ale zależało mi bardzo na tej kolecji (ceramika czerwona, żółta itp w kropki, paski oraz inne dodatki kochenne)
              raz jedyny dosłali bluzę w osobnej przesyłce (oni pokrywają koszty wysyłki)
              i raz komplet miseczek przyszedł uszkodzony (dokładnie 1szt.)
              telefon, rezerwacja, jutro otrzymam nowy zestaw
              bez konieczności odsyłania jednej miseczki pękniętej
              jeszcze się nie zraziłam, choć też wolę kupować stacjonarnie - ale faktycznie ... tym razem były i systematycznie dodawali kapitalne rzeczy za połowę ceny
              • woda.lekko.gazowana Re: tchibo schodzi na psy 21.12.11, 21:46
                ja zawiodłam się raz, kupując w wakacje w zeszłym roku, ale daje sie skusic regularnie i nie pamiętam, żeby poza tym jednym przypadkiem przesyłka szła dłużej niz tydzień.
    • maggs1 Re: tchibo schodzi na psy 27.12.11, 16:28
      Zamówiłam u nich ciuchy 04.12, 05.12 zrobiłam przelew. Wysyłałam maile, dzwoniłam, podobno nie mają mojego przelewu. Na ich prośbę, wysłałam w zeszłym tygodniu potwierdzenie przelewu, a dziś sprawdzałam status zamówienia na stronie - anulowano. Nosz... Bez komentarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka