Dodaj do ulubionych

fontanna czekoladowa

08.05.12, 10:35
chciałabym kupic małą fontannę czekoladową (bo wypozyczenie takiej ok. 46 cm. to koszt z czekoladą ok. 450 zł) pełno tego na allegro od 70 zł nawet,
moze ma ktos do domowego uzytku taką fontannę i podzieli sie uwagami?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • fajny.domis Re: fontanna czekoladowa 08.05.12, 14:38
      nikt nie ma fontanny??
      • jolinka102 Re: fontanna czekoladowa 08.05.12, 15:08
        My mamy, dostalam ja w prezencie wiecej niz 2 lata temu i do tej pory byla uzywana tylko raz. Moim zdaniem nie warto. Kolejny grat, dodatkowo trzeba kupic do tego sporo czekolady i po tej calej zabawie albo pieczesz jakies ciasto z czekolada albo ja wyrzucasz. Moim zdaniem szkoda kasy
        • mamunia_karola Re: fontanna czekoladowa 08.05.12, 17:48
          Ja też mam. To prawda, używa się jej bardzo rzadko, ale za to jest to efektowne. Kupiliśmy w Makro za jakieś 70zl już dawno i nie pamiętam. Czekoladę kupujemy też w Makro taką specjalną w granulkach. Do tego owoce - zaraz będą truskawki będą super pasować. Ja polecam
    • big-smoczyca Re: fontanna czekoladowa 08.05.12, 18:37
      dostałam wieki temu na gwiazdkę
      chyba z duki
      fajna rzecz na imprezy
      12 czekolad, pół szklanki oleju, trochę owoców, kawałeczek ciasta drożdżowego, kilka francuskich rogalików i słodką część przyjęcia mam z głowy
      a goście zadowoleni, bo to coś innego niż ciasto
      • pasik Re: fontanna czekoladowa 08.05.12, 19:31
        olej fontannę...musisz zużyć dużo czekolady a frajda krótka...pomyśl o myciu ustrojstwa..chyba że dzieci wyliżą.
        Dostałam 3 lata temu founde na czekoladę- z patyczkami na owoce.
        To jest hicior. Podgrzewane świeczką jest totalnym bajerem na imprezy dla dzieciaków i dorosłych.
        Tylko że małe i patyczki cztery sztuki.
        • dorocik833 Re: fontanna czekoladowa 08.05.12, 21:51
          Ja kupiłam przeszło 3 lata temu specjalnie na wesele bo wypożyczenie kosztowało coś od 450 do 1000zł. Nową kupiłam właśnie za ok 450zł.Identyczną jak te z wypożyczalni. W tamtych czasach zrobiła furorę na weselu zwłaszcza na poprawinach wśród dzieci. Do dziś użyłam jej jeszcze raz na innej imprezie rodzinnej i oczywiście był zachwyt. Jest duża i na co dzień nie chce mi się jej uruchamiać. Ale jeśli masz w rodzinie dużo dzieci i chcesz na jaką większą imprezę rodzinną to warto. Bo jak pisałaś ceny za wypożyczenie są śmiesznie wysokie. Używam do niej specjalnej czekolady w "granulkach" kupowałam je w internecie.
          • marusia.2 Re: fontanna czekoladowa 10.05.12, 11:57
            My mamy taką, a właściwie nie my, a nasze dziecko. Dla niego jest to super frajda, dla męża zresztą też, dla mnie dużo sprzątania smile Ale też bardzo lubię, sczczególnie z kiwi i bananami. Czasami jemy też czekoladę z wafelkami, a czekoladę zwykle kupujemy przez Internet. A może fondue byś kupiła? Trochę tańsza zabawka. smile
            • heca7 Re: fontanna czekoladowa 10.05.12, 14:41
              Ja też chcę kupićsmile Wiem, że będę ją wystawiała może 3-4 razy w roku ale dzieci u nas w rodzinie jest dość dużo i zabawa będzie przednia. Na weselach zresztą im się bardzo podoba. Myślałam o kupnie na Allegro , taką za ok 120zł.
    • kanna Re: fontanna czekoladowa 10.05.12, 15:20
      Mamy founde czekoladowe. Czekoladę się podgrzewa na kuchence, ze śmietanką, potem się podkłada świeczkę i daje owoce, biszkopty itp. każdy moczy, co chce. patyczki są 4, a jak jest więcej dzieci to używam szaszłyków drewnianych.

Kosztowało toto (podgrzewacz z miseczka i takie talerz duży na owoce koło 50 zł w TKMaxx.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka