Dodaj do ulubionych

kosmetyki BB

18.12.11, 12:02
zaintrygowalyscie mnie tymi kosmetykami BB , w watku moofki smile i chcialabym wyprobowac
znacie moze ta strone : asianstore.pl/5_missha ???/
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: kosmetyki BB 18.12.11, 12:07
      Pisałam w tamtym watku- wlasnie w tym sklepie nabylam i moge z czystym sumieniem polecic.
      • marzeka1 Re: kosmetyki BB 18.12.11, 12:12
        Lolu, a które z kremów lub fluidów polecasz szczególnie; też mnie to, co pisałaś wczoraj zainteresowało.
        • lola211 Re: kosmetyki BB 18.12.11, 12:26
          Uzywam dopiero pierwszy i mi pasuje asianstore.pl/kremy-bb/32-missha-perfect-cover-bb-cream-spf42-pa-50ml.html.
          Poczytalam troche i wyszlo, ze ma dobre recenzje,z ktorymi po przetestowaniu calkowicie sie zgadzam.Sadze, ze jeden z lepiej kryjacych kremow BB.
          • zawszexyz Re: kosmetyki BB 18.12.11, 12:31
            na razie zamowilam na ebayu bo wyszlo taniej, jak znajde swoj kolor i bedzie mi odpowiadal to bede w tym sklepie zamawiac, teraz wzielam nr 13 bo mam jasna karnacje, ale troche sie boje czy nie bedzie za jasny smile
            • lola211 Re: kosmetyki BB 18.12.11, 13:12
              Ja mam 21 i na zime dla mnie ok, choc gdyby byl odrobinke ciemniejszy byłby IMO lepszy.Mam srednio jasna karnacje, z podkladow z reguły pasowal dla mnie drugi z kolei odcien z najjasniejszych dostepnych w Polsce.Ta 13 bedzie dobra dla naprawde bladolicych.
              • zawszexyz Re: kosmetyki BB 18.12.11, 14:16
                ja zawsze mialam najjasniejszy podklad z dostepnych, ale troche mnie przestraszylas, dobrze ze zamowilam mala tubke na razie , najwyzej nastepnym razem zamowie 21
    • kura28 Re: kosmetyki BB 18.12.11, 13:32
      Czym się różni azjatycki krem BB od polskiego kremu tonującego?
      • klakierka Re: kosmetyki BB 18.12.11, 13:40
        W mojej opinii krem tonujący ma mniejsze krycie niż krem bb ale są różne kremy a spotkalam sie i z takimi bb kremami które nie kryją prawie wogóle.
        Na asianstore jest bardzo drogo moim zdaniem na pinkmelonie zresztą jeszcze drożej. Ja polecam ebay a jak dopiero się zaczyna i nie chce się ryzykować to poprostu polecem na allegro kupić.
        Kupowałam tam wielokrotnie , u róznych sprzedawców- maja oryginały bo kupują na ebayu i sprzedają u nas.
        Ja polecam ze swojej strony missha perfect cover albo missha signature (aktualnie mam w użyciu).
        • lola211 Re: kosmetyki BB 18.12.11, 14:03
          Nie znalazlam na allegro taniej.E-bay kojarzy mi sie zas z wielka szansa na podróbe.90 zł to nie jest kosmos, zwazywszy na jaki czas wystarcza tego kosmetyku, to juz typowe podklady sa drozsze.
        • gaga-sie Re: kosmetyki BB 18.12.11, 14:11
          Też używam missha perfect cover, kolor 23, jest b. naturalny; nie jest ciemny.
      • lola211 Re: kosmetyki BB 18.12.11, 13:48
        To calkiem inne produkty i inny efekt.
    • asia.asz Re: kosmetyki BB 18.12.11, 14:39
      skad mam wiedziec ktore na ebayu to nie podrobione rzeczy BB?
      jest spora roznica w cenie dla jednego produktu...
      macie sprawdzonych pewnych sprzedajacych?
    • moofka Re: kosmetyki BB 18.12.11, 16:09
      mam teraz mishe odcien 21 przedtem mialam skin79 vip ten gold z kawiorem przeciwzmarszczkowy, probowalam tez diamonta tego rozswietlajacego bo siostrze pod choinke wzielam i mi probke przyslali razem
      kupuje na ebay z darmowa wysylka z korei
      facet ma kilka tysiecy pozytywnych komentarzy i na pewno oryginalne kosmetyki
      ja po wyprobowaniu tych trzech produktow wiekszych roznic nie widze
      kazdy idealnie kryje, idealnie sie rozprowadza, stapia sie ze skora w minute
      ten diamont dodatko rozswietla

• ela_36 Re: kosmetyki BB 18.12.11, 17:33
      uwielbiam BB kremy, nigdy więcej klasycznego podkładuwink na razie wypróbowałam: Misshę Perfect Cover, Skin79 Hot Pink, Lioele Beyond The Solution i Lioele Triple The Solution. Wszystkie są ekstra i pięknie wygładzają cerę, ale te dwa pierwsze jak dla mnie mają jednak troszkę zbyt szaro-różowe kolorki. Najbardziej polecam Lioele Triple, cudo! skusiła mnie ta pani i się nie zawiodłam: idaalia.blogspot.com/2011/09/lioele-triple-solution-bb-cream-czyli.html. W ogóle na blogach masa dziewczyn pisze o tych kremach i jest to kopalnia wiedzysmile
      • ela_36 Re: kosmetyki BB 18.12.11, 17:41
        ups, kropeczka na końcu przeszkadza, oto dobry link: idaalia.blogspot.com/2011/09/lioele-triple-solution-bb-cream-czyli.html
      • joxanna Re: kosmetyki BB 18.12.11, 18:23
        A czym właściwie różni się krem BB od klasycznego podkładu? Albo od takiej bazy silikonowej? Bo te dwa typy to znamsmile.

Mnie tez zaintrygował temat i chciałam założyć taki wąteksmile
        • ela_36 Re: kosmetyki BB 19.12.11, 18:32
          Co do efektu, taki kremik ładnie wtapia się w cerę (ale trzeba uważać na kolory, niektóre są szarawe!) i trochę 'udaje naturę', buźka wygląda na świeżą i wypoczętą, a nie wytapetowaną, albo jak to czasem w podkładach "rozświetlających" obsypaną brokatem.
          Poza tym taki BB w przeciwieństwie do podkładu pielęgnuje cerę. Wiadomo, inne mniej, inne bardziej, ale podkładu sobie nie wyobrażam nałożyć bez kremiku pod spód, a w przypadku BB jak najbardziej. Poza tym niektóre mają ekstra funkcje, jak rozjaśnianie przebarwień, ochrona przeciwsłoneczna czy działanie przeciwzmarszczkowe (ale tego drugiego akurat nie potwierdzam, chyba ze chodzi o zapobieganie, a tak to czarów nie ma, niestety)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka