Dodaj do ulubionych

kupiłam plikop3

07.06.04, 10:54
W sobotę pojechałam po atlantiko i wyszłam ze sklepu z pliko-zdecydowanie
bardziej sie podobał mojemu mężowi.Jest śliczny ,małej sie chyba podoba,w
zasadzie mamy jeszcze polaka oriona z którego też da sie zrobić spacerówkę
więc chyba dobrze zrobiłam kupując wózek mniejszy i bardziej przyszłościowy?
Zastanawiam się tylko czy Małgosia nie jest jeszcze za mała na niego - ma
prawie 7 miesięcy,pliko jest niby od 6 ale ciekawa jestem waszych opinii.A
jak 'użytkuja 'wam sie te wózeczki,jesteście z nich zadowolone?
magda
Obserwuj wątek
    • mymcia Re: kupiłam plikop3 07.06.04, 11:17
      witam
      moja córcia - ma teraz prawie 8 i pół miesiąca- jeździ pliczkiem od 6-mca i
      jest bardzo zadowolona... to naprawdę świetny wózek. Może nie jest jak na
      parasolkę super mały ale właśnie na to postawiłyśmy- maksymalny komfort i
      bezpieczeństwo w tego typu wózku. Moim zdaniem teraz już po testach na polskich
      chodnikach mogę to powiedzieć- chyba najlepszy zakup dla corci. Tu w Niemczech -
      jestem spokojna że się mi gdzieś po drodze "nie rozkraczy" wink
      Jedyne co nienajlepsze to kosz na zakupy - konkretnie to te fiszbiny... Jedna
      mi poszła w zagieciu przy drugim składaniu wózka... a trudno przeciez za każdym
      składaniem go zdejmować, prawda.
      No i szkoda ze peg nie robi parasolek p/słonecznych tylko daszki sad
      ale udało mi się dopasować - z tym jest problem - jakiegos przyzwoitego
      noname'a za niecałe 40 zł.
      Jeśli chodzi o samą jazdę- to prowadzi się leciutko, często mogę to robić 1
      ręką bez problemów...No i jest miekki jak na parasolkę, bo oczywiście niema co
      porównywac do klasycznej dużej spacerówki na paskach i pompowanych kołach.
      No to chyba tyle... bo naprawdę sporo można dobrego o p3 napisać
      pozdrawiam
      mymcia
      p.s. a jaki masz kolorek?
      • magda12311 Re: kupiłam plikop3 07.06.04, 11:34
        Mamy granatowy w kratkę-chesapeake,chyba dlatego że 'pasuje 'nam do leżaczka i
        krzesełka do karmienia chicco.Zmartwiłas mnie troszkę tym koszem no ale co ma
        być to będzie,jak na razie składałam i nic złego (chyba) się nie
        wydarzyło.Pozdrowienia
        Magda i Małgosia
        • mymcia Re: kupiłam plikop3 07.06.04, 12:05
          No mnie to trochę wkurzyło...
          Ale doszłam do wniosku że najbezpieczniej jest zostawić go samemu sobie podczs
          składania, bo wtedy on się sam jakoś układa miedzy kółkami. I go najlepiej już
          nie poprawiać. Od tego czasu nic się już na szczęscie mu nie przydarzyło...
          pozdrowienia
          mymcia
          • pinik Re: kupiłam plikop3 07.06.04, 15:04
            Hej,

my mamy juz trzecie pliko p3 (zmieniam sobie kolory..) i w zadnym nie mialam
            problemu z koszykiem.

Co do parasolek, to w Niemczech mozna kupic u dystrybutora oryginalne! Nr. tel.
            jest na stronie www.pegperego.de

Wozek jest genialny. Mam wiele parasolek i P3 jest u mnie aktualnie na piewszym
            miejscu.
            • ssosna poradz pinik 13.06.04, 02:28
              Mozesz mi doradzic ... Na ebyu jest w tej chwili PLIKO ale te z zeszlego roku,
              nowe, ale nie p3, bez folii i bez oslonki na nozki.Na ile wyceniasz taki
              wozeczek. Czy warto go kupic czy lepiej jakis inny.Mam chicco 4wd a chce miec
              jakis drugi leciutki na wypady...
              link do stronki:
              cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=15470&item=3729540502&rd=1#ebayphotohosting
              • mymcia Re: poradz pinik 13.06.04, 08:53
                hej
                ja nie Pinik, ale powiem Ci że ja bym sobie dała spokój. Oglądałam ten wózek i
                niestety dla mnie osobiście nie wiele ma on wspólnego z chwalonym tak tutaj
                p3, którego jestem zresztą bardzo zadowoloną posiadaczką (moja córcia zresztą
                tez- jak najbardziej). Myslę że tamten model nie był zbyt udanym wytworem
                firmy - konstrukcja wydała mi się mało stabilna, nie tak porzadna jak w jego
                nowej wersji.
                Poza tym niestety na ebayu, najczęsciej widziałam wózki właśnie bez tego
                dodatkowego wyposażenia (zreszta jak i p3).
                A co do wyboru wózka to nie wiem ile chcesz wydać na zakup wózeczka.
                Ja bym zdecydowanie polecała p3- porządna komfortowa parasola w dodatku
                naprawdę lekka. Tyle ze nieco droga...
                Jak może chciałabyś coś tanszego to może w Polsce Babydreams- słyszałam że
                całkiem niezłe i w dodatku tez nie za ciężkie...
                pozdrawiam
                mymcia
                • ssosna Re: poradz pinik 13.06.04, 11:18
                  Dzieki za podpowoedz.Na razie jestem zielona w tym temacie.Ale chce kupic
                  parasolke, ktora bedzie na razie na wyjazdy (nie sprzedaje poki co tej krowy
                  CHICCO WD4), ale z drogiej strony chce zeby mi jedank posluzyla troche , nawet
                  jak juz sprzedam CHICCO (w tej chwili moj synek ma dopiero 11 m-cy i jeszcze
                  nie chodzi)... Na razie dla mnie to duza kwota, ale biorac pod uwage fakt ze
                  bylby na dluzej to jest to warte uwagi.
                  • mymcia Inwestycja długodystansowa... 13.06.04, 14:32
                    Hej,
                    myśle że dobrze podchodzisz do sprawy, ja też o tym myślałam w ten sposob... w
                    końcu okazało się że glęboko-spacerowy był stosunkowo krótko używany, teraz
                    sluzy tylko na wyprawy terenowe...A pliko kupowałam z myślą ze to wózek już
                    docelowy i licze na to że tak będzie...Mala jedzi w nim od 2miesięcy (miała 6,5
                    m-ca jak się do niej przesiadła) i nigdy nie protestowała. Mam nawet wrażenie
                    ze siedzi jej się wygodniej anizeli w tamtym wozku, choć wiadomo że amortyzacja
                    dużo słabsza niż wózku na paskach i z pompowanymi kołami...ale trudno wozić
                    wszędzie ze soba takiego klamota, prawda?
                    pozdrawiam
                    mymcia
                    • ssosna Re: Inwestycja długodystansowa... 13.06.04, 17:09
                      Wlasnie...Chicco zajmuje nam caly bagaznik, przed nami wyprawa do Polski (bede
                      w Niemczech jeszcze ok.2 lat)ponad 1200 km i musielismy zamontowac bagaznik na
                      dach zeby jeszcze cos oprocz wozka wziac.Pierwotnie mialam plany kupic
                      parasolke dopiero jak dzidzia edzie miala 1,5-2 lata ale z tym klamotem na
                      wyjazdach to nie da rady jednak.Wiem ze dla dzidzi im ciezszy wozek tym lepiej
                      i wygodniej ale i tak dlugo sie mecze (11 miesiecy) wiec powoli mysle o
                      parasolce jednak.A gdzie lepiej kupic taki Perego z pelnym wypasem? ile
                      kosztuje w Polsce? ...
                      • mama_majki Re: Inwestycja długodystansowa... 13.06.04, 18:58
                        Ja polecam sklep na Jagielonskiej 2. Daja 5% rabatu wiec wychodzi mniej niz
                        gdzie indziej. Pliko teraz po podwyzce VATU kosztuje pewnie kolo 1000 zl...
                        My teraz mamy 2 wozki. Jeden terenowy ciezki ABC Design i lekka spacerowke
                        Pliko. I taki zestaw mysle jest OK.

Pozdrawiamy. Kasia i Maja (24.07.2003)
                        • ssosna niemieckie parasolki? 13.06.04, 21:57
                          Dziewczyny z Niemiec! Jakie polecacie parasolki z tutejszego rynku (te z penym
                          wypasem, wygodne dla rocznika).
                          • mymcia Re: niemieckie parasolki? 13.06.04, 23:50
                            hihi, to już się wypowiedziałam...
                            a niemieckiej żadnej nie chciałam kupić...
                            Pliko kupiłam będąc na święta w Polsce (tak na marginesie - przez internet), bo
                            miałam mało czasu- a niestety w normalnych sklepach był problem- albo wg mnie
                            najmniejciekawe kolory - 1-2 egzemplarze albo w ogóle...
                            Tu w Niemczech jak juz pisałam najpopularniejsze jest Pliko p3 Classico - bez
                            pokrowca na nóżki, bez osłony p/deszczowej, no i ta cena... Choć może jak w
                            Polsce tak skoczył vat to może bardziej sie zrownały...Ale wPolsce z kolei
                            jakoś nie widziałam innych modeli poza Completo czyli tym o którym rozmawiamy
                            (full wypas...), no może to poprzednie pliko...
                            pozdrowionka
                            mymcia
                            • ssosna Re: niemieckie parasolki? 14.06.04, 09:47
                              To wloska firma , no nie? W lipcu jedziemy na pare dni do Wloch , mieszkam w
                              Alpach, wiec moze tam spojrze ile kosztuja,....hmmm.A gdzie kupilas przez
                              internet?
                              • mymcia Re: niemieckie parasolki? 14.06.04, 22:02
                                witam,
                                tak to włoska firma, ja sprawdzałam ceny we włoskich sklepach internetowych i
                                wcale taniej nie było... Najtaniej jednak w PL... Ja załapałam sie jeszcze
                                przed "unijnymi" podwyzkami i zapłaciłam może nie najtaniej - 1029zł w
                                baby.com.pl - wysyłka była za darmo (tzn, na terenie Polski). Jak już pisałam
                                nie mogłam czekac i wybrałam możliwie najlepsza dla mnie mozliwość. Terz te
                                wózki kosztują chyba ponad 1100.
                                pozdrawiam
                                mymcia
                                • ssosna Re: niemieckie parasolki? 15.06.04, 09:43
                                  Teraz jest na allegro nowy, moze zapytam sie jakie kolorki ...na razie za 500
                                  zl ale ciekawe jaka wymyslili cene minimum.
                                  • beata963 Do ssosna 15.06.04, 13:39
                                    Hej
                                    Ten sprzedawca wystawiał wózki Peg Perego Pliko P3 w opcji kup teraz po 1050
                                    zł. Myślę ,że cena minimalna = cenie kup teraz smile
                                    Beata
                                    • ssosna dot.allegro 15.06.04, 14:50
                                      Dzieki, zapytalam o kolory, jeszcze mi nie odpowiedzieli...
                                      • beata963 Re: dot.allegro 15.06.04, 15:17
                                        Ja pytałam tydzień temu o kolor x-plorer wycenił go na 1050 zł.
                                        + koszt przesyłki sad (mieszkam koło Krakowa)
                                        Udało mi się kupić wózeczek prawie ,,nowy,, kolor chesapeake ( co prawda nie
                                        mój wymarzony ale nie kolor naj...) za 700 zł. czekam na przesyłkę smile
                                        Beata
                                        • ssosna Re: dot.allegro 15.06.04, 20:04
                                          Naprawde? A kupials wlasnie Pliko Complete...?????? A gdzie , jesli mozesz
                                          zdradzic? Nowy?
    • beata963 Do ssosna 21.06.04, 22:29
      Dopiero teraz tutaj zaglądłam.
      Jestem ciekawa jakie masz info. odnośnie wózeczka na Allegro
      Ja już kupiłam smile
      Jestem zachwyconasmilesmilesmile
      Znalazłam go tutaj :
      www.baby.com.pl/szczegoly.php?grupa_p=4&przedm=1386483
      • hipopotam3 Re: Do ssosna 22.06.04, 15:39
    • krzysiek11 Re: kupiłam plikop3 22.06.04, 19:09
      Pliko jest super.Korzystam z wózków Peg Perego już od 5 lat.Mam dwoje dzieci.Są
      niezawodne.To się wogóle nie psuje.Spokojnie możesz przewozić tak małe
      dziecko.Pozdrawiam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka