Dodaj do ulubionych

komunia chłopiec

31.03.12, 09:26
witam
Na forum zatrzesienie jest tematow odnosnie komunii i strojów dla dziewczynek
Ja mam chłopca do I komuni i niemam jeszcze stroju dla niego
i szczeze mowiac niemam pojecia co kupic i gdzie
nie podobaja mi sie garnitury mały stary wolałabym cos bardziej uniwersalnego
zeby pozniej jeszcze z raz go załozył ale niewiem czy wypada taki np spodobał mi sie garniturek
w reporterze ala sportowy był jasny i ciemny no juz bym bardziej obstawiała ciemny choc jasny bardziej mi sie spodobał ale zeby juz całkowicie nie odstepowac od reszty bo przypuszczam ze wiekszosc bedzie w tradycyjnych gajerach

moze macie jakies propozycje
w co ubieracie swoje dzieci
jakie buty i dodatki macie

bede wdzieczna za wszelkie inspiracje
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: komunia chłopiec 31.03.12, 10:39
      To moze znajdziesz jakieś inspiracje, ale oprócz alb i garniturów raczej nie widzę rozwiązań pośrednich
      www.google.pl/search?q=str%C3%B3j+komunijny+dla+ch%C5%82opca&hl=pl&rls=com.microsoft:pl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=mr92T8S4NY7Fswb5h6XUBA&ved=0CIQBELAE&biw=1536&bih=678
      tu jest coś bardziej luźnego
      www.imprezarodzinna.pl/zdjecie/komunia/garnitury-komunijne/89/1411
      www.imprezarodzinna.pl/zdjecie/komunia/garnitury-komunijne/89/1412#zdjecie
      • pia_ Re: komunia chłopiec 31.03.12, 10:48
        Pełen luzik, ale to chyba bardziej na imprezę weselną smile
        www.sklep.standar.pl/o_firmie.php
        Mi się podobają marynarki, kamizelki i spodnie z Zary. Naturalne, eleganckie, ale na luzie
        www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/category/pl/en/zara-S2012/215008/Party%2BChic
        • pade Re: komunia chłopiec 31.03.12, 12:38
          pia_ zara ma faktycznie fajne garniturki ale na dość dobrze zbudowanych chłopców. Na szczuplakach źle leżą i maja zbyt długie rękawy. Nie wiem czy opłaca się się przerabiac, lepiej cos dopasowanego kupić
          Mój syn miał i albę i garnitur bo do końca nie wiedzielismy jak będą ubrani koledzy z klasy. Garnitur kupiłam na allegro, bardzo porządny bo nie z poliestru a z dodatkiem wełny, polskiej firmy, która robi garnitury dla mężczyzn.
          Pod albę i tak trzeba nałożyć koszulę, eleganckie spodnie itd, więc zostaje marynarka, która przydała się na zakończenie roku szkolnegosmile
    • blankaz Re: komunia chłopiec 31.03.12, 11:41
      Ja nie pomogę, bo my mamy albę. Niestety z białymi spodniami, więc czeka mnie koszmar szukania butów do niej, bo jeszcze nie mam.
      Zazdroszczę mamom dziewczynek, bo przynajmniej mają jakiś wybór w temacie obuwia.
    • sylaluk1 Re: komunia chłopiec 31.03.12, 12:03
      U nas tez alba (na szczescie) a pod albe co kto chce...Wiekszość chlopcow bedzie w ciemnych spodniach i ciemnych butach....Po Uroczystosci w Kosciele moj mlody w cos takiego : offers.next.co.uk/search?p=Q&lbc=next-offers&uid=953667417&ts=custom&w=*&method=and&isort=price%20rev&af=cat%3aboyswear%20si%3a10years&images=on&nxti=0&nxtv=000&cnt=16&saleshockFFERS&pfg=03tyu3er5 po prawej stronie 3 od gory, kamizelka na koszule (kolor jeszcze nie wybrany).Buty pewnie jakies Clarks (jest spory wybor i co najawazniejsze sa mega wygodne).
    • ewelina266 Re: komunia chłopiec 31.03.12, 19:49
      Ja również mam problem z kupieniem spodni pod Albę. Widziałam ładne w Smyku, ale leżą na moim dziecku fatalnie. Butów też nie mam jeszczed sad
    • natalek79 Re: komunia chłopiec 01.04.12, 12:43
      U nas też alby ze spodniami białymi, a że komunia w pierwszy weekend maja, to butów szukam intensywnie już od 3 tygodni sad Póki co widziałam jakąś chińszczyznę za 60 zł i tyle z białego (do tego mój ma mały rozmiar 30, a ponoć te komunijne wszędzie się od 31 zaczynają). Na imprezę w lokalu też szukam garnituru i pewnie się skończy na spodniach z kamizelką, bo marynarki na moim chudzielcu nie leżą. Oczywiście w jasnym kolorze, bo ciemny odpada. Szczerze mówiąc rok temu z córą to mniej zamieszania miałam - wybor ogromny wszystkiego dla dziewczyn.
    • azyli Re: komunia chłopiec 01.04.12, 19:22
      W naszym kosciele chłopcy będą mieli komże, a pod nie garniturki lub komplety spodnie + kamizelka wg uznania. Nam to pasuje. Zostala nam jeszcze koszula do kupienia. Moze wiecie gdzie dostanę elegancka ale bawełniana białą koszulę (wawa)?
    • hobla Re: komunia chłopiec 19.05.12, 19:33
      Drogie mamy chłopców pierwszokomunijnych,
      wiele z Was ma już pewnie uroczystość za sobą. Doradźcie gdzie kupić we Wrocławiu same spodnie (czarne), ewentualnie z kamizelką, z tkaniny nie będącej w 100% poliestrem. Mamy już tylko dwa tygodnie, nasz błąd, że ten zakup został odłożony na ostatnią chwilę. W jednym ze sklepów w Marino fajne komplety, ale moje dziecko bardzo szczupłe i nic nie pasuje. Ostatecznie chyba będzie musiało się skończyć na sztucznych.
      • gosjana Re: komunia chłopiec 19.05.12, 20:05
        garniturowe czarne spodnie kupisz w Halens, np firmy Next-ceny zaczynają się od 39zl
      • pia_ Re: komunia chłopiec 21.05.12, 09:04
        Nie wiem czy pomogę, bo sprawę znam tylko z opowiadań znajomych, ale ponoć fajne spodnie i marynarki są w Astrze, ale nie na stoisku dziecięcym tylko jakimś z garniturami meskimi i w outlecie factory.
    • patatajowa Re: komunia chłopiec 21.05.12, 09:24
      a moze sie zorganizowac w parafii i uszyć dla wszystkich jednakowe stroje?
      odpadnie ból głowy związany z szukaniem stroju, "szpanowanie" wsród dzieci kto ma ładniejszy no i fajnie to wyglada jak dzieci jednakowo na Komunie ubrane.
      u nas chłopcy mają fajne stroje szyte na miare przez krawcową lub dopasowywane po poprzednikach-czarne eleganckie spodnie i krótka biała komża.
      do tego zakup we własnym zakresie czarnych butów i białej koszuli.
      mam nadzieje ze za 3 lata sie nie zmienią stroje i syn tez w takim pójdzie wink
      • leigh4 Re: komunia chłopiec 21.05.12, 10:43
        My juz po komuniismile Chłopcy mieli długie alby ze stójka pod szyją. Pod spód białą bawełaniany tiszert z długim rękawem (tydzien temu było zimno w niedzielę), jasne spodnie z zary. Było ok, nic nie prześwitywało, nie wyłaził kołnierzyk koszuli. Przy długich albach jest taki kłopot, że ciemne spodnie prześwituja, niezbyt fajnie to wyglada. Po zdjęciu alby załozyłam młodemu koszulę, wygladał bardzo fajnie, niezbyt sztywno, a elegancko.
      • pia_ Re: komunia chłopiec 21.05.12, 11:06
        Na 2 tygodnie przed komunią to chyba za późno, aby organizować wspólne szycie strojów wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka