Dodaj do ulubionych

proszek Jelp

22.12.11, 19:54
Dzień dobrysmile

Mam do Was pytanie odnośnie proszku Jelp.Do tej pory prałam cały czas synowi w proszku Jelp 2w1 soft fresh.Sprawadzał się idealnie.Syn ma 3 latka i niestety dalej alergie.Więc używamy tego proszku.Ostatnio ciężko było go dostać,jak w końcu dostaliśmy zapach zmieniony i małego wysypujęsad( Czy ktoś coś z Was wie o zmianie??? nie mogę nigdzie takiej informacji znaleźć.
Obserwuj wątek
    • kudlata1 Re: proszek Jelp 22.12.11, 20:23
      hmm, o zmianie nic nie wiem.
      Ale z zakupem faktycznie są mega problemy. z hipermarketów go wymiotło, znalazłam w pawilonie na bazarku i tam kupiłam, może jeszcze ze starej linii produkcyjnej?
      W desperacji kupiłam nawet Lovellę, ale imo nie umywa się do Jelpa i nie chcę jej więcej.
      • marika04 Re: proszek Jelp 22.12.11, 20:48
        Ja mialam stare zapasy wink Ale się skończyły.Jak w końcu dostałam go to zapach ewidentnie zmieniony.

A jest różnica między tym Jelpem 2w1 fresh a zwykłym tym w bialym opakowaniu??Powiem szczerze,ze od iks czasu używam tego 2w1. trochę mnie to zmartwiło ale tylko dlatego,że synka zaczeło wysypywać.Lovella u nas wypada też bardzoo źle.
        • mamaptifurka Re: proszek Jelp 22.12.11, 21:26
          My też cały czas używaliśmy Jelpa 2w1 raz spróbowałam lovele i córkę obsypało. Poszłam na całość i w Auchanie kupiłam orzechy do prania i po około 5 praniach jak na razie żadnej wysypki nie mamysmile)) Może warto spróbować.
          • marika04 Re: proszek Jelp 22.12.11, 21:30
            No ale Jelpa 2w1 używam 3 lata i było ok...A teraz czuć zmianę w zapachu ewidentnie więc może to nie podchodzi....bardzo mi szkoda tego proszku.Byłam z niego zadowolonasad

A jeszcze zastanawiam się nad kupnem Jelpa zwykłego ale tego w ogóle nigdy nie używałam..Ciekawa jestem jak on stoi zapachowo i czy jest duża różnica między tym 2w1.

A co tych orzechów to nie jest tak,że orzechy sa bardzo uczulające??? Coś kiedyś słyszałam...I jak zapachowo to wygląda??
            • mamaptifurka Re: proszek Jelp 22.12.11, 22:00
              Orzechy piorące są właśnie dla alergików. Same w sobie nie pachną, po pierwszym praniu woreczek w którym się znajdowały jak dla mnie nie pachniał rewelacyjnie ale pranie "przeszło" zapachem płynu do płukania.
    • anadea Re: proszek Jelp 22.12.11, 21:47
      O kurcze zmartwiłyście mnie dziewczyny. Niedługo rodzę i wszystkie ciuszki dla maleństwa wyprałam w Lovelli. Nie wiedziałam, że ten proszek uczula sad
      • kinder0610 Re: proszek Jelp 22.12.11, 22:10
        to nie jest tak, że lovella wszystkich uczula. U nas było ok! A może warto spróbować proszę Biały jeleń - produkty sa hipoalergiczne
        www.bialyjelen.pl/proszki-do-prania.html
        • jusstinna Re: proszek Jelp 22.12.11, 22:30
          Ja używam Loveli i żadnego z moich dzieciaczków nie uczula, więc nie martw się na zapas.
          • betimek Re: proszek Jelp 23.12.11, 13:04
            A gdzie Wy kupujecie Jelpa? Ja już od dawna w Carrefourze ani w Auchan nie mogłam znaleźć sad
            Zamiast Jelpa kupiłam Lovelę, ale u nas też wysypka. Teraz piore w Dzidziusiu, niby ok, ale Jelp był najlepszy.
            • marika04 Re: proszek Jelp 23.12.11, 17:49
              ehhh...no nie ma nigdzie na ich oficjalnej stronie jest napisane w których sklepach są to Piotr i Paweł Alma Leclerc Selgros i Tesco na razie nigdzie więcej.Ale z tego co wiem to tylko ten zwykły Jelp plus płyny do prania 2 w 1 nie ma w sklepach.Wiem,że producent też wycofał te 5.4kg proszki.My głównie zależało na 2w1 ale jak go znalazłam to zmienili zapach i syna wysypuje.Kupiłam dziś Lovelle do białego bo dawnooo nie używaliśmy ale śmierdzi jak dla mnie.... zapach nie do zniesienia...hehe...kto co lubi...Chyba,że ta Color ma lepszy zapach. i też wypróbuję Dziudziusia bo nie mam w sumie wyjścia.Dzięki bogu ten jest dostępny wszędzie więc nie ma problemu oby się sprawdził.

A jak nie to mam jeszcze pod nosem sklep z proszkiem Szary Jelien więc jakaś alternatywa jest choć nie ukrywam,że szkoda mi JELPA.Pisałam też do producenta tongue_out i czekam na odpowiedźtongue_out
              • pasik Re: Persil Sensitiv 23.12.11, 22:42
                alternatywnie można używać Persil Sensitiv również dla maluchów.
              • kudlata1 Re: proszek Jelp / marika 23.12.11, 23:10
                Info z dziś: Jelp jest w Tesco, wprawdzie nie w całej gamie, ale coś jest, zakupiłam tam żel do białego.
                Ja nie używałam nigdy Jelpa 2w1, tylko pomarańczowego do kolorów i niebieskiego do białych rzeczy + płyn do płukania.
                Jak dla mnie, pranie w orzechach + płyn do płukania mija się z celem, bo to właśnie płyn często uczula.

https://www.suwaczki.com/tickers/ojxeio4p9uxztcpc.png
    • nglka Re: proszek Jelp 24.12.11, 01:53
      Moje dziecko jest alergikiem, prałam małej przez rok w żelu persil sensitiv [bez fosforanó] - ale w niemieckim, po polskim ją wysypywało. W Niemczech mają bardziej rygorystyczne normy jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci i w tę stronę radziłabym iść.
      Teraz piorę już z naszymi ciuchami - też w żelu Persil, niemieckim, ale normalnym [color, nie sensitiv]. I jest ok.
    • frejus Re: proszek Jelp 26.02.12, 22:57
      Odkąd znalazłam sklep internetowy sprzedający oryginalny duński proszek Jelp przestałam kupować ten dostępny w Polsce. Niby ta sama nazwa, ale zdecydowanie lepiej wyprane jest pranie w duńskim i co najważniejsze nie dzieciaki nie mają wysypki. Używam 4 kg bez substancji zapachowych (specjalna linia dla alergików) lub proszku koncentratu z Aloe Vera.
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka