pasik 28.01.12, 00:20 niedawno był taki wątek WIELKA SIEĆ MIESZA Z CENAMI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolapalola Re: Niecne praktyki.. 28.01.12, 07:12 ja mialam ostatnio sytuacje w marks&spencer inna cena na metce 32,99 a Pani przy kasie powiedziala mi 41,99 ale powiedziala, ze mam prawo kupic z cena z metki i kupilam spodnie w takiej cenie jaka widzialam na towarze.Co zas do takich metod to juz nie pierwsza firma to robi byl juz podobny watek ale po Zara sie tego nie spodziewalam Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: Niecne praktyki.. 28.01.12, 07:46 nie tylko Zara tak robi niestety ilez to razy po podwadzeniu paznokciem tych kilku metek trafialo sie na cene wyjsciowa tak dziwna, ze az żal ..... Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: Niecne praktyki.. 28.01.12, 07:47 przepraszam, ale zostawiłam suwaczek w poprzednim poscie - z nerwow na te praktyki sklepowe - juz zglosilam post do usuniecia. a chodzilo mi o to, ze nie tylko Zara tak robi, bo czasem ejst kilka metek, po podwazeniu ich paznokciem ukazuja sie bardzo dziwne ceny.... Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Niecne praktyki.. 28.01.12, 09:01 Kurcze no ale szczerze mówiąc co za róznica czy spodenki kosztowały przed 29 czy 25?Czy cena 19.99zł jest satysfakcjonująca?Tak?to kupujemy.I czy ważne jest ile one przedtem kosztowały? Co do sukienki to zgoda ale czy na pewno był napis "wszystko za"? czy może "wszystko OD"?Bo to sa tez częste praktyki.Z daleka widać cenę np 25zł rzucamy się a jak się przyjrzymy dokładnie to na plakacie jest napis "wszystko od" i za 25zł możemy sobie kupić jedynie smętną koszulkę a cała reszta jest droższa. Jeśli jednak był napis "wszystko za" to zara powinna sprzedać ta sukienkę bez słowa.Bo takie jest prawo.Niestety zauważyłam, że sprzedawcy w Polsce robią to z dużą niechęcią i łaską obrzucając przy tym klienta spojrzeniem "wyzyskiwacz, naciągacz itp".Sama miałam ostatnio podobną sytuację i obsługa po kilkuminutowej naradzie pod wodzą pani kierownik w końcu się łaskawie zgodziła abym zakupiła towar po cenie z półki sklepowej(i toi dokładnie podpisanej) a nie za cenę wyskakującej przy kasie.Tak jakby to była ich dobra wola a nie obowiązek. Odpowiedz Link Zgłoś
nikitka78 Re: Niecne praktyki.. 28.01.12, 09:46 Kiedyś w Big Starze sprzedawczyni sama zaproponowała mi spodnie które "akurat mają na wyprzedaży i te są przecenione na 79,99". Przy kasie dziwnym trafem wybiło cenę o ok 30zł wyższą mimo, że na metce było 79,99. I wtedy sprzedawczyni upierała się, że się pomyliła i nie może sprzedać spodni w takiej cenie. Po 2 telefonach do kierownictwa nadal twierdziła, że nie sprzeda w cenie z metki. Ustąpiła dopiero gdy zauważyła, że inni klienci przysłuchują się jej bzdurnym argumentom. Odpowiedz Link Zgłoś
katrio.na Re: Niecne praktyki.. 28.01.12, 11:58 Ale akurat spodenki dotyczą jakiegoś małego rozmiaru - dobrze odczytuję metkę? A na przełomie roku była chyba zmiana stawki VAT - zatem podwyższenie ceny pierwotnej nie jest chyba zaskakujące. Osobiście uważam, że jeśli cena 20zł była satysfakcjonująca to w nosie mam jaka była pierwotna cena wyjściowa. Jeśli sukienka nie miała nalepionej ceny to trudno tu dochodzić swoich praw bo faktycznie ktoś mógł ją odwiesić. Ludzie często tak robią. Wtedy po prostu nie kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
malami34 Re: Niecne praktyki.. 28.01.12, 12:38 "Osobiście uważam, że jeśli cena 20zł była satysfakcjonująca to w nosie mam jaka była pierwotna cena wyjściowa. " Przecież chodzi o zasadę - jeżeli ktoś jest uczcuwy to nie przychodzi mu do głowy udawanie, że sprzedaje z super obnizką . Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Zmiana vat dotyczy towarów 28.01.12, 14:22 dopiero wprowadzanych do obrotu handlowego,a nie tych już wiszących w sklepie na wieszakach Odpowiedz Link Zgłoś