Dodaj do ulubionych

Pytanie o Mothercare

23.06.04, 22:09
Mam pytanie do mam kupujących w Mothercare. Czy mi się tylko wydaje, czy
podrożały tam ostatnio ciuszki i zabawki?Bo bylam wczoraj w Galerii Mokotów,
a tu niespodzianka: wyprzedaż. Tyle tylko, że ceny po wyprzedaży i tak wyższe
niż trzy miesiące temu, gdy byłam ostatnio...Możliwe to jest...?
Obserwuj wątek
    • kasia25000 Re: Pytanie o Mothercare 23.06.04, 22:15
      Swiat jeszcze wiele dziwów zobaczy .Ale obniżka-podwyżka robi wrażenie.
      Ka
      • leigh4 Re: Pytanie o Mothercare 23.06.04, 22:27
        Ano właśnie... Coś mi się wydawało nie tak... I jeszcze głupia kupiłam spodenki
        wierząc w super okazję, wstyd!!!
        Tym bardziej, że jakość przecież... hmmm...., wiadomo jaka...
        czyli to prawda jednak z tymi podwyżkami-obniżkami...
        Od dziś bojkotuję M. Jeśli nie szanują klientów, sami sobie winni. Fajniejsze i
        lepsze gatunkowo ubranka w H&M. A Słyszałaś coś o C&A? Też fajne?
        • agni71 Re: Pytanie o Mothercare 23.06.04, 23:09
          leigh4 napisała:

> Ano właśnie... Coś mi się wydawało nie tak... I jeszcze głupia kupiłam
          spodenki
          >
          > wierząc w super okazję, wstyd!!!

No coz... Ja juz kiedys pisalam, ze maja dziwne praktyki w Mothercare. Mialam
          kiedys upatrzony sweterek, kt. kosztowal 46zl. W czasie przecen wybralam sie do
          sklepu, sprawdzic czy nie przecenili tego sweterka. Owszem! Tyle, ze z
          (fikcyjnych) bodajze 60zl na .... 46zl!! Na dluzszy czas zniechecilo mnie to do
          tej sieci (mnie sie to akurat przydarzylo w Wola parku)... Zdarzaja sie
          prawdziwe obnizki - np. kupilam coreczce ladne zaslonki za 45zl.

Z innych sklepow - ladne, ale drozsze od H&M, sa ubranka w Cubusie. No i La
          Halle - bylam ostatnio w Centrum Targowek i widzialam, ze sa obnizki od 30% do
          50%, np T-shirty z 17zl przecenione o polowe (niestety, obkupilam ostatnio
          coreczke w letnie ciuszki i juz mi maz nie pozwolil zaszalec). A jakosciowo
          wydaja mi sie te rzeczy dobre i sa w wiekszosci naprawde ladne.
          Z polskich - podobaja mi sie ubranka Wojcik i Coccodrillo.

aga
          • leigh4 Re: Pytanie o Mothercare 23.06.04, 23:18
            A gdzie w W-wie można kupić cocodrillo? Bo rzeczywiście M. stosuje praktyki
            bardzo nie fair w stosunku do swoich klientów i jak widać nie tylko ja to
            zauważyłam. A to dziwne z ich strony bardzo, bo przecież jakość ich ubranek
            jest fatalna: przynajmniej ja mam takie doświadczenia: wszystkie bawełniane
            koszulki i body ładne do pierwszego prania a potem dekold "od końca do końca",
            chociaż piorę tak jak resztę ubranek, w 40 stopniach(na metce temp. do 60
            stopni...), po kolorach zostają wspomnienia a aplikacje zmechacone.. Kiedy to
            czytam, to zstanawiam się, jak to może być, że w naiwności swojej kupuję te
            fatalne ubranka...?!O naiwności babska!!!
            Wy też macie takie odczucia?
        • mymcia Re: Pytanie o Mothercare 24.06.04, 00:30
          hej,
          my kupujemy w H&M i C&A i jestem bardzo zadowolona, chyba nawet bardzeij z
          C&A...
          H&M wydają mi się bardziej delikatne i irytuje mnie ze dział dla dziewczynek aż
          promienieje rózowością... bez przesady! Ta słodycz aż powala...Ale coś fajnego
          można wybrać.
          C&A - myśle że są z mocniejszych, bardziej "jedrnych" materiałów , no i o
          bardziej zróżnicowanej kolorystyce... bardziej mi się podobają. I jakoś cenowo
          łatwiej mi zawsze wybrać coś podobnego a tańszego niż w H&M.
          Takie są moje subiektywne odczucia
          pozdrawiam
          mymcia
          • stefa28 Re: Pytanie o Mothercare 24.06.04, 09:42
            Drogie Mamy,
            Ja nigdy nie byłam w C&A co to za sklep i gdzie sie mieści w Warszawie.
            Dziękuje z góry za informację
            pozdrawiam
            Stefa
            • magdainatka Re: Pytanie o Mothercare 26.06.04, 19:46
              C&A jest np. w Wola Parku na ul.Górczewskiej
              Pozdrawiam i życzę udanych zakupów
              P.S.Byłam tam kilka dni temu i ubranka do rozmiaru 80 są przecenione z 70 zł na
              30zł, tylko ja niestety zrobiłam zakupy zanim zostały przecenione
              Pozdrawiam
              Magda
          • renatas4 Re: Pytanie o Mothercare 24.06.04, 09:44
            Przyłanczam się do opni o Mothercare. Ceny powalają, jakoś np. body - fatalna -
            dekoldy rozciągają się tragicznie i kolor robi sie szary. Kupuje wkłady do
            kosza na pieluchy i za każdym razem jest inna cena (oczywiście wyżasza).
            • wieczna-gosia Re: Pytanie o Mothercare 24.06.04, 09:50
              Naprawde???
              Bo ja co prawda Mothercare kupuje tylko na bazarku obok siebie i to sa z GB
              rzeczy, ale mam doswiadczenia wrecz odwrotne- to co ma metke mothercare,
              george, adams czy ladybird- to bedzie na lata wink

Moze na polski rynek gorsze rzeczy robia?
              • ika71 Re: Pytanie o Mothercare 24.06.04, 19:31
                A ja Mothercare mam bardzo dobre doswiadczenia. Ubranka nie traca fasonu, koloru i sa
                bardzo praktyczne.
                Bylam dzis w Wola Parku w Mothercare i byla prawdziwa przecena. Ubranka, ktore mi sie
                podobaly na poczatku sezonu letniego byly poprzeceniane srednio o 30zl. A zwykle biale
                spiochy (3szt.) kosztowaly np. 29zl !!! Tak wiec za 142zl kupilam Mlodemu cala torbe
                ubran smile.
                Pozdrawiam
                Monika
            • minkapinka Re: Pytanie o Mothercare 25.06.04, 10:10
              A ja z zakupów w Mothercare byłam zawsze zadowolona, zwłaszcza z kurtek,
              kombinezonów i pościeli. Posciel uzywamy już 2 lata i wygląda jak nowa
              (świetnie się pierze i nie trzeba prasować), cena była powalająca, bo kołdra
              kosztowała 240 zł, ale było warto.
          • agni71 Re: H& M i Coccodrillo 24.06.04, 19:41
            mymcia napisała:

> > H&M wydają mi się bardziej delikatne i irytuje mnie ze dział dla
            dziewczynek aż
            >
            > promienieje rózowością... bez przesady!

Mnie sie duzo bardziej podobaja ubranka z H&M do rozmiaru 80. Bo te wieksze sa
            takie wlasnie rozowo-cekinowe....

Jesli chodzi o Coccodrillo, to maja ich ubranka w Swiecie Dziecka (ja kupuje w
            tym na Gorczewskiej). Ale nie jest to jakis ogromny wybor - ostatnio kupilam
            sukienke i skarpetki. Widzialam tez cos w trendi w factory (ale byl maly
            wybor). Kiedys w Klifie byl sklep Funny Kids i tam widzialam np. kombinezony
            zimowe Coccodrillo - byc moze ta siec dalej sprzedaje ubranka tej firmy.

aga
    • mymcia Re: Pytanie o Mothercare 25.06.04, 11:23
      hej,
      hihi problem w tym, że dla nas 80 to już mninimum... dlatego nastawiam się już
      raczej na c&a, H&M raczej tylko jak coś naprawdę fajnego...
      NIe pomoge niestety w ustaleniu lokalizacji w Warszawie, bo ja mieszkam w
      Niemczech...
      a co do Mothercare to mam tylko kilka ich ciuszkow - dostaliśmy właśnie z
      Anglii i są naprawde dobrej jakości: body mimo tylko zakładek nie rozciąga się
      i po praniu wygląda porzadnie...
      pozdrawiam
      mymcia
      • leigh4 Re: Pytanie o Mothercare 25.06.04, 22:25
        A ja dziś po praniu(ręcznym!!) po raz kolejny doznałam lekkiego załamania
        nerwowego i furii, gdyż wszystkie nowe body M podwoiły swoją szerokość i
        wycięcie pod szyją. Dla pełnej jasności dodam, iż prałam w temp 30 stopni z
        termometrem(!), w proszku Jelp do rzeczy kolorowych. Ubranka kupiła moja
        teściowa zaledwie wczoraj właśnie na przecenie w Galerii Mokotów. Idę jutro
        reklamować. Bardzo ciekawa jestem, czy będę pierwszą osobą
        reklamującą..Myślicie, że paragon wczorajszy wystarczy do uznania reklamacji?
        Acha, gwoli sprawiedliwości dodam, że uprałam też dżinsiki, lniane szorty i
        skarpetki - i wszystko ok. Więc to chyba ta bawełna taka nędzna na polskim
        rynku, bo jak piszecie w WB i Niemczech wszystko ok...
        • zuzia_i_werka Re: Pytanie o Mothercare 26.06.04, 11:13
          Hej! Ja zauważyłam,że jakość min body zależy od kraju w którym są szyte. Bo dla
          nich szyje wiele różnych firm np w Chinach,Indiach itp. Warto patrzeć na
          metki.Ja kupuję Młodej ubranka głównie własnie bieliznę w Mothercare od
          urodzenia i po kilku wpadkach teraz jest ok i jestem bardzo zadowolona z
          jakości tych rzeczysmile Pozdr!
    • jagodziana Re: Pytanie o Mothercare 26.06.04, 12:18
      Dołaczam sie do opinii o Mothercare. Jakoscw ostatnich dwóch ostatnich latach
      spada tak diametralnie, ze nie kupuje juz tam prawie nic. Na poczatku kupywałam
      tam własnie bielizne w małych rozmiarach i z serii limitowanych (disney np) i
      te są ok, bo wymaga tego licencja. Nawet w HM ubranka z Myszka Mini tez są
      drozszesmile Pozostałe to straszny chłam, reklamowałam tam juz trzypak śpiochy,
      podarły sie napy poodpadały i tyle. reklamacje przyjeli, ale wymienili na
      podobne i tez szmata. Odradzam generealnie trzypaki, dwu paki, nie wspomne już
      o siedmiopaku body - koszmar. Na narodziny dzidzi kupywałam zestaw dla
      noworodka - ten był z kolei fantastyczny, kolejnego nie kupie, bo z 99 zł
      podniesli cene na 156 zł - i to juz delikatna przesada smile)) Na poczatku ubranka
      były angielskie, ale zmenili na szyte w Chinach i mysleli, ze bedą wiecznie
      jechac na opinii. Ale chyba podziałało w druga stronę. A co do tego, ze w
      Polsce sa gorsze jakosciowo ciuszki to sie zgadzam w 100%. Zachód jest bardziej
      wymagajacy smile Nawet C&A w niemczech jest bez porównania z tym w Polce ( ta
      firme polecam bo jest swietna) Co do HM to nie kupuje juz bo nie moge tak jak
      moje poprzedniczki znieśc tego rózu, matrioszek, cekinów. Moze jeszcze seria
      L.O.G.G - ta w maire neutralnasmile
      • ewamyk Re: Pytanie o Mothercare 30.06.04, 19:21
        A ja lubię Mothercare. Mój synek ma dużo ciuszków tej firmy i moim zdaniem
        jakość jest bardzo dobra - szczególnie spodnie sa boskie (moje ulubione to
        dżinsowe ogrodniczki) Uważam natomiast, ze ubranka dla dziewczynek maja
        przesłodzone - te wszystkie różowości, falbanki - ble..Ale sa gusta i gusciki.
        • minkapinka Re: Pytanie o Mothercare 30.06.04, 20:40
          Uważam natomiast, ze ubranka dla dziewczynek maja
          > przesłodzone - te wszystkie różowości, falbanki - ble..Ale sa gusta i gusciki.
          To znaczy uważasz, że jak ktoś ubiera dziewczynkę w rózowości to ma tylko
          guścik?????
          MSPANC
          Kasia

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka