Dodaj do ulubionych

Kurtka wiosenna

20.02.12, 18:18
Chciałam kupić dla córki ( romiar 92) kurtkę na wczesną wiosnę- musi być troszkę ocieplana , najlepiej na polarku i z kapturem. Byłam dziś w Smyku, H&M, 5-10-15, Zarze, Mothercare i Reserved Kids- same wiatrówki a jak jest coś cieplejszego to bez kaptura albo białe. Widziałyście gdzieś takie kurtki, czy może jeszcze za wzceśnie i bliżej wiosny coś znajdę?
Obserwuj wątek
    • emma6666 Re: Kurtka wiosenna 20.02.12, 18:36
      Nie wiem jak teraz bo sklepu u mnie już nie ma ale kiedyś były w Coccodrillo kurteczki podszyte polarem.
      • iwek33 Re: Kurtka wiosenna 20.02.12, 19:28
        W tej chwili Quadri Foglio ma dość fajną wyprzedaż, są kurteczki przejściowe i wiosenne (oglądałam w sklepie firmowym)
        znalazłam też na allegro:
        allegro.pl/mega-promocja-kurtka-przejsciowaq-f-rozm-92-i2122739879.html
        Dla chrześniaczki kupiłam na wiosnę ocieploną polarkiem kamizelę w kwiatuszki- uroczą moim zdaniem- no nie mogłam się oprzeć.
        allegro.pl/mega-promocja-50-kamizelka-wiosenna-q-f-r-92-i2114438137.html
        Do niej kupiłam dwa polarki, malinowy i niebieski - ślicznie to razem wygląda.
    • sagaa Re: Kurtka wiosenna 20.02.12, 19:44
      Kurtki z odpinanym polarem ma na pewno firma Mariquita. W rozmiarze 92 np. na Allegro masz do wyboru sporo wzorów i kolorów. Moja córka jesienią nosiła kurtkę tej firmy z kolekcji Confetti (z polarem).
      Teraz szukam rozmiaru 104 i już nie ma takiego wyboru sad
      • oasis331 Re: Kurtka wiosenna 21.02.12, 12:44
        Fajne z odpinaną bluzą są w C&A. W sklepach mały wybór ale w sklepie internetowym jest ich sporo. Kupiłam dla córki taką:
        www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#/dziewczynki/Dzieci%2C%20rozm.%2092-128/Kolekcja/Kurtki%20%26%20p%C5%82aszcze/73648/3
        Kiedyś kupowałam też dla syna, dobrze się nosiła i przez tą odpinaną bluzę była bardzo funkcjonalna.
        • a-e-p Re: Kurtka wiosenna 21.02.12, 12:54
          Ja kupuje kurtki typ wiatrówki i do tego osobno polar w tym samym sklepie albo innym (oczywiscie wtedy dobieram kolorystycznie do kurtki). Kiedy jest zimno zestaw noszony jest razem, w cieplejsze dni sama wiatrówka. Dodatkowo wykorzystujemy sam polar. Taki zestaw jest IMO praktyczniejszy. Dodatkowo corki nie nosza tego samego co pół szkoły... Najtaniej jest kupic na wyprzedazy na zapas.
        • ella111 Re: Kurtka wiosenna 23.02.12, 12:25
          Fajna ta rozowa z C&A. Pasek zapina sie na zatrzask?
          • oasis331 Re: Kurtka wiosenna 23.02.12, 22:31
            Tak, na zatrzask.
    • aniaoam Re: Kurtka wiosenna 23.02.12, 11:46
      Ja kupiłam w L'eclercu na 104cm, różową z Hello Kitty, ale jest dosyć cienka (ale nie tak cienka jak wiatrówki o których piszesz - też je oglądałam.) Na zewnątrz nieprzemakalna, w środku polar, kaptur odpinany, kieszenie. Myślę że na początku będę pod nią zakładała jeszcze polara albo sweter.
    • kropkacom Re: Kurtka wiosenna 24.02.12, 08:37
      Mogę polecić kurtkę z Next. Niestety w Polsce do kupienia tylko on line.

www.next.co.uk/x49710s2
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka