Dodaj do ulubionych

prezent dla pań na zakończenie przedszkola

16.05.12, 09:39
Mamy 2 świetne panie w przedszkolu, z którymi nasze dzieci będą w tym roku się żegnać. Chcemy na prezenty dla pań przeznaczyć po 250-300 zł. Wykluczylismy juz na szczęście pomysły typu: kosze delikatesowe, ręczniki z wyhaftowanym imieniem (!!!), pióra i długopisy, płyty z muzyką. Stanęło na biżuterii, chociaż ja i część rodziców była za elegancko zapakowanym bonem do aparta, czy np. kruka. I teraz dylemat - macie jakieś doświadczenie z kupowaniem bizuteri tak trochę w ciemno? Co radzicie.
Od razu też dziekuję za posty w stylu - czy się tym paniom prezent należy itp. O prezencie dla nich zdecydowali WSZYSCY rodzice jednomyślnie i WSZYSCY wpłacili w ciągu 2 dni składkę, a są tacy, którym się nie przelewa.
Obserwuj wątek
    • kamcia2003 Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 09:42
      Czyżby Pani była z białołęckiego przedszkola AM? :o)
      • noo_noo Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 09:46
        nie wink zupełnie inny region
        A co dostaną panie białostockiego???
        • kamcia2003 Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 09:48
          Miałam na myśli warszawską Białołękę....

Co dostaną? Właśnie zachodzimy w głowę....
    • slonko1335 Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 09:46
      Chyba najsensowniej jest po prostu podpatrzeć jaki typ biżuterii panie noszą. Bon uważam za zdecydowanie lepszy pomysł.
    • inia25 Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 09:54
      chyba najlepszym pomyslem byloby kupic bon do apartu czy kruka. kupowanie bizuterii moze byc ryzykowne.
      My zrobilismy jeszcze fotoksiazke ze zdjeciami wszystkich dzieci i wesołym wierszykiem na poczatku. Moga sie dzieci podpisać dla pańsmile
      • sainiri Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 10:00
        Lilou?
        ja mam taki pomysł na za roksmile
    • noo_noo Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 10:07
      Mam świadomość, że lepszy byłby bon, ale niestety większość opowiada się za prezentem "rzeczowym", najchetniej za bransoletkami. Obie panie to takie kobietki z klasą - jedna ok. 40, druga po 50. Ta młodsza ubiera się bardziej ekstrawagancko, druga elegancko. Do jednej i drugiej pasowałaby np. bransoletka z kolekcji kruka krople wkruk.pl/product-pol-2318979-BRANSOLETA.html
      Z kodem, który podała pia_ wychodzi w dobrej cenie.

Tylko, to jest mosiądz (wypada kupic taki kruszec?) i nie wiem kupić 2 takie same????
    • natalek79 Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 10:17
      Jako nauczyciel jestem wogóle przeciwna prezentom, owszem symboliczne jedne, małe kwiatki rozumiem. W tym roku moja córa kończy 3 klasę sp i wychowawczyni dostanie prezent za 1200 zł!!! Ja bym nie przyjęła, ale nasze mamy lubią sie postawić i nie dają sobie przetłumaczyć, że tak drogi prezent może być niestosowny...
    • snor-snow Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 10:33
      ja tez zastanawiam się nad prezentem dla pań ale byłam juz u Kruka i w Aparcei i w Yes i wiem jedno : zwykły jubiler ma o wiele większy i tanszy wybór.
      Niestety ale wzory z Kruka można kupić nawet na połowę ceny gdzie indziej.
      Ale każdy kupuje tu gdzie chce, prawda.
    • mama_amelii Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 10:35
      Również jestem nauczycielem i uważam(moje kolezanki podobnie),że bon jest bardzo niezręcznym prezentem(nie przyjelabym),a poza tym taki na Odwal się-Idź i sobie coś sama kup.Biżuteria,jeśli panie lubią i noszą.Ja bym poszła w kierunku kolczyków lub zegarka(sama nie lubię wisiorków i bronsoletek)
      Takie jest moje zdanie.
      Był już wątek na ten temat i pisałam co zrobiłam,ale powtórzę,może komuś się przyda pomysł kiedyś.
      Moja córka w tym roku kończy przedszkole i ma wspaniałe panie( rodzice nic nie organizują,żadnych składek,wspólnego prezentu,tylko każdy sobie rzepkę skrobie).
      Nasze panie sa młodziutkie,z poczuciem humoru i ogólnie takie równiachy,więc mam nadzieję,że prezent się spodoba.
      Córka zaniesie obu paniom karykatury.Twarze pań jak portrety,nic prześmiewczego(figury super takie jak mająsmile,aniołek wręczjący kwiatek,a z drugiej strony diabełek(symboizują,że córka była raz grzeczna,a czasami nie),na górze logo przedszkola.Aniołek stoi na chmurce,czyli nazwa grupy.
      Prace wyszły piękne i moim zdaniem tanie(33zł za A4).Pamiątka przypominająca o córce z dedykacja,ale nie ma tam jej zdjęcia,tylko panie(w antyramie z tłem).
      Wiem,ze to kwestia gustu,ale zadałam sobie trochę trudu,zeby coś wymyślić.
      Do tego smakowa kawa i herbata.
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/md/yb/uo9f/PoCIz2g3i0Y1ILR5aB.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/md/yb/uo9f/NN8sdFTflaEZfwW6vX.jpg
      • noo_noo do mama_anieli 16.05.12, 10:43
        Jedna z pań zegarek od żegnającej grupy dostała, kolczyki odpadają, bo tylko jedna pani ma przekłute uszy. Obrazki dla pań, z których mają powstac pamiatkowe albumy dzieci robią same. Uwierz mi, że nasz mini komitet odpowiedzialny za zakończenie przedszkola zadaje sobie trud. Dla mnie starania, żeby prezent był ja najbardziej trafiony i taki, który sprawi przyjemność obdarowanemu - a nie trafi do piwnicy, czy na strych - to własnie ten trud. Jedna z pań ma długi staż pracy i proponowane przez Ciebie prezenty dostała już parokrotnie. Wiem o tym, bo kontaktowałam sie z rodzicami z ubiegłych "roczników".
        • mama_amelii Re: do mama_anieli 16.05.12, 10:47
          Ale ja Ci nie proponuję swojego pomysłu.Napisałam,że nasze panie sa młodziutkie 2 lata pracy,dlatego się zdecydowałam na taki prezent.Na pewno nie dałabym paniom 40 i 50 letnimsmile
          Biżuteria jest ok,zawsze paniom na jakąś okazję się przyda(szczególnie,że być może pań nie stać na jakąś ekstra).Wiem,ze znalezienie czegoś fajnego i gusownego to też wysiłek i zaangażowanie.
          Pisałam tylko,żę bony to nie najlepszy pomysł,nie wzięłabym.
      • bladyroz Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 10:52
        Jak myslisz, co panie zrobią z tymi karykaturami i dedykacjami? Powieszą je u siebie w domu na ścianie? Po paru latach pracy będą miały piękną galerię ...
        • mama_amelii Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 11:30
          bladyroz napisała:

> Jak myslisz, co panie zrobią z tymi karykaturami i dedykacjami? Powieszą je u s
          > iebie w domu na ścianie? Po paru latach pracy będą miały piękną galerię ...
          Nie wiem co zrobią,napisałam poniżej co myślęsmile
          W każdym razie córka nie daje swojego portretu,tylko pań.Szkoda,że nie mogę pokazać,bo nie da się opisac jak to wygląda.
      • slonko1335 Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 10:55
        Mamo_amelii a ksiązki? jakieś albumowe wydania? U nas jedna z pań elegancka, aż za jak na mój gust do przedszkola a druga zupełnie na luzie, jeansy, bez makijażu, zero biżuterii, wygodny strój do szaleństw z dziećmi. Spora różnica wieku między nimi. Obie uwielbiane przez moją córkę. Możliwe, że coś w podziękowaniu będę musiała indywidualnie od córki kupić.
        • blizniaki14 Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 11:07
          Też bym nie wzięła bonu!!! Bon to można komuś w rodzinie dać, a nie paniom.
          Ja jestem za książką, bo to zawsze dobry pomysł, kubek z dedykacją, zawsze się przyda w przedszkolu do wypicia kawy/herbaty + dobra herbatka smakowa, kwiaty czekoladki, coś niezbyt kosztownego w każdym razie.
          • kora711 Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 11:20
            .........kontaktowałaś sie z rodzicami z zeszłych roczników ?!!
            ŁAAAAŁ ...faktycznie wziełaś sobie do serca te prezenty dla pań przedszkolanek
            ;D
          • mama_amelii Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 11:27
            blizniaki14 napisała:

> Też bym nie wzięła bonu!!! Bon to można komuś w rodzinie dać, a nie paniom.
            > Ja jestem za książką, bo to zawsze dobry pomysł, kubek z dedykacją, zawsze się
            > przyda w przedszkolu do wypicia kawy/herbaty + dobra herbatka smakowa, kwiaty c
            > zekoladki, coś niezbyt kosztownego w każdym razie.

Dokładnie.Książka to bardzo dobry pomysł,kubek i dobra kawa / herbata super(robią piękne zestawy w Herbatach swiata,czy herbaciarniach z filiżanką,łyżeczką,kubkiem,albo czymś w czym Cejrowski pijebig_grin).

Jeśli chodzi o karykatury to są jak portrety(hmm nie mogę pokazać niestety),dedykacja jest małym druczkiiem na dole.Wszystko jest zawarte w symbolice,a więc panie moga sobie powiesić na stancji lub w garażubig_grin,a może w sali przedszkolnej?
            Myślę,że miło im będzie komuś pokazać,że dostało się coś od swojej wychowanki,takiego innego niż kwiatek,czekoladka,czy biżuteria.
            • kora711 Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 11:33
              ''że dostało się coś od swojej wychowanki,''
              I nie od wychowanki tylko od jej mamy .
              Wychowanka niech sama laurkę skleci ? wink

Swoją drogą śmieszą mnie te rozwazania Pani Nauczycielki -ze ,nie bonu to bym nie przyjeła ale - kolczyku ,zegarek to już tak
              Biżuterię to ma mi mąz kupować wink a nie paniom nauczycielkom /przedszkolankom
              Co najmniej smieszne to jest
              Uwaga uwaga ..moim zdaniem bombonierka i kwiatki wystarczą
              • mama_amelii Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 11:43
                Wiesz autorka wątku sama napisała,że to decyzja rodzixców,panie są uper i nie chce słuchać o tym,że wystarczą kwiatki i czekoladki,bo chcą wydać tyle i tyle na prezent i już.Uważam,zę w takiej sytuacji lepiej kupić jakiś upominek ,niż dać bon(kasę) i niech pani sama sobie coś kupi.
                Ja też jestem zwolenniczką kwiatów,kawy,herbaty.Dlatego zamiast kwiatka,który zwiędnie daję karykaturę z aniołkeim wręćzającym kwiatki i do tego kawę i herbatę(koszt ten sam).
                Nie znasz mnie i nie wiesz co bym przyjęła,a czego nie,co dostałam od swoich uczniów i o co prosiłam rodziców na zebraniach szkolnychsmile
                Znam takie nauczycielki,które potrafią powiedzieć na zebraniu,zę wolą złoto od srebra i jeszcze wymienić konkretne markibig_grin
                Tak od mamy,ale jak panie spojrzą,przeczytają imię córki to na pewno nie ja im się skojarzę(to z córką spędziły 2 lata po 8 godz dziennie,to ją znają najlepiej).Po za tym liczy się pomysł i sam gest,a co zrobią tego się nie dowiem.Zresztą biżuterie też mogą rzucić w kąt,bo nie w guście lub nie będą miały okazji jej nosić itp....
                • blizniaki14 Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 11:52
                  Dla mnie te laurki karykatury to świetny pomysł, można powiesić w sali przedszkolnej smile Ja w pierwszym roku pracy dostawałam laurki od dzieci i mam je w skrzynce z pamiątkami od lat kilku smile w chwilach złych, oglądam je sobie wink obecnie niestety nie pracuję sad chlip chlip
                  • kunda77 Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 12:38
                    u nas pojawil sie problem gdzyz polowa grupy zostaje na nastepny rok z ta sama pania a tylko 10 osob odchodzi do szkoly wiec postanowilismy dac kwiaty od wszystkich dzieci a od dzieci ktore odchodza jeszcze prezent i tez myslimy nad ksiazka ale nie wiemy co pani lubi czytac, nad koszem slodyczy ale nie mamy przekonania i w koncu postanowilismy dac cos z birzuteri srebnej bo bidzimy ze taka nosi i do tego zdjecie z dziecmi ktore odchodza i porzegnaniem od nich
    • water_mcg Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 12:34
      Witam,
      sama jestem nauczycielka i pracuje w przedszkolu. Nie pracuje tam długo od 2 lat, raz dostałam biżuterie... powiem tak ucieszyłam się ale nie do końca bo a) średnio mi się podobała b) w przyszłym roku musiałam w niej przychodzić od czasu do czasu do pracy. Wolałabym dostać bon upominkowy 1000 razy bardziej. Pozdrawiam
      • meltibi Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 12:53
        U nas też bony wygrały kilka razy smile Ja zdecydowanie wolę taki prezent. U nas były już bony do Empiku i Sephory - w tym roku pewnie Apart lub Kruk.
        Jeśli rodzice wspólnie zadecydowali, że chcą kupić coś od siebie, to uważam, że mogą tak zrobić. Myślę, że to jest takie miłe podziękowanie za kilka lat pracy. Jeśli są rodzice, którzy uważają, że nauczycielce nie trzeba kupować niczego oprócz kwiatów - to też mają do tego prawo.
        • pasik Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 13:55
          nie wiem skąd przekonanie że bon ów nie wypada..przecież to ładnie wygląda, wydawane sa eleganckie karty podarunkowe.
          Skąd wiecie jaki Panie mają gust...??? Obdarowywanie na siłę...najlepiej krem na rozstępy lub odmładzającytongue_out
          bonu nie wezmę biżuterię tak..pokrętne ciut

nie zapomnę jak na koniec liceum wymyśliliśmy na wychowawcy komplet ratanowy ( wtedy był to szał)..Tylko ze trzeba przetransportować to było z 20 km..mina konduktora jak ładnie rozłożyliśmy komplet w pociągusmile
          • didith.b Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 14:37
            W zeszłym roku kupiliśmy paniom srebrne zawieszki na łańcuszek- jedna z tulipanem- bardzo ładna, druga z bursztynem (pani lubi bursztyny). Mniej ryzykowny prezent niż kolczyki.
    • 77iwona Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 14:47
      Mój syn kończył w tamtym roku przedszkole i Paniom kupiliśmy po zegarku w Aparcie a Pani Dyrektor złotą zawieszę do łańcuszka. Panie były bardzo zadowolone. Do tego dostały kwiaty i podziękowania a"la dyplom.
      • dolores12 Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 16.05.12, 14:54
        Nauczycielki mojego syna dostały rok temu talony do spa. Uważam że to dobry pomysł, choć nie ja wybierałam.
    • oskarek05 u nas składka po 50zł !!!! 17.05.12, 08:49
      ja dzisiaj przyszłam z informacją z przedszkola ze jest składka po 50zł
      na koniec przedszkola
      jest 25 dzieci - więc suma to 1250 !!
      jestem zszkowana, co prawda to idzie na dwie Panie + kwiatki dla reszty personelu
      ale mimo wszystko
      nie wiem czy nie będa Panie skrepowane przyjąć prezent za 500zł

a u Was jaka jest skłądka w tym roku ? chciałabym mieć porównanie
      • renata28 Re: u nas składka po 50zł !!!! 17.05.12, 11:40
        I jak w tym kraju ma byc normalnie skoro od małego uczymy nasze dzieci dawania "dowodów wdzięczności".
        Kwiaty, ogromna nawet bombonierka, laurka, na której każde dziecko podpisze sie i coś narysuje, ale prezent za 500 zł na zakończenie przedszkola. Jak dla mnie masakra. Moja tesciowa była nauczycielką przez kilkadziesiąt lat, niecierpiała tych "gadżetów" jak sama mówiła, choć rodzice sie starali, ale było to dla niej krepujace i uważała za zupełnie niepotrzebne i bardzo szybko lądowały gdzies w zapomnieniu. W koncu opłacana była z naszych podatków.
        Na zakończenie przedszkola mojej córki nie było absolutnie żadnych prrezencików
    • cali.staa Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 12.06.13, 21:30
      nie SPAMuj

...a u nas składka po... 5zł! Zostało nam jakieś 50zł ze zbiórek z roku plus 125zł ze składki. Wystarczy na słodycze i kwiaty dla dwóch wychowawczyń i pomocy. A auta nie kupujecie? A może wyjazd na Bali...? <załamka>
      • kr.kr Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 12.06.13, 21:37
        Cali.staa...przeciez poza tym spamem wszystkie watki maja rok uncertain
        A ta ksiazka.... Łooo matkooo...szal! W stylu mojej babci, ma nawet podobna!
        • cali.staa Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 12.06.13, 21:41
          No tak, nawet nie zauważyłam. SPAMująca go wyciągnęła, nie zauważyłam, że jest stary - sorry wink
          -
          jak ja sie z toba zgadzam. niech no cie usciskam [ciociacesia]
          • krasulas wątpliwości 12.06.13, 21:59
            Moja córka - 2 klasa sp. - ma zmianę wychowawcy...
            Czyli ... aktualna była 2 lata i przyjdzie następna na 1 rok!!!!
            Podwójna składka..!
            Mamy 250zł i tyle mam zamiar przeznaczyć....
            Dopytywałam koleżankę wychowawcy o preferencje, ale.... czytając Wasze opinie stwierdzam, że jednak bon byłby najlepszy! (o preferencjach dowiem się w piąteksmile)
            Tylko... czy 250zł wypada?
            Ja... ucieszyłabym się z bonu do Douglasa/Sephory...
            Młodej (z jajem) babeczce kupiłaby Swatch'a (do 200zł)...
            ale... nasza młoda, elegancka, pachnąca.... wygrywają perfumysmile
            Swoją drogą... podczas Komunii Św. doinformowałam się jakie prezenty dostają wychowawcy w ramach pożegnania z klasą.... tablety Samsung, telefony ...
            I nie zapomnę wypasionej torby mojej mamy-emerytki-nauczycielki wartości połowy telewizora OTAKE.... leżała 10lat na dnie szafy... powędrowała do 80letniej Pani...

• kr.kr Re: wątpliwości 13.06.13, 09:32
              Ty powaznie z tymi tabletami :0
              Predzej bym szkole dziecku zmienila niz dala nauczycielowi tablet!
              Swiat sie konczy...

Ja nie mam pojecia co dostana panie moich dzieci - dwie z zerowki na pozegnanie, jedna z przedszkola, ktora odchodzi i druga ktora zostaje jeszcze na rok i jeszcze po jednej pani do pomocy/posilkow u kazdego z dzieci. lada dzien sie dowiem i czuje, ze albo wywola to u mnie wybuch smiechu albo skok cisnienia. W zaleznosci od humoru w jakim mnie zastana zajmujace sie tym mamusie smile

A jeszcze napisze co u nas wymyslil ktos rok temu smile
              Padl pomysl, zeby prezentem -wreczanym przez dzieci- byl jakis dobry, babski...alkohol :p
              Ale pomysl padl, bo przeciez to tylko przedszkolaki, z przejecia moglyby upuscic pakunek i by sie butelka potlukla big_grin no chyba ze by to bylo jakies pyszne babskie piwo w puszce wink

• angazetka Re: wątpliwości 14.06.13, 21:41
                > Ty powaznie z tymi tabletami :0

Jedna wychowawczyni w moim liceum dostała sprzęt AGD...
                A dawanie alkoholu nauczycielowi (to ma być prezent od DZIECI!) - załosne.
        • afroddytta Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 12.06.13, 22:15
          My coś takiego dostaliśmy na ślub od ciotki męża, nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać,jeszcze toto grało melodyjkę, istny szał big_grin
    • cali.staa Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 12.06.13, 21:33
      Naprawdę Ci się ta wiocha podoba? Koszmar... do kompletu kup sztuczne kwiatki zatopione w jakimś płynie i multikolorową, świecącą papugę "na ozdobę"
    • justa_lublin81 Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 13.06.13, 06:52
      U nas dwie Panie dostaną oprawione w album prace od dzieci ze zdjęciami i kwiaty.

Uważam, że my rodzice stanowczo przesadzamy z takimi rzeczowymi prezentami i nakręcamy spiralę coraz to droższych prezentów. To ma być pamiątka o naszych dzieciach a nie kolejny gadżet...
    • koza_w_rajtuzach Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 13.06.13, 07:18
      No cóż.. osobiście nie uważam, żeby tego typu składka była dobrym pomysłem, bo jeśli ktoś ma wewnętrzną potrzebę, aby podziękować, jakoś docenić starania pań, to powinien osobiście kupić jakieś kwiatki, ew. jeszcze do tego jakąś czekoladę dołączyć. Na miejscu nauczycielek czułabym się po prostu zażenowana jakbym dostała jakąś biżuterię czy coś innego tego typu.
      U nas w przedszkolu też jest podobnie, rodzice składali się po 30 zł, więc też wyjdzie podobna kwota dla pań. U nas to chyba będą jakieś bony na coś tam (nie zrozumiałam na co) + po bukiecie kwiatów również dla pomocy.
      • minia40 Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 13.06.13, 08:43
        Moja córka chodzi do Przedszkole Złota Rybka . I na zakończenie roku rodzice wymyślili, żeby zakupić akwarium z rybkami do przedszkola smile tu
        • cali.staa Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 13.06.13, 09:01
          No świetnie, a ustalili już kto będzie to akwarium regularnie czyścił?
          • kr.kr Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 13.06.13, 09:43
            Hahahaha a klikalyscie w link?
            Nowa placowka PSZCZOLKA MAJA, tam pewnie na koniec dostana ul z pszczolami

A powaznie!
            Tylko nie akwarium! To najglupszy pomysl wszechczasow!
            Ja mam akwarium w domu. Jest piekne, czyste, kolorowe itp itd
            Ale jednak roboty jest przy nim na pare godzin tygodniowo!
            Kto to bedzie robil? Przeciez nie dzieci! No panie raczej tez nie sadze, ze beda chetne...
            A jak raz pojawily sie nie wiadomo skad glony to ze dwa miesiace nie moglismy sie ich pozbyc, o slimakach nie wspomne! Wode mamy filtrowana, uzdatniona i teraz to wyglada super, ale wymaga czasu, wiedzy, zacienionego miejsca. Ryby czasami zdychaja, choruja
            Nie robcie tego! To jak dac komus nieswiadomemu szczeniaka! Albo i gorzej...

Zreszta u mojej corki bylo mini akwarium z bojownikiem. Nikt nie chcial o nie dbac, bylo zielone i syfiaste, zupa szczawiowa po prostu!
            • kr.kr Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 13.06.13, 09:49
              No i oczywiscie zanim sie wpusci ryby to akwarium musi dojrzec, wiec juz powinno byc zalozone.
              Pomijam juz fakt ze w wakacje tez ktos musi o to dbac.
              I sa osoby silnie uczulone na pokarm rybi - znam osobiscie

Omg ten pomysl przebija nawet tablety!!!
              Koze kupcie lepiej, przynajmniej mleko bedzie..
              • koza_w_rajtuzach Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 13.06.13, 10:51
                > Koze kupcie lepiej, przynajmniej mleko bedzie..

nie jestem na sprzedaż
    • rosool Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 14.06.13, 11:52
      Właśnie dzisiaj idę do przedszkola na festyn rodzinny i przy spotkaniu z mamami pewnie się czegoś na temat prezentów dowiem. A jako że jestem gościem w przedszkolu i generalnie nie potrzebuję kontaktów z innymi rodzicami tym bardziej mnie takie spotkanie interesuje.
      W ubiegłym roku nie było prezentów - dzieciaki były dopiero po pierwszym roku, trzy razy zmieniała się pani. A że nasze dziecko jest wymagającym przedszkolakiem (nie równać z absorbującym) to drobne prezenty w postaci porcelanowych filiżanek dostały wszystkie panie, którym dzieć chciał te prezenty dać - łącznie 4, w tym dwie dyrektorki. Do tego wszystkie dostały bilety na koncert Sabat Czarownic, bo mieszkamy w Kielcach. A impreza chociaż z darmowym wejściem to o wejściówki ciężko....

W tym roku mamy na razie pomysł na małe dekupażowane pudełka na herbatę, pewnie nawet personalizowane, sami robimy więc na koszt nie patrzymy. A babeczki piją dużo..

• emily.1 Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 14.06.13, 17:28
      O matko... Czytając co niektóre wpisy doceniam rozsądek pań z rady rodziców w naszym przedszkolu. Mój syn akurat w tym roku kończy przedszkole (zerówka), rada rodziców ustaliła składkę po 15 zł, rozdała dzieciom koperty z taką informacją w środku i prosili, żeby oddać jak ktoś jest chętny. Mamy ok 30 dzieci*15zł=450zł Z tego mają być kupione 2x kwiaty i 2x kosze słodyczowe. Moim zdaniem wystarczy i nie jest jakieś krępujące.
      • zajacowna Re: prezent dla pań na zakończenie przedszkola 14.06.13, 18:00
        dla pan w tamtym roku zamawialam pierniczki w ksztalcie serca z napisem , dla Pani x od y" z boku byla narysowana lukrem Pani.
        Pomysl byl pierwszorzedny i super hiper sie podobal.
        Jako ze to dla wychowawczyni od calej klasy, do tego kupilabym storczyka i tyle! to ma byc cos cool.. a nie wowwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka