zawszexyz 18.12.11, 12:02 zaintrygowalyscie mnie tymi kosmetykami BB , w watku moofki i chcialabym wyprobowac znacie moze ta strone : asianstore.pl/5_missha ???/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lola211 Re: kosmetyki BB 18.12.11, 12:07 Pisałam w tamtym watku- wlasnie w tym sklepie nabylam i moge z czystym sumieniem polecic. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: kosmetyki BB 18.12.11, 12:12 Lolu, a które z kremów lub fluidów polecasz szczególnie; też mnie to, co pisałaś wczoraj zainteresowało. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: kosmetyki BB 18.12.11, 12:26 Uzywam dopiero pierwszy i mi pasuje asianstore.pl/kremy-bb/32-missha-perfect-cover-bb-cream-spf42-pa-50ml.html. Poczytalam troche i wyszlo, ze ma dobre recenzje,z ktorymi po przetestowaniu calkowicie sie zgadzam.Sadze, ze jeden z lepiej kryjacych kremow BB. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszexyz Re: kosmetyki BB 18.12.11, 12:31 na razie zamowilam na ebayu bo wyszlo taniej, jak znajde swoj kolor i bedzie mi odpowiadal to bede w tym sklepie zamawiac, teraz wzielam nr 13 bo mam jasna karnacje, ale troche sie boje czy nie bedzie za jasny Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: kosmetyki BB 18.12.11, 13:12 Ja mam 21 i na zime dla mnie ok, choc gdyby byl odrobinke ciemniejszy byłby IMO lepszy.Mam srednio jasna karnacje, z podkladow z reguły pasowal dla mnie drugi z kolei odcien z najjasniejszych dostepnych w Polsce.Ta 13 bedzie dobra dla naprawde bladolicych. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszexyz Re: kosmetyki BB 18.12.11, 14:16 ja zawsze mialam najjasniejszy podklad z dostepnych, ale troche mnie przestraszylas, dobrze ze zamowilam mala tubke na razie , najwyzej nastepnym razem zamowie 21 Odpowiedz Link Zgłoś
kura28 Re: kosmetyki BB 18.12.11, 13:32 Czym się różni azjatycki krem BB od polskiego kremu tonującego? Odpowiedz Link Zgłoś
klakierka Re: kosmetyki BB 18.12.11, 13:40 W mojej opinii krem tonujący ma mniejsze krycie niż krem bb ale są różne kremy a spotkalam sie i z takimi bb kremami które nie kryją prawie wogóle. Na asianstore jest bardzo drogo moim zdaniem na pinkmelonie zresztą jeszcze drożej. Ja polecam ebay a jak dopiero się zaczyna i nie chce się ryzykować to poprostu polecem na allegro kupić. Kupowałam tam wielokrotnie , u róznych sprzedawców- maja oryginały bo kupują na ebayu i sprzedają u nas. Ja polecam ze swojej strony missha perfect cover albo missha signature (aktualnie mam w użyciu). Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: kosmetyki BB 18.12.11, 14:03 Nie znalazlam na allegro taniej.E-bay kojarzy mi sie zas z wielka szansa na podróbe.90 zł to nie jest kosmos, zwazywszy na jaki czas wystarcza tego kosmetyku, to juz typowe podklady sa drozsze. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: kosmetyki BB 18.12.11, 14:11 Też używam missha perfect cover, kolor 23, jest b. naturalny; nie jest ciemny. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.asz Re: kosmetyki BB 18.12.11, 14:39 skad mam wiedziec ktore na ebayu to nie podrobione rzeczy BB? jest spora roznica w cenie dla jednego produktu... macie sprawdzonych pewnych sprzedajacych? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: kosmetyki BB 18.12.11, 16:09 mam teraz mishe odcien 21 przedtem mialam skin79 vip ten gold z kawiorem przeciwzmarszczkowy, probowalam tez diamonta tego rozswietlajacego bo siostrze pod choinke wzielam i mi probke przyslali razem kupuje na ebay z darmowa wysylka z korei facet ma kilka tysiecy pozytywnych komentarzy i na pewno oryginalne kosmetyki ja po wyprobowaniu tych trzech produktow wiekszych roznic nie widze kazdy idealnie kryje, idealnie sie rozprowadza, stapia sie ze skora w minute ten diamont dodatko rozswietla Odpowiedz Link Zgłoś
ela_36 Re: kosmetyki BB 18.12.11, 17:33 uwielbiam BB kremy, nigdy więcej klasycznego podkładu na razie wypróbowałam: Misshę Perfect Cover, Skin79 Hot Pink, Lioele Beyond The Solution i Lioele Triple The Solution. Wszystkie są ekstra i pięknie wygładzają cerę, ale te dwa pierwsze jak dla mnie mają jednak troszkę zbyt szaro-różowe kolorki. Najbardziej polecam Lioele Triple, cudo! skusiła mnie ta pani i się nie zawiodłam: idaalia.blogspot.com/2011/09/lioele-triple-solution-bb-cream-czyli.html. W ogóle na blogach masa dziewczyn pisze o tych kremach i jest to kopalnia wiedzy Odpowiedz Link Zgłoś
ela_36 Re: kosmetyki BB 18.12.11, 17:41 ups, kropeczka na końcu przeszkadza, oto dobry link: idaalia.blogspot.com/2011/09/lioele-triple-solution-bb-cream-czyli.html Odpowiedz Link Zgłoś
joxanna Re: kosmetyki BB 18.12.11, 18:23 A czym właściwie różni się krem BB od klasycznego podkładu? Albo od takiej bazy silikonowej? Bo te dwa typy to znam. Mnie tez zaintrygował temat i chciałam założyć taki wątek Odpowiedz Link Zgłoś
ela_36 Re: kosmetyki BB 19.12.11, 18:32 Co do efektu, taki kremik ładnie wtapia się w cerę (ale trzeba uważać na kolory, niektóre są szarawe!) i trochę 'udaje naturę', buźka wygląda na świeżą i wypoczętą, a nie wytapetowaną, albo jak to czasem w podkładach "rozświetlających" obsypaną brokatem. Poza tym taki BB w przeciwieństwie do podkładu pielęgnuje cerę. Wiadomo, inne mniej, inne bardziej, ale podkładu sobie nie wyobrażam nałożyć bez kremiku pod spód, a w przypadku BB jak najbardziej. Poza tym niektóre mają ekstra funkcje, jak rozjaśnianie przebarwień, ochrona przeciwsłoneczna czy działanie przeciwzmarszczkowe (ale tego drugiego akurat nie potwierdzam, chyba ze chodzi o zapobieganie, a tak to czarów nie ma, niestety) Odpowiedz Link Zgłoś