22.06.12, 07:53
Dziewczyny potrzebuję Waszej pomocy. Poszukuję torby-nerki dla córki -9 lat. Nie może być zbyt dziecinna typu Kubuś puchatek. Przeszukałam allegro, ale nic ciekawego nie znalazłam. Chodzi mi o taką niewielką, żeby tylko portfelik i telefon się zmieściły
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: nerka 22.06.12, 08:08
      a juz myslałam, że o nielegalny handel organami chodzi wink
    • mama_amelii Re: nerka 22.06.12, 08:09
      A juz myślałam,że doszło do tego,że ktoś na forum poszukuje lub sprzedaję nerkęsmile)
    • verika Re: nerka 22.06.12, 08:16
      Bardziej bezsensownego tytułu postu chyba nie mogłaś zapodać !
      • atena12345 Re: nerka 22.06.12, 08:18
        verika napisała:

> Bardziej bezsensownego tytułu postu chyba nie mogłaś zapodać !

Twoja ocena big_grin
        mogłam napisać: poszukuję nerki wink
        • melancho_lia Re: nerka 22.06.12, 10:14
          Lepiej by było "kupię nerkę" tongue_out
    • iberka Re: nerka 22.06.12, 09:06
      Nie ma to jak zwrócić uwagę na siebie już z samego rana tongue_out nie polecę nerki, moich nie oddam , hihi

Iza
    • kotka.szrotka Re: nerka 22.06.12, 10:45
      Nerka na zakupach!!!!!!
      • patatajowa Re: nerka 22.06.12, 11:08
        nerek nie widziałam ale wątroby i serca owszem tongue_out
    • monikaa13 Re: nerka 22.06.12, 11:13
      Tez weszłam z ciekawości, tytuł bardzo zastanawiający, a co to torba-nerka to nie wiem.
      • juleg Re: nerka 22.06.12, 11:46
        Uwielbiam nerki, sama mam dwie i poluję na trzeciąwink
        Zobacz w Pakamerze i Supersklepie.
        pakamera.pl
        supersklep.pl/?keywords=nerka&com=shop&page=listing
        • juleg Re: nerka 22.06.12, 11:50
          Boska Teddies ma fajne dla dziewczynki www.boskasteddies.com/sklep/g,Akcesoria,t,Nerki
          • atena12345 Re: nerka 22.06.12, 12:15
            juleg napisała:

> Boska Teddies ma fajne dla dziewczynki www.boskasteddies.com/sklep/g,Akcesoria,t,Nerki

dzięki smile
            W końcu rzeczowa odpowiedź big_grin
            • patatajowa Re: kupiłam nerkę ! 22.06.12, 13:10
              w zeszłym tygodniu w rekids po 19 zl na przecenie.....
              zupełnie nieświadoma ze kupuje nerke akurat tongue_out
              atena-dlaczego to sie nerka nazywa? bo mi sie ani z kształtem ani z miejscem na ktorym sie nosi nie kojarzy....chyba ze sie nosi w środku?wink
              https://www.reserved.com/katalog/fotoMedium/S3650.jpg
              • atena12345 Re: kupiłam nerkę ! 22.06.12, 14:20
                patatajowa napisała:

> w zeszłym tygodniu w rekids po 19 zl na przecenie.....
                > zupełnie nieświadoma ze kupuje nerke akurat tongue_out
                > atena-dlaczego to sie nerka nazywa? bo mi sie ani z kształtem ani z miejscem na
                > ktorym sie nosi nie kojarzy....chyba ze sie nosi w środku?wink

Dzięki za namiar !
                Sama sie niedawno dowiedziałam, że to jest nerka i tak już sie do tego przyzwyczaiłam, że myslałam, że to oczywista oczywistość big_grin

Szkoda, że nie mam rekids w pobliżu, a pewnie w przyszłym tygodniu już nie będzie sad
                • mama_amelii Re: kupiłam nerkę ! 22.06.12, 14:41
                  atena12345 napisała:

> patatajowa napisała:
                  >

> > atena-dlaczego to sie nerka nazywa? bo mi sie ani z kształtem ani z miejs
                  > cem na
                  > > ktorym sie nosi nie kojarzy....chyba ze sie nosi w środku?wink

Dla mnie od razu nerka skojarzyła się zmiejscem w którym się ją nosi.Zakłada się ja na biodra,czyli w okolicach nerek.
                • leneczkaz Re: kupiłam nerkę ! 22.06.12, 17:57
                  To sie nazywa 'bazarowa saszetka' big_grin
                  • kornnella Re: kupiłam nerkę ! 22.06.12, 19:53
                    też mi się zdawało ze to standardowa saszetka bazarkowego sprzedawcy, ew charakterystyczny element garderoby obok skarpety w sandale polskiego turysty w Tunezji czy Egipcie big_grin
                    Mam nadzieje, że moje dziecko tego nigdy nie zapragnie
                    • malgosiek2 kupiłam nerkę ! Bosko to brzmi :D 22.06.12, 22:36

• juleg Re: kupiłam nerkę ! Bosko to brzmi :D 23.06.12, 09:55
                        Nerka to nerka od zawsze, faktycznie w latach 90' była użytkowana głównie przez sprzedających na wolnym powietrzu, ale od jakiejś dekaty jest bardzo cool i trendywink
                        • mariannamm Re: patatajowa nie z tej epoki jak zwykle :-) 23.06.12, 10:09
                          Tak sie mowi i to od lat :-p

Ja pierwsza nerke kupilam 15 lat temu w Jansport i do dzisiaj ja mam.
                    • atena12345 Re: kupiłam nerkę ! 25.06.12, 09:10
                      kornnella napisała:

> też mi się zdawało ze to standardowa saszetka bazarkowego sprzedawcy, ew charak
                      > terystyczny element garderoby obok skarpety w sandale polskiego turysty w Tunez
                      > ji czy Egipcie big_grin
                      > Mam nadzieje, że moje dziecko tego nigdy nie zapragnie

Widzialas jak wyglądaja dziesiejsze nerki? sa świetne i praktyczne.
                      Rozumiem, że Twoje dziecko np. na rolki bedzie nosić torebeczke od prady tongue_out
                      • juleg Re: kupiłam nerkę ! 25.06.12, 09:33

Olej Trolla, na otwartych niestety dużo tego jest.
                        A' propos nerek to widziałam też fajne przeceny w Jan Sport, 39 zeta.
                      • kornnella Re: kupiłam nerkę ! 25.06.12, 11:36
                        atena12345 napisała:

> kornnella napisała:
                        >
                        > > też mi się zdawało ze to standardowa saszetka bazarkowego sprzedawcy, ew
                        > charak
                        > > terystyczny element garderoby obok skarpety w sandale polskiego turysty w
                        > Tunez
                        > > ji czy Egipcie big_grin
                        > > Mam nadzieje, że moje dziecko tego nigdy nie zapragnie
                        >
                        > Widzialas jak wyglądaja dziesiejsze nerki? sa świetne i praktyczne.
                        > Rozumiem, że Twoje dziecko np. na rolki bedzie nosić torebeczke od prady tongue_out

Nie, plecaczek od dolczegabany tongue_out

Nerka zawsze wbrew pozorom była praktyczna. Pamiętam mój pierwszy wypad objazdowy do słonecznej Italii, gdzie w połowie lat 90 naprawde mocno kroili turystów i dla facetów była to chyba jedyna alternatywa na przechowanie paszportu i gotówki. Nie mniej jednak wygląda to jak wygląda dla mnie nawet dzety, cekiny czy "metka" tego nie zmienią. Jak napisałam mam nadzieje ze moje dziecko tego nie zapragnie, bo sama mu kupić NIGDY nie zamierzam.
                        • kalina886 Re: kupiłam nerkę ! 25.06.12, 23:01
                          Mój brat na to mów "pedałka" ale to pewnie tylko do chłopców się odnosi big_grin
                          • odra78 Re: kupiłam nerkę ! 26.06.12, 10:03

mnie się to też moooocno bazarowo kojarzy, ale może to kwestia rocznika smile
                          • kasia_wp Re: kupiłam nerkę ! 26.06.12, 10:05
                            pedałka to była taka na krótkim pasku do noszenia w ręce. ;d
                            • kornnella Re: kupiłam nerkę ! 26.06.12, 13:58
                              kasia_wp napisała:

> pedałka to była taka na krótkim pasku do noszenia w ręce. ;d

tego nie znałam big_grin

Może rzeczywiście to kwestia rocznika, bo zapytałam nastoletnią siostrzenicę czy wyszłaby z "nerką" i spojrzała na mnie zdziwona i stwierdziła "czemu nie", tylko miała obawy czy picie się jej w to też zmieści. Siostra za to z obawą dopytywała o zmianę nastawienia do negatywnie kojarzącej się zawsze nam obu rzeczy wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka