Dodaj do ulubionych

Simsy dla 10-latki?

17.05.12, 17:48
Pozwalacie swoim dzieciom grać w simsy? Moja sobie ubzdurała grę na komputer The Sims3, ale nigdy w to nie grałam i obawiam się tam jakichś scen powiedzmy "erotycznych". Chyba nie bez powodu jest dopuszczona dla dzieci od 12 roku życia. Co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • mama_amelii Re: Simsy dla 10-latki? 17.05.12, 18:02
      hmmm moja siostrzenica 2 lata temu dostała Simsy,a teraz ma 11 lat i też chce 3.Nie widzę nic złego w tej grze.
    • kanna Re: Simsy dla 10-latki? 17.05.12, 18:38
      Scen "erotycznych" nie ma, właściwie poniekąd są (para idzie do łóżka razem), ale wszystko jest wypikselowane. Więcej jest golizny w Klanie wink

Syn - 9 lat - któremu się "urodziło" w SIMSach dziecko (czyli jego bohaterom się urodziło) przyszedł do mnie i mówi "Mamo, a czy ty wiesz ile jest pracy z małymi dziećmi?!"
      No ja wiem, ale nie sądziłam, ze gry mogą uczyć czegoś oo życiu społecznym. A tu proszę big_grin

Nie zgodziłam się natomiast na dodatek "Nocne życie"
      • neonatka Re: Simsy dla 10-latki? 17.05.12, 21:18
        Zgadza się, scen "erotycznych" nie ma, ale... z tego co wiem sa jakieś kody, po wpisaniu których nie ma tzw pikselowania tylko wszystko widac jak na dłoni. Jak dziecko ciekawskie to wyszpera sobie w necie...
        • kanna Re: Simsy dla 10-latki? 17.05.12, 21:36
          Jak ciekawskie, to sobie wszystko w necie wyszpera, niezależnie od SIMSów :p
          Mój sobie kody na forsę wygrzebał. Na goliznę jakoś nie był zainteresowany
        • jagodasoft2 Re: Simsy dla 10-latki? 18.05.12, 08:35
          Jeżeli taka kumata że kody znajdzie i w odpowiednie miejsca wpisze to i golizne lepszą znajdzie niż lalki w grze. Ja bym pozwoliła, fajna gra, moja 7 latka czasem ze mną gra
          • heca7 Re: Simsy dla 10-latki? 18.05.12, 08:46
            Moja 10-latka ma The Sims 2 i teraz dostała 3-kę-cieszy się baaardzo bo 2-ka jej się znudziła. Scen erotycznych właściwie tak wyraźnie nie ma. Nie kupuj po prostu dodatków, które mogą je zawierać.
            • asiakh Re: Simsy dla 10-latki? 18.05.12, 09:09
              Córka dostała the sims 3 na 8 urodziny. Trochę się obawiałam czy to nie za poważne dla niej ale marzyła od niej od miesięcy więc uległam. Gra jest bardzo fajna, córka gra chętnie i dobrze sobie radzi. Treści zakazanych nie stwierdzono smile
    • motylka09 Dzięki za pomoc 18.05.12, 23:42
      Chyba i ja w końcu ulegnę. Wolałam się najpierw upewnić, bo z reguły jestem przewrażliwiona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka