Dodaj do ulubionych

koc piknikowy tchibo

28.06.12, 13:40
Macie? Polecacie? Jest teraz na wyprzedazy za 59 zl, ten xxl... Ponoc fajne bywaja tez w lidlu. Macie porównanie, który lepszy jakościowo? wygodniejszy do noszenia?
Obserwuj wątek
    • asiakh Re: koc piknikowy tchibo 28.06.12, 15:06
      Mam ten z Lidla i polecam bardzo. Wygodny do noszenia, porządnie wykonany i naprawdę duży. Nasza 4 osobowa rodzina spokojnie się mieści i tańszy od tego z tchibosmile
      • janka39 Re: koc piknikowy tchibo 28.06.12, 15:55
        A ktos pamieta, jak czesto te koce pojawiaja sie w ofercie lidla? Ostatnio byly chyba pod koniec kwietnia, czy mozna liczyc, ze wkrotce znow beda? Do lidla mi nie po drodze, wiec nie wiem, jak tam jest...
        • igmaj Re: koc piknikowy tchibo 28.06.12, 16:04
          Właśnie od dzisiaj są w promocji Lidla.
          • janka39 Re: koc piknikowy tchibo 28.06.12, 16:21
            Wielkie dzieki smile
            • eliszka25 Re: koc piknikowy tchibo 28.06.12, 19:19
              mam koc z tchibo i jest to najlepszy z tych, ktore do tej pory mielismy. mamy go juz od kilku lat, jest dosc mocno eksploatowany, wielokrotnie prany i wciaz w naprawde dobrym stanie. do noszenia tez bardzo wygodny, bo wystarczy przelozyc sobie przez ramie i juz. zdecydowanie to poreczniejsze niz takie koce z mala raczka, bo trzeba je niesc w rece. teraz mam chec na ten koc xxl z tchibo, ale maz mowi, ze nam niepotrzebny, bo stary jeszcze dobry.

acha, najlepsze w tym kocu jest to, ze moze go zlozyc tez moj starszy syn lub maz hehe, bo nie trzeba skladac w konkretny sposob, zeby trafic rzepem na rzep. wystarczy zwinac w dowolnie, byleby dalo sie sciagnac paskiem. ogolnie polecam, ale porownania do lidla nie mam, bo tamtego koca nie mialam.
              • janka39 eliszka25 28.06.12, 21:59
                A powiedz prosze, czy ten Twoj ma pod spodem cos jakby aluminium czy nie?
                Bo wydaje mi sie (choc sie nie znam), ze taki aluminiowy bedzie lepiej izolowal, a jak patrze na zdjecia tchibo, to chyba widze jakies inne pokrycie...

To teraz "osiolkowi w zloby dano"... bo koc z tchibo bardziej mi sie podoba, ale wiecej opinii o tym z lidla... wink
                • stokrootka1 Re: koc piknikowy tchibo 28.06.12, 22:22
                  Ja też mam ten z lidla i jestem zadowolona. Jedynym minusem jak dla mnie jest właśnie jego składanie.Trzeba złożyć go w odpowiedni sposób, by zapiąć na rzep. U mnie sporo ludzi ma te lidlowskie koce i widzę dość często, jak "głowią się", w jaki sposób go złożyć, by było dobrzewink
                  Ostatecznie nie jest to aż tak wielkim problemem, żebym miała nie kupić takiego samego, gdy ten obecny się zniszczy.
                  Nie mam porównania z tym z tchibo niestety.
                • eliszka25 Re: eliszka25 29.06.12, 02:19
                  nie, koc z tchibo nie jest podszyty aluminium. sam koc jest dosc gruby, podszyty jest gabka i jakas chyba folia, albo podklejony wlasciwie, bo to wszystko sie bardzo dobrze razem trzyma. to mi sie m.in. w tym kocu bardzo podoba. mamy jeszcze inny, nie pamietam skad, ale tamten z czasem oddzielil sie od tej spodniej warstwy i sam koc porozciagal sie w praniu i strasznie mnie to wkurza. ten z tchibo zachowal swoje pierwotne ksztalty, kolory i nic sie nie rozwarstwilo itd., choc od dluzszego czasu to wlasnie ten jest w uzyciu, bo tamten po prostu wyglada jak psu z gardla wyciagniety.

acha nigdy nie przemiekl mi od podloza ani tylek mi nie zmarzl, choc piknikujemy najczesciej na brzegu gorskiego strumienia smile.
    • 77iwona Re: koc piknikowy tchibo 29.06.12, 09:12
      Tak potwierdzam, że koce w lidlu są bo wczoraj byłam i widziałam je jeszcze. Ja nie zdecydowałam się na ten lidlowy bo mi osobiście wydaje się straszenie szorstki i nie miły. Choć jego plusem jest rozmiar. Ja osobiście zdecydowałam się na dwa. Jeden kupiłam właśnie w tchibo. Jest podobnych wymiarów i bardzo milutki. Chcemy zabierać go na plaże na piach. Drugi kupiłam na allegro na trawę:allegro.pl/koc-piknikowy-150x180-cm-z-izolacja-cieply-85043-i2454841316.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka