Dodaj do ulubionych

zagraniczne sklepy netowe - polećcie

10.03.12, 23:46

Przede wszystkim polećcie takie, które wysyłają worldwide albo chociaż do Polski za darmo smile

Mnie interesują buty i ciuchy, kosmetyki, ale inne ciekawe sklepy też.

Oraz wady i zalety poszczególnych sklepów.

Ja testuję teraz javari.co.uk - duży sklep z butami, przeceny miewają zabójcze. Jedyna wada jest taka, że jak cokolwiek pójdzie nie tak i trzeba sprawę załatwić nieszablonowo, to nie idzie się dogadać, bo na każdego mejla odpisuje kto inny i mają wszystko bardzo mocno "zautomatyzowane". Jeżeli mają jakiś defekt na całej serii jakiegoś modelu, to będą wam wymieniać go w nieskończoność, za każdym razem na egzemplarz z tą samą wadą, dopóki sama nie zadeklarujesz, że chcesz zwrotu kasy, bo item to item i nie znają słowa "elastyczność". O ile się domyśliłam, obsługa klienta siedzi w Indiach, magazyn wysyła z UK. Wysyłają za darmo do Polski DHL-em, paczka idzie 4 dni, ewentualny zwrot na własny koszt. Jeżeli wymiana jest z ich winy, bez szemrania refundują przesyłkę.

Jeżeli macie doświadczenia z innymi (ciekawa jestem, czy np. ktoś kupował w www.revolveclothing.com?) to podzielcie się, pls.

Mam nadzieję, że moderacja nie będzie mnie przenosić na inne forum, na którym nie bywam smile
Obserwuj wątek
    • japanunieprzerywalempanieposle Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 00:21
      new look dostawa tylko 5 funciakow. dlaczego koniecznie musi byc za darmo dostawa ?
      • falka32 Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 00:26
        Nie napisałam, że koniecznie, tylko że najlepiej. 5 funtów to jest jednak więcej niż 0 funtów.
        • japanunieprzerywalempanieposle Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 00:28
          to jest ok 25 zl . gdy kupujesz cos w polskim sklepie placisz ok 15 zl wiec roznica nie jest duza.
          • falka32 Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 00:42
            Nie rozumiem, chcesz mnie przekonać, że lepiej jest zapłacić 25 zł niż 0 zł? Czy że szukanie tańszej wysyłki to zuuuooo? Bo trochę oftop robisz.
            Informacje o sklepach z tanimi przesyłkami są cenne, a jeszcze cenniejsze są te o sklepach z darmowymi.
            Jeżeli będę miała do wyboru te same buty za 15 funtów w sklepie, który wysyła za 5 funtów i w sklepie, który wysyła za darmo, wybiorę ten drugi, bo cena wysyłki jest składową ceny końcowej. A to jest 20% różnicy ostatecznie dla portfela.
            Dla mnie też jest ważne np. czy wysyłają przesyłki rejestrowane.
            • japanunieprzerywalempanieposle Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 00:54
              poprostu szukajac sklepow gdzie jest darmowa wysylka zawezasz sobie pole do poszukiwan. czasem wysylka jest darmowa ale ubrania i buty drogie
              • falka32 Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 01:20
                Nie zawężam, pytam przecież o całościową opinię o sklepie. Jednak przy sklepach zagranicznych cena przesyłki bywa poważną barierą. Bo co z tego, że buty są fajne i tanie, jak przesyłka kosztuje więcej, niż buty a zwrot jest kompletnie nieopłacalny.
      • paulixs1 Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 01:42
        apanunieprzerywalempanieposle napisała:

> new look dostawa tylko 5 funciakow. dlaczego koniecznie musi byc za darmo dosta
        > wa ?
        Na pewno nie new look, chyba, ze lubisz chodzic w dwoch lewych butach, i po upraniu ubrania wyrzucac.
        Internetowy sklep :asos.com, ale nie najtansze wersje.Ja zwracalam do bolu jak mi rozmiar/kolor nie pasowal za darmo.
        • falka32 Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 11:50
          Napisz coś więcej o asos? Wyglada ciekawie.
          • falka32 Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 11:56
            na newlook.com jest wiele marek, nie tylko new look
          • yaga7 Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 14:21
            Asos ma opcję wysyłki za darmo do Polski, ale nierejestrowaną. Za rejestrowaną płacisz chyba ok 10 funtów.
            Mają mnóstwo ciuchów, bielizny, butów. Rózne ceny, różne marki, różne przeceny, różne promocje, spory dział outlet, do którego regularnie dorzucają.
            Robię u nich regularnie zakupy od chyba 2 lat, kontakt w miarę ok, w sumie zastrzeżeń nie mam. Czasem wysłali nie to, co zamówiłam, ale bez problemu wymienili na dobry egzemplarz.
    • kropkacom Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 07:53
      Do Polski wysyła Next, Zara, Monsoon, C&A. No, ale one nie są tanie (może tylko C&A) i chyba tylko Next ma darmową wysyłkę. big_grin
      • falka32 Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 11:42
        Ten javari.co.uk nie jest chyba tanim sklepem, bo są tam buty po 300 funtów, ale ja kupuję tam czasem dla siebie buty o 50% taniej, niż kupiłabym w Polsce ten model na sezonowej wyprzedaży. Ostatnio kupiłam tam za 12 funtów chodaki POLSKIE big_grin, które w Polsce kosztują około 3 stów. Raz na jakiś czas robią kilkudniowe promocje 20% na wszystko dodatkowo (tzn również na modele z wyprzedaży), wtedy te ceny robią się naprawdę bardzo dostępne.
        • kropkacom Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 11:49
          Polska strona Next nie ma promocji. Monsoon ma wyprzedaże sezonowe. Zara i C&A nie wiem.
          • kropkacom Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 11:59
            Jest też Halens i Otto. Tam są różne marki.
          • emilly4 Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 12:03
            Cos dla imprezowiczek: styledesigner.co.uk
            www.styledesigner.co.uk/
            Bezproblemowa, szybka wysylka, latwy kontakt mailowy. Zwroty szybko realizowane.
            asos.com i mango.com

www.asos.com/?r=2
            shop.mango.com/IE/mango
            Z wlasnego, niemilego doswiadczenia nie polecam New Look i Top Shop uncertain
            • kropkacom Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 12:08
              www.frenchconnection.com/index.aspx?mscsmigrated=true
              French Connection chyba wysyła do Polski. Sprawdzał ktoś?
    • sueellen Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 13:24
      Z angielskich sklepów zdecydowanie NIE polecam New Look i raczej tez nie H&M - jakość bardzo przeciętna a ceny takie sobie.

Proponuję, abyś w wakacje (byle nie w czasie olimpiady) przyjechala do Londynu na zwiedzanie i obskoczyła centra handlowe. Zorientujesz się co Ci pasuje i potem sobie będziesz zamawiać przez internet. Ciuchy dobrej jakości znajdziesz w TKMAxx ale online mają słabe. Jestem fanka Monsoona, z tym, ze oni są z kolei drodzy. Uwielbiam ciuchy z Camden Town za ich modę alternatywną, ale tam nic online.

Sprobowałabym John Lewis i Very

ABoTak
      • falka32 Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 15:02
        TKMaxx nie wysyła do Polski...
        Mnie nie chodzi o informacje, jakie ciuchy są dobre, tylko opinie o zagranicznych sklepach internetowych wysyłających do Polski na dobrych warunkach. Nie wiem, po co miałabym z tego powodu jechać do Londynu, skoro większość tych marek, które mnie interesują, jest też w Polsce, tylko są droższe i jest mniejszy wybór.

O, przypomniała mi się jeszcze słynna truskawka, czyli strawberry.net - jeszcze tam nie robiłam zakupów, ale sporo moich znajomych kupuje kosmetyki w zasadzie juz tylko tam.
        • yaga7 Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 15:16
          Ja na truskawce robiłam sporo zakupów za czasów tańszego dolara, ale teraz też się jeszcze opłaca. Aha, na truskawce niestety zdarzają się starocie, czyli kosmetyki wyprodukowane np. 5 lat temu i sprzedawane jako nowe i świeże - zwłaszcza tyczy się to bardzo przecenionych rzeczy, ale nie zawsze.

Z fajnych kosmetycznych polecę jeszcze www.feelunique.com/
          To jest sklep angielski, wysyłka darmowa do Polski, czasem są przeceny, są też rózne fajne oferty typu jak kupisz dwa produkty, dostaniesz zestaw miniaturek czy coś w tym guście.
          Robiłam parę razy zakupy, zawsze bez problemów.
        • japanunieprzerywalempanieposle Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 15:41
          Nie wiem, po co miałabym z tego powodu jechać do Londynu, skoro większość tych marek, które mnie interesują, jest też w Polsce, tylko są droższe i jest mniejszy wybór."

no to chyba sobie sama odpowiedzialas...
          • falka32 Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 15:51
            Nie bardzo rozumiem ideę twojej wypowiedzi i na co sobie mianowicie odpowiedziałam.

Jestem ci bardzo wdzięczna za informacje o sklepie newlook.com, a jak chcesz rozmawiać o sensie robienia zakupów w zagranicznych sklepach internetowych oraz o mentalności Polek, to może załóż osobny wątek a nie zaśmiecaj tego, bo potem nie da się tu odnaleźć informacji.
            • japanunieprzerywalempanieposle Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 16:05
              no wlasnie dlatego mozesz pojechac bo w Polsce sa drozsze i mniejszy wybor niz w uk.
            • japanunieprzerywalempanieposle Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 16:09
              i sorry sama sobie zasmiecasz watek glupimi uwagami. nic nie mowilam o mentalnosci Polek... dziewczyny mowia o jakosci ubran danych marek a ty piszesz, ze cie to nie interesuje. naprawde kupisz byle szmaty byle przesylka byla free uncertain ?
              • falka32 Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 16:17
                "no wlasnie dlatego mozesz pojechac bo w Polsce sa drozsze i mniejszy wybor niz w uk."

no właśnie dlatego pytam o sklepy internetowe w uk i usa, wysyłające do Polski, żeby nie musieć tam jeździć, tylko zrobić zakupy w czasie oglądania Tańca z Gwiazdami, czy teraz rozumiesz?
              • falka32 Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 16:37
                dziewczyny mowia o jakosci ubran danych marek a ty piszesz, ze cie
                > to nie interesuje. naprawde kupisz byle szmaty byle przesylka byla free uncertain ?

Ponieważ nie pytam o marki, tylko o sklepy. Gdyby interesowała mnie jakość ubrań H&M, bo jakimś cudem nigdy w życiu bym nie weszła do żadnego H&M, to bym założyła wątek z pytaniem "czy ubrania z H&M są dobrej jakości". Z uwagą śledzę wątki pt. "czy buty ecco to szajs czy są w porządku". Ale tym razem założyłam wątek z pytaniem o doświadczenia w zakupach z różnymi zagranicznymi sklepami netowymi, ponieważ takich właśnie informacji poszukuję. Interesuje mnie cena przesyłki, obsługa klienta, możliwe problemy i pułapki, relacje od osób, które z tych sklepów korzystały. Po to, że jeżeli będę chciała sobie kupić martensy albo nine west (to takie buty, dla których zmierzenia nie muszę jechać do Londynu i wiem, jakiej są jakości), to żebym mogła wybrać sklep, który mi je sprzeda najkorzystniej i bez problemów, będzie miał model w poszukiwanym przeze mnie kolorze a będzie to o 200 zł taniej niż w Polsce, bo takie są różnice w cenach. Informacje o tym, co sprzedaje on-line TKMaxx, który nie wysyła do Polski, sa zbędne w wątku, pytającym o sklepy wysyłające do Polski.
    • falka32 Re: zagraniczne sklepy netowe - polećcie 11.03.12, 15:41
      A czy ktoś robił zakupy na endless.com?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka