Dodaj do ulubionych

Plastry do depilacji - jakie?

14.06.12, 15:06
Bardzo proszę polećcie sprawdzone plastry do depilacji nóg.Zamierzam kupić jakieś,ale nie wiem jakie są porządne.Czytałam,że reklamowany veet,jest drogi i nie wart swej ceny,nie depiluje dobrze itp.Dlatego proszę o Waszą opinię,co macie sprawdzonego i możecie polecić.
Obserwuj wątek
    • makoc Re: Plastry do depilacji - jakie? 14.06.12, 22:55
      ja uzywam wosku w aplikatorze na goraco i pasków fizelinowych. niezwykle skuteczne i tanie. kupuje na allegro.np:
      allegro.pl/wosk-miodowy-produkt-profesjonalny-super-depilacja-i2389307266.html
      allegro.pl/ap-paski-do-depilacji-100szt-bardzo-mocne-i2382716603.html
      wosk trzeba podgrzac w goracej wodzie (poswiecilam na to jeden rondelek wink, az zrobi sie całkiem płynny, nakladac cienka pojedyncza warstwe na skóre zgodnie z kierunkiem wzrostu wlosa, przyłozyc pasek zgodnie ze kierunkiem wzrostu włoas dokładnie przyciskajac, napiac skore i oderwac plaster szybkim silnym ruchem przeciwnie do kierunku wzrostu wlosa. Wosk pomiedzy kolejnymi aplikacjami trzymam cały czas w goracej wodzie(prawie wrzacej), aby nie zgestnial
      • malwina79 Re: Plastry do depilacji - jakie? 15.06.12, 10:48
        Ja nie używam, ale właśnie planuję coś zakupić i na pewno nie będą to drogeryjne produkty, które podobno nawet w połowie nie działaja tak dobrze jak właśnie chociażby te z powyższego posta.
      • maggi9 Re: Plastry do depilacji - jakie? 15.06.12, 10:54
        Żadne plastry.
        Tak jak wyżej-podgrzewacz do wosku i paski.
        • maggi9 Re: Plastry do depilacji - jakie? 15.06.12, 10:57
          Zagalopowałam się, widzę, że w poście nie ma podgrzewacza.Myślałam, że to dość oczywiste.
          Moim zdaniem podgrzewanie tego w rondlu to sporo babraniny.Lepiej zainwestować w podgrzewacz.O taki chociażby.Drogi nie jest, starcza na lata(mam podobny) a potem tylko się dokupuje wosk i paski.
          • aaangel maggi9 15.06.12, 19:59
            Mam pytanie, czy jak już się ten wosk wyjmie z podgrzewacza to nie obcieka on wodą?, trzeba go wycierać za każdym razem? czy ten podgrzewacz nie jest na wodę?
            • maggi9 Re: maggi9 15.06.12, 20:05
              Nie, tam nie ma żadnej wody.Są tylko metalowe, nagrzewające się płytki.
              • maggi9 Re: maggi9 15.06.12, 20:06
                Aha i wosk nakładasz nie wyjmując pojemnika z woskiem z podgrzewacza.Używasz tego razem.Dlatego uważam, że to wygodniejsze od podgrzewania wosku w wodzie.
                • aaangel Re: maggi9 16.06.12, 19:13
                  dziękismile, w takim razie jeszcze Cię podpytam czy nie ciągnie mocno włosów ta rolka?, kiedyś raz trafiłam u kosmetyczki na tego typu sprzęt i strasznie ciągnęło, więc chodzę na taki nakładany specjalnym nożemsmile.
                  Ale chętnie bym zaoszczędziła trochę, bo te plastry dostępne w drogeriach się nie nadają.
                  • maggi9 Re: maggi9 16.06.12, 22:03
                    Jak rolka jest nowa-używana 1 raz to nie boli.Ale taki pojemnik z woskiem jest raczej na kilka razy w zależności od tego ile ciała depilujesz.
                    Tak więc jak używasz go po raz 2 czy 3 to na rolce jest zimny wosk i to może faktycznie nieco ciągnąć włosy, szczególnie takie no powiedzmy dłuższe bo takich kilku milimetrowych na nogach to nie bardzo.Ale jak już podgrzejesz wosk to możesz pokręcić trochę ta rolką, żeby ja rozruszać i nabrać nieco ciepłego wosku.

Jesli jesteś bardzo ciekawa jak to jest to kup taki jeden wkład, to koszt 5-10zł, podgrzej solo w gorącej wodzie i spróbuj.A jak Ci będzie odpowiadać ta metoda to dokupisz po prostu podgrzewacz.
                    • aaangel Re: maggi9 16.06.12, 22:40
                      Nie tam, w podgrzewanie w garnuszku nie będę się bawić, bo chyba w kuchni bym musiała się depilowaćsmile.
                      Może zaryzykuję w takim razie. Podgrzewacz wychodzi około 30 zł., więc nie jest to majątek.Wkłady też są taniutkie w porównaniu do sklepowych.
                      Za wosk u kosmetyczki płacę 4 razy tyle.
                      Dzięki.
                      • makoc Re: maggi9 16.06.12, 23:51
                        hehe, no rzeczywiscie z podgrzewaczem jeszcze łatwiej. ja juz od lat z tym garnuszkiem w kuchni (ale tam mam też najlepsze światło),i z przyzwyczajenia tak robie. Ale chyba sobie fundnę podgrzewacz w najbliższym czasie big_grin
                        p.s. mnie nie ciągnie przy nakładaniu rolką, ale jak podgrzewam w garnku, to aplikator jest tak ciepły, ze ten wosk na rolce tez sie rozpuszcza.
                        • pasik Re: poza tym 17.06.12, 00:05
                          istnieje coś takiego jak pasta cukrowa.....
                          po wosku wszystko się klei...najpierw oliwką potem używałam po oliwce płynów spowalniajacych wzrost włosów.
                          HICIOR bliskiego wschodu....pasta cukrowa. Można wyrywać z włosami lub pod włos...2-3 razy zdecydowanie spowalniaja wzrost i gęstośc.
                          Jestem pod wrażeniem.
                          Też się lepi..tylko różnica jest taka że pastę można bez problemu zmyć. Niektóre dziewczyny same w domu robią...
                          wkładacie pojemnik do ciepłej wody, podgrzewacie, wylewacie ile chcecie masy na deskę, zeskrobujecie ugniatacie w dłoniach i przyklejacie do odpowiedniej części ciała...wielokrotnie..do znudzenia.
                          • nimeska Re: poza tym 17.06.12, 08:15
                            przerobiłam i plastry i wok z podgrzewacza ale najbardzije mnie efekt u kosmetyczki pastą cukrową zachwycił tylko nie moge sobie poradzic smile by samodzielenie okiełzać pastę w dloniach ... buuuu tak bym sama sie nią bawiła wink do znudzenia smile

zauwazylam ze po paście wloski nie wrastają, bo nie sa wyrywane tylko wyciagane, plusme to ze mozna w roznych kierunkach i faktycznie odrost jest słabszy noo i paste można stosować jak ma sie np popekane naczynka na nogach

tylko jak te paste okiełzac by sie tak nie lipiła ?smile)) macie jakis sposb ?
                            • aaangel Re: poza tym 17.06.12, 22:37
                              Pastę przerabiałam, wylądowała w koszu bo ani ja ani mąż nie umieliśmy sobie z nią poradzićsad, tzn.on na moich nogach. Kupiłam na allegro kiedyś bo była polecana, ale może jakąś złą albo ja się do tego nie nadaję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka